Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Tifi Păpădie salvează Crăciunul familiei de Andreas H. Schmachtl, Editura DPH – recenzie

Tifi Păpădie salvează Crăciunul familiei

(Juli Lowenzahn rettet das Weihnachtsfest)

Andreas H. Schmachtl

Editura Didactica Publishing House

An apariție: 2018

Ediție cartonată

Nr. pagini: 32

Traducător: Stefania-Adina Mihoc

Vârsta: 3-7 ani

Care sunt lucrurile speciale pentru un Crăciun de poveste? Multă zăpadă, o casă îmbodobită de sărbătoare și mulți morcovi pentru o cină delicioasă, bineînțeles! Însă Tifi Păpădie își dă seama că lipsește un lucru foarte important de care toți ceilalți au uitat. Bradul de Crăciun! Din fericire, cu multă imaginație și cu puțin noroc, acest Crăciun este salvat!
O poveste încântătoare, splendid ilustrată, care cu siguranță îi va fermeca pe cei mici, dar și părinții sau bunicii care o vor citi copilașilor vor fi cuceriți de ea! O poveste care aduce în case toată bucuria asociată cu pregătirile de Crăciun, pregătiri în care e implicată toată familia.
Facem cunoștință cu micuțul Tifi Păpădie și familia sa: mama, tata și copiii, o simpatică familie de iepurași!

În dimineața zilei de Ajun, privind pe fereastră, sunt întâmpinați de un decor feeric, ninsese toată noaptea și totul era alb strălucitor! Pe lângă frumusețea peisajului, copiii mai au un motiv de bucurie: e Ajunul Crăciunului, trebuie să împodobească bradul, să decoreze casa, să o ajute pe mama Păpădie să pregătească masa specială de Crăciun.
Micuțul Tifi tot încearcă să spună și el ceva, dar nimeni nu-l băga în seamă, toți au câte ceva de făcut: tata curăță pe jos cu mopul, să nu fie urme de pași, surorile lui Tifi decorează pereții cu o frumoasă panglică roșie de catifea, apoi fac lista de cumpărături, din care nu lipsește cadoul special pentru bunicul.
Dar, în timp ce părinții și surorile sunt ocupați cu cumpărăturile, Tifi e îngrijorat de altceva: nu au încă bradul de Crăciun!

Așa încât, după ce își face toaleta de dimineață – copii vor vedea Cum Tifi se spală pe dinți, apoi mănâncă micul dejun și abia apoi își începe ziua – Tifi își ia săniuța și pleacă să caute bradul ideal pentru Crăciunul familiei lor: „nici prea mare, nici prea mic, ci potrivit pentru toată familia: pentru părinți, pentru bunici, pentru surorile lui multe și cuminți, și mai ales pentru Tifi.”
Și, ce să vezi, a găsit exact bradul perfect! Și unde mai pui că bradul era deja pus într-un ghiveci! O variantă foarte ecologică, despre care pot afla copilașii!
La împodobirea bradului, suntem surprinși de niște idei instructive și interesante, ca variantă la globuri și beteală. Surorile lui luaseră ornamentele și împodobiseră cu ele toată casa, așa încât Tifi a ales mere, morcovi, chiar cartofi și o gulii din cămară, iar în vârf, în loc de îngeraș, a pus rața lui de pluș. Ghirlanda a făcut-o cum a învățat la grădiniță, a desfăcut un pachet de paste și le-a înșirat pe o ață.
Făcând o paranteză, în unele locuri încă se mai folosesc mere, bomboane, covrigei și prăjituri speciale drept ornamente tradiționale.
Vă dați seama ce surpriză au avut cu toții când au venit acasă și au văzut rezultatul strădaniei lui Tifi! L-au lăudat pentru inițiativă și inventivitate!
Seara de Ajun a fost perfectă, strânși cu toții în jurul bradului.
„Iar, fără ajutorul lui Tifi, cu siguranță seara n-ar fi fost atât de reușită. Toată familia e convinsă de acest lucru. „

Mulțumim Editurii DPH pentru cartea Tifi Păpădie salvează Crăciunul familiei oferită pentru recenzie!

Cărţile pentru copii ale editurii Didactica Publishing House pot fi comandate de pe edituradph.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți de Crăciun

8 Comments

Spune-ți părerea!