Delicatese Literare
Retete

Tarta de caise

Tarta de caise

Ingrediente:
– 6 ouă,
– 6 linguri de zahăr,
– 5-6 caise în funcție de mărimea lor,
– 6 linguri de faină (linguri de supă) e suficient, şi în plus creşte frumos, eu mai folosesc Gustin care e ok
– zahăr vanilat.
Se separă albușurile de gălbenușuri, se bat albușurile cu zahărul, gălbenușurile se freacă cu o lingură de zahăr, apoi se răstoarnă peste albușurile bătute bine cu mixerul și se amestecă bine. Se adaugă făina rând pe rând câte o lingură de făină până la consistența unei compoziții de chec, se toarnă compoziția într-o formă rotundă tapetată cu hârtie de copt, sau puteți unge cu unt și faină, iar deasupra se pun caisele tăiate în bucăți.
Apoi o băgati la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade. Se servește pudrată cu zahăr pudră.
Poftă bună!

t1 t2 t3

 

20 Comments

Spune-ți părerea!