Delicatese Literare
Recenzii

Tentatii periculoase de Cara Elliott, Editura Litera, Colectia Iubiri de Poveste – recenzie

TENTAȚII PERICULOASE

CARA ELLIOTT

EDITURA LITERA / ALMA

COLECȚIA IUBIRI DE POVESTE

  1. Tentația fructului oprit (Too Wicked to Wed – 2011) – prezentare
  2. Tentația păcatului (Too Tempting to Resist – 2012) – recenzie
  3. Tentații periculoase (Too Dangerous to Desire – 2012)
Cartea de față este volumul al treilea al seriei „Lorzii nopții”, apărută la sfârșitul lunii Noiembrie a anului trecut, și acum, la început de an, i-a venit rândul la citit!
Cu mult timp în urmă, Sophie Lawrence a ales prudența în defavoarea pasiunii, respingând, de dragul familiei ei, dragostea unui tânăr rebel, în ciuda durerii pe care această respingere i-a lăsat-o în suflet. Dar, când o greșeală din trecutul tatălui ei iese la suprafață, amenințând să distrugă tot ce are Sophie mai drag, frumoasa tânără, ajunsă într-o situație disperată, știe că există un singur bărbat ale cărui abilități obscure o pot salva.
Cameron Daggett este un bărbat cu multe secrete…și cu chiar mai multe păcate. Nu a uitat însă niciodată durerea pricinuită de pierderea scumpei lui Sophie. Dar acum, când i se oferă o nouă șansă de a-i cuceri inima, Cameron își înfrânge furia și acceptă să o ajute pe Sophie să salveze onoarea tatălui ei. Împreună, cei doi se avântă într-o aventură periculoasă, care îi va purta spre un domeniu izolat, undeva la malul mării, unde au de înfruntat un adversar viclean – dar și propriile dorințe arzătoare. Vor fi, oare, mistuiți de flăcări? Sau vor dovedi că dragostea poate învinge orice opreliști?
Cu siguranță avem parte de o lectură cel puțin incitantă!
Acest volum începe cu o dedicație care mi-a adus un zâmbet pe buze:
„Pentru fratele meu, Cam
  În ciuda tuturor nebuniilor și buclucurilor în care ne-ai băgat în copilărie, te iubesc din tot sufletul.
Îmi aduce aminte de toate trăznăile pe care le făceam cu fratele meu în copilărie.
Și acum să trecem la lucruri serioase!
Încă din prologul cărții facem cunoștință cu Sophie și Cameron, cele două personaje principale. Și nu oriunde, ci în… Vizuina Lupului, un faimos bordel și casă de pariuri condus de Sara Hawkins!!! Sophie caută cu disperare pe cineva, iar Cameron aude din întâmplare discuția și este intrigat.. mai ales că o cunoaște personal pe tânără! Iar povestea lor nu este una prea fericită… în trecut aceasta l-a respins.
Cu toate acestea, nici unul dintre ei nu a dat uitării povestea lor!
Sunt tare curioasă care este povestea celui de-al treilea Cerber. Cameron m-a intrigat încă din primul volum al seriei, dar autoarea nu prea ne-a oferit informații despre acesta. A rămas pentru mine un personaj învăluit în mister iar acum mă bucur că am ocazia să îi aflu povestea.

O cunoaștem pe Georgiana, sora mai mică a Sophiei, logodită și în prag de a se căsători; o fată foarte curioasă și care-i pune o sumedenie de întrebări…. din dorința de a afla pe unde a fost sora ei:

Când Sophie este anunțată de Georgiana că vor merge la grădinile Vauxhall și că își dorește ca sora ei să își întâlnească alesul, Sophie deja îl vede:
Georgiana este personajul în jurul căreia acțiunea romanului dă cititorului ocazia să râdă, fiind foarte directă și amuzantă. Una dintre replicile acesteia mi-a rămas în minte:
Acțiunea se complică pas cu pas, Sophie dorind să facă tot posibilul să își scape familia de acest șantaj. Iar ajutorul nesperat vine chiar din partea celui pe care, cu ani în urmă l-a respins… Asta dovedește că iubirea încă există! Cameron este suficient de matur încât să treacă peste respingerea din trecut și să îi întindă o mână de ajutor.
O privire aruncată de Cameron în trecutul lor comun, ne permite nouă să înțelegem puțin mai bine ce s-a întâmplat…
O poveste incitantă cu ușoare urme de mister. Personaje care trec peste regrete și supărări, hotărâte să lupte cu toate puterile pentru ceea ce își doresc.
Povestea lor captează atenția cititorului încă de la primele rânduri. Iar de aici, totul devine mai ușor… Paginile parcă zboară, dorind să aflăm cum decurge povestea, să luam parte la zbaterile și nesiguranțele celor doi, la atracția dintre ei care riscă să explodeze din moment în moment, să aflăm care va fi finalul celor doi… Sperând în același timp, că vor avea șansa unui happy-end!
„Magie neagră.“ Mânuită de un pirat cu părul ca întunericul… Cameron se mișcă, iar trupul lui lung și mlădios îl atinse ușor pe al ei.
Nu, nu era magie. Era ceva infinit mai puternic. „Iubire.“ Cu ochii întredeschiși, privi licăririle razelor care se strecurau prin acoperișul de paie decolorat. Cântecul unei păsări – un cânepar? – acoperi susurul ierburilor lungi care se legănau în adierea vântului. „Iubire.“ Îl iubea pe Cameron de când se știa.”
Până la final, au de prins un șantajist viclean care le pune în pericol până și viețile! Reușesc să treacă cu bine de această încercare?  Asta vă las pe voi să descoperiți!
Nota mea pentru carte este 10!

Cărțile apărute la Editura Litera în colecția Iubiri de poveste pot fi comandate pe litera.ro, elefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.ro, carturesti.ro

 

23 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *