Delicatese Literare
Recenzii

Stelele din ochii tăi de Denisa Claudia Raicu, Editura BERG  – recenzie

Stelele din ochii tăi

Denisa Claudia Raicu

Editura BERG

ROMANCE Collection
Anul apariției: 2018
Număr pagini: 92
Pătrunde în lumea lui Erin și descoperă o poveste de viață cutremurătoare.
Rămasă orfană încă de mică, aceasta este nevoită să locuiască alături de mătușa sa, Olga, care o ține din scurt, încercând să o izoleze de tot ceea ce înseamnă viață socială.
Luând o decizie radicală, protagonista fuge din casa în care a crescut, îndreptându-se spre un oraș ales la întâmplare. Ajunsă în Geneva, aceasta începe un nou capitol al vieții sale.
Oare persoanele pe care ajunge să le cunoască îi vor schimba radical viața?
”Stelele din ochii tăi” vă așteaptă să aflați răspunsul.
Un roman sensibil, plin de emoție care va rămâne întipărit în mintea cititorului.
Despre autoare nu am aflat prea multe însă se declară o romantică incurabilă, iar volumul de față este a doua carte scrisă de ea, după ”Speranță regăsită”.
Cartea ”Stelele din ochii tăi” ne oferă o poveste de viață cutremurătoare, emoționantă și plină de sensibilitate, despre regăsirea de sine, despre trăiri și sentimente, dar și o poveste de dragoste plină de romantism.
La început o cunoaștem pe Erin Dream, o tânără de douăzeci și trei de ani, rămasă orfană la vârsta de șapte ani, atunci când părinții ei au murit într-un stupid accident de mașină. Pe atunci tatăl ei era primar în Milano și mama sa provenea dintr-o familie de vază a Italiei, iar Erin fusese lăsată în grija mătușii ei Olga, sora tatălui, în detrimentul bunicilor materni, lucru pe care nu l-a înțeles niciodată. Crescută de guvernante sub stricta supraveghere a mătușii diabolice pe care Erin o compara cu Agatha Trunchbull, un personaj malefic din filmul ”Matilda”, fata este educată după reguli stricte în privința comportamentului, a îmbrăcămintei și a anturajului, iar la vârsta de 16 ani este logodită împotriva voinței sale cu un tânăr pe placul mătușii care îi impune un program școlar și modul cum să-și petreacă timpul liber.
Pot să spun că am fost un copil nefericit. Că nu am avut niciodată voie să am prieteni. Că nu m-am plimbat niciodată desculță pe plajă. Lucruri din astea insignifiante pentru unii, dar importante pentru mine. Că nu am avut voie să îmi exprim părerea nici măcar în legătură cu îmbrăcămintea, tunsoarea sau alesul prietenilor. Nu aveam voie să fac nimic singură, nici măcar să îmi tai unghiile. Nu am avut parte de nici o petrecere. De ziua mea eram doar eu și guvernanta. Olga pleca întotdeauna de acasă. Nu m-am jucat niciodată niciun joc. Nu am avut voie să fac baie la piscină. Sau în mare. Nu există nici măcar un costum de baie în garderoba mea. Toată îmbrăcămintea mea era albă, neagră sau gri. Olga motiva că simplitatea atrage. Helănci și fuste peste genunchi. Pantofi fără toc. Fără ojă, fără fard. Doar coc, un coc perfect, și trebuie să am întotdeauna grijă să nu am vreo șuviță liberă.
Totul se schimbă în momentul în care mătușa descoperă un pachet de țigări în geanta Erinei și, după o ceartă zdravănă, aceasta se hotărăște să plece de acasă. Își transferă toți banii din contul ei într-unul nou și, în absența mătușii și a logodnicului, ia o decizie radicală și pleacă cu primul avion spre un oraș ales la întâmplare și ajunge la Geneva.
La doar o zi după ce Ben decolă spre Austria, Erin se îmbarca și astepta să decoleze spre Geneva. Avea cu ea un mic rucsac și un infinit de vis . Două lacrimi se scurseră pe obrajii ei: regreta că nu avusese posibilitatea să viziteze mormântul părinților ei. ”Nu regreta nimic, Erin. O iei de la capăt”. Erin își prinse centura și, în timp ce avionul se înălța spre cer, ea se ruga și se felicita singură pentru că, în sfârșit, alesese să trăiască.
Bucurându-se de noua ei viață de libertate și plină de fericire, Erin își găsește un loc de muncă ca editor adjunct la o editură prestigioasă, și până la începerea serviciului își propune să viziteze orașul pentru a-l cunoaște și pentru a se familiariza cu tot ce o înconjoară. În peregrinările sale o cunoaște pe Laura Blaze, un fotograf hotelier, căsătorită și foarte îndrăgostită, care îi va schimba viața din temelii. Aceasta o duce la o sesiune de cumpărături pentru a-și schimba garderoba și la un salon de înfrumusețare, unde își va schimba look-ul.
Erin se privea în oglindă,nevenindu-i să creadă. Părul ei lung și blond dispăruse și fusese înlocuit cu un păr șaten lung, până la mijlocul spatelui. Cărarea pe o parte era completată de un breton șic, breton pe care ea singură nu ar fi avut curaj să și-l facă. Ochii verzi ca smaraldul erau scoși în evidență de mai multe nuanțe amestecate de mov. Buzele erau un nude clasic. Își mișcă buzele, apoi își trecu limba peste ele. Era prima data în cei douăzeci și trei de ani ai săi în care gusta aroma unui ruj. Își trecu mâna prin păr, uimită de moliciunea acestuia și râse ușor când se așeză la loc singur. Jeny îi colorase unghiile într-o nuanță deschisă de roz și le dăduse o formă pătrată. Se privea în oglindă, analizându-se și nevenindu-i să creadă că era ea cea care o privea.
Prin intermediul Laurei îl cunoaște pe cumnatul acesteia, Adam Blaze, un bărbat superb de care se va îndrăgosti și cu care va avea o relație. Vă las să descoperiți singuri în carte modul în care se va forma și evolua relația celor doi și frumoasa lor poveste de dragoste.
Recomand această carte tuturor iubitorilor de cărți romantice și nu numai. Veți cunoaște personaje puternice și bine conturate de care vă veți îndrăgosti. Mi-a plăcut mult coperta cărții, dar și titlul și, nu în ultimul rând, mi-a plăcut stilul autoarei, precum și versurile scrise între capitole.
Te iubesc fără să știu de ce
Te iubesc la fiecare atingere
Te iubesc mai mult decât pe mine
Te iubesc. Iubesc totul la tine.
Iubesc zâmbetul tău în zorii dimineții
Când te uiți la mine și-alungi umbrele nopții.
Iubesc atingerea ta, cu prețul vieții mele,
Iubesc modul în care privim împreună la stele.
Iubesc glasul tău când îmi spui că sunt a ta,
Iubesc senzația pielii tale pe pielea mea.
Iubesc ochii tăi atunci când mă privești,
Iubesc totul la tine, iubesc că mă iubești.

Mulțumim Editurii BERG pentru cartea Stelele din ochii tăi de Denisa Claudia Raicu, oferită pentru recenzie!

Cartea Stelele din ochii tăi/ Cărțile Editurii Berg pot fi comandate de pe edituraberg.ro, libris.ro

Recenzii Editura Berg

Recenzii și prezentări cărți autori români

20 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *