Delicatese Literare
Recenzii

Te vreau de Jen Frederick, Editura Trei – recenzie

Te vreau

(Want You – 2018)

Jen Frederick

Editura Trei

Anul apariţiei: 2021

Nr. de pagini: 408

Traducere de: Daniel Eberhat

De la autoarea seriei Familia Royal

Jen Frederick este una din cele două autoare (alături de Elle Kennedy) care scriu sub pseudonimul Erin Watt – sub această semnătură la noi au fost traduse cele cinci volume din seria Familia Royal, bestseller New York Times: Prințesa de hârtie, Prințul de hârtie, Palatul de hârtie, Moștenitorul decăzut și Regatul sfărâmat, precum și cartea Când totul e adevărat.

Jen a scris și seria de mare succes Gridiron, apoi Hitman (împreună cu Jessica Clare), In The City, The Jackson Boys și Woodlands.

Locuiește în Midwest, alături de soțul ei — care, în timp ce ea scrie, se ocupă de detaliile vieții cotidiene —, de fiica lor — care înțelege când mama ei dispare cu orele în biroul său — și de un câine care nu face nimic din toate acestea.

Bitsy
Am doar 19 ani, dar știu ce vreau. Îl vreau pe Leka Moore. Nu-mi pasă că m-a luat sub aripa lui pe când era el însuși doar un puști. Nu-mi pasă că m-a crescut. Nu-mi pasă ce spune lumea. Știu că aparținem unul celuilalt și singura persoană pe care trebuie să o conving de asta este el.

Leka
Am găsit-o pe o alee dosnică. Dacă n-aș fi luat-o cu mine, cine știe ce s-ar fi întâmplat cu ea în noaptea aceea. Înainte să-mi dau seama, a devenit ființa care-mi luminează viața, refugiul din fața nebuniei. Am privit-o crescând. Am încercat să o învăț ce e binele și ce e răul. Acum, că s-a făcut mare, simt lucruri pe care un om bun n-ar trebui să le simtă. Dar eu… n-am fost niciodată un om bun. Am șansa de a primi iertarea dacă o salvez de pericolul cel mai mare dintre toate — de mine însumi.

De când se știe, Leka Moore a fost silit să se descurce singur. Ca să poată supraviețui, bate străzile îndeplinind diverse sarcini murdare pentru o bandă locală de interlopi. Singura lumină din viața lui este Bitsy, fetița pe care a salvat-o și pe care a luat-o sub ocrotirea sa. Fetița care deja nu mai e atât de mică.

Bitsy are acum 19 ani și știe ce vrea. Îl vrea pe singurul bărbat pe care l-a iubit vreodată. Pe Leka.

„O tulburătoare poveste de dragoste, care te va prinde în mrejele ei.” – Publishers Weekly

„Un romance senzual și întunecat, ce poartă marca inconfundabilă a lui Jen Frederick.” – The Spellbound Stories

„Scrisul lui Jen Frederick are o forță a seducției care te copleșește.” – A Love Affair with Books

Te vreau de Jen Frederick este o carte tulburătoare și emoționantă, care te convinge că lumina își poate găsi drum și prin cel mai dens întuneric…

Povestea de iubire dintre Leka și Bitsy, neconvențională și aparent imposibilă, este înduioșătoare și îți atinge inima. Cumva, mi-a adus aminte de unul dintre romanele mele de suflet – Cocoșatul sau Micul Parizian de Paul Féval.

Când a întâlnit-o pe Bitsy, Leka avea 12 ani, însă avea fizicul unuia de 19 ani și privirea bântuită a unui bărbat de 40 de ani, pe care viața îl pusese la grea încercare. În scurta lui existență de până atunci, Leka văzuse mai multe orori decât un adult în întreaga lui viață. Ajuns pe străzi la o vârstă fragedă, Leka înțelesese instinctiv că, pentru a supraviețui și a nu ajunge pe mâna traficanților de carne vie, trebuie să învețe rapid să tragă cu arma, să-și dezvolte mușchii și să se alăture unei bande infracționale care să-i asigure o sursă de bani și o minima protecție.

Aparent, Marjory’s era doar un bar-restaurant cu o clientelă mica. În realitate era un paravan în spatele căruia se desfășura o întreagă activitate infracțională, în cadrul unei bande cu o ierarhie bine precizată. Șeful direct al lui Leka era Forțosu’, însă marele șef al organizației era Arturo. Membrii bandei alcătuiau o adunătură pestriță, unii se alăturaseră din lăcomie, alții pentru că nu avuseseră altă opțiune.

Când a zărit-o pe Bitsy ghemuită pe o alee, codul nescris al infractorilor îi cerea lui Leka să o anihileze, întrucât un singur sunet scos de aceasta i-ar fi compromis misiunea pe care o avea, aceea de a-i planta unui polițist un dispozitiv de urmărire. Însă, după o singură privire aruncată în ochii mari și temători ai fetiței, Leka și-a dat seama că nu ar putea niciodată să facă așa ceva. Mai mult, un sentiment cald și complet neașteptat născut în interiorul său l-a făcut pe Leka să vrea să o protejeze pe micuță de toți monștri de care aceasta se temea și de care fugise.

”Siguranța ei devine importantă pentru mine. Mai importantă decât majoritatea lucrurilor.

Nu știu de ce, dar nu sunt sigur că ar conta de ce.”

După terminarea misiunii, Leka a dus-o pe Bitsy, despre care bănuia că nu are mai mult de 5 ani, în apartamentul pe care îl ocupa în mod abuziv. De câteva luni, Leka prinsese un pont cum că multe apartamente scoase la vânzare stau libere luni întregi până se ivește un cumpărător, iar cu ajutorul unei chei universale sustrase de la agentul imobiliar își asigura mereu o locuință decentă. Însă, acum, acest provizorat nu mai era suficient.

Dacă până să o întâlnească pe Bitsy, existența lui Leka se limitase doar la lupta de a rezista de la o zi la alta, după ce a luat-o sub aripa lui, viața lui a căpătat un sens și un scop.

”Înghit în sec și mi se pune un nod în gât. Înainte să o întâlnesc, singurul meu scop era supraviețuirea, nimic altceva. Acum am un scop adevărat în viață.”

”Viața mea a început când am întâlnit-o pe Bitsy.”

Responsabilitatea asumată față de micuța Bitsy îl făcea să vadă acum lucrurile într-o cu totul altă lumină. Dorea ca ea să aibă parte de o locuință permanentă și o educație adecvată, astfel ca niciodată să nu fie nevoită să accepte să fie abuzată sau folosită de altcineva.

Însă pentru aceasta, Leka trebuia să facă rost de mulți bani, lucru care nu era posibil doar cu micile găinării de până atunci. Astfel, Leka a cerut singur să treacă la următorul nivel, chiar dacă acest lucru însemna să elimine adversari incomozi sau să participe la tranzacții cu arme si droguri.

În fiecare zi, Leka își vindea sufletul diavolului, dar și-l recâștiga înapoi asigurându-se că Bitsy duce o viață fericită și ferită de toate pericolele, înconjurând-o cu toată afecțiunea și atenția lui. Făcând rost de documente de identitate false, conform cărora el avea 19 ani, Leka a înscris-o pe Bitsy la școală, pretinzând că era fratele și tutorele ei.

Deși Leka a încercat din răsputeri să o țină departe pe Bitsy de ochii celor din organizație, la un moment dat a fost nevoit să-i deconspire identitatea, când Bitsy s-a îmbolnăvit și a avut nevoie de asistență medicală. Forțosu’ a fost încântat când a aflat despre existența lui Bitsy, realizând că aceasta era ”câlcâiul lui Ahile” al lui Leka și, deci, un mijloc de constrângere. Totodată, Forțosu’ l-a conștientizat pe Leka că, având în vedere viața plină de riscuri pe care acesta o ducea, era important să mai știe și altcineva despre Bitsy pentru a-i asigura protecție în cazul în care Leka pățea ceva.

Pe când Bitsy avea 15 ani, mai multe evenimente bulversante l-au silit pe Leka să adopte o soluție radicală. Astfel, Leka a asistat la Marjory’s la o crimă șocantă, înfăptuită cu sânge rece, după ce Arturo, capul organizației, a fost otrăvit. Locul lui Arturo a fost luat de Cesaro, nepotul acestuia, un bărbat crud și diabolic, care nu s-a sfiit să o violeze inclusiv pe Camella, fiica virgină a lui Forțosu’. M-a dezamăgit foarte tare reacția lui Forțosu’, despre care avusesem impresia până atunci că mai păstrase o brumă de umanitate. Nu numai că nu a reacționat în fața lui Cesaro, din teama de a nu-și pierde poziția privilegiată din cadrul organizației, dar nici nu a înțeles măcar trauma majoră suferită de fiica lui. Neoferindu-I consilierea psihologică necesară, Camella a alunecat pe panta drogurilor și a prostituției…

Disperat ca nu cumva Bitsy, care se transformase într-o tânără atrăgătoare, să nu aibă soarta lui Camella, conștient fiind că el nu avea cum să o păzească 24 ore pe zi, Leka i-a făcut rapid bagajele și a dus-o la o școală cu internat, la sute de kilometri distanță.

Patru ani mai târziu, Bitsy a reușit să absolve școala cu jumătate de an mai devreme, având rezultate cu totul remarcabile la toate materiile. Totuși, înainte de a se înscrie la școala de artă pe care dorea să o urmeze, Bitsy și-a luat un an sabatic, având un scop bine precizat în minte. Dacă până atunci fusese nevoită să se supună voinței lui Leka, acceptând despărțirea impusă de acesta, acum, adult fiind, era decisă să facă totul pentru a-l readuce în viața ei. Leka era salvatorul ei, singurul bărbat care îi făcea inima să bată mai repede, sufletul ei pereche și nu dorea să conceapă o viață fără prezența lui Leka în ea. Astfel, deși era virgină, Bitsy a studiat temeinic diverse tehnici de seducție pe care abia aștepta să i le aplice lui Leka.

”Elizabeth Moore cea de 18 ani este o persoană cu totul diferită de cea de 14 ani. Poate că nu sunt regina unei țări, dar sunt pregătită să-mi conduc propria moșie. E timpul să-i dovedesc asta lui Leka.”

La vederea lui Bitsy, Leka a fost cuprins atât de furie cât și de o bucurie năvalnică. Viața fără ea fusese ternă și tristă, însă pericolul era departe de a fi trecut. Cea mai mare temere a lui Leka s-a produs, Cesaro remarcând-o la o petrecere pe Bitsy. Chiar dacă pe moment a reușit să o salveze, luând-o rapid de acolo, Leka era conștient că firea de vânător a lui Cesaro îl va face pe acesta să revină pentru a-și revendica prada.

În același timp, lui Leka îi era din ce în ce mai greu să reziste avansurilor senzuale ale lui Bitsy. Ea era singura femeie pe care o dorise vreodată, dar tot el decisese că îi era interzisă, pentru binele ei. Deși avusese nenumărate ocazii, fiind frumos ca un Adonis, cu păr blond și ochi albaștri, Leka refuzase să aibă relații cu oricare altă femeie, motiv pentru care fusese poreclit ”Părințelul” de cei din organizație.

Finalul este deosebit de dramatic, la un moment dat viața celor doi îndrăgostiți fiind pe muchie de cuțit. Din fericire însă, epilogul, petrecut după mulți ani, este cald și liniștitor, întocmai ca o zi senină și însorită după multe zile de furtună și ploi.

O carte deosebit de romantică, cu o poveste de dragoste neconvențională, intensă și tulburătoare, pe care o recomand cu drag!

”Pasiunea cu care ne sărutăm ar putea lumina tot cerul – parcă ar fi prima și ultima dată când facem dragoste. Cu alte cuvinte, ne sărutăm ca întotdeauna, din toată inima, cu ardoarea și dragostea care vor arde veșnic, în viața asta și în toate viețile viitoare, pentru că, indiferent ce s-ar întâmpla, vom fi întotdeauna împreună.”

Cartea Te vreau de Jen Frederick poate fi comandată pe cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Trei

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

14 Comments

Spune-ți părerea!