Delicatese Literare
Recenzii

Tentația de A. Stephanie, Smart Publishing – recenzie

Tentația

A. Stephanie / Sinus Iridum

Smart Publishing

Anul apariției: 2016

Număr de pagini: 448

Tentația” este primul volum al trilogiei „ Nimic după noi„.
Pasiunea cu care este scrisă cartea te face să te oprești din citit, pentru a-ți trage sufletul, apoi, să continui să citești, însetat de poveste. Iubirea dintre Aiden și Blair te consumă cu fiecare pagină. Povestea este una originală, încâlcită, palpitantă și încântătoare. Modul de a scrie te atrage încă de la primele rânduri și te face să te pui în locul personajelor, să le trăiești emoțiile și să le iubești.
Iubito, nu te îndrăgosti de mine. N-aș ști să te păstrez.” – Aiden
Era greșit ca sunetul inimii lui să devină cântecul meu preferat?” – Blair
Autoarea s-a lansat pe wattpad, unde are numeroși fani și mai multe cărți scrise sau în curs de scriere. Ce vă pot spune despre autoare este că are talent!
Oare ce faci dacă îți întâlnești sufletul pereche la…momentul nepotrivit?” – Lauren Kate
Sincer, nu mi-am pus niciodată această întrebare. Dar merită luată în calcul, chiar încercat să dai un răspuns… Chiar așa, voi ce faceți în cazul acesta?
Blair este tristă, deoarece conștientizează că relația ei cu Arden este pe ducă… Și nu are la cine să caute alinare…
„Jethro m-a învățat să fac multe lucruri, însă ce nu m-a învățat niciodată a fost cum să trăiesc fără el. Totuși, m-a învățat să mă descurc fără el. Doar că există o diferență mare între a trăi și a te descurca, iar eu a trebuit să aflu pe propria piele.”
Oare cum este să nu ai pe nimeni aproape de tine? Cum este să nu mai ai un frate? Nici măcar nu vreau să mă gândesc la așa ceva… am și eu un frate, și faptul că-l știu la un telefon distanță îmi creează o stare de siguranță și confort.
O tânără tristă, ce a dezvoltat o fobie pentru cursele de mașini și condus…
Dar îi promisese prietenului ei că va merge la petrecere, ajunge în întârziere. Important este că ajunge! Deși tare sunt curioasă ce va face la această petrecere, având în vedere gândurile ei de dinaintea plecării din cameră:
” Nu prea îmi surâdea ideea să îmi pierd virginitatea cu un tip cu care mă certam cel puțin o dată pe săptămână.
….. Probabil sunt singura virgină din tot campusul….”
Știți vorba aia, că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg? Cam așa și cu Blair! Hotărâtă să-și piardă virginitatea cu Arden, aproape că își atinge scopul cu… Aiden, fratele lui geamăn! Noroc că își dă seama la timp!
” Mă simțeam penibil pentru că am fost cât pe ce să îmi pierd virginitatea cu un tip pe care nu îl cunoșteam și asta doar din cauză că iubitul meu nu mi-a spus nimic despre existența unui frate geamăn.”
Și nu se termină totul aici…nu, nici pe departe! A doua zi, la cămin, când iese din baie acoperită doar de un prosop, peste cine credeți voi că dă în cameră? Peste Aiden, pe care iar îl confundă cu Arden!!! Și, printr-un straniu concurs de împrejurări, ajunge goală în fața lui…goală cum nu o mai văzuse nimeni …
Află că Arden a pierdut mașina într-un pariu cu fratele său geamăn, de existența căruia prietenul ei nu îi spusese nimic.
Se retrage în ea însăși, nemaicomunicând cu nimeni, doar merge la cursuri, la cumpărături și în camera ei; asta până când se decide să se întâlnească cu Aiden și să-l roage să-i înapoieze mașina fratelui lui.
” Trebuie să îl rog să nu îi spună lui Arden de modul în care decurgeau întâlnirile noastre, dar nu știam cum.”
Până la urmă ajunge să-i spună că-i va cumpăra un tricou în locul celui pe care îl luase cu ea în prima seară când s-au cunoscut.
Asta printre altele:
” Mi-am amintit de modul în care buzele lui Aiden se mișcau peste ale mele și de felul în care mi-a mușcat fiecare centimetru de piele.”
Aiden, fratele geamăn al lui Arden, un tip indolent, foarte direct, care nu prea dă doi bani pe nimeni, mi se pare interesant. Și nu doar mie! Și pe Blair o intrigă!
„În mod clar nu îmi plăcea de el. Era arogant și mă scotea din sărite.”
Deși hotărâtă să stea cât mai departe de el, Blair face eforturi care îi sunt date peste cap de prieteni, de propria minte care nu vrea sub nici o formă să-l uite; și chiar de destin care se încăpățânează să i-l scoată în cale.
Șocul cel mare vine când se așteaptă mai puțin: când lua masa cu Arden, apare Aiden care propune o cursă între el și fratele său. Miza? Dacă câștigă Aiden- acesta iese cu Blair la o întâlnire; dacă câștigă Arden- acesta își primește mașina înapoi.
Și cel mai tare o deranjează să vadă că Arden este de acord cu așa ceva! Bineînțeles că se ceartă cu acesta și pleacă supărată.
Vine seara în care are loc vestita întrecere între gemeni… și se trezește în fața unei cafenele de fițe îmbrăcată doar în pijama! Dar, cel mai uimitor este că lui Aiden îi spune despre fratele ei, că a murit cu doi ani în urmă, că împreună cu acesta mergea la cursele de mașini– nu mai povestise despre Jethro nimănui. Și nu doar atât: Aiden o și convinge să intre! Au parte de o discuție interesantă și normală până când cei doi frați ies afară să se bată, lăsându-și companioanele singure și fără vreun ban în cafenea… De necrezut! Și totuși, posibil.
Iar când băieții se întorc, Blair se desparte de Arden și se și ceartă cu Aiden când acesta vrea să o ducă acasă:
” – După ce te duc pe tine. ( Se duce și el acasă.)
– Trebuia să te gândești la asta acum o oră. Acum, dacă nu te superi, un anumit idiot m-a scos în pijamale din cămin, apoi m-a lăsat fără nici un ban în cafenea. Iar în momentul ăsta nu am o părere prea bună despre el.”
Dar, în aceeași manieră de om al cavernelor în care a luat-o din cameră, așa o și aduce….
A doua zi este vizitată de gemeni și de tatăl ei. De primii doi, scapă rapid. Cu tatăl ei, iese în oraș iar acesta îi spune că divorțează de mama ei. Ceea ce nu-i convine lui Blair este că mama va păstra casa. Iar după plecarea tatălui se prăbușește: aproape că are un atac de panică, noroc cu Aiden care este lângă ea.!
” Eram pe cale să mă îndrăgostesc de brunetul arogant și tatuat de lângă mine, dar eram prea obosită ca să îmi fac griji pentru asta în acea clipă.”
Și când să zici că totul merge în sfârșit spre bine, Aiden îi spune că pleacă la Madrid pentru o săptămână…
” – Iubito, nu te îndrăgosti de mine. N-aș ști să te păstrez.
– Cam târziu, Aiden. Prea târziu.”
Mă întreb ce afaceri are Aiden, de care nimeni nu trebuie să știe nimic pentru că l-ar băga în închisoare pe viață? Mai ales că nu este la Madrid ci în Irlanda… droguri, arme???
Și în tot acest timp Aiden e nervos deoarece gândul îi stă tot la Blair:
” Iubito, m-ai băgat într-un mare rahat! Știu că ți-am spus să nu te îndrăgostești de mine, dar al naibii să fiu dacă tu n-ai început să te plimbi prea mult prin mintea mea. De fapt, Iubito, uită ce am spus. Sunt un cretin și, cel mai probabil, n-o să mă schimb, dar știi, tocmai am refuzat avansurile unei tipe, din cauză că nu mi s-a părut că ar fi corect față de tine, iar dacă ai afla, te-ai simți rănită.”
În acest timp, Blair se simte rănită și furioasă pe Aiden. Și are șocul vieții ei când Arden, fostul ei prieten, îi spune că o iubește… Pe bune? Nu-mi vine să cred că are atâta tupeu! Plus că, pe gemenii aștia doi nu-i înțeleg deloc, dar absolut deloc! Nu pot să înțeleg de ce se tot ceartă, care este motivul urii dintre ei?

tentatia1

Dar nu-mi place că nu se hotărăsc lucrurile odată și odată. Arden îi spune că o iubește; în timp ce Aiden aproape face dragoste cu ea până să primească un mesaj de la iubita lui – sau cineva care-i spune iubitule– și din acest moment totul începe să se schimbe…
Autoarea are talentul de a te ține în ceață, dând informațiile cu picătura! Stilul direct, ce te face parte din poveste, propoziții simple și acțiunea alertă, pur și simplu nu permit cititorului să lase cartea din mână până la final!
Mi se pare că stilul autoarei, este o combinație între stilul Annei Todd și Jamie McGuire.
Facem cunoștință cu un Arden hotărât să-și recâștige fosta iubită, care deși nu simte absolut nimic pentru el, tot îi răspunde la sărut…și asta chiar mă nedumerește! De ce o face?
Dar lucrurile iar se schimbă!! O Blair răcită cobză și un Aiden grijuliu, ce are grijă de ea…ba chiar lucrurile se lămuresc într-o oarecare măsură, mai liniștind-o pe Blair.
” Acum îmi doresc să fi știut ceva ce știu acum. Nu relațiile sunt complicate, ci oamenii. Noi suntem cei care complicăm totul, de fiecare dată. Totul ar fi putut fi atât de simplu, dacă n-aș fi ignorat toate promisiunile și cuvintele lui Aiden. Dacă…”
Relația dintre cei doi este clar plină de suișuri și coborâșuri. Mai ales, cu secrete ce încă rămân ascunse…de ambele părți.
Aiden o învață să conducă iar Blair îi lovește mașina… Conflicte interioare au loc în sufletul lui Blair:
” Puteam să mă mint cât voiam, dar eram îndrăgostită de el. Eram îndrăgostită de un nenorocit de vulcan activ, care, deși se străduia să nu erupă atâta timp cât eram prin preajma lui, știam că lava continua să clocotească.”
Și tare mă tem că are perfectă dreptate! Dar, dacă e atinsă de acea lavă oare va mai fii vreodată capabilă să își revină?
În sfârșit stau de vorbă, într-o manieră total neobișnuită pe care vă las să o descoperiți, și Aiden sfârșește prin a-i da lui Blair cheia de la apartament! Nu mi-a venit să cred! Băiatul ăsta îmi lasă impresia că nici el nu prea știe ce vrea.
” Aiden mi-a provocat un stop cardio-respirator. Aveam nevoie de masaj cardiac și respirație gură la gură. Și le voiam pe ambele din partea lui.”
Mai e nevoie să spun ceva?
Încep să își dezvăluie secretele, atât Blair cât și Aiden, avem parte de sărutări între cei doi care încălzesc efectiv temperatura globală; se va destrăma până la urmă pânza de păianjen a secretelor. Întrebarea este: vor fi capabili să treacă peste toate și să fie un cuplu de acum înainte?
Dacă doriți să aflați toate aceste lucruri, nu vă pot sugera decât să citiți cartea! Este pur și simplu impresionantă! Nu ai timp să te plictisești. Plină de emoții, enervantă pe alocuri… Dar când maestrul Cupidon intră în scenă, toate se aranjează!
Felicitări autoarei pentru o carte superbă și mulțumesc pentru cartea oferită spre recenzie.
Aștept cu nerăbdare următoarele volume.
Multă inspirație!

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți A. Stephanie

60 Comments

Spune-ți părerea!