Delicatese Literare
Retete

Tiramisu

Tiramisu

Ingrediente: 4 galbenușuri, 200g zahăr, 1 cutie mascarpone, 1 cutie Făgăraș, 100 ml frișcă lichidă, 500 ml cafea, 50 ml coniac sau rom.

  • 4 gălbenușuri mari se bat spumă cu 200g zahăr (pudră se încorporează mai ușor)
  • 1 cutie mascarpone (250g) se amestecă bine cu 1 cutie Făgăraș și 100 ml frișcă lichidă, bătută separat. Hulala e cea mai practică, dar e mai gustoasă cea din smântână vărsată. Se amestecă toate și se mixează împreună 2-3 min.
  • Se prepară cca 500ml cafea la filtru și se amestecă cu coniac sau rom, după gust (50-100ml)

Se așează un rând de pișcoturi, se stropesc cu cafea (sau se dau foarte rapid prin vasul cu cafea şi se aşează unul lângă altul pe platou) se pune cremă peste ele, şi apoi încă un rând, la fel. Intră cam un pachet mare de pișcoturi și 1/2 din unul mic (cam 500g în total). Eu am luat pișcoturi Boromir.

Se îmbracă tot în cremă preparată (ar trebui să ajungă) și se pudrează cu cacao, ness, sau ciocolată amăruie rasă. Eu le pudrez cu cacao instant (e dulce). Ies 2 platouri de Tiramisu.

Variantă: se pot stropi pișcoturile cu compot de mandarine (se găsește în orice supermarket) în loc de cafea, iar deasupra se ornează cu fructele din compot. E o variantă foarte răcoritoare, și e potrivită și pentru copii, cea cu cafea și coniac nefiind prea indicată. Eu fac de fiecare dată un platou cu cafea și unul cu fructe.


Poftă bună!

 

 

Listă rețete

13 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *