Delicatese Literare
Recenzii

Suflet vrăjit de Johanna Lindsey, Editura Litera, Colectia Iubiri de poveste – recenzie

Suflet vrăjit magic

Johanna Lindsey

Etitura Litera / Alma

Colecția Iubiri de poveste

Titlul original: The Magic of You

Traducerea: Simona Luncașu

280 pagini

 1. Iubeşti doar o dată (Love Only Once-1985)
 2. Pasiune şi tandreţe (Tender Rebel-1985)
 3. Jocul seducţiei (Gentle Rogue-1990) – recenzia
 4. Suflet vrăjit (The Magic of You-1993)
 5. Spune-mi că mă iubeşti (Say You Love Me-1996)
 6. Jurnalul unei iubiri (The Present-1998)
 7. Un libertin îndrăgostit (A Loving Scoundrel-2004)
 8. Înlănțuită de iubire (Captive of My Desires-2006)
 9. Seducția (No Choice But Seduction-2008)
 10. Perechea perfectă (That Perfect Someone-2010)
 11. Pasiuni mistuitoare (Stormy Persuasion-2014) – prezentare 
 12. Pasiune furtunoasă (Beautiful Tempest – 2017) – prezentare 
Suflet vrăjit este o carte încântătoare, romantică, intensă, plină de aventuri, cu personaje pitorești și replici spumoase. Pe lângă hazul stârnit de peripețiile personajelor principale, tachinările dintre James și fratele lui, Anthony, aduc un plus de savoare cărții.
În precedenta carte din serie, James Malory s-a căsătorit cu Georgina Anderson. Frații ei nu fuseseră deloc încântați de această căsătorie, dar de dragul ei și a copilului ei nenăscut l-au acceptat în cele din urmă pe James, căzând la un armistițiu.
Se apropia sorocul nașterii și, întrucât Georgina (sau George cum insista să-i spună James) nu avea nici o rudă feminină să o ajute, Amy Malory, fiica fratelui lui James, s-a oferit să vină să stea cu ea.
Spre deosebire de restul familiei Malory, care erau cu toții blonzi cu ochii verzi, Amy era, la fel ca verișoara ei Regan și unchiul ei Anthony, brunetă cu ochi albaștri, gene transmise de o străbună țigancă. Mai mult, se părea că Amy moștenise o parte din magia acesteia, având câteodată adevărate premoniții și nepierzând niciodată vreun pariu.
Având aproape optsprezece ani, Amy era mult mai matură decât vârsta ei. Fermecătoare, bună la suflet, dezghețată și curajoasă, Amy era plină de hotărâre odată ce își punea ceva în minte.

14502804_1049668415130759_5017546190738477655_n

Iar obiectul dorințelor ei era chiar Warren, fratele Georginei. Sigură de reușita ei, pentru ea nu conta faptul că el era cu optsprezece ani mai în vârstă și că, în urma unei trădări din tinerețe, devenise cinic și burlac convins. Soarta părea și ea să-i dea o mână de ajutor întrucât frații Georginei veniseră să fie alături de aceasta la nașterea primului ei copil.
Este foarte amuzant momentul nașterii copilului. Georgina fusese extrem de bucuroasă când cei cinci frați ai ei sosiseră și, deși începuseră deja durerile nașterii, nu le-a zis nimic, dornică să stea de vorbă cu ei în salon. Anthony, sosit și el în vizită, a sesizat imediat ce se petrecea și nu s-a putut abține să nu o tachineze.
-Așa deci, George, vrei si lansezi o nouă modă, ai? Nașterea cu toată familia în jur și nici mai mult, nici mai puțin decât în salon.
Georgina iși săgetă cumnatul cu o privire plină de furie și apoi îi răspunse:
– N-am deloc de gând să fac asta, măgarule.
Este înduioșătoare grija pe care James i-o poartă soției lui. Fostul pirat se învârtea ca o cloșcă în jurul ei, astfel că până la urmă Georgina a ajuns să-l liniștească.
– Șșșșt, sunt bine. Încă nu e rău cu adevărat, și ai dreptate, am o descendență robustă. Apoi oftă dramatic. Asta trebuie să suferim noi, femeile, pentru plăcerea noastră, deși aș vrea să văd măcar o datră un bărbat suferind așa pentru a lui.
– Mușcă-ți limba, George. Chiar vrei să fii martoră la dispariția rasei umane?
Dar, pe măsură ce timpul trecea și durerile se întețeau, pe James îl treceau toate apele, l-au apucat remușcările, cerându-i chiar la un moment dat lui Anthony să-l împuște. Warren i-ar fi făcut cu multă plăcere pe plac, dar era ținut în frâu de promisiunea făcută Georginei.
Anthony incercase să-și atragă fratele în conversație, îl imboldise, de fapt, cu genul de zeflemea la care Warren nu ar fi rezistat fără să se înfurie. James ignorase totul, deși murmurase pentru sine din când în când chestii de genul ,,Blestemat de iad fără sfârșit” și ,,N-am să mă mai ating de ea”, și o dată ,,Doamne, te rog”, și o dată direct către Anthony: ,,Scoate-mă de-aici și impușcă-mă”.
Warren ar fi vrut s-o facă. Încă voia. Dar Anthony doar râse și-i zise fratelui său:
– Și eu m-am simțit la fel, bătrâne, dar ai să uiți toate astea, la fel și ea. Fii sigur.
Din fericire, nu a mai durat mult și s-a născut fetița cuplului, o blondă adorabilă, pe care tatăl ei a insistat să o numească Jack, pentru a-și exaspera, încă o dată, cumnații.
Amy nu avea mult timp la dispoziție, astfel că trebuia să acționeze repede. Prinde un moment în care Warren era singur, admirându-l fără reținere.
Avea trup subțire, cam la fel ca unchiul Tony, deși nu-l puteai numi în nici un caz slăbănog. Era mai înalt decât Anthony, cu umeri puțin mai largi și brațe viguroase. Picioarele lungi stăteau ușor depărtate – ea remarcase că toți frații Anderson stăteau așa, de parcă încercau să-și mențină echilibrul pe puntea unei corăbii.
Știa că Warren fusese rănit, iar inima îi fusese călcată în picioare, devenind rece, cinic și suspicios. Nu știa exact cum urma să repare ea toate astea, dar era hotărâtă să-l provoace să mai dea încă o șansă iubirii.
Fără să mai stea mult pe gânduri, Amy se trezi spunând în cea mai catifelată șoaptă:
– Te vreau, Warren Anderson.
În fața privirii lui perplexe, s-a grăbit să adauge că acest lucru se va întâmpla doar după căsătorie.
Warren este șocat de îndrăzneala fetei și dorește să-i dea o lecție, sărutând-o, convinsă că o inocentă ca ea va fugi îngrozită după aceea. Dar Amy mai fusese sărutată și era mai mult decât încântată să-i răspundă la sărut. Uluirea lui Warren atinge cote maxime și, deși afectat de sărutul împărtășit cu ea, îi interzice să se mai apropie de el.
Dar Amy nu era să se dea bătută cu una, cu două. Trebuia doar să regândească strategia.
La naiba, cum credea ea că într-un timp atât de scurt poate să realizeze imposibilul fără sinceritate? Însă trebuia să găsească altceva, fiindcă sinceritatea nu facuse decât să-l înfurie pe Warren și n-avea să ajungă niciunde cu el dacă nu putea să-i domolească furia.
Tenace și ambițioasă, nu se îndoia nici o clipă de reușita planului ei de curtare, fiind convinsă că și el îi va fi mai mult decât recunoscător la final.
Omul fusese nefericit timp de opt ani și se convinsese singur că îi place așa. Ea era hotărâtă să-i arate o altă cale, și readucă iubirea și zâmbetul în viața lui.
Urmează niște peripeții care te fac să râzi în hohote. Aflând că el se dusese la un bordel, ia o trăsură și se duce acolo, unde face un scandal demn de o soție geloasă. Warren n-are încotro și trebuie să plece cu ea, pentru a o duce în siguranță acasă. Obrăznicia ei l-a condus la concluzia că ea nu mai era de mult inocentă dar, deși ea îl tenta spunându-i că este o cale simplă pentru a descoperi acest lucru, Warren nu dorea să fie prins în capcana căsniciei.
Totuși, după ce sunt atacați de tâlhari și lăsați pe jos iar ea îl provoacă până la limita nebuniei, Warren aleargă după ea să o pedepsească, ajungând în final să se prăbușească amândoi pe jos și să schimbe un sărut pasional.
„Braţele îi alunecară în jurul lui, ca să‑l ţină doar pentru ea, în timp ce limbile li se încolăciră cu un fel de disperare frenetică născută din clipe furate. Era o furtună de aţâţare şi de dor, de frustrare şi lipsă de experienţă contopite în dulcea nevoie a pasiunii.
Timpul şi locul n‑aveau nici o importanţă în acea descătuşare erotică, una delicată totuşi, pe atât de uşor de intensificat, pe cât era de încheiat brusc.”
Ajunși într-un final acasă, Amy reușește să-i smulgă în extremis promisiunea că nu-i va spune nimic unchiului ei despre comportamentul ei revoltător.
– Nu fi supărat, Warren. Cum să te ajut pe calea spre fericire dacă mă faci să renunț să încerc?
De fapt, Warren, în subconștientul lui, dorea să piardă războiul. Deși mintea și ceea ce declara el spuneau altceva, un impuls inexplicabil l-a făcut să se ofere să se ocupe de biroul lor nou înființat din Anglia, amânând plecarea spre America, deși ar fi putut foarte bine să angajeze o persoană pentru acest lucru.
„O încruntare ca aceea pe care o afişase el ar fi trebuit s‑o pună pe fugă, în schimb ea îl provoca, nicidecum intimidată. Warren nu era obişnuit cu aşa ceva. De obicei, femeile se temeau de el, sau cel puţin aveau grijă să evite a‑i stârni mânia, iar lui îi plăcea asta. Pălăvrăgeala inutilă se menţinea astfel la un nivel minim. Dar cu neastâmpărata asta mică, cu amestecul ei de seducţie neruşinată şi jocuri neastâmpărate, nu ştia cum să se descurce. Nu era a lui ca s‑o disciplineze sau să‑i facă morală, cu toate că în momentul acela simţea o dorinţă puternică să fi fost aşa – cel puţin temporar.”
Participând la un bal la care Amy avea un succes colosal, Warren stătea încruntat pe margini, spre amuzamentul lui James și Anthony, care se distrau copios pe seama lui, interpretând corect starea lui ca fiind gelozie și fiind curioși să vadă ce femeie reușise să-l scoată din minți. Șocul lor a fost maxim în momentul în care Warren s-a îndreptat spre Amy și a început să danseze cu ea, având în același timp o privire de parcă ar fi vrut să o mănânce de vie.
Bineînțeles că imediat după terminarea dansului l-au încolțit amândoi, hotărâți să-i dea o lecție. Warren s-a apărat, susținând că el este de fapt victima, ea sărind pe el imediat ce rămâneau o clipă singuri, lucru perfect adevărat, de altfel și confirmat de Amy, care venise îngrijorată după ei.
– Doamne sfinte, Anderson! zise Anthony de îndată ce Amy se năpusti pe ușă afară. Te compătimesc, zău așa.
– Eu nu, mormăi James. Ce naiba ai făcut de-a ajuns să te cucerească?
-Absolut nimic!
-Nu poți s-o ai, yankeule.
-N-o vreau.
– Ești un mincinos afurisit.
Warren fu pe punctul de a exploda din nou.
-Atunci lasă-mă să-ți spun în felul următor. N-o să mă ating de ea. Și o să continui s-o descurajez. Nu pot să fac mai mult de-atât.
Totuși, în momentul în care Amy, venită să-l caute pe Warren la hotel, este răpită de un dușman al acestuia, Warren este primul care sare să o salveze.
Peripețiile continuă și în perioada următoare, iar Amy și Warren ajung, inevitabil, iubiți. Totuși, ea nu dorea ca el să se însoare cu ea din obligație și i-a oferit șansa să scape, în momentul în care James și Anthony au dorit să-l oblige să o ia de soție, după ce îi găsiseră într-o poziție compromițătoare.
Iubirea este însă ceva magic care reușește să schimbe destine, să vindece suflete rănite și să aducă împreună două persoane complet diferite, aflate la poli opuși și care nu păreau să aibă vreo șansă împreună.
Warren se schimbă radical în final și capitulează complet în fața lui Amy, mărturisindu-și dragostea arzătoare și sentimentul că nu mai poate trăi nici o clipă fără ea.
„Furia îl adusese aici, dar asta fusese doar o scuză, şi era momentul să recunoască. Ea îi zâmbea, aşteptând, cu fiecare promisiune pe care i‑o făcuse el vreodată acolo, în ochi, cu râsul, fericirea, dragostea – pe care el nu mai putea să nege c‑o voia la fel de mult cum ea o dorea pe‑a lui. Cuvintele pe care n‑ar fi crezut să le spună vreodată nu erau atât de dificile, la urma urmelor.”
– Nu știu cum ai făcut-o, dar mi-ai invadat inima, mintea, mă tem că și sufletul.
Și era perfect adevărat. Ea văzu asta în ochii lui și în zâmbetul incredibil de frumos pe care i-l dărui înainte să adauge suav, aproape respectuos:
– Sunt atât de îndrăgostit de tine, Amy. De fapt, nu cred că mai pot suporta o zi fără tine.

nochoice

 

Am inclus cartea în Top 10 cărti historical-romance cu mult umor

Cărțile autoarei Johanna Lindsey pot fi comandate pe libris.ro, elefant.rolibrarie.net, emag.ro, cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți Johanna Lindsey

Cărțile apărute la Editura Litera / Alma în colecția Iubiri de poveste pot fi comandate pe litera.ro, elefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.ro, carturesti.ro

 

16 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *