Delicatese Literare
Recenzii

Subjugarea unui scoțian de Maya Banks, seria Pasiuni scoțiene, Editura Litera, Colecţia Iubiri de poveste – recomandare de lectură

Subjugarea unui scoțian

(Never Seduce a Scot – 2012)

Maya Banks

Editura Litera / Alma

Colecţia Iubiri de poveste

Traducerea: Irina Fulger

An apariție: 2019

Maya Banks este autoarea a peste 50 de romane, devenite bestseller-uri #1 New York Times, #1 USA Today precum și internaționale.

Maya Banks locuiește în Texas, este căsătorită și mama a trei copii.

1. Subjugarea unui scoțian – Never Seduce a Scot – 2012
2. Cel mai dorit scoțian – Highlander Most Wanted – 2013 – recenzie
3. Highland Ever After

Eveline Armstrong este iubită și protejată de familie, dar mulți o consideră nebună, căci frumoasa fiică a căpeteniei clanului Armstrong nu vorbește și nu comunică în nici un fel cu ceilalți. Dar nimeni nu știe că tânăra, rămasă fără auz în urma unui accident, a învățat să citească vorbele de pe buzele celor din jur și preferă să rămână în lumea ei tăcută. Curând însă, un decret al regelui o oblige să devină soția lui Graeme Montgomery, căpetenia clanului rival, iar Eveline acceptă resemnată – neștiind ce schimbări încântătoare vor avea loc în viața ei.

Deși crede că obligația de a se căsători cu o femeie pe care nu o vrea îi va nărui toate planurile de viitor, Graeme este intrigat de misterioasa Eveline, ale cărei buze tăcute sunt atât de ispititoare și ai cărei ochi inteligenți pot vedea până în adâncul sufletului său.

Dar, când rivalitatea dintre clanuri amenință să le distrugă fericirea pe care nu credeau că o vor găsi vreodată, războinicul scoțian este gata să mute munții din loc pentru a o salva pe cea care i-a învățat inima să audă cântecul magic al iubirii.

Un historical-romance splendid, o poveste tulburătoare despre ură, minciuni, răzbunare, iubire și speranță! O poveste-omagiu, închinată de autoare soțului ei care suferă de surditate! ❤️

Războiul sângeros dintre clanurile Montgomery și Armstrong durează de cincizeci de ani, Scoția fiind măcinată de această luptă internă a celor mai puternici aliați ai Regelui Alexander al doilea. Conflictul dintre cele două clanuri este însă o amenințare pentru pacea pe care Alexander o dorește, drept urmare, acesta pune la cale un plan prin care sa pună capăt luptelor nesfârșite dintre cele doua căpetenii ce se urau de moarte: emite un decret de căsătorie prin care Graeme Montgomery se va insura cu Eveline Armstrong, iar dacă vreunul din cele două clanuri va încalca jurământul semnat prin aceasta căsătorie, i se vor confisca pământurile, va fi vânat și declarat proscris!

Pentru Eveline acest război nu are sens! Este o tânără minunată cu un singur defect: surzenia… Un tragic accident de călărie i-a răpit auzul în urmă cu mulți ani și de atunci trăiește într-o lume plină de tăcere, o lume sufocantă, unde toți o consideră bolnavă „la cap”!

Pentru Graeme, hotărârea Regelui este nedreaptă pentru că-i răpește, prin căsătoria cu „nebuna” Eveline, dreptul de a alege, îi răpește viitorul și i se bagă pe gât o nevastă „bolnava”!

Ziua în care cei doi s-au cunoscut și s-au căsătorit a fost o zi neagră în care Zeii le-au întors spatele, căci morții celor două clanuri rivale cu siguranță s-au răsucit in mormânt când și-au rostit jurămintele cu silă, tristețe și furie mocnită!

Însa…, între pasiunea pentru Graeme și păstrarea propriului secret bine ascuns din ziua tragicului accident, nici măcar ura dintre familiile lor și lupta pentru a fi acceptată nu o împiedică pe Eveline să aleagă un nou început… speranța… încrederea… iubirea!❤️

Citate:

„Îi plăcea să sărute. Majoritatea bărbaţilor nu aveau prea multă răbdare pentru asta. Oamenii lui glumeau că sărutul era o pierdere de timp și că era folositor doar pentru a curta fetele nedoritoare. Dar, dacă o fată voia, preferau să treacă direct la următorul pas.
Dar pentru Graeme sărutul era aproape la fel de intim ca actul intim. Nu era ceva ce trebuia grăbit sau făcut pentru a curta o fată mai reticentă. Era o exprimare a respectului.

„Braţele îi erau pline cu o fată dulce, blândă. A lui. Soţia lui. Una pentru care nu mai trebuia să se simtă vinovat că o dorea. Era la fel de capabilă ca el să înţeleagă căsătoria. Puteau avea o căsnicie normală dacă ea voia. Știa că el își dorea asta.
O sărută pe creștetul capului și rămase tăcut, pentru că ea nu l-ar fi auzit.
Ea se adânci cu încredere în îmbrăţișarea lui, și el îi inspiră parfumul, lăsându-l să zăbovească în nările lui în timp ce Eveline se ghemuia în braţele lui. Mai aveau multe de discutat, dar nu voia să pună capăt dulceţii îmbrăţișării.”

„După ultimele zile, avusese nevoie disperată de ceea ce el îi oferise cu o seară înainte. Tandreţe. Iubire. Gesturile lui îi arătaseră, mai mult decât ar fi putut să o facă vorbele vreodată, că o preţuia. Că ea însemna ceva mai mult decât o soţie cu care fusese obligat să se însoare.
Poate că într-o zi… Oftă melancolică. Poate că într-o zi avea să îi câștige iubirea. Oh, să poată auzi acele cuvinte! Să le audă cu adevărat.
Gândul acela o făcu să simtă o durere direct în inimă, care aproape o copleși.”

Cărțile apărute la Editura Litera / Alma în colecția Iubiri de poveste pot fi comandate pe litera.ro, elefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.ro, carturesti.ro

Cărțile autoarei Maya Banks pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, litera.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librarie.net, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți apărute în colecția Iubiri de poveste

Recenzii și prezentări cărți cu scoțieni

14 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *