Delicatese Literare
Recenzii

Terapie senzuală de Nadia A. Linette, Editura Petale Scrise – recenzie

Terapie senzuală

Nadia A. Linette

Editura Petale Scrise

An aparitie: 2020

Nr. pagini: 176

Melania este sexolog inovator, tratând cu succes, prin metode proprii, cuplurile care au probleme.

Ovidiu și-a făcut un renume în avocatură, dar este la fel de celebru și în postura de cuceritor misogin, în viziunea căruia femeile pot fi doar partenere sexuale efemere.

Atunci când playboy-ul arogant ajunge să simtă efectele ședințelor de sexoterapie ale Melaniei, o furtună de pasiuni periculoase se declanșează, răvășind orice convingeri, secrete, dorințe și sentimente.

Terapie senzuală de Nadia A. Linette este o carte ce mi-a atras atenția datorită titlului, unul foarte provocator, dar și datorită copertei, una care denotă senzualitate 😍, fapt pentru care am decis să o cumpăr sperând că mă va încânta. Și decizia a fost inspirată! Deși are puține pagini, povestea conturată m-a prins în mrejele ei, mai ales că subiectul este unul incitant.

Melania este o tânără frumoasă, cu suflet cald, a cărei profesie ridică semne de întrebare și îndoieli, mai ales în rândul bărbaților: este psiholog și psihoterapeut de cupluri, dar unul mai atipic. Ceea ce frapează este metoda sa de a-și ajuta pacienții să-și depășească barierele mentale și fizice, mai ales pe plan sexual.

Ovidiu este un avocat de succes, un afemeiat, un bărbat încrezut și misogin, care este intrigat și iritat de activitatea Melaniei. Supărarea lui are legătură cu Andrei, fratele său mai mic, care este un om schimbat de când a devenit pacientul Melaniei . Substratul acestei supărări, de fapt, poartă un alt nume – Corina – iubita lui Andrei, o femeie josnică, de o morală îndoielnică, care nu urmărește decât banii, după părerea lui Ovidiu 😏.

Acesta, convins că și-ar fi salvat fratele din mrejele acestei femei dacă nu ar fi intervenit Melania, decide să asculte sfatul lui Andrei și se programează la cabinetul acesteia, însă cu dorința ascunsă de a o distruge. Disprețul său față de Melania este și mai mare, atunci când află în ce constă o ședință de psihoterapie. Pentru el a fost suficient o singură discuție cu Andrei pentru a-și forma o părere. Ehee, dar viața avea să îl ia prin surprindere de abia de acum încolo 😏😃.

Aparențele sunt de multe ori înșelătoare, iar Ovidiu are parte de surpriza vieții lui. Melania nu este o femeie superficială, iar frumusețea sa nu este doar exterioară. Este inteligentă, bine ancorată în realitate, muncitoare și ambițioasă. Nu este intimidată de aroganța și duplicitatea lui Ovidiu. Din contră! Melania se dovedește a fi un adversar redutabil pentru acesta 😍! Nici lui nu-i vine a crede! Ce se întâmplă? Până acum nicio femeie nu i-a rezistat.
„Andrei m-a întrebat dacă am fost la psiholog, dar nu i-am răspuns. Nu puteam să recunosc cât de umilit m-am simțit de acea femeie. Eu, temutul avocat Ovidiu Dobre, am fost dat afară de o femeie! Nu pot să admit așa ceva! Nici măcar în fața ei! M-am hotărât să mă întorc, chiar dacă mă poftește din nou afară și îi plătesc ședința cu 100 euro, fără să stau mai mult de cinci minute în cabinet! Vreau să știu ce probleme consideră că am. Mă roade curiozitatea ce defecte mi-ar găsi! Și poate găsesc ceva cu care sa o acuz… „
Odată ce s-au cunoscut, cei doi încep un „război” al ironiilor, al gândurilor, un joc de du-te vino continuu. Sunt ca șoarecele și pisica 😃. În timp ce Ovidiu „joacă” murdar, Melania îi răspunde cu diplomație, eleganță și respect. Treptat, între cei doi intervine atracția, dar fiecare o respinge. Niciunul nu își dă seama că, încet, încet, „lupta” lor s-a transformat într-un dans senzual al seducției. Cine pe cine cucerește?
” Mă privește tăcut.
– Ce îți place la o femeie?
Ridică sprâncenele și începe să râdă .
– Vaginul, vine răspunsul lui direct.
……
– Te-ai simți mai în largul tău dacă ai face psihoterapie cu un bărbat ? continuu eu.
Mă privește inexpresiv.
– Pentru așa ceva nu plătesc. Bărbații fac psihoterapie de grup la o bere, chiar și la toaletă ….
Mă amuză sinceritatea lui.
– Ce femei nu îți plac?
Cade pe gânduri .
– Am o problemă cu blondele, răspunde după o vreme și îi observ privirea ezitantă pentru o clipă .
-Continuă , îl încurajez .
Nu mă interesează părerea lui despre mine. Chiar dacă nu sunt tocmai blondă .
– Blondele sunt senzuale și bune în pat. Însă în rest… „
„Toata ziua m-am gândit la discuția de la ședința de psihoterapie. Și parcă ceva s-a zguduit din temelii în sufletul meu. Fără să-mi dau seama, seducându-mă în acel joc al ei, mi-a dat șah pe nesimțite. Controlam totul în viața mea, până azi. Când o blondă nuanțată mi-a dat șah!”
Cu un stil de scriere simplu și lejer, autoarea reușește să-ți capteze atenția și să-ți pună imaginația în mișcare 😏. Povestea, narată la persoana întâi din perspectiva celor doi protagoniști, este un amestec periculos de senzualitate și erotism, dragoste și pasiune, ilaritate și tristețe, frustrare și împlinire, iar personajele creionate aduc un plus de savoare. Melania și Ovidiu sunt firi opuse, și totuși, asemănătoare. Se completează reciproc, chiar și atunci când sunt în opoziție, unul cu celălalt. Separat, dar și împreună, eroii noștri vor învăța importante lecții de viață. Din păcate, într-un mod dureros!
Din dorința de a o avea aproape, Ovidiu o angajează pe Melania, șantajând-o, pentru a-i oferi consiliere la firma sa în calitate de psiholog. Din păcate, această decizie va provoca un lanț de evenimente dureroase, încărcate de pericol, teamă, furie. Iar cea care va avea cel mai mult de suferit este Melania. Dintr-un orgoliu prostesc, Ovidiu pune în pericol viața femeii pe care o iubește. Târziu își dă seama că ceea ce își doreste cu adevarat este inima Melaniei. Pentru că dragostea schimbă omul! Iar la el schimbarea este în bine.
Pentru a vedea lumina, însă, trebuie să cunoști întunericul. Niciodată nu știi ce îți rezervă viața. Dar cu speranță în suflet, nimic nu este imposibil. „Mâine” poate avea multe conotații. Melania și Ovidiu vor „îmbrățișa” ziua de mâine doar prin luptă, prin pierdere, prin moarte, dar mai ales cu speranță și iubire în suflet. Singuri, au căutat un strop de fericire, încredere și putere în lumea din jur, dar, împreună, vor găsi toate acestea ascunse în inima lor.
Cum reușește Melania să ajute cuplurile care îi cer ajutorul? Ce se întâmplă în viața celor doi eroi din momentul în care vor lucra împreună? Citiți cartea! 🙂

Vă invit să îi cunoașteți pe eroii acestei senzuale și delicioase povestiri și să vă delectați cu povestea lor de viață. O poveste ca o călătorie grea, imperfectă, dar uimitoare în imperfecțiunea sa.

Cartea Terapie senzuală de Nadia A Linette poate fi comandată de pe editurapetalescrise.ro

Recenzii și prezentări cărți autori români

13 Comments

Spune-ți părerea!