Delicatese Literare
Prezentari carti

Talamus de Ursula Poznanski, Editura Unicart

Talamus

(Thalamus – 2018)

Ursula Poznanski

Editura Unicart

An apariție: 2020

Nr. de pagini: 508

Traducere: Radu-Mihai Alexe

Ursula Poznanski este o scriitoare austriacă. Născută la 30 octombrie 1968 la Viena, Ursula Poznanski (alias Ursula P. Archer), după terminarea liceului, a început studiile japoneze, jurnalism, drept și teatru. Locuiește cu familia în sudul Vienei.

Este autoare de carte publicată din 2003. În 2001, primul ei manuscris, Buchstabendschungel, a fost acceptat de editura austriacă Dachs și a fost publicat în 2003. În anii următori a lansat mai multe cărți pentru copii și a lucrat în paralel la primul ei roman pentru tineri, urmat de alte romane în anii următori.

Ursula Poznanski a câștigat premiul Deutscher Jugendliteraturpreis (Premiul german de literatură pentru copii), premiul Jugendjury (juriul tinerilor) în 2011 pentru romanul ei thriller Erebos, care a fost tradus în 22 de limbi. Erebos a fost tradus la noi în 2012, la Editura RAO.

La Editura Unicart a apărut în 2019 romanul ei thriller/ young-adult Elanus, publicat în 2016, a cărui recenzie o puteți citi aici.

La Markwaldhof, o clinică de recuperare aflată în mijlocul pustiului, se obțin rezultate excepționale chiar și în cazurile fără speranța. Timo, un tânăr pacient care a supraviețuit unui accident de motocicletă, își revine aici repede. Nesperat de repede!

Noaptea, când luminile se sting, la clinică începe o cu totul altă viață, înțesată de primejdii mortale. Din păcate, Timo nu poate povesti nimănui despre ceea ce i se întâmplă, deoarece i-a fost afectat centrul vorbirii. Va reuși oare să dezlege misterul și să scape cu viață?

Carțile Ursulei Poznanski pot fi comandate de pe edituraunicart.ro, libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Unicart

Recenzii și prezentări cărți thriller

Recenzii și prezentări cărți cu mister

Recenzii și prezentări cărți young adult

 

2 Comments

Spune-ți părerea!