Delicatese Literare
Prezentari carti

Suge-o, Ramona! de Andrei Ciobanu, Editura Trei

Suge-o, Ramona!

Andrei Ciobanu

Editura Trei

488 pagini

Nu ştiu dacă ai urât vreodată atât de mult pe cineva, încât să simţi că nu poţi respira fără acea persoană. Paradoxal!
Cu toţii ne amintim de prima iubire adolescentină, care vine la pachet cu suferinţă, trădare, fluturi în stomac, scenarii fanteziste. La prima iubire lumea se prăbuşeşte şi renaşte la fiecare atingere, la fiecare dialog, în fiecare zi. Prins între pasiunea pentru Ramona şi dorinţa de a se răzbuna pentru indiferenţa ei, Andrei trăieşte câteva aventuri extrem de incitante şi se transformă din timidul îndrăgostit într-un Casanova modern.
Suge-o, Ramona! este povestea unei deveniri, o confesiune onestă despre maturizare sexuală şi morală, despre trecerea de la adolescenţă la maturitate. Hilare sau triste, emoţionante sau cinice, aventurile lui Andrei sunt cele ale adolescentului obişnuit, care caută, încearcă, eşuează sau învinge, totul pentru a o impresiona pe fata visurilor sale.
„Cred că cea mai corectă explicaţie a apariţiei acestei cărţi este că pur şi simplu s-a întâmplat. Eu cred că lucrurile mişto au loc atunci când nu le plănuieşti şi le laşi să se întâmple”. – ANDREI CIOBANU
Andrei povesteşte, cititorii răspund:
„Ţi-am citit cartea, Andrei şi vreau să-ţi spun că de azi nu mai ai voie să ieşi afară” – ALFRED, AKA MAMA LUI ANDREI
„Wow, ce de litere aici!”- O ASISTENTĂ TV AL CĂREI NUME NU AVEM VOIE SĂ-L DĂM
„Nu pot să cred că ai publicat asta! Clar, te dau în judecată!!!!!” – RAMONA
„Like”- FACEBOOK
„Tulaaaaai! Holy Shit Dude! :)))) Penală de epică!! Leşinez în puii morţilor mei :)))”- NUTELLA ZOMBYE
Andrei Ciobanu: Născut, nu făcut, la 1 iulie 1989, în Suceava. A fost, pe rând, explorator al adâncurilor (a căzut într-un canal când era mic), teoretician al platonismului (a iubit de la distanţă o colegă de gimnaziu), atlet al amorului adolescentin, student la Cluj şi stand-up comedian în Bucureşti.
Acum se aude la matinalul Kiss FM şi se citeşte online şi offline oriunde şi oricând.
Sursa: Editura Trei
Citate:
“Oamenii sunt ca rechinii: dacă văd urme de răni sângerânde, sar pe tine, deci e mai bine să le ții doar pentru tine. Plângi, suferă, fii trist, dar la tine în cameră. Când ieși în oraș, nu lăsa pe nimeni să vadă ce se petrece cu adevărat în inima ta.”
“În definitiv sexul e un act egoist prin care fiecare ajunge la plăcerea maximă folosindu-l pe celalalt .”
“Dar minciuna nu ţine niciodată la nesfârşit, mai ales dacă ţi-o adresezi ţie însuţi .”
“Cu inima tânără şi neştiutoare , crezi ca poţi iubi o persoană cum nimeni nu va reuşi şi nu va înţelege vreodată.”
“Un lucru care pentru o persoană nu înseamnă nimic pentru alta poate însemna totul.”
“E incredibil cum poţi să placi enorm o persoana pentru mult timp şi , la un moment dat, să spună sau să facă ceva şi să simţi că-ţi doreşti să plouă cu benzină pe ea şi să ia foc. E oribil.”
“Toţi diavolii pozează în îngeri pentru că, până la urmă, din Rai au fost alungaţi.”
“Cel mai dureros moment nu mi se pare a fi cel în care eşti părăsit, atunci când eşti înşelat sau când eşti minţit. Cred ca cel mai urât sentiment apare când nu ştii ce se întâmplă, nu-ţi dai seama dacă este sau nu vina ta şi nu mai are cine să-ţi ofere nici măcar un răspuns.”
“Voia să pară o femeie puternică şi independentă, dar eu puteam să văd că în sufletul ei este încă o fetiţă care vrea să se îmbrace în rochie de prinţesă, să stea în faţa oglinzii şi să îşi pieptene părul timp de câteva ore. Să fie ţinută în braţe, alintată şi să se simtă în siguranţă.”

De acelaşi autor a apărut la Editura Litera cartea Suge-o, Andrei!

 

Cartea Suge-o Ramona! de Andrei Ciobanu se poate comanda pe site-ul librex.ro

 

 

5 Comments

Spune-ți părerea!