Delicatese Literare
Prezentari carti

Sub clar de lună de Nora Roberts, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice

Sub clar de lună

(Carolina Moon – 2000)

Nora Roberts

Editura Litera

Colecția Cărți Romantice

Traducerea: Cristina Radu

Tory Bodeen a crescut într-un orășel din Carolina de Sud, într-o casă micuță unde tatăl ei făcea legea cu un pumn de fier și unde visurile și talentele ei nu aveau nici o șansă de a prinde viață. Dar o avea pe Hope, o fetiță de-o seamă cu ea care locuia în casa mare și impresionantă din apropiere, a cărei prietenie i-a permis lui Tory să fie ceea ce acasă nu îi era îngăduit: copil.

După ce Hope este ucisă cu brutalitate ‒ crima rămânând un mister de-a lungul anilor ‒, viața lui Tory începe să se destrame. Acum, matură și călită, Tory se întoarce în micuțul oraș Progress cu intenția de a-și face un rost aici. Este hotărâtă să își găsească, în sfârșit, liniștea și să se elibereze de trecutul care o bântuie de atâția ani. Pe măsură ce Cade ‒ fratele mai mare al lui Hope și moștenitorul averii Lavelle ‒ se strecoară tot mai mult în viața ei, Tory se întreabă dacă groaznica pierdere suferită de amândoi va reuși să îi apropie sau nu va face decât să-i îndepărteze. Este dispusă însă să își deschidă puțin inima și să facă o încercare.

Și totuși, să trăiască atât de aproape de acele amintiri dureroase se dovedește a fi mai dificil și mai înspăimântător decât și-ar fi imaginat. Pentru că ucigașul lui Hope este și el prin preajmă, pândind…

Citate:

„Gura lui era moale, blândă, înduplecând-o pe a ei să guste. La fel ca el. În pântec i se răspândi căldură chiar pe când sforile încordării și ale conștientizării se amestecară. Și, când amestecul se ridică înspre inimă, el se retrase.”
„Dragostea era un lucru nesăbuit și periculos. Întotdeauna era ceva ce pândea în întuneric, lacom și dușmănos, gata s-o fure.”
„–Timpul n-a contat niciodată pentru noi. Dacă nu poți crede și n-ai încredere în ce-ți spun, dacă nu e de ajuns să-ți redea echilibrul, uită-te la ce simt! Îi ridică mâna spre inima lui. Uită-te în mine, Tory!
Ea nu putu să refuze ori să se împotrivească. Și căldura alunecă în ea. Căldură și putere. Și speranță. Inima lui bătea egal sub palma ei și el nu-și luă defel privirea de la ea. Încredere, își spuse ea. El avea încredere în ea cu toată ființa lui. Următorul pas îi aparținea ei.”

Veți putea citi întreaga poveste în romanul SUB CLAR DE LUNĂ de Nora Roberts – disponibil de vineri, 2 aprilie 2021 la chioșcurile din toată țara!

Cartea Carolina Moon a fost ecranizată sub același titlu, în 2007, cu Claire Forlani, Oliver Hudson în rolurile principale.

Spune-ți părerea!