Delicatese Literare
Recenzii

Te văd de Clare Mackintosh, Editura Trei, Colecția Fiction Connection – recomandare de lectură

Te văd

(I See You – 2017)

Clare Mackintosh

Editura Trei

Colecția Fiction Connection

Nr. de pagini: 496

Traducere: Mihaela Ionescu

An apariţie: 2017

Clare Mackintosh a lucrat doisprezece ani în poliție, apoi a fost jurnalist independent și consultant social media. Este fondatoarea Festivalului de Literatură Chipping Norton. În prezent este scriitoare profesionistă și locuiește în Cotswolds împreună cu soțul ei și cei trei copii.
Te văd s-a clasat pe locul 1 pe lista de bestselleruri Sunday Times, iar drepturile de publicare au fost vândute în peste 26 de țări.
Te las să pleci a fost tradus în peste 30 de limbi și s-a vândut în peste un milion de exemplare în toată lumea.
Faci exact același lucru în fiecare zi.
Știi exact unde mergi.
Nu ești singură.
De la autoarea bestsellerului internațional Te las să pleci
Autoarea bestsellerului New York Times Te las să pleci revine cu un nou thriller întunecat și claustrofobic, în care o femeie obișnuită devine victima vieții ei obișnuite.
Zoe Walker merge pe același drum spre stația de metrou, așteaptă în același loc al peronului și își caută același loc preferat în vagon, fără să bănuiască nicio clipă că o urmărește cineva…
Într-o seară, face o descoperire șocantă: în pagina de mică publicitate a unui ziar londonez își vede propria fotografie, însoțită de un număr de telefon și o adresă de internet.
Dar în fiecare zi, altă femeie apare în acel anunț, iar Zoe își dă seama cu groază că toate acele femei devin curând victime ale unor atacuri violente.
Iar bărbatul acela din tren, care îi zâmbește lui Zoe, ar putea fi mai mult decât un străin pri-etenos. Ar putea fi cineva care a ales-o în mod deliberat pe ea și care e pe punctul de a face următoarea mișcare…
„Pericolul e atât de real în noul thriller senzațional al lui Clare Mackintosh… Cu siguranță, această autoare ne va oferi astfel de surprize mulți ani de acum înainte.” – The Independent
„O poveste uluitoare despre paranoia urbană, care-ți dă fiori.” – Ruth Ware, autoarea bestsellerului Într-o pădure întunecată
„Romanul lui Clare Mackintosh va face ca rutina ta de lectură din fiecare dimineață în drum spre birou să fie o aventură palpitantă.” – The Independent
„După succesul fulminant al thrillerului său de debut, Te las să pleci, Clare Mackintosh revine cu o poveste teribilă despre o femeie care devine ținta unei rețele criminale abjecte ce operează în subteranele metroului londonez.” – Kirkus Reviews

Ce ai face dacă ar exista bărbați dispuși sa plătească pentru o „vânătoare” umana? Dacă te-ai simți urmărită în metrou, pe strada, în parc? Dacă cineva ți-ar „viola” viața și te-ar teroriza?
Zoe Walker are patruzeci de ani, este divorțată și are doi copii adulți: Justin și Katie. Este contabilă în Londra și lucrează departe de locuință pentru un șef nemernic care o desconsidera.
Justin are douăzeci și doi de ani și este dislexic, descoperit prea târziu pentru a se mai putea face ceva pentru el în legătură cu școala. Are cazier pentru furt și o învinovățește continuu pe Zoe în legătură cu divorțul de tatăl lui (deși acesta a înșelat-o pe Zoe cu altă femeie). Vecina lor, amica lui Zoe, i-a dat o șansă angajându-l în cafeneaua ei deși nimeni nu voia sa o facă!
Katie este chelneriță dar vrea sa fie în centrul atenției mereu. Frumoasă, dar și talentată, își dorește o carieră în actorie și nu vrea sa fie o anonimă ca mama ei.
Simon este iubitul lui Zoe și este ziarist. Își dorește să-și facă o carieră ca scriitor și este exact opusul fostui soț: blând, tandru, corect, conciliant.
În fiecare zi, Zoe are propria ei rutină, un anumit traseu pe care merge la serviciu și pe care vine acasă, aceeași ruta, aceleași metrouri. Într-o zi, din plictiseala, în metrou, răsfoiește ziarul gratuit London Gazette și își vede fotografia pusa în dreptul unui anunț pentru întâlniri discrete! Și își dă seama, și simte că a devenit o țintă, că în mulțimea de oameni care merge împreună cu ea în metrou sau pe stradă până acasă sau până la serviciu, cineva o vede, o urmărește, îi știe rutina și îi respiră în ceafă!
Hotărăște să investigheze singură acest lucru căutând in istoricul ziarului și urmărind știrile… si observă că în fiecare zi, fotografia altei femei este pusă la acel anunț, ulterior fiecare din ele pățind ceva: crimă, atacuri, molestări, furt, violuri… Și Zoe se întreabă când va veni și rândul ei.
Kelly Swift are treizeci de ani și este polițistă la agresiuni sexuale, un incident dramatic din viata sorei gemene punându-și amprenta asupra ei, ea fiind cea care investighează cazul acestor femei hărțuite și agresate din care face parte și Zoe.
Cine este psihopatul din spatele acestei rețele? Cine spune: TE VĂD și ești a mea indiferent unde te-ai ascunde?
Vă invit să descoperiți răspunsul în acest thriller psihologic extrem de incitant! ❤️

Cărțile autoarei Clare Mackintosh pot fi comandate pe edituratrei.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți thriller

15 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *