Delicatese Literare
Recenzii

Termene și condiții de Lauren Asher, Editura Corint, Leda Bazaar – recenzie

Termene și condiții

(Terms and Conditions – 2022)

Lauren Asher

Editura Leda Bazaar

Traducere: Maria Adam

Nr. de pagini: 512

An apariție: 2023

Lauren Asher este chinuită de o imaginație hiperactivă, așa că își petrece timpul liber citind și scriind. Visul ei este să călătorească în toate locurile despre care povestește în cărți. Îi place să scrie despre personaje cu defecte, dar cu care oamenii se identifică și pe care nu se pot abține să nu le îndrăgească. Adoră să împărtășească povești cu un ritm amețitor, în care atinge chestiuni legate de anxietate, entuziasm și emoții. În timpul liber se distrează urmărind clipuri pe YouTube, vizionând excesiv episoade din Parcuri și agrement și căutând restaurante pe Yelp, înainte de a-și alege noul local preferat. Cel mai bine lucrează după cafeaua de dimineață și nu-și refuză niciodată un pui de somn.

  1. Intenții ascunse – The Fine Print – 2021 – recenzie
  2. Termene și condiții – Terms and Conditions – 2022
  3. Final Offer – 2023

Noua senzație pe TikTok! Faceți cunoștință cu miliardarii de la Dreamland! 

Declan

Îmi e scris să devin următorul director executiv al imperiului media pe care îl deține familia mea. Singurul impediment? Clauza de moștenire a bunicului. Să-i împlinesc ultima dorință, aceea de a mă căsători și de a avea un urmaș, părea o misiune imposibilă, până când asistenta mea personală s-a oferit să mă ajute. Căsătoria noastră trebuia să fie soluția perfectă pentru cea mai dificilă dintre problemele cu care mă confrunt. Totuși, cu cât ne prefacem mai mult a fi îndrăgostiți în public, cu atât mai nesigur mă simt în legătură cu contractul nostru. Să nutresc sentimente profunde față de Iris nu a făcut parte niciodată din înțelegere. Nu atunci când să-i frâng inima este inevitabil. 

Iris

Planul meu de a mă căsători cu Declan era simplu. Teoretic. Ne mutăm împreună. Organizăm o nuntă de ochii lumii. Facem un copil. Stabilim reguli pentru a preveni orice fel de probleme. Reguli care nu ar trebui niciodată încălcate, oricât de mult mă tentează Declan. Dar ce se întâmplă când relația noastră falsă se transformă într-una cât se poate de reală? Să mă îndrăgostesc nu a fost o opțiune nici măcar o secundă. Cel puțin nu pentru mine.

Opinii editoriale

„O carte încărcată de romantism și emoție, dar și plină de provocări din viața reală care pun la încercare sentimentele protagoniștilor, dezvăluind complexitatea naturii umane. O poveste care m-a ținut cu sufletul la gură. Totodată, o lectură obligatorie!” – njkinnysblog.com

„Autoarea propune o mulțime de teme – dușmanii care se transformă în iubiți, diferența de vârstă relativ mare dintre partenerii de cuplu (24/36), iubirea care se înfiripă la serviciu, căsătoria de conveniență, tipul morocănos versus fata veșnic optimistă –, iar povestea își păstrează prospețimea și ritmul trepidant.” – jeevesreads.com

„Am râs. Am plâns. M-am simțit grozav citind această carte. […] Atât de multe momente memorabile!” – whatisthatbookabout.com

„O poveste reușită, fără complicații inutile, extrem de amuzantă și cu scene fierbinți!” – 5bookslikeit.com

Termene și condiții de Lauren Asher ne oferă o poveste de dragoste fermecătoare, cu un cuplu atipic și o intrigă captivantă, condimentată din plin cu replici amuzante, scene fierbinți, dar și momente sensibile și emoționante.

Premisele le cunoaștem din primul volum din serie, Intenții ascunse. Pentru a putea intra în posesia moștenirii lăsată de bunicul lor, fiecare dintre cei trei frați Kane avea de îndeplinit o condiție specifică.

Astfel, pentru a putea deveni director executive al uriașului imperiu media ale cărui baze fuseseră puse de bunicul său, Declan trebuia să se însoare și să aibă un urmaș.

Se pare că bunicul știa punctul nevralgic al fiecărui nepot și profitase din plin de acesta pentru a le face binele cu forța.

Fiecare frate fusese puternic marcat de moartea mamei și înstrăinarea tatălui, fiecare construindu-și un scut în jurul inimii în detrimentul propriei lor fericiri.

Astfel, ajuns la 36 de ani, Declan se refugiase în muncă, neavând o viață socială activă și refuzând să se implice în vreo relație romantică. Deși căsătoria nu intrase în niciun fel în planurile sale, își dorea mult prea mult funcția de director executiv, care i-ar fi permis să-l înlăture pe tatăl său de la conducere. În consecință, i-a cerut eficientei și ultra optimistei lui asistente personale, Iris, să-i găsească o candidată potrivită, care să accepte o căsătorie de conveniență.

”Prin comparație cu aspectul de băiat de aur al lui Cal, cu părul blond și ochii albaștri, Declan îmi amintește de cea mai adâncă parte a oceanului–rece, întunecat și ener‑vant de tăcut. Ca un monstru care pândește pe aproape, la distanță de‑o răsuflare de a transforma pe cineva în pradă. De la părul brunet la grimasa permanentă, răspândește fiori care‑i fac pe toți să se întoarcă în direcția opusă.

Bine, pe toți în afară de mine! Unii ar spune că mi‑a câștigat loialitatea cu salariul, dar nu e așa. Avem un res‑pect reciproc care a rezistat în timp. Deși primele luni în care am lucrat împreună au fost dificile, hotărârea mea de‑a fi o asistentă bună a netezit drumul spre relația pe care o avem astăzi. Ne potrivim cumva, deși suntem diferiți în aproape toate privințele. Eu sunt o femeie de culoare. El e un bărbat alb. Eu zâmbesc, el se încruntă. El se trezește dis‑de‑dimineață în fiecare zi să facă sport, iar pe mine nu mă prinzi la sală decât dacă e să îmi iau un smoothie de la cafenea. N‑am putea fi mai diferiți de atât nici dacă am încerca, însă facem cumva ca lucrurile să meargă. Sau măcar asta fac eu.”

Însă, chiar când petrecerea de logodnă era pe punctual să înceapă, Declan a apărut posomorât și a anunțat-o pe Iris că Bethany, viitoarea falsă soție, s-a răzgândit și nu vrea să meargă mai departe.

Pradă unui impuls complet neașteptat, profitând de faptul că, dorind să sporească suspansul, numele viitroarei soții nu fusese anunțat, Iris a avut o inițiativă nebunească, surprinzându-i pe toți, inclusiv pe Declan, cu anunțul că ea era logodnica acestuia!

”Declan își aranjează sacoul.

—Să începem spectacolul!

Un spectacol. Nici mai mult, nici mai puțin. O căsătorie falsă menită să‑l împiedice pe șeful meu să piardă ceea ce‑a muncit toată viața să obțină.

Gândul ăsta stârnește un nou val de panică, mai puternic decât cel dinainte. Încerc să‑mi spun că e doar o căsnicie de formă, dar nimic nu pare să‑mi facă inima să bată mai încet.

Privirea lui Declan o întâlnește pe a mea, de parcă îmi simte neliniștea crescândă. Realitatea mă lovește ca o arsură solară, și‑mi vine tot mai greu să respir cu fiecare secundă care trece.

Tocmai m‑am angajat să‑l ajut pe Declan–la bine și la rău.

Până când moartea ne va despărți.

În continuare, destul de previzibil, ținând cont că Declan și Iris erau la fel de diferiți unul față de celălalt precum noaptea de zi, avem parte de tot felul de dueluri verbale spumoase și întâmplări amuzante, dar și de momente emoționante și scene fierbinți.

Încet, dar sigur, Declan și Iris se îndrăgotesc nebunește reciproc, lăsând garda jos și dezvăluindu-și vulnerabilitățile și secretele cele mai ascunse, fiecare acționând ca un balsam pentru sufletul greu încercat al celuilalt.

Însă, tocmai când lucrurile păreau să se așeze între ei, obsesia lui Declan de a-și învinge tatăl riscă să distrugă tot ce au construit.

Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte dacă și cum va reuși Declan să o (re)cucerească pe Iris, precum și deznodământul acestei captivante și emoționante povești romantice.

Și în această carte autoarea a abordat teme sensibile cum ar fi violența în familie, dislexia, lipsa de empatie a celor din jur, importanța încrederii și a respectului reciproc.

M-am bucurat să-i regăsesc în carte pe Rowan și Zahra, eroii primei cărți din serie, delicios de îndrăgostiți unul de celălalt.

Mi-a  plăcut mult și de Cal în această carte și abia aștept să-i aflu povestea, care sper să se traducă la noi cât mai repede!

Recomand cu drag această serie tuturor iubitorilor de cărți romantice!

Cartea Termene și condiții de Lauren Asher poate fi comandată pe cartepedia.ro

Recenzii, prezentări și articole Editura Corint

Recenzii, prezentări și articole Leda Bazaar

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți cu umor

Recenzii și prezentări cărți din genul comedie romantică

6 Comments

Spune-ți părerea!