Delicatese Literare
Recenzii

Te aștept de Jennifer L. Armentrout / J. Lynn, Editura Epica – recenzie

Te aștept

(Wait for You – 2013)

Jennifer L. Armentrout / J. Lynn

Editura Epica

Colecția EpicLove
Traducere: Dana Popescu
Nr. pagini: 368
1. Te aștept – Editura Epica (Wait for You – 2013)
1.5. Trust in Me – 2013
1.6. Fifty First Times – 2014 
2. Te doresc – Editura Epica (Be with Me – 2014) – recenzia
2.5. The Proposal – 2014
3. Rămâi cu mine – Editura Epica (Stay with Me – 2014) – recenzia 
4. Lasă-mă să te iubesc – Editura Epica (Fall with Me – 2015)
4.5. Dream of You – 2015
5. Forever with You – 2015
6. Fire in You – 2016 

Unele lucruri merită să le aştepţi.

Să plece la mii de kilometri depărtare de casă pentru a se înscrie la colegiu e singura cale prin care tânăra de nouăsprezece ani, Avery Morgansten, poate scăpa de ceea ce i s-a întâmplat, în urmă cu cinci ani, la o petrecere de Halloween, care i-a schimbat pentru totdeauna viaţa. Tot ce trebuie să facă e să ajungă la timp la cursuri, să se asigure că brăţara de la încheietura mâinii stângi e la locul ei, să nu atragă deloc atenţia asupra propriei persoane şi poate, dă Doamne! să-şi facă nişte prieteni, pentru că, fără îndoială, asta ar fi o schimbare bine-venită. Singurul lucru de care n-are nevoie şi la care nu s-a gândit este să-i trezească interesul singurului băiat care ar putea să-i zdruncine fragilul viitor pe care şi-l construieşte pentru ea însăşi.

Unele lucruri merită încercate.

Cameron Hamilton, 1,90 m de fizic pentru care poţi să leşini, completat cu o pereche de ochi şocant de albaştri. Și cu o remarcabilă abilitate de a o face pe Avery să-şi dorească lucruri despre care crezuse că-i fuseseră răpite irevocabil. Ea ştie c-ar trebui să stea departe de el, dar Cam e înnebunitor de omniprezent, cu farmecul lui, cu tachinările lui isteţe şi cu păcătoasa aceea de gropiţă în obraz, atât de să-ţi vină s-o mănânci. Să se încurce cu el e periculos, dar când nu mai e cu putinţă să ignore tensiunea clocotitoare ce scoate scântei ori de câte ori sunt unul în preajma celuilalt, el face să iasă la lumină o latură a ei despre care ea habar n-avea că o are.

Unele lucruri n-ar trebui trecute sub tăcere niciodată.

Dar când Avery începe să primească emailuri de ameninţare şi telefoane care o silesc să-şi înfrunte un trecut pe care ea îl voia îngropat, nu mai are de ales şi trebuie să admită că există cineva care nu-i îngăduie să uite de noaptea aceea când totul s-a schimbat. Când adevărul devastator va ieşi la iveală, o să mai scape ea şi de data asta întreagă, cu doar o cicatrice? Şi va putea Cam să fie acolo, s-o ajute să iasă la liman, sau va fi târât în adâncuri odată cu ea?

Iar pentru unele lucruri merită să lupţi.

Te aștept de Jennifer L. Armentrout este o superbă carte young adult,  foarte intensă și emoționantă! Cartea te convinge pe deplin de puterea vindecătoare a dragostei, care reușește să aline răni sufletești adânci, redând încrederea în oameni și speranța în viitor.
Ambii eroi fuseseră marcați sufletește în trecut, fiecare primind o lovitură nedreaptă din partea destinului, care le răsturnase complet planurile de viitor. Povestea lor nu o aflăm dintr-o dată, ci o construim încetul cu încetul, adunând bucățele de informații răzlețe, întocmai ca piesele unui puzzle care se îmbină într-o ordine aleatorie între ele, astfel că abia la sfârșit poți vedea tabloul complet.

Avery este o tânără de nouăsprezece ani, care plecase la mii de kilometri distanță pentru a scăpa de un trecut ce o bântuia, dar sechelele dramei petrecute cândva erau prezente încă. Avery fusese cândva o adolescentă veselă și exuberantă, însă viața i se schimbase dramatic pe când avea doar paisprezece ani. Molestată la o petrecere de un tânăr mai mare cu trei ani, în care ea avusese deplină încredere, Avery primise o nouă cumplită lovitură fiind trădată de proprii părinți care, protejându-și propriul lor confort, refuzaseră să-și sprijine fiica, convingând-o să-și retragă acuzația de viol în schimbul unei sume importante de bani primită de la părinții tânărului. Pusă la zid de comunitatea în care trăia, jignită și umilită, Avery clacase pe când avea șaisprezece ani, încercând să se sinucidă tăindu-și venele. Salvată în ultimul moment, Avery nu a avut nici măcar atunci parte de compasiune și înțelegere, ce să mai vorbim de iubire și căldură sufletească, din contră, trebuind să suporte și reproșurile acide ale părinților care au acuzat-o că i-a făcut de râs.
Însă, în loc să o distrugă definitiv, toate aceste lovituri i-au întărit caracterul lui Avery. Cu mult efort și voință, ea a reușit să se adune din bucăți și să meargă mai departe, reinventându-se într-un mod care să o ajute să funcționeze. Devenind sceptică în privința oamenilor, Avery era hotărâtă să nu-și mai pună inima în joc, concentrându-se pe a învăța cât mai bine și fiind rezervată în privința oricui încerca să se apropie prea mult de ea.
Șansa ei la fericire a venit în persoana lui Cam, coleg cu ea la facultate, un tânăr extrem de carismatic și popular. În ciuda aparenței lui nonșalante, Cam avusese și el partea lui de trecut zbuciumat, când își apărase sora de un iubit posesiv și brutal, suferind ulterior consecințele.
Deși foarte atras de Avery, dându-și seama că ea nu era dispusă să se implice într-o relație din anumite motive pe care nu era încă pregătită să i le dezvăluie, Cam a dat dovadă de o răbdare infinită față de Avery, strecurându-i-se încetul cu încetul în suflet ca prieten, învățând-o din nou să se distreze și să se bucure de viață.
Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte cum va evolua relația lor de la o caldă prietenie la cea de iubiți, în final Cam ajutând-o pe Avery să-și înfrunte trecutul și să depășească traumele cauzate de acesta.
Pe lângă personajele principale, Cam și Avery, pe care i-am adorat, mi-au plăcut mult și personajele secundare, Britt, Jacob, Ollie și Jase, prietenia sinceră dintre ei și modul în care intercaționau unii cu alții.
O carte foarte caldă și emoționantă, care te îndeamnă să nu-ți pierzi niciodată speranța, întrucât viața te poate surprinde oricând cu magia celei de-a doua șanse!
Citate:
Avery
”Ai fost perfect – perfect pentru mine – și te iubesc.”
”Adoram cum mă săruta, de parcă îmi sorbea întreaga ființă. Un sărut de la el și mă topeam în mâinile lui. Într-atât de grozave erau.”
”Și mai știam și că, dacă nu l-aș fi întâlnit pe Cam, n-aș fi stat aici, în clipa asta. Poate că mi-aș fi revenit, în cele din urmă, prin forțe proprii, dar eram destul de femeie să recunosc că avusesem ajutor.”
”Sprijinind-mă cu spatele de pieptul lui Cam, mi-am lăsat capul pe spate și mi-am ridicat mâna până la obrazul lui. El și-a apropiat gura de a mea și l-am sărutat ușor.
– Mulțumesc.
El zâmbi într-o parte.
– Pentru ce?
– Pentru că m-ai așteptat.”
Cam
”- Asta crezi tu cu adevărat? Asta a fost ceea ce te-a împiedicat să-mi vorbești în timpul ăsta?
– Oricine s-ar uita altfel la mine, după ce-ar afla.
– Eu nu sunt toată lumea, Avery! Nici pentru tine, nici cu tine.”
”Am speranță pentru că te iubesc – am fost îndrăgostit de tine, Avery, probabil diainte de a-mi da seama.”
”- N-ai să faci asta de una singură. Să fiu al naibii, în nici un caz. Merg cu tine, Avery. Și nu mă poți convinge să renunț. (…)
– Chiar vrei să vii cu mine?
– E o întrebare prostească, Avery. Și, da, există și întrebări prostești pe lume. Asta a fost una dintre ele. Bineînțeles că o să fiu acolo, cu tine.”
”- M-aș putea uita la tine o viață întreagă. N-o să mă satur niciodată.
– Nici când o să fiu bătrână?
– Nici atunci.”
Vă recomand cu drag această carte, precum și întreaga serie. Fiecare carte din serie are o dulceață aparte, oferindu-ne o fermecătoare poveste de dragoste. Fiecare cuplu din serie s-a confruntat în trecut cu traume emoționale. Din fericire, fiecăruia dintre eroi soarta i-a scos în cale persoana potrivită, singura în măsură să-i readucă bucuria și speranța, făcându-l totodată să creadă într-o iubire care poate dăinui pentru totdeauna.

Cartea Te aștept de Jennifer L. Armentrout poate fi comandată pe targulcartii.ro

Am menționat cartea în Top 10 cupluri memorabile din cartile young adult

Recenzii Jennifer L. Armentrout

Listă cărți apărute la Editura Epica ordonate după autor și serii

Recenzii și prezentări cărți Editura Epica

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *