Suflete pereche de Cecelia Ahern, Editura All

8
Suflete pereche (Love, Rosie) – 2004 tn1_suflete_pereche_cecelia_final_alex
Cecelia Ahern
Bestseller internațional
Cecelia Ahern, autoarea bestsellerului „P.S. Te iubesc” apelează și de această dată la scrisori, notițe, e-mail-uri și mesaje pentru a construi acest roman despre oportunități ratate, în care iubirea reușește să depășească obstacolele.  
Rosie și Alex sunt făcuți să fie împreună și toată lumea din jurul lor pare să fi înțeles asta în afară de ei. Cei mai buni prieteni încă din copilărie, sunt nevoiți să se despartă atunci când Alex se mută cu familia din Dublin la Boston. Păstrează legătura prin corespondentă și plănuiesc să se revadă la balul de absolvire al lui Rosie, iar apoi la colegiu. Dar Rosie are exact genul de noroc care se întâlnește în filme: zborul lui Alex a fost anulat, ea merge la bal cu alt băiat și rămâne însărcinată în urma unei aventuri. Decide să păstreze copilul, pierzând astfel șansa de a merge la Boston College, unde studia Alex. În continuare, cele două suflete reușesc să rămână conectate, dar o multitudine de interpretări greșite, întâmplări neprevăzute și un strop de ghinion pur îi țin la distanță. Totuși, destinul nu si-a spus încă ultimul cuvânt.
În 2014, romanul „Suflete pereche” a fost ecranizat sub denumirea „Love, Rosie”, cu Sam Claflin și Lily Collins în rolurile principale.
„Cel mai bun mod de a evada din viața de zi cu zi este să te refugiezi în paginile unui roman de Cecelia Ahern.“ – Glamour
„Fermecător, spiritual, romantic.” – Tampa Tribune
„Creează dependență.” – Irish Herald
„Acesta este chick lit în cea mai bună formă a lui.” – Library Journal
Sursa: Editura All
Coperta originală:

147865

Citate:
“Orice lucru mic creşte dacă-l hrăneşti. Dragostea nu face excepţie.”
“Ciudată mai e şi viaţa, nu-i aşa? Chiar când crezi că ai înţeles totul, chiar când în sfârşit începi să planifici ceva, te bucuri şi simţi că ştii spune în ce direcţie te îndrepţi, drumurile se încurcă, semnele se schimbă, vântul bate din altă direcţie, nordul e deodată sud, iar estul e vest şi te-ai pierdut. E atât de uşor să te rătăceşti, să-ţi pierzi direcţia.”
“Oamenii vin şi pleacă, ştim că aşa va fi, cu toate că suntem şocaţi când se întâmplă. Ca să folosim un clişeu învechit, singura certitudine a vieţii este moartea. E o cretitudine, este o condiţie de viaţă care ne este dată, dar pe care o lăsăm să ne sfâşie.”
“Alex, tu eşti doctor de inimi. Cunoşti inima pe de-a-ntregul, pe dinăuntru şi pe dinafară -ce poţi face când cineva are inima zdrobită?Ai vreun tratament pentru asta?”
“Era ca şi cum lumea s-ar fi oprit din mers în clipa aceea.Ca şi cum în jurul nostru nu mai era nimeni.Uitasem tot ce era acasă.Era ca şi cum acele câteva minute din aceasta lume ar fi fost create doar pentru noi si tot ce puteam noi face era sa ne privim unul pe celalalt.”
Trailer film:

 

Cărțile autoarei Cecelia Ahern pot fi comandate pe elefant.ro, libris.rocartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net

 

About Author

8 comentarii

  1. Clipa Narcisa Elena on

    Am vazut filmul si apoi am citit cartea. Nu pot zice ca mi-a placut mai mult cartea decat filmul. M-au fascinat amandoua in mod egal. Cartea a oferit putin mai multe detalii, dar si filmul a fost bine realizat.

Spune-ți părerea!