Delicatese Literare
Tag/Leapșa

The Seasons Tag

Am descoperit acest tag pe Bookysme. Ni s-a părut drăguț și am zis să-l preluăm!

1. O carte cu personaje înfloritoare ca o zi de primăvară.

Tyna: Vreau să fiu soția ta de Lisa Kleypas – o carte deosebit de caldă, romantică și cu un epilog foarte emoționant. Mi-au plăcut foarte mult ambele personaje. Helen, bună, blândă și inocentă, a dovedit o mare tărie de caracter, în ciuda aparentei ei fragilități, atât atunci când și-a luat soarta în propriile mâini pentru a-l obține pe bărbatul pe care-l iubea, cât și atunci când și-a riscat șansa la fericire pentru a o ajuta pe fetița al cărei singur sprijin era ea. Rhys, un galez încăpățânat și inteligent, din cale afară de ambițios și cu bune instincte de afaceri, crescut într-un mediu aspru, s-a dovedit capabil de multă iubire și tandrețe, demonstrând că sentimentele lui pentru Helen erau atât de puternice încât puteau depăși orice prejudecată.
Oli: Flower de Elizabeth Craft și Shea Olsen – o poveste încântătoare, povestea primei iubiri, a unei „înfloriri” și a unei călătorii interioare, de descoperire a sinelui, o carte sensibilă și emoționantă despre alegeri, urmări, regrete, împăcări, despre principii și valori. Și, mai presus de toate, o carte cu și despre iubire, care schimbă totul, schimbă și modelează vieți, caractere și destine. O carte cu personaje tinere, frumoase, aflate la început de drum în viață.

2. O carte cu o poveste atât de steamy și de fierbinte precum o săptămână caniculară de vară.

Tyna: Pasiune amețitoare de Meredith Wild – volumul al treilea din seria Hacker ridică miza, pasiunea dintre Blake și Erica atinge cote amețitoare, dar în același timp relația lor e pusă la grea încercare atât de evenimentele din trecut cât și de faptele din prezent. Avem de-a face cu un Blake din ce în ce mai dominant, Erica pierzând tot mai mult teren, cedând tot mai mult în fața nevoii lui obsedante de control. În timp ce Erica și Blake luptă să-și întărească relația, vechii dușmani crează noi probleme, iar tensiunea atinge cote maxime în anumite momente.
Oli: Cercul vieții, volumul al doilea din seria Iubire periculoasă de Georgiana Sandu – continuarea tumultoasei povești de iubire dintre Katherine și Harris, o relație cu suișuri și coborâșuri dintre doi tineri extrem de îndrăgostiți unul de celălalt, până la obsesie, iar descrierea momentelor intime dintre ei face sa ia paginile foc! Totul este de un erotism intens, din categoria 18+.

3. O carte cu un final atât de schimbător și neașteptat precum trei luni de toamnă.

Tyna: Lumina pe care am pierdut-o de Jill Santopolo – o carte de o frumusețe aparte, răvășitoare, cu întorsături spectaculoase și un deznodământ neașteptat, copleșitor de emoționant…
Oli: Recviem pentru un asasin de Monica Ramirez – Personaje puternice, bine conturate, într-o lume întunecată și misterioasă. În lumea lor, siguranța zilei de mâine nu există, iluzia normalității e doar atât: o iluzie, iar fericirea nu e un drept câștigat. Elementul surpriză și imprevizibilul sunt unele din atuurile cărții și trebuie „încasate” din plin, șoc după șoc, fără să știi sau să bănuiești măcar ce te așteaptă pe pagina următoare. Orice scenariu v-ați face în minte despre finalul seriei va fi mult depășit de „realitatea” din carte.

4. O carte cu un personaj cu un suflet rece ca prima ninsoare din iarnă.

Tyna: Ducele păcatului de Elizabeth Hoyt – o carte dedicată de autoare tuturor celor care se îndrăgostesc iremediabil de… personajul negativ. Valentine Napier, duce de Montgomery este un personaj controversat, cu multe fațete ale personalității, capabil de multe fapte rele (o răpise pe Phoebe, sora lui Maximus Batten, întrucât dorea s-o oblige să-i fie soție, lucru care l-ar fi ajutat să-și ducă la îndeplinire anumite planuri ale sale din acel moment), dar care se dovedise și un frate foarte devotat, salvând-o pe sora lui, Eve, dintr-o situație critică pe când era copil și protejând-o în permanență de atunci. Totuși, până și un bărbat cu un suflet rece ca prima ninsoare din iarnă are propriul lui ”călcâi al lui Ahile”, iar Val se va îndrăgosti nebunește de Bridget, menajera lui care îl provoca în permanență, iertându-i acesteia orice, inclusiv trădarea. Sentimentele lui Val pentru Bridget vor fi speculate de dușmanii acestuia, care o vor răpi pe Bridget pentru a o folosi contra lui, iar Val va realiza că ar face orice pentru a o salva și a o aduce înapoi la el.
Oli: Coroana de spini și stele de Lina MoacăO carte a contrastelor, a extremelor, o poveste obsedantă, care te subjugă, te răscolește, te contrariază, te face să suferi, dar și să visezi, e mult prea mult și mult prea puțin în același timp, vrei să scapi, și, totodată, n-ai vrea să se termine… Iar personajul principal masculin, Gabriel Roth, e dincolo de orice închipuire de ”impenetrabil” și dur: ”Ridic capul și văd un bărbat zvelt, înalt, în pantaloni negri și cămașă albă. Stomacul mi se strânge. Chipul lui e acoperit complet de o mască neagră. Ținuta lui desăvârșită, postura umerilor, mersul, exprimă putere și control. Multă putere și control. (…) Încerc să-mi trag mâna din strânsoare, dar forța lui nu-mi dă voie. Ochii mi se măresc de o groază de nedescris care-mi iradiază din fiecare nerv. E ireal, nu poate fi real, nu pot fi eu aleasa acestui bărbat.”

Dacă vă place acest tag, vă invităm să-l preluați!

27 Comments

Spune-ți părerea!