Tarta cu gutui

21
Azi am prăjiturit și am zis să împart cu voi rețeta mea. Am făcut o prăjitură specifică toamnei, care mie îmi place foarte mult.

Tartă cu gutui

– 2 gutui mari
– 100gr zahăr
– 50 gr unt sau margarină
– 25 ml apă
– scorțișoară
Se spală gutuile, se curăță și se taie cubulețe. Într-o tavă în care coacem prăjitura, se caramelizează zahărul până capătă o culoare aurie. Se adaugă apoi untul, se amestecă și se lasă să se topească, apoi se adaugă apa. Se pun apoi gutuile pregătite și se amestecă bine.

tarta-1tarta2

Se lasă să fiarbă puțin, după care se dă la răcit în timp ce pregătim blatul.
Blat:
– 5ouă
– 5 linguri zahăr
– 5 linguri ulei
– 5 linguri făină
– 1 praf de copt
– 1 praf de sare
– esență
Se bat albușurile cu zahărul, se adaugă gălbenușurile frecate cu puțina sare, uleiul, iar la final praful de copt și făina. Punem scorțișoara peste gutuile răcite și turnăm aluatul. Întindem bine, să fie uniform, apoi dăm la cuptor pentru 30 minute. Când prăjitura este gata, o răsturnăm pe platou astfel încât gutuile să fie deasupra și pandișpanul dedesubt. După ce prăjitura este suficient de rece, se presară nucă măcinată și ciocolată amăruie rasă sau topita (dupa preferință).

tarta3tarta4

O prăjitura super bună și foarte ușor de făcut!

tarta5

About Author

21 de comentarii

  1. O reteta de sezon, foarte apetisanta si usoara! Multumesc mult Mirela, o s-o fac cu prima ocazie! Prajiturile cu fructe sunt preferatele mele 🙂

  2. Pare delicioasă, mai merge si cate o tentație culinară pe langa cea literară, păcat ca eu nu prea le am cu dulciurile, înafara de ciocolată.

Lasă un răspuns