Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Talismanul buclucaș – Walko – Editura DPH

Talismanul buclucaș

Walko

Traducere: Alexandra Ghinea

Editura DPH

Nr. de pagini: 50

Grupa de vârstă: 3-5 ani

An apariție: 2018

Bilder von Walko este autor și ilustrator pentru multe cărți pentru copii din Germania. După ucenicia sa ca producător de plăci de imprimare, Walko a lucrat ca designer grafic, ilustrator și portretist independent, precum și ca artist de fundal și designer de producție pentru filme animate. Cu atâta creativitate, nu este de mirare că își evocă cărțile cu povești atât de iubitoare și amuzante. Locuiește în Germania.

O, nu! O rafală bruscă de vânt i-a suflat pălăria lui UrSoc! El este foarte supărat că pălăria lui norocoasă a zburat peste Poiana Iepurașilor și e de negăsit. UrSoc a ascuns cândva sub panglica roșie de la pălărie un trifoi cu patru foi, iar acum e sigur că va avea ghinion toată viața.

Ce bine că îl are alături pe Rila-CavaleRilă! El știe că trebuie să-și ajute cel mai bun prieten să-și găsească talismanul cât mai repede! Pentru că prietenul adevărat la nevoie se cunoaște, iar fericirea se întâmplă întotdeauna când nu te aștepți...

În Talismanul buclucaș, pe care am găsit-o pe stoc pe Cartepedia, Walko ne delectează cu o nouă aventură savuroasă a bunilor prieteni Rilă-CavaleRilă și UrSoc, care îi va fascina cu siguranță pe cei mici, iar pe cei mari îi va distra.

Cei doi prieteni formează, și de această dată, un cuplu minunat, completându-se reciproc prin bunătatea, curajul și inteligența lor.

Într-o zi, în timp ce UrSoc se juca cu bunul lui prieten Rilă-Cavalerilă, un vânt buclucaș i-a zburat pălăria de paie lui UrSoc, în care el cususe la panglică un trifoi cu patru foi pe care i-l dăruise Rilă-Cavalerilă.

Bietul UrSoc era distrus! Pălăria era talismanul lui norocos. Degeaba încerca să-l încurajeze Rilă-Cavalerilă. Fără pălărie, ghinioanele păreau că se țin lanț de UrSoc.

Pornind în căutarea pălăriei, cei doi buni prieteni au parte de tot felul de aventuri captivante, unele dintre ele foarte amuzante, altele emoționante, care-i va ține cu siguranță cu sufletul la gură pe cei mici până la final.

O carte încântătoare, cu un mesaj cald și generos despre curaj învingerea superstițiilor și puterea prieteniei!

Vreau să menționez și minunatele ilustrații realizate de Walko, detaliate și foarte sugestive.

Din aceeași serie încântătoare, superb ilustrată, avându-i ca personaje principale pe cei doi buni prieteni Rilă-CavaleRilă și UrSoc, mai fac parte: Hoțul din Poiana Iepurașilor, Comoara de la capătul curcubeului, Pe urmele lui Dolofănțel, O petrecere minunată de Crăciun, O scrisoare pentru Moș Crăciun, O aterizare cu peripeții, O petrecere surpriză, Misterul minei de aur.

Fragment din carte:

”UrSoc a izbucnit în râs. Într-adevăr, era un urs curajos, puternic și îndemânatic, chiar și fără talisman!

– Deși n-am pălărie, sunt tot prietenul tău, nu-i așa? a întrebat el amuzat.

– Categoric, prietene! i-a răspuns Iepurilă. Prietenul la nevoie se cunoaște! a adăugat el zâmbind.”

Cartea Talismanul buclucaș de Walko poate fi comandată pe cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți Walko

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți Editura DPH

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *