Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Succesul e al tău!, Jurnalul copilului spre succes de Anna Noua

Succesul e al tău!

Jurnalul copilului spre succes

Lanțul faptelor bune

Anna Noua

Ilustrare și editare: Dumbrava Minunată a Clarei

Anna Noua, autoarea cărții „Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor”, a conceput acest proiect inedit, „Succesul e doar al tău. Jurnalul copilului spre Succes!”, un ghid de dezvoltare personală pentru copii și totodată un instrument util și binevenit pentru părinți și educatori.
În ultimii ani, piața lecturilor motivaționale a căpătat o amploare aparte. Mulți oameni încearcă să depășească momente dificile apelând la cunoștințele și sugestiile specialiștilor sau ale celor care au trecut prin anumite experiențe și doresc să ajute, în măsura în care se poate, pe alții aflați în situații similare.
Succesul este, din punctul meu de vedere, o noțiune foarte volatilă și relativă. Până de curând, printre elementele considerate de bază pentru succes se număra un IQ cât mai bun. În ultima vreme însă, s-a ajuns la concluzia că inteligența cuantificată în cadrul testelor IQ nu redă nici pe departe complexitatea acestei însușiri și se vorbește, din ce în ce mai mult, de inteligența emoțională (EQ).
Kit-ul conceput de Anna Noua, numit sugestiv „Succesul e al tău!” se adresează copiilor și conține mai multe elemente interesante, ambalate într-o cutie de carton rezistentă și frumos ilustrată. Despre ele o să vă povestesc câte ceva, pe rând.
Voi începe cu prezentarea unui jurnal special ce face parte din acest proiect – „Jurnalul copilului spre succes”.
Din imagini se poate observa conținutul jurnalului, care este unul interactiv. Copilul este încurajat să se analizeze, să mediteze asupra unor chestiuni și să completeze spațiile goale cu propriile concluzii. Conține inclusiv exemple care să îl ajute în acest demers. Scopul este acela de a trezi în copil inteligența emoțională și a o dezvolta, el căpătând astfel mai multă empatie, gestionând mai bine emoții negative (rușinea, vina) și vicii de comportament (cum ar fi minciuna). Astfel, copiii sunt încurajați să își dezvolte un caracter bun, ca o bază foarte importantă pentru succes.
Kit-ul mai conține un carnețel numit „Lanțul faptelor bune”, care încurajează acest tip de acțiuni, un mesaj către părinți și accesorii creative, ecologice: două semne de carte cu mesaje motivaționale și un pix original, din carton.
Acest kit simpatic le poate veni în ajutor copiilor, în încercarea de a se cunoaște pe ei înșiși și de a conștientiza importanța dezvoltării inteligenței emoționale, care le va fi de folos. Odată trăirile gestionate într-un mod armonios, restul lucrurilor se așază rapid pe făgașul potrivit.
Provocările pot fi rezolvate mult mai ușor cu atitudinea potrivită, iar cunoașterea de sine este esențială.

Pachetul de dezvoltare personală pentru copii, „Succesul e doar al tău” poate fi comandat dacă luați legătura cu autoarea pe pagina de Facebook Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

10 Comments

Spune-ți părerea!