Delicatese Literare
Recenzii

Tâlharul de inimi de Kerrigan Byrne, Editura Litera, Colecția Iubiri de poveste – recenzie

Tâlharul de inimiTalharul de inimi

(The Highwayman – 2015)

Kerrigan Byrne

Editura Litera

Colectia Iubiri de poveste

  1. Tâlharul de inimi – Editura Litera (The Highwayman – 2015)
  2. O țintă seducătoare – Editura Litera (The Hunter – 2016) – recenzia
  3. Demonul scoțian – Editura Litera (The Highlander– 2016) – recenzia
  4. Ducele barbar – Editura Litera (The Duke – 2017) – recenzia
  5. Un mariaj neconvenţional – Editura Litera (The Scot Beds His Wife – 2017) – recenzia
  6. Ducele cu tatuaj (The Duke with the Dragon Tattoo– 2018) – recenzia
  7. A Dark and Stormy Knight – 2019
  8. The Earl on the Train – 2019
Dorian Blackwell, Inimă Neagră din Ben More, este un ticălos fără suflet și fără milă. Cu inima și trupul marcate de cicatrice, Dorian este unul dintre cei mai bogați și mai influenți barbați din Londra, dispus să lupte până la ultima suflare pentru a obține ceea ce-și dorește – iar fermecătoarea și inocenta văduvă Farah Leigh Mackenzie se află în fruntea listei lui de dorințe. Acesta este motivul pentru care Dorian o răpește și o duce în sanctuarul lui din Highlands…
Însă Farah nu este marioneta nimănui. Și, mai presus de toate, are un secret teribil, ce îi poate pune viața în pericol. Cum singura ei salvare de oamenii care o vor moartă este să accepte protecția ticălosului scoțian, Dorian îi propune un târg: căsătoria. Astfel, el o protejează, iar ea îi oferă posibilitatea să se folosească de secretul ei pentru a se răzbuna. Însă nici prin cap nu i-ar fi trecut lui Inimă Neagră din Ben More ca frumoasa Farah i-ar putea pune o condiție scandaloasă, ce amenință să descătușeze dorința înfierbântată ce-i mistuie pe amândoi.
Sa fie, oare, de vină faptul că această femeie pe care el a luat-o captivă este singura în măsură să ajungă la inima lui cea neagră, pe care o crezuse de mult împietrită?
Seria Rebeli victorieni de Kerrigan Byrne este o serie fascinantă, cu o galerie impresionantă de personaje pitorești, una dintre cele mai frumoase serii din colecția Iubiri de poveste! O serie superbă, care te convinge pe deplin de puterea vindecătoare a dragostei, miracolul celei de-a doua șanse și magia speranței!
Poveștile din serie sunt întrețesute unele cu altele, fiecare carte nou apărută dezvăluind noi conexiuni uluitoare, precum și legături tulburătoare între personaje.
Eroii masculini ai seriei sunt cu toții marcați de traume din trecut, care le-au modificat radical personalitatea. Cândva, cu toții au fost blânzi și inocenți, însă dramele trăite i-au călit și înăsprit, fiind nevoiți să fure, să mintă și să ucidă pentru a putea supraviețui. Cu un trecut tulbure și sângeros în spate, având în față un viitor nesigur, își pierduseră speranța la izbăvire. Însă soarta le-a scos fiecăruia dintre ei în parte un înger cu chip de femeie, care a reușit să pătrundă dincolo de scutul cu care își învelise inima, trezindu-le sentimente de mult uitate și readucând speranța și bucuria în viața lor.
Prima carte din serie, Tâlharul de inimi, deosebit de captivantă, ne convinge pe deplin de puterea tămăduitoare a iubirii, demonstrându-ne că până și o ”inimă neagră” poate fi readusă la viață de atingerea blândă a unei ”zâne”. Eroul cărții este Dougan Mackenzie, bastardul moșierului Hamish Mackenzie – o brută cu chip de om. Abandonat de tatăl său, Dougan a ajuns într-un orfelinat, unde singura rază de lumină era prietenia cu Farah, o fată cu chip de înger și părul argintiu ca de zână. Când preotul de la orfelinat a încercat să o violeze pe Farah, Dougan i-a sărit în apărare, omorându-l pe acesta, fiind trimis după gratii pentru mulți ani.
Vestea că Dougan a fost omorât în bătaie în închisoare pe când avea doar optsprezece ani i-a frânt inima lui Farah. Silindu-se să meargă mai departe, Farah a terminat școala și și-a compus o identitate falsă, pretinzând că era văduvă, luându-și numele Mackenzie, întocmai cum îl chema pe Dougan.
Cunoștințele dobândite și caracterul ei ordonat și echilibrat au ajutat-o să obțină o slujbă ca secretară la poliție, șeful ei fiind inspectorul Carlton Morley. Când acesta a cerut-o în căsătorie, Farah a acceptat, având deja douăzeci și opt de ani și dorindu-și o familie și copii. A fost momentul în care Dorian Blackwell, șeful de temut al lumii interlope, a intrat ca un fulger în viața lui Farah, revendicând-o.
Înfățișarea lui Dorian reflecta din plin viața dură pe care o dusese. Plin de cicatrici, avea numai un ochi bun, celălalt ochi fiind vătămat iremediabil, culoarea lui electrică sclipind înspăimântător în contrast cu căpruiul celuilalt. Dorian îi propune lui Farah o căsătorie de conveniență, oferindu-i acesteia protecția lui în schimbul unui secret deținut de Farah, care îi punea acesteia viața în pericol, dar care îl ajuta pe el să se răzbune.
Însă pe măsură ce noi evenimente se produc, mai multe coincidențe tulburătoare o aduc pe Farah la concluzia că Dorian era chiar mult iubitul ei Dougan, a cărui personalitate fusese ascunsă adânc în spatele unui scut impenetrabil. Realizând că Dougan/Dorian se considera nedemn de ea, Farah era decisă să lupte cu toate armele de care dispunea pentru a-l face să o accepte în viața lui, fiind îndrăgostită iremediabil de ambele fațete ale personalității lui.
După multe peripeții pe muchie de cuțit, finalul aduce împlinirea dragostei celor doi, precum și lămurirea misterului prin care Dougan ajunsese să-și ia noua identitate. Dougan și Dorian deveniseră frați de sânge în închisoare, formând împreună cu Christofer Argent un trio redutabil, toți pentru unul și unul pentru toți, susținându-se necondiționat în toate situațiile. Însă, când Dougan avea optsprezece ani, tatăl lui, moșierul Mackenzie, ordonase să fie ucis în închisoare. Pentru că Dorian semăna izbitor cu Dougan, fusese confundat cu acesta și omorât în locul lui. Cu sufletul sângerând, Dougan își împietrise inima și se agățase cu amândouă mâinile de șansa ivită. Întrucât Dorian mai avea de ispășit doar o lună până la eliberare, împrumutase identitatea acestuia. După ce ieșise din închisoare, se răzbunase crunt, împreună cu Argent, pe ucigașii lui Dorian, precum și pe ceilalți torționari din închisoare.
În următoarele volume din serie îi vom reîntâlni pe cei doi eroi, alături de cei doi copii ai lor, convingându-ne pe deplin de compatibilitatea deplină dintre ei și puterea sentimentelor lor.
Citate:
„– Sper că te-ai bucurat de acel sărut, doamnă Mackenzie. Dorian Blackwell își linse degetul și stinse flacăra lumânării, învăluindu-i din nou în întuneric.
– Pentru că o să fie ultimul.”
„Buzele lui se întredeschiseră deasupra alor ei. Răsuflarea lui îi mângâia buzele. Farah vedea în ochii lui cât de mult își dorea să o sărute. Doar că, pe lângă dorință, vedea îndoială. Panică. Nevoie. Iar ea făcu atunci gestul de care el avea nevoie. Întinse ușor gâtul, acoperind astfel infinitezimala distanță dintre buzele lor, și-și lipi gura de a lui într-un sărut cast. Buzele lui erau calde și tari. Și nemișcate.”
”Dorian simți că i se usucă gura. Inima îi gonea precum un armăsar pe ultima linie dreaptă de dinaintea sosirii. Imposibil de repede. Împinsă brutal la limită. Respira cu greu, fiecare inspirație provocându-i durere și arsuri în piept, ca și cum ar fi gonit afară, în mijlocul iernii. Gheață și căldură. Prin vene îi curgea gheață, în timp ce vintrele îi luau foc. Trecuseră mai bine de douăzeci de ani de când cineva îl atinsese cu altă intenție decât cea de a-i provoca durere și suferință. De a-l umili, de a-l reduce la zero, de a-l controla. Și cam tot atâta timp trecuse de când el însuși își folosise mâinile în alte scopuri decât pentru a se apăra, pentru a domina sau ataca. Pielea lui Farah. Pielea ei fără cusur, fără semne, fără cicatrici. Îi aparținea.”
„– Pot să-ți ofer protecție. Pot să-ți ofer răzbunare. Te-am ajutat deja să îți recapeți numele și averea care ți se cuvin. Dar nu-ți pot oferi inima mea, pentru că nu pot oferi ceva ce nu am.
Cu inima sângerând pentru el, Farah uită de mândrie și de forță interioară și se prăbuși în genunchi în fața lui, cu mâinile împreunate ca la rugăciune. Era gata să îi pună totul pe tavă. Inima. Sufletul. Viața însăși. Era sufletul ei pereche, întors din morți. Ar fi ucis-o să îl piardă din nou.”
”Așa cum se întâmpla de obicei când era cu Farah, nesiguranța și frica dispăreau, fiind înlocuite de dragostea care se revărsa din atingerea ei.
– Nu am pierdut nimic, spuse Dorian în timp ce întinse mâna spre soția lui și îi răsuci o buclă pe deget. Mi-am găsit Zâna și asta e toată magia de care o să am nevoie vreodată.”

Am menționat cartea în Top 10 cărți romantice în care eroul era virgin

Listă cărți apărute în Colecția Iubiri de poveste ordonate după autor și serii

Listă cărți Kerrigan Byrne

Cărțile autoarei Kerrigan Byrne pot fi comandate pe elefant.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți Kerrigan Byrne

2 Comments

Spune-ți părerea!