Delicatese Literare
Recenzii

Ticălos la patru ace de Vi Keeland și Penelope Ward, Editura Trei, Colecția Eroscop – recenzie

Ticălos la patru ace

(Stuck-Up Suit – 2016)

Vi Keeland și Penelope Ward

Editura Trei

Colecția Eroscop

Traducere: Daniela Purgaru

Nr. de pagini: 360

An apariție: 2020

Vi Keeland este autoare de bestselleruri #1 din topurile New York Times, Wall Street Journal și USA Today. Cu milioane de exemplare vândute, titlurile sale au apărut în peste o sută de liste de bestselleruri și sunt traduse în 26 de limbi. Locuiește la New York împreună cu soțul și cei trei copii ai lor, trăind fericită alături de cel pe care l-a cunoscut când avea șase ani. Puteți afla mai multe despre ea la https://www.facebook.com/ groups/ViKeelandFanGroup/ sau pe vikeeland.com.

Penelope Ward este autoare de bestselleruri #1 din topul Wall Street Journal, precum și din topurile New York Times și USA Today. A crescut în Boston, alături de cei cinci frați mai mari și și-a petrecut primii ani ai carierei ca prezentatoare TV. Trăiește în Rhode Island cu soțul, fiul și fiica lor, care suferă de autism. Cu mai mult de 1,5 milioane de exemplare vândute din cele peste 20 de romane scrise, a apărut în topul New York Times de douăzeci de ori. Cărțile sale au fost traduse în peste 12 limbi și se vând în librării din întreaga lume.

De aceleași autoare, în colecția Eroscop au apărut: Mister Moneybags, Egomaniac și Bilete înveninate.

#1 BESTSELLER NEW YORK TIMES și ROMANCE

A început ca o dimineață obișnuită în tren. Când deodată m-am trezit că mă uit vrăjită la tipul care stătea de partea cealaltă a culoarului. Urla în telefon de parcă ar fi fost stăpânul lumii. Cine-și închipuia ticălosul ăsta la patru ace că este… Dumnezeu?
De fapt, chiar arăta ca un zeu. Asta e faza.
La stația unde trebuia să coboare, s-a ridicat brusc și a dispărut. Lăsându-și telefonul în tren.
Aș fi putut să mă uit la toate fotografiile din el și să sun la unul dintre numere.
Aș fi putut să păstrez telefonul bărbatului misterios zile în șir – în cele din urmă însă, mi-am luat inima în dinți și m-am hotărât să i-l înapoiez.
După ce am străbătut orașul până la compania lui șmecheră, a refuzat să mă vadă.
Așa că am lăsat telefonul pe o masă în fața biroului în care se lăfăia ticălosul acela arogant.
Nu m-am așteptat să-mi scrie.
Nu m-am așteptat ca schimburile noastre de mesaje să fie atât de... incendiare.
Nu m-am așteptat să mă îndrăgostesc de el – înainte chiar să ne fi întâlnit.

„Cartea aceasta are de toate: e îndrăzneață, sexy, romantică, savuroasă. Te face să râzi, îți dă fiori, inima îți bate mai repede când o citești. Te face să te îndrăgostești!” – Sheila’s Book Corner

„Povestea e senzațională, condimentată perfect cu pasiune, inteligență și umor. Idila dintre Soraya și Graham te cucerește pur și simplu.” – Naughty Mom’s Story Time

„Cinci stele fabuloase pentru Ticălos la patru ace!” – Raine Miller, autoare de bestselleruri New York Times

„Absolut fantastică!” – Aestas Book Blog

Ticălos la patru ace este exact cartea pe care aveam nevoie să o citesc după o perioadă stresantă – caldă, luminoasă, amuzantă, romantică și emoționantă -, a fost ca un adevărat medicament de bună dispoziție, lăsându-mă cu o stare de bine la final.

Graham Morgan este departe de a fi vreun ticălos, ci este dulce, sexy, amuzant, inteligent, sensibil, capabil de multă dragoste și tandrețe. Graham se ascunsese în spatele unei aparențe de cinism și nepăsare întocmai ca în spatele unei platoșe menite să-l apare de alte traume sufletești.

Pe măsură ce înaintăm în lectură, ne dăm seama că Graham a fost puternic rănit sufletește în trecut. Mama lui, pe care o iubea nespus, murise pe când el era doar un adolescent, iar logodnica de care era îndrăgostit nebunește l-a înșelat cu cel mai bun prieten și partener de afaceri al lui, cu doar puțin timp înaintea căsătoriei lor planificate. Acela a fost momentul de cotitură în care Graham s-a retras în spatele unei măști, ca măsură de autoprotecție, concentrându-se doar asupra imperiului financiar pe care-l conducea, tratându-i pe oameni cu indiferență și refuzând să se mai implice sentimental în vreo relație. Era o viață sigură, însă lipsită de bucurie și emoție. Din fericire, destinul i-a scos-o în cale pe Soraya și toată viața lui perfect organizată s-a dat complet peste cap!

Teoretic, drumurile lui Graham și Soraya nu ar fi avut cum să se intersecteze, cei doi învârtindu-se în cercuri sociale complet diferite. Graham era un magnat financiar pe când Soraya se angajase ca ajutor la o rubrică de sfaturi sentimentale dintr-un ziar. Graham era îmbrăcat tot timpul ”la patru ace”, pe când Soraya purta ținute neconvenționale, avea un tatuaj cu pene pe picior, un piercing în limbă și părul vopsit în culori vii în funcție de starea ei de spirit. Fiecare dintre ei era exact ceea ce-i trebuia celuilalt, dar nici unul dintre ei nu era conștient de acest lucru, cu atât mai mult cu cât nici nu se cunoșteau!

O întâmplare norocoasă i-a pus însă pe cei doi pe aceeași orbită. Mergând cu același tren spre serviciu, Soraya nu a putut să nu-l remarce pe bărbatul superb, sexy și elegant așezat în fața ei, care vorbea cu o voce aspră și baritonală la telefon, trimițându-i fiori în tot corpul. După cum se aștepta, bărbatul a tratat-o însă cu maximă indiferență, părând că nici nu avea habar de prezența ei în fața lui. După ce bărbatul a coborât, Soraya a observat că acesta își uitase telefonul în tren și a decis să i-l restituie.

Conform principiului că ”nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”, Graham s-a purtat ca un bădăran, refuzând să o primească în biroul lui sau să asculte ceea ce dorea să îi spună. Enervată la culme, Soraya și-a făcut trei poze: una cu decolteul și degetul mijlociu ridicat în centrul ei, una cu picioarele și alta cu fundul, și-a salvat numărul de telefon în agenda lui sub numele ”Cu plăcere Ticălosule”, după care i-a trimis cele trei fotografii și un text de încheiere: ”Mamei tale ar trebui să-i fie rușine de tine.”, după care i-a înmânat telefonul recepționerei spunându-i să i-l dea lui Graham.

Toate acestea au avut efectul unui duș rece pentru Graham. Mai ales textul ei furios de la sfârșit l-a atins până în adâncul sufletului.

“Textul a continuat să mă bântuie și îl citeam și reciteam.

 Mamei tale ar trebui să-i fie rușine de tine. 

Și de fiecare dată mă enervam și mai rău, pentru că, în adâncul meu, știam că nu existau cuvinte mai pline de adevăr.”

În plus, pozele impertinente trimise de ea au avut darul să-l ațâțe, stârnindu-i dorința de a o cunoaște personal. Prin urmare, a decis să-i răspundă, trimițându-i și el un mesaj obraznic după care, bineînțeles, Soraya nu s-a lăsat nici ea mai prejos.

Ce a urmat? Un întreg șir de mesaje istețe, care mai de care mai obraznice și mai hazlii, care m-au făcut să pufnesc în râs de mai multe ori. Consecința era previzibilă, în scurt timp cei doi întâlnindu-se față în față și continuând duelul lor verbal incendiar. Chimia dintre ei era de-a dreptul explozivă și a devenit evident că era doar o chestiune de timp până să ajungă să facă dragoste.

Dincolo de atracția irezistibilă, sentimentele fiecăruia dintre ei deveneau tot mai profunde pe măsură ce descopereau noi fațete ale personalității celuilalt.

Un secret tulburător din trecutul lui Graham avea să le pună însă din greu la încercare relația lor proaspăt construită.

Dacă prima parte a cărții este plină de umor, romantică și fierbinte, a doua parte este deosebit de sensibilă, emoționantă și înduioșătoare, cu atât mai mult cu cât în scenă intră și o fetiță absolut adorabilă.

Câteodată, din prea multă dragoste pentru cineva, poți întreprinde acțiuni pripite, crezând că acționezi în interesul lui când, de fapt, nimeni nu ar trebui să ia decizii în numele altuia, indiferent cât de bine intenționat ar fi.

Din fericire, dragostea adevărată reușește să învingă toate piedicile, iar finalul este unul foarte luminos și plin de speranță, păstrând însă aceeași notă de umor spumos.

O carte emoționantă, romantică și delicios de amuzantă, pe care o recomand cu drag!

Cartea Ticălos la patru ace de Vi Keeland și Penelope Ward poate fi comandată pe edituratrei.ro, elefant.ro, libris.rolibrariadelfin.rolibrarie.net, cartepedia.ro, dol.ro, librex.ro

Recenzii și prezentări cărți Vi Keeland

Recenzii și prezentări cărți Colecția Eroscop

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți cu umor

16 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *