Delicatese Literare
Prezentari carti

Tentația de Anne Barton, Editura Litera, Colectia Iubiri de poveste

Tentația (Once She Was Tempted – 2013) 

Anne Barton

Editura Litera / Alma

Colecția Iubiri de poveste

  1. 1. Păcătoasa (When She Was Wicked – 2013)
  2.     1.5 To All the Rakes I’ve Loved Before – 2013
  3. 2. Tentația (Once She Was Tempted – 2013)
  4. 3. Nopți scandaloase (Scandalous Summer Nights – 2014) – prezentare 
  5. 4. O seară de pasiune (One Wild Winter’s Eve – 2015) – prezentare 
Benjamin Elliot, conte de Foxburn, a moștenit un tablou care îl fascinează – o femeie de o frumusețe uluitoare, cu ochi de safir și păr ca aurul, care pozează într-o ținută provocatoare.
Deși credea că portretul era imaginat de un artist, Ben o recunoaște pe tânără în clipa în care o întâlnește – cu toate că acum poartă o rochie foarte decentă. Și, în realitate, sfioasa debutantă este chiar și mai irezistibilă decât în tablou…
Daphne Honeycote a pozat, la rugămintea unui prieten artist, pentru două tablouri scandaloase, ca să obțină astfel bani pentru chirie și pentru tratamentul mamei ei bolnave.
De atunci, situația materială a familiei s-a îmbunătățit, dar Daphne a trăit mereu cu teama că secretul ar putea ieși la iveală. Iar acum cea mai mare temere a ei devine realitate, când Ben face legătura între ea și tablou.
Deși Ben nu poate să nu-i recunoască lui Daphne incontestabila frumusețe, se îndoiește de moralitatea ei și nu o consideră potrivită pentru a fi soția lui Hugh, fratele celui mai bun prieten, față de care se consideră responsabil. Prin urmare, cei doi încheie un pact – Daphne va refuza curtea asiduă făcută de Hugh, iar Ben o va ajuta să dea de urma celui de-al doilea portret indecent.
Timpul petrecut împreună îi obligă să recunoască atracția incontestabilă care se naște între ei. Însă vor putea să aibă suficientă încredere unul în celălalt încât să-și dezvăluie toate secretele inimii și temerile ascunse atât de mult timp?
„Sărutul lui Benjamin se asemăna cu îmblânzirea unui cal sălbatic. Nu era ca și cum ar fi făcut asta vreodată, dar își putea imagina. Un pic înspăimântător, dar mai ales palpitant și tulburător. Fiecare centimetru din el, de la bărbia aspră până la umerii largi, până la coapsele lui puternice, era masculinitate pură, nealterată. Mirosea a piele și a iarbă; avea gust slab de cuișoare și coniac. Trupul lui era atât de diferit de al ei și totuși, de fiecare dată când se ciocneau, păreau să se potrivească perfect. Atât de mult, încât trebui să își înfrâneze impulsul de a se lăsa să cadă în brațele lui.”
„Respiraţia ei deveni a lui și invers, iar Ben știu că, și dacă urma să trăiască până la o sută de ani, nu avea să se plictisească vreodată, niciodată, să o sărute, să se afle lângă ea. Frumuseţea ei trecea dincolo de sfera vizibilului. Era un lucru tangibil, palpabil în fiecare vorbă bună și în fiecare gest grijuliu.
Când era lângă ea dorea să fie mai bun – demn de iubirea ei. Nu era ca și cum ar fi putut fi vreodată. Dar nu se putea împiedica să nu o dorească pentru el însuși. Pentru totdeauna.”
Veți citi deznodământul poveștii dintre Ben și Dafne în romanul TENTAȚIA de Anne Barton, volumul al doilea al seriei Honeycote – apariție sâmbătă 20.01.2018 la chioșcuri alături de ziarul Libertatea!
Sursa: Cărți Romantice

Cărțile autoarei Anne Barton pot fi comandate pe libris.ro, elefant.rolibrarie.net, emag.ro

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *