Delicatese Literare
Prezentari carti

Străinul de pe mare – seria Poldark de Winston Graham, Editura Litera, Colectia Iubiri de poveste

Străinul de pe mare (The Stranger from the Sea

Winston Graham

Editura Litera / Lira

Colecția Iubiri de poveste

 1. Ross Poldark. Începuturi (Ross Poldark) – 1945 – prezentare
 2. Poldark. Demelza (Demelza) – 1946 – prezentare
 3. Jeremy Poldark (Jeremy Poldark) – 1950 – prezentare
 4. Warleggan (Warleggan) – 1953 – prezentare
 5. Luna neagră (The Black Moon – 1973) – prezentare
 6. Cele patru lebede (The Four Swans – 1976) – prezentare
 7. Valul furios (The Angry Tide – 1977) – prezentare
 8. Străinul de pe mare (The Stranger from the Sea – 1981)
 9. The Miller’s Dance – 1982
 10. The Loving Cup – 1984
 11. The Twisted Sword – 1991
 12. Bella Poldark – 2002
Familia lui Ross Poldark așteaptă întoarcerea acestuia din misiunea pe care a avut-o pe lângă armata lui Wellington din Portugalia.
În schimb, viața lor bine rânduită este dată peste cap de apariția lui Stephen Carrington, care își pune amprenta asupra tuturor, îndeosebi asupra lui Clowance și Jeremy, copiii lui Ross și ai Demelzei. Pentru ei, Stephen reprezintă cheia către o nouă lume – una presărată cu iubire și cu pericole.
Tânărul Jeremy Poldark a devenit fascinat de motoare și este în mod deosebit interesat de motoarele cu aburi, însă tatăl lui nu-i împărtășește entuziasmul. Dar Jeremy nu se lasă bătut și își continuă studiile începute în secret, visând la o lume în care locul cailor să fie luat de mașinării puse în mișcare de motoare cu aburi. Pentru el, lucrurile se schimbă în ziua în care îl salvează din mare pe Stephen, cu care ajunge să se împrietenească, dar despre care află ulterior că nu a fost întru totul cinstit cu el.
Apariția lui Stephen reușește să răvășească și viața lui Clowance, care, deși se îndrăgostește de străinul de pe mare, intuiește că acesta are încă multe secrete ascunse și încearcă să îl țină la o distanță sigură.
Stephen, care tot apare și dispare din viața familiei Poldark, rămâne un permanent mister. Va confirma el vechiul proverb din Cornwall despre străinul salvat din mare care se va dovedi a fi un dușman?
„Exista ceva mai mult în viaţa asta decât cercetarea registrelor și exercitarea puterii comerciale și politice. Exista o femeie… existau femei… femei pretutindeni… cu tot ce însemna asta ca nestatornicie, neseriozitate, neliniște, gelozie, cucerire, succes și eșec, și întregul freamăt al vieţii.”
„Primii zece ani ai secolului fuseseră buni, relaţia ei cu Ross fiind ca pe vremuri, caldă și plină de râsete, cu accese de pasiune, dar întotdeauna prietenoasă.”
„El se aplecă s-o sărute. Ea își întoarse obrazul spre el și, pentru o clipă, buzele lui îi atinseră pielea ce mirosea atât de dulce. Apoi, pe când era pe cale să-și ridice capul, ea și-l întoarse pe al ei și îl sărută pe gură. O secundă sau două după aceea, se îndepărtă.”
„Și, când mintea i se îndrepta spre probleme mai personale, se gândea la noaptea trecută și la emoţia puternică pe care o simţise dezmierdând și sărutând altă fată. Și știa că o putea face din nou în orice clipă ar fi vrut. Și poate data viitoare n-avea să mai existe vreo apariţie care să-i oprească de la a merge ceva mai departe. Și mai departe. Și mai departe. Avea de explorat trupul unei fete frumoase în întregul lui.”
Veți descoperi deznodământul poveștii în romanul STRĂINUL DE PE MARE de Winston Graham, volumul al optulea al seriei Poldark – apariție sâmbătă 05.08.2017 la toate punctele de difuzare a presei alături de ziarul Libertatea!
Sursa: Cărți Romantice

Cărţile autorului Winston Graham pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, emag.ro

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *