Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Tilda Șoricela – Un miracol de Crăciun de Andreas H. Schmachtl, Editura DPH – recenzie

Tilda Șoricela – Un miracol de Crăciun 

(Tilda Apfelkern. Oh du fröhliche! – 2007)

Andreas H. Schmachtl

Editura DPH

Nr.pagini: 24+8

Tilda Șoricela, micuța șoricică albă de la biserică, iubește cântecele și i-ar plăcea tare mult să cânte și ea în corul bisericii. Însă acest lucru nu este posibil, deoarece ea e mică, iar vocea de șoricică se aude mult prea încet! Dar, de un Crăciun, când cei din corul bisericii se îmbolnăvesc și nu mai pot să cânte, Tilda are o idee minunată, care transformă o seară de Crăciun într-una de neuitat.

Andreas H. Schmachtl a creat o întreagă serie având-o ca personaj principal pe simpatica Tilda Șoricela:
  • Tilda Șoricela – Un miracol de Crăciun
  • Tilda Șoricela – Magie de Crăciun (Calendar)
  • Tilda Șoricela – De-a v-ați ascunselea la petrecerea de vara
  • Tilda Șoricela – Cei mai buni prieteni și un PicniCurcubeu
  • Tilda Șoricela – În căutarea lui Rupi
  • Tilda Șoricela – O călătorie fascinanta în jurul lumii
  • Tilda Șoricela – Păturica prieteniei
  • Tilda Șoricela – Surpriza din oul poznaș
  • Tilda Șoricela – Cea mai de preț comoară
Tilda Șoricela – Un miracol de Crăciun este o carte încântătoare și înduioșătoare despre prietenie, solidaritate, speranță și miracole, tocmai potrivită pentru a fi citită în Ajunul Crăciunului. De o calitate excepțională, de o grafică magistral realizată, cu o copertă foarte sugestivă, această carte îi va încânta cu siguranță pe toți copiii, stârnindu-le din plin imaginația,
ca și pe părinții și bunicii lor, deopotrivă.
În anul în care se petrece acțiunea cărții, sosise o iarnă cumplită, în care nimeni nu mai dorea să iasă din casă, decât dacă avea ceva urgent de făcut, cu toții așteptând cu nerăbdare Crăciunul.

Însă micuței Tilda, harnica șoricică albă, nu ținea cont de vreme, întrucât avea lucruri importante de făcut în biserică și în căsuța din turnul bisericii, unde locuia. Astfel, ea trebuia să aibă grijă să înlăture resturile de lumânări arse, să indepărteze pânzele de păianjen și să îl ajute pe preot să-și găsească ochelarii, pe care acesta și-i pierdea mereu.
Cel mai mult însă îi plăcea Tildei să-i asculte pe cei din cor, îmbrăcați în robele lor minunate, la repetiții. Ce frumos cântau! Tare mult i-ar fi plăcut Tildei să li se alăture, mai ales că știa toate versurile, însă vocea ei de șoricică nu s-ar fi armonizat cu ale lor. În plus, nici nu s-ar fi găsit o robă pe măsura ei.

Visătoare și plină de melancolie, Tilda se gândea cât de mult i-ar fi plăcut și ei, măcar o dată, să cânte în cor… Ar fi fost atât de minunat! Dar acest lucru era imposibil… Însă, în noaptea magică de Crăciun, multe miracole se produc! Printr-o conjunctură spectaculoasă de evenimente, dorința Tildei va fi îndeplinită!
Imediat ce Tilda și-a exprimat dorința arzătoare în gând, un vânt puternic s-a abătut asupra sătucului dintre dealuri. Deși cântăreții au venit la repetiții îmbrăcați foarte gros, au răcit zdravîn cu toții, nemaifiind în stare să cânte vreo notă…

Un Crăciun fără muzică ar fi fost atât de trist… Din fericire, exista o legendă, pe care înțeleapta bufniță i-a dezvăluit-o Tidei. Într-o singură zi specială pe an, oamenii și animalele se puteau înțelege unii cu alții. Acea zi era chiar Crăciunul! Astfel, Tilda și-a dat seama care era soluția miraculoasă: în locul oamenilor, vor cânta ele, animăluțele!

Astfel, rând pe rând, Tildei i s-au alăturat cintezoiul Robin, Mira – șoricica gri de la poștă, , ariciul Rupi – prietenul cel mai bun al Tildei și veverița Enia, împreună cu copiii ei Emi și Erni.
Cu toții au început să repete de zor în locuința Tildei, întrucât în biserică era prea frig. În plus, Tilda îi servea cu ceai și prăjituri delicioase făcute chiar de ea.

A venit și seara magică de Crăciun. Peste tot erau aprinse luminițe fermecate la ferestre, cu toții stăteau la masă, râdeau, spuneau povești și desfăceau cadourile de la Moș Crăciun.
Bucuria lor le era însă umbrită de faptul că, a doua zi, nu vor putea auzi îndrăgitul lor cor la biserică.

Din fericire, pe toți îi aștepta o surpriză miraculoasă!
”- Asta chiar este o minunăție! spuseră toți uluiți. Toată lumea asculta fascinată minunatele colinde de Crăciun cântate de Tilda Șoricela și prietenii ei.
Tilda nu se simțise niciodată atât de împlinită. Era tare mândră de prietenii ei. Și de ea, bineînțeles.
În plus, era sigură că niciun locuitor al sătucului dintre dealuri nu va uita vreodată acea minunată zi de Crăciun!”

Crăciun fericit!

Mulțumim Editura DPH pentru cartea Tilda Șoricela – Un miracol de Crăciun oferită pentru recenzie!

Cărțile autorului Andreas H. Schmachtl pot fi comandate pe edituradph.ro, elefant.ro, libris.rolibrarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți de Crăciun

8 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *