Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Strălucirea Stelelor, Seria Noua Profetie, Pisicile Razboinice vol.10 de Erin Hunter, Editura ALL – recenzie

Strălucirea Stelelor

Pisicile Războinice vol.10. Seria Noua Profeţie

Erin Hunter

Editura ALL

Titlu original: Starlight

An apariţie: 2018

Colecţie: Galaxia copiilor

Nr. pagini: 352

Vârsta: +10 ani

Pisicile războinice o serie captivantă, plină de suspans, populată de personaje irezistibile și însuflețită de teme fantastice – prezentare serie

Pisicile razboinice este o serie de volume scrise sub pseudonimul Erin Hunter. de grupul de autoare format din Victoria Holmes, Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles și Rosie Best. Până la apariția seriei „Pisicile războinice”, nimeni nu își imaginase cum arată o societate formată exclusiv din pisici. Scriitoarea Vicky Holmes a primit din partea prestigioasei Edituri Harper Collins provocarea de a crea un roman pentru copii pe această temă. La acest proiect i s-au alăturat Kate Cary, Cherith Baldry, Tui Sutherland, Gilian Phillip, Inbali Iserles (autoarea seriei Foxcraft ) și așa a luat naștere pseudonimul literar Erin Hunter.
Povestea este mereu surprinzătoare; personajele sunt înzestrate cu tabieturi și comportamente feline autentice.” – VOYA
Prima parte a seriei tradusă la noi, la Editura All, cuprinde 6 volume:
  1. În inima pădurii
  2. Foc și gheață
  3. Pădurea secretelor
  4. Furtuna
  5. O cale primejdioasă
  6. Vremuri întunecate
Aventura continuă în NOUA PROFEȚIE/ Warriors: The New Prophecy Series, cu volumele: 
7.  Miez de Noapte
8.  Răsărit de Lună
9.  Zori de Zi
10. Strălucirea Stelelor
11. Amurg
12. Apus de Soare
Pisicile războinice – Noua Profeție – Strălucirea Stelelor este o carte dedicată copiilor, dar poate fi citită cu plăcere şi de adulţi.
Un nou teritoriu, un nou început pentru Pisicile Războinice
Cartea a 10-a surprinde aventurile prin care trec clanurile de pisici după sosirea în pădurea de pe malul lacului, iar fanii seriei sunt invitați să descopere alături de personajele preferate pericolele ascunse ale unei lumi necunoscute.
Seria NOUA PROFEȚIE urmărește destinul celei mai tinere generații de războinici, urmașii eroilor din primele șase cărți. Două-Picioare – așa cum sunt supranumiți oamenii – au devastat pădurea care le fusese casă vreme îndelungată, doborând și ultimul stejar. Pisicile au fost nevoite să abandoneze cărările pe care umblaseră atât de mult timp. După o lungă și istovitoare călătorie, a sosit și momentul pentru replica mult așteptată: „Acesta este locul”. O rază de speranță a strălucit atunci în ochii pisicilor care s-au adunat una câte una în jurul apei, până când vâlceaua s-a umplut de siluetele lor zvelte.
Locul ales este un iaz de forma lunii pline, înconjurat de dealuri împădurite și de povârnișuri stâncoase. Aici, toate clanurile vor găsi de mâncare, chiar și iarna. Trebuie doar să învețe să vâneze în acest ținut, prinzând pește din lac sau căutându-și prada pe dealuri și în apropierea apei. Noul teritoriu va deveni însă cu adevărat casa lor numai atunci când vor găsi o nouă Piatră a Lunii, un loc de întâlnire cu spiritele strămoșilor războinici. Mai mult ca niciodată, pisicile războinice au nevoie de călăuzirea Clanului Stelelor.
Dar, în timp ce majoritatea așteaptă primul semn din partea strămoșilor atotștiutori, unii dintre războinici țes planuri sinistre. Conflictele violente le vor pune din nou la încercare curajul și credința. Practic, primejdiile din pădurea de pe malul lacului nu sunt nici pe departe la fel de sumbre precum amenințările care izvorăsc chiar din mijlocul clanurilor. Adevărul grav și profund este că problemele din interior reprezintă cel mai mare pericol…
Cartea surprinde aventura prin care trec  cele patru clanuri de pisici, călătoria acestora  spre noua lor casă și marcarea noilor teritorii.
Lumina lunii scaldă dealul, aruncând umbre grele asupra tufișurilor dese ce înconjurau vâlceaua. De jur împrejur erau povârnişuri stâncoase, care coborau abrupt către un iaz de forma lunii pline. La jumătatea văii, un pârâu trecea printre două stânci acoperite de mușchi, licărind că o oglindă în care se reflectau stelele, în vreme ce curgea spre iazul de dedesubt.
Gheară de Mărăcine este desemnat de către Stea de Foc liderul călătoriei, în  găsirea teritoriilor și marcarea acestora pentru cele patru clanuri. Acesta o are alături pe tovarășa de clan Zbor de Veverița, o ucenică roșcată cu ochii verzi. Între ei există o legătură puternică și o atracție pe măsură.
Gheară de Mărăcine a frământat pământul de sub tufiș pentru a-și face un culcuș confortabil. Ghemuindu-se lângă Zbor de Veverița, i-a simțit mirosul cald și familiar.
Scopul călătoriei este de a găsi noua Piatră a Lunii, locul în care pisicile pot vorbi cu spiritele strămoșilor războinici.
Pe parcursul călătoriei, Gheară de Mărăcine este măcinat de gândurile sumbre cu privire la sentimentele tovarășilor lui. El este fratele lui Șoim de Zăpadă, un lider dintr-un clan rival și fiul lui Stea de Tigru, un mare trădător, care a ucis o mulțime de pisici ale clanurilor rivale.
În urma plecării lui Gheară de Mărăcine se naște o adevărată răscoală între clanuri, pisicile luptându-se între ele pentru teritoriu și pentru supremație.
Povestea pisicilor războinice este foarte complexă, plină de intrigi  conspirații, de nesiguranță în forțele proprii și de sentimentul acut de nevoia de dragoste. Nevoia de a aparține unui loc și nevoia sângelui.
Cartea o recomand tuturor, am înțeles că nu contează ceea ce ești, toată lumea se luptă pentru supraviețuire, pentru un loc mai bun în societate, numai că trebuie să ținem cont de modul în care răzbatem.
Fragment din carte:
„Gheară de Mărăcine încerca să pară cât mai neutru, dar nu-și putea reține un sentiment de invidie. Locul acela era perfect pentru Clanul Răului, dar s-ar fi potrivit și pentru Clanul Tunetului. Bine, poate că nu prinseseră peste în pădure, dar puteau învăța și, oricum, acolo creșteau suficienți copaci pentru a le oferi și pradă cu blană. Gheară de Mărăcine nu voia să spună nimic în clipă aceea, pentru că ar fi supărat-o pe Picior de Ceață , dar nu puteau lua o decizie finală înainte de a vedea întreg teritoriul.
    – Dacă avem noroc, vom găsi ceva potrivit pentru toată lumea, a mieunat el ferm.
Picior de Ceață s-a întors repede, cu coadă pe sus și cu ochii strălucind de satisfacție.
    – Am văzut destul deocamdată, a mieunat ea. Ne-am putea stabili tabăra aici, cu siguranță. Să mergem în continuare, să vedem dacă găsim ceva și pentru clanurile voastre.
Încercând să nu se simtă iritat de îngâmfarea cu care le vorbise, că și cum le-ar fi făcut o mare favoare mergând cu ei chiar și după ce Clanul Răului își găsise casă perfectă, Gheară de Mărăcine a condus patrula, pentru a i se alătură pe cealaltă parte a pârâului. S-au îndreptat apoi către lac, trecând de locul în care se opriseră pentru a prinde peste, și au ieșit dintre copaci într-un loc deschis care se întindea până pe mal. Nu departe se găsea jumătatea de pod a Două-Picioare, iar acum, că erau mai aproape, Gheară de Mărăcine a simțit un miros vag, dar cunoscut.
    – Este o Cale a Tunetului în apropiere! a sâsâit el. 
Blana de pe umeri i s-a zburlit și sângele i-a înghețat când și-a amintit de monștrii Două-Picioare care trecuseră prin pădure, rupând copacii din pământ și lăsând în urma lor un peisaj de nerecunoscut, doar noroi și șanțuri. Oare Două-Picioare și monștrii lor aveau să-i alunge și din acest loc?
Lângă el, Zbor de Veverița stătea cu labele încordate pe pământ și cu blana ridicată, ca și cum și ea își vedea iar casa distrusă.
    – Nu am auzit niciun monstru, a mieunat cu calm Picior de Ceață. Să mergem să ne uităm.
 A făcut un pas înainte, însă când a privit înapoi și-a dat seama că nimeni nu o urmă.
    –  Uitați, a continuat ea, am locuit lângă vechea Cale a Tunetului pentru multe anotimpuri, iar monștrii nu au rănit nicio pisică, atât timp cât am fost atenți. Această este deja mai liniștită – n-am auzit niciun monstru toată ziua. N-are rost să vă pierdeți așa cu firea. Haideți!
Gheară de Mărăcine s-a scuturat. Era un pic supărat pe el însuși că a înghețat la primul semn de pericol, lăsând-o pe Picior de Ceață să preia conducerea patrulei. A pășit cu atenție, iar ceilalți s-au strâns în jurul sau. Mirosul de Cale a Tunetului s-a întețit și în scurtă vreme au văzut suprafața neagră și tare, care se unduia prin iarbă ca un șarpe. Era mult mai îngustă decât Calea Tunetului lângă care locuiseră ei și, după cum spusese și Picior de Ceață, nu erau monștri care să circule de colo-colo.”
Seria cuprinde 35 de cărţi (Warriors Universe Series), la care se adaugă o ediţie manga şi o ediţie specială. Succesul enorm de care s-a bucurat seria se datorează stilului de scriere al lui Hunter cât şi felul în care sunt construite personajele,ce seamănă cu Harry Potter, Roșcovanul fiind considerat corespondentul acestuia, un personaj care evoluează, în ciuda șanselor potrivnice, ajungând unul dintre cei mai buni luptători. Mulţi fani ai volumelor consideră că „Pisicile războinice” este varianta cu pisici a celebrei serii cu vrăjitori.
După popularitatea de care s-au bucurat cărţile, „Pisicile războinice” vor fi ecranizate, producătorul „Harry Potter”, David Heyman, anunţând că va participa şi el la acest proiect.

https://youtu.be/TFJbCrWGmP0

Mulţumim Editura ALL pentru cartea oferită!

Cărțile semnate Erin Hunter pot fi comandate de pe all.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, dol.ro.

11 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *