Delicatese Literare
Recenzii

Sub soarele din Positano de Lucy Coleman, Editura Librex Publishing – recenzie

Sub soarele din Positano

(Finding Love in Positano – 2022)

Lucy Coleman

Editura Librex Publishing

Traducator: Anca Cristina Ilie

An aparitie: 2024

Nr. pagini: 384

Lucy Coleman este autoare de bestsellere #1 în domeniul ficțiunii pentru femei, câștigătoare a premiului pentru Inovație în Ficțiune Romantică la Festivalul de Romantism din UK.

Lucy Coleman a știut întotdeauna că într-o zi va scrie, iar viața a purtat-o într-o minunată călătorie de auto-descoperire pentru care este foarte recunoscătoare. Îmbină viața de familie și viața de scriitoare și își petrece majoritatea zilelor lipită de o tastatură, la care se referă ca fiind timpul ei personal de calitate. Dacă nu este online, fie se joacă cu copiii, a căror imaginație pare să nu cunoască limite, fie pictează ceva.

„Abia atunci când știi cine ești, înțelegi cu adevărat ce te face fericit – și scriind despre dragoste, viață și relații mă face să sar din pat în fiecare dimineață!”

Marci James își iubește atât de mult slujba încât nu a mai avut o vacanță de 5 ani. Dar, după ce primește o scrisoare misterioasă de la nașul ei, Richard, Marci trebuie să-și facă bagajele pentru o vară pe Coasta Amalfi. Având misiunea de a sorta obiectele din magazinul de antichități al lui Richard, Marci este hotărâtă să găsească echilibrul potrivit între muncă și plăcere. Dar, când Marci ajunge la destinație, devine evident că sarcina este mult mai dificilă decât și-a imaginat, iar Nico, superbul ei ghid local, se oferă să intervină și să-i dea o mână de ajutor. Pe măsură ce se bucură împreună de vara din Positano și de tot ceea ce are de oferit Coasta Amalfi, Marci își permite în sfârșit să se relaxeze, iar între cei doi încep să se aprindă scântei. Dar Richard nu și-a lăsat în urmă doar bunurile, ci și un secret, un secret pe care Mărci îl descoperă fără să vrea. Oare îi va frânge inima acest secret după cea mai fericită vară din viața ei?

Lucy Coleman scrie povești care transporta cititorii departe de monotonia cotidiană, în locuri fascinante, pline de romantism. Scrise cu măiestrie, relaxante și pline de optimism, poveștile lui Lucy Coleman sunt antidotul perfect pentru zilele gri. – Holly Martin, autoarea de succes a cărții Darul Fericirii
O poveste plină de emoție și speranță, narată într-un mod fermecător. – Sandy Barker

Sub soarele din Positano – o lectură ușoară, de vară, plină de viață și culoare. Un minunat jurnal de călătorie, cât și o poveste de iubire. Plus un strop de mister. 

 Citind cartea, am trăit o aventură încântătoare sub soarele din Positano. O carte frumos scrisă, o poveste demnă de Hallmark. Cel mai mult mi-a plăcut decorul pitoresc, plin de lumină și culoare, căsuțele cocoțate pe stânci, restaurante de familie cu terase micuțe și mâncare delicioasă.
Protagonista cărții, Marci James, este o tânără plină de viață și foarte dedicată muncii sale la firma familiei, o afacere de licitații de antichități. Nu și-a luat o vacanță de ani de zile, așa că scrisoarea nașului său, Richard, care o roagă să vină să-l ajute cu sortarea obiectelor din magazinul său de antichități pe care vrea să-l lichideze, o scoate din ritm, dar, de fapt se dovedește a fi o binecuvântare. V-am spus unde era magazinul lui Richard? Pe Coasta Amalfi, în Positano! De nerefuzat, nu-i așa? Mai ales că Marci este extrem de apropiată de nașul ei, Richard, la fel ca mama și fratele ei.

Citind cartea, m-am simțit transportată într-o lume a antichităților și a peisajelor italiene superbe. Mi-a plăcut foarte mult sentimentul de a fi primit într-o familie italiană tipică, atât de numeroasă și gălăgioasă, încât poate fi descurajant la început să ții pasul. Dar Marci este în Positano pentru a munci, chiar dacă nașul ei nu era acolo. Richard a descris munca de făcut ca fiind destul de simplă, dar, când Marci ajunge la Positano, descoperă că afacerea lui Richard este deloc simplă, iar schimbările pe care le-a făcut în viața lui par a fi prea bruște și Marci este destul de îngrijorată: a fost o mare surpriză că acesta s-a căsătorit, pe neașteptate, și s-a mutat tocmai în celălalt colț al lumii, în Thailanda, de unde era soția lui, pe care o cunoscuse de curând.

Cunoscându-l pe Nico, ghidul ei local, un italian foarte atrăgător, Marci este hotărâtă să găsească echilibrul ideal între muncă și plăcere. Cum va evolua această poveste de dragoste, vă invit să descoperiți citind cartea. Pe măsură ce Marci petrece mai mult timp cu Nico și familia lui și explorează Positano, ea începe să se întrebe mai multe despre viața ei și de ce Richard și-a dorit cu adevărat ca ea să meargă la Positano pentru a se ocupa de închiderea afacerii sale. Marci descoperă că Richard și-a făcut în Positano o familie din familia care deține restaurantul italian din apropierea magazinului său. În mod neașteptat, Nico și familia lui o tratează pe Marci de parcă ar fi de la sine înțeles parte din familie. Întreaga situație o face pe Marci să pună la îndoială relația ei cu Richard, să se întrebe ce l-a făcut pe Richard să se schimbe atât de drastic și chiar să analizeze mai în profunzime întreaga relație a familiei ei cu Richard.
Mi-a plăcut să văd cum s-a dezvoltat această poveste, în unele moduri surprinzătoare, mi-a plăcut să îmi petrec vara în Positano alături de Marci, Nico și primitoarea lui familie, în timp ce am savurat de-a dreptul mâncărurile italiene, în porții generoase și ispititor de gustoase.
Vara perfectă a lui Marci este ușor tulburată când descoperă un secret de familie. Nu vă așteptați la ceva întunecat, însă e destul de neașteptat cât să o dea peste cap și să o facă să-și pună întrebări. Nu vă spun despre ce este vorba, ci doar că epilogul, din punctul de vedere al lui Richard, ne dezvăluie mai multe despre ce se află în spatele a ceea ce găsește Marci.
Cartea lui Lucy Coleman mi s-a părut o adevărată scrisoare de dragoste către pitorescul Positano, pe care mi-aș dori să-l vizitez cândva și în realitate. 
Sub soarele din Positano  este o carte plăcută, ușor de citit, cu o copertă foarte frumoasă, o ideală lectură de vacanță.

Sub soarele din Positano de Lucy Coleman poate fi comandată de pe librex.ro, libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Librex Publishing

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *