Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Surpriza – seria Prinţesele din Ponilandia de Chloe Ryder, Editura Paralela 45 – recenzie

Surpriza

(A Special Surprise – 2014)

Prinţesele din Ponilandia

Chloe Ryder

Editura Paralela 45

Anul aparitiei: 2019
Nr. de pagini: 120
Traducere: Dașa Suciu
Ilustrator: Jennifer Miles
Chloe Ryder trăieşte la o fermă de cai. Când nu îi îngrijeşte, îi place să călărească împreună cu ei pe dealurile din jurul fermei. Chloe este unul dintre puţinii oameni care ştiu unde se găseşte Ponilandia, insula poneilor fermecaţi. Chloe este şi pseudonimul Juliei Sykes, autoare premiată a peste 60 de cărţi pentru copii, care locuieşte în Hampshire împreună cu familia sa. Chloe a scris seria „Prinţesele din Ponilandia” pentru a le oferi fetiţelor iubitoare de aventuri o alternativă la Barbie şi la Prinţesele Disney. Eroina seriei sale, Philippa (Pippa) MacDonalds, este o fetiţă puternică, temerară şi prietenoasă, care face tot posibilul pentru a salva Ponilandia.
Pe o insulă fermecată din largul mării trăiesc prinţesele ponei. Dar cele opt potcoave magice care le protejează au dispărut. Ponilandia e în primejdie! Doar o fiinţă care iubește poneii o poate salva…
Pacea a revenit în Ponilandia după găsirea celor opt potcoave fermecate. Dar infama Divina are alte planuri malefice: cu ajutorul unei vrăji plănuiește să răpească ponei din lumea oamenilor pentru a prelua controlul asupra insulei. O să reușească Pippa și Praf-de-Stele să-i zădărnicească planurile?
Urmăreste toate aventurile din Ponilandia/ Princess Ponies Series:
1. O prietenă magică – A Magical Friend – 2013 – recenzie
2. Un vis împlinit – A Dream Come True – 2013 – recenzie
3. Secretul special – The Special Secret – 2013 – recenzie
4. Aventura unicornului – A Unicorn Adventure! – 2013 – recenzie
5. Salvarea miraculoasă – An Amazing Rescue – 2013 – recenzie
6. Prietene pentru totdeauna! – Best Friends for Ever! – 2014 – recenzie
7. Surpriza – A Special Surprise – 2014
8. Steaua muzicii – A Singing Star – 2014
Fiecare volum începe prin prezentarea familiei regale din Ponilandia după cum urmează:
Regina Rază-de-luna, Regele Stea-de-Foc, Prinţesa Cristal, Prinţesa Nor Alb, Prinţesa Praf-de-Stele, Prinţesa Miere, Prinţul Iute-ca-Vântul, Prinţul Cometa și Prinţul Furtună.
După cum aţi aflat din volumul anterior, cele opt potcoave au fost gasite şi magia a fost înfăptuită pentru încă un an. Fetiţa s-a întors în lumea ei şi toate au părut că îşi intră în normal.
Pippa, în lumea ei, începuse lecţiile de echitaţie şi era foarte încântată pentru că urma să participe la primul ei concurs de sărituri pe şaua unui ponei. Fetiţa exersase foarte mult şi abia aştepta să treacă ziua pentru a participa la concurs. Doar că lucrurile nu erau aşa de simple. Cine credeţi că a vizitat-o pe Pippa cu o zi înainte de concurs? În cazul în care nu aţi ghicit, prinţesa Praf-de-Stele o vizitase pe Pippa. Aceasta era supărată pentru că era ziua ei de naştere şi se pare că toţi poneii au uitat. Fetiţa i-a propus să rămână o noapte la ea şi să sărbătorească împreună ziua de naştere. Pippa a culcat-o pe prietena ei la grajduri alături de ceilalţi ponei care erau la şcoala de echitaţie. Mare i-a fost supriza când dimineaţa a văzut că lipsesc toţi poneii. Fetiţa s-a uitat după indicii şi ceva a dus-o cu gândul la Divina şi, împreună cu Praf-de-Stele, a plecat în Ponilandia să salveze poneii mai ales că era ziua concursului de echitaţie.
În Ponilandia a început o nouă aventură, cu o prinţesă Praf-de-Stele mult mai sigură pe ea şi mult mai implicată faţă de cum era la început când a cunoscut-o Pippa. Normal că în dispariţia poneilor era mâna Divinei care a avut planuri malefice cu aceştia. Cu ajutorul unor poţiuni magice i-a micşorat pe toţi, îndeplinindu-şi o parte din planul ei de răzbunare. Pippa şi Praf-de-Stele nu s-au lăsat până nu i-au recuperat şi nu i-au dus în siguranţă la palat. Prinţesa s-a supărat degeaba, toată curtea a complotat să îi ofere o petrecere supriză, dar au fost aşa de convingători că ea chiar a crezut că toată lumea a uitat de ziua ei. După petrecere, Pippa împreună cu poneii s-au întors în lumea oamenilor, mai ales că era dimineaţa concursului şi toţi trebuiau să se pregătească. Oare cum credeţi că s-a descurcat Pippa şi poneiul ei, Ghiocel, la concurs? Vă invit să citiţi!
Ne-a plăcut şi de data aceasta coperta, de un mov superb, culoare care este preferata Irinei.
A fost o lectură grozavă şi o recomand tuturor fetiţelor!

Cartea Surpriza, seria Prințesele din Ponilandia de Chloe Ryder poate fi comandată de pe edituraparalela45.ro, librarie.net, elefant.ro, libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Paralela 45

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

11 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *