Delicatese Literare
Recenzii

The Gray Man. Asasinul din umbra de Mark Greaney, Editura Bookzone – recenzie

The Gray Man. Asasinul din umbra

(The Gray Man – 2009)

Mark Greaney

Editura Bookzone

Traducere: Mirela Dorobanțu

Nr. de pagini: 400

An apariție: 2022

Mark Greaney este autorul seriei The Gray Man, care a ajuns bestseller #1 în topul New York Times, dar și co-autor al unor romane semnate de Tom Clancy. Un specialist al poveștilor cu spioni pline de adrenalină și intrigi la nivel înalt, Greaney reușește de fiecare dată să creeze personaje memorabile care își dezvăluie secretele treptat, volum cu volum.
 1. The Gray Man. Asasinul din umbra – Editura Bookzone – The Gray Man – 2009
 2. The Gray Man. Prins in capcana marilor puteri – Editura Bookzone – On Target – 2010
 3. Ballistic – 2011
 4. Dead Eye – 2013
 5. Back Blast – 2016
 6. Gunmetal Gray – 2017
 7. Agent in Place – 2018
 8. Mission Critical – 2019
 9. One Minute Out – 2020
 10. Relentless – 2021
 11. Sierra Six – 2022
 12. Burner – 2023

Descoperă seria care a inspirat celebrul film Netflix: The Gray Man

În lumea asasinilor plătiți nu există bine sau rău, doar misiuni îndeplinite. Însă pentru Court Gentry, Cameleonul, viețile oamenilor nevinovați nu și-au pierdut valoarea. Acestea merită protejate, chiar cu prețul propriei vieți.

Pornește pe urmele Cameleonului într-o lume a intrigilor la nivel înalt și a pericolelor mortale!

Gray ManCameleonul pentru foștii săi colegi din CIA, este o legendă în lumea periculoasă a asasinilor plătiți și a răufăcătorilor, însă atunci când acceptă o misiune de salvare importantă, el devine din vânător vânat.

Descoperă primul volum din celebra serie The Gray Man și fă primii pași într-un univers periculos guvernat de interese politice ascunse.

„Dur, rapid si neindurator – exact cum ar trebui sa fie un thriller.” – Lee Child, autor de bestsellere #1 in Topul New York Times

„Seria The Gray Man straluceste ca lama unui cutit pe o alee intunecata.” – David Stone, autor de bestsellere New York Times
 

Dacă vă era dor de un thriller exploziv, cu un erou cameleonic capabil să înfrunte o armată întreagă în numele unor idealuri proprii, ”Gray Man. Asasinul din umbră” vă oferă lectura potrivită.

Court Gentry este un om bun, dar care a învățat să facă lucruri rele pentru a-i opri pe adevărații oameni răi. El este o legendă în lumea asasinilor plătiți, executând cu precizie de ceasornic misiuni aparent imposibile, dispărând apoi fără urmă.

Acționând în penumbră, Court poate fi contactat doar prin antreprenorul său, Donald Fitzroy, și acceptă doar misiunile care-i convin, omorându-i doar pe cei despre care crede că merită să fie uciși. Cândva a fost agent CIA, dar a devenit incomod și a fost trădat chiar de cei pe care-i ajutase și care ar fi trebuit să-l apere. De atunci, Court nu mai crede în oameni, Donald fiind una din puținele excepții. Tocmai de aceea, în momentul în care devine o țintă vie, Court continuă să-i dea raportul lui Donald, nebănuind că însuși acesta le furniza informații strategice urmăritorilor săi. Revelația avea să vină când un adăpost secret, de care știa chiar Donald, este deconspirat, Court scăpând ca prin urechile acului de o moarte aproape sigură.

Întrucât învățase să citească oamenii, Court și-a dat seama că singurul motiv pentru care Donald îl trădase era acela că propria lui familie era mai mult ca sigur amenințată – fiul, nora și nepoatele lui gemene. Pe nepoatele lui Donald, Court le îndrăgise nespus în urmă cu un an, când acesta îl angajase pe post de gardă de corp, în special cu micuța Claire dezvoltând o relație specială.

Ce se întâmplase de fapt? Lloyd Hansen, fost membru CIA și actual manager al unui conglomerat francez dubios, dorea să obțină un contract profitabil de exploatare a petrolului și gazelor nigeriene. Însă, în una din misiunile sale, Court l-a omorât tocmai pe fratele președintelui nigerian, care a pus condiția, pentru a semna contractul, să-i fie adus capul lui Court Gentry pe tavă. Miza fiind una uriașă, Lloyd Hansen a subcontractat echipe de asasini din peste zece țări pentru a-l captura și a ucide pe Gentry. Nu era deloc o sarcină ușoară!

Dacă o pisică are nouă vieți, Court Gentry are și mai multe! Hăituit, înjunghiat, împușcat, bombardat, lipsit de somn și de odihnă, Court se apropie încet dar sigur de locul unde era ținută ostatică familia lui Donald, motivat nu atât de răzbunare cât de dorința arzătoare de a le salva pe micuțe.

Claire este o fetiță adorabilă. Inteligentă, curajoasă și ingenioasă, Claire a găsit o metodă inedită de a-l ajuta pe bunicul ei să ia legătura cu Court Gentry. Sper să o mai rentâlnim și în volumele următoare.

Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte deznodământul acestui thriller captivant, plin de acțiune, cu paginile fumegând de focuri de armă, explozii, îndrăzneală și eroism.

Cartea a fost ecranizată într-o producție Netflix, cu Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas, Jessica Henwick, Regé-Jean Page, Wagner Moura, Julia Butters, Dhanush, Alfre Woodard și Billy Bob Thornton în rolurile principale.

4 Comments

Spune-ți părerea!