Delicatese Literare
Top

Top 10 cărți historical-romance cu eroi geniali

Top 10 cărți historical-romance cu eroi geniali

Eroii cărților din acest top s-au remarcat printr-o inteligență deosebită și un spirit revoluționar în contextul acelor vremuri, dovedindu-se fie adevărate genii financiare, fie conducând cu mult succes operațiuni riscante în domeniul serviciilor secrete, ce presupuneau o minte clară și multă organizare, fie având preocupări științifice în diferite domenii.
Pentru a face loc și altor eroi, nu l-am mai menționat în acest top pe genialul Piers Yelverton, conte de Marchant din Atingerea dragostei – un medic strălucit, întrucât l-am pomenit deja în alte trei topuri –  Top 10 cărți historical-romance cu eroi/eroine medici, Top 10 cărți romantice cu eroi mutilați fizic și Top 10 cărți historical-romance cu mult umor.

1. Vreau să fiu soția ta (Marrying Winterbornede Lisa Kleypas, Editura Miron

Rhys Winterborne – încăpățânat și inteligent, din cale afară de ambițios și cu bune instincte de afaceri care, cu multă tenacitate și determinare, urcase pe scara socială, ajungând dintr-un simplu băiat de prăvălie să dețină practic un imperiu financiar, fiind proprietarul unui celebru magazin de lux din centrul Londrei și a multor altor domenii, inclusiv un castel în Franța.

Un magnat lipsit de scrupule
O ambiție nemăsurată i-a adus lui Rhys Winterborne, om de rând, o imensă avere și succes. În afaceri și dincolo de ele, Rhys obține tot ceea ce dorește. În clipa în care o vede pe timida aristocrată Lady Helen Ravenel hotărăște că va fi a lui. Iar dacă trebuie să-i răpească virtutea ca să fie sigur că se va mărita cu el, cu atît mai bine.

O frumusețe retrasă
Helen nu are aproape deloc contact cu lumea strălucitoare și cinică a înaltei societăți londoneze, iar jocul seducției pornit de Rhys Winterborne trezește în ea o pasiune puternică, la fel de intensă ca și a lui. Deși a primit o educație aleasă, crede că numai ea îl va putea îmblînzi pe viitorul soț. În timp ce dușmanii lui Rhys conspiră împotriva lor, Helen va trebui să-i încredințeze cel mai întunecat secret al ei. Riscurile sînt imense… dar răsplata este o viață plină de fericire. Și totul începe cu…
Vreau să fiu soția ta
Lisa Kleypas are incredibilul talent de a țese povești romantice fermecătoare, încântându-ne mereu cu o intrigă inedită, personaje fascinante și replici spumoase. Și de această dată, autoarea ne-a delectat cu o superbă poveste de dragoste, cu un cuplu absolut memorabil, de un farmec aparte.
Citate:
”Totul avusese darul de a-l liniști: delicatețea ei, aroma de vanilie a respirației, felul blând în care îi vorbea. Cele mai frumoase momente ale vieții lui fuseseră cele în care ea îl mângâiase pe fruntea înfierbântată și-i povestise despre orhidee și mitologie. Era cea mai de preț amintire a lui, cea care nu avea să-l părăsească până în ultima zi a vieții lui. Momentul în care se simțise cu adevărat fericit, cel în care nu mai invidiase pe nimeni, pentru nimic. Iar ea nu ceruse nimic în schimbul blândeții sale. De atunci, nu făcuse decât să tânjească după asta… să tânjească după ea.”
”- (…) Havelock, am deja sute de femei angajate, care își demonstrează zi de zi priceperea. De curând, am promovat o vânzătoare pe post de șef de departament iar performanțele ei se ridică la nivelul celorlalți colegi ai săi. Iar priceperea lui Fernsby este mai presus de orice îndoială. Pentru că sunt un bărbat cu judecată dreaptă, cred că ar trebui să-i dai o șansă lui Gibson.”
”Dacă aș avea acest drept, ți-aș interzice să mai pleci oriunde fără mine. Nu din egoism, ci pentru că, fără tine, parcă aș trăi fără să pot respira.
Gândește-te la asta, cariad. Îmi ești la fel de necesară ca respirația. Iar mie nu-mi mai rămâne decât să număr zilele până când mi-o voi recăpăta de la tine, sărut după sărut.”
”- Nu te flatez deloc. Te găsesc remarcabil.
Fie că asta credea cu adevărat, fie că juca doar rolul soției supuse, cuvintele ei au alinat locuri din sufletul lui rănit, ca un balsam tămăduitor. Dumnezeule, câtă nevoie avea de așa ceva. Avusese dintotdeauna.”
”- (…) Te iubesc. Nu mi-ar păsa dacă tată ți-ar fi diavolul în persoană. Aș fi în stare să te las să-mi înfigi un cuțit în inimă și tot m-aș stinge iubindu-te, până la ultima suflare.”
”- (…) Și dacă vrei o discuție lungă, despre sentimentele mele, ei bine, nu sunt gata să o purtăm. Pentru că provin din nordul Țării Galilor, acolo unde oamenii își exprimă sentimentele aruncând cu pietre în copaci. În ultima jumătate de oră am avut parte de mai multe sentimente decât în întreaga mea viață. Am cam ajuns la limită.”
O carte deosebit de caldă, romantică și cu un epilog emoționant, care te lasă cu o stare de bine la sfârșit.

Cărțile autoarei Lisa Kleypas pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, librariadelfin.ro, librarie.netemag.rocarturesti.ro

 

2. Magnatul (Magnatede Joanna Shupe, Editura Litera, Colecția Iubiri de poveste

Emmett Cavanaugh – magnat, proprietarul companiei East Coast Steel, pornise de jos și își croise cu ambiție drumul până în vârful unui imperiu al oțelului, ducând o viață opulentă într-un conac de pe Fifth Avenue

În Epoca sa de Aur, New Yorkul este în plin avânt, sub dominația unor oameni ale căror averi și putere sunt greu de imaginat. Membrii Clubului Knickerbocker știu asta mai bine decât oricine. Dar pentru un milionar anume, surpriza neașteptată va veni din partea propriei inimi…
Născut într-o mahala, Emmett Cavanaugh își croiește cu ambiție drumul până în vârful unui imperiu al oțelului și duce o viață opulentă într-un conac de pe Fifth Avenue. Oricum, ascensiunea sa socială nu l-a făcut să aprecieze și femeile din noua lume în care a ajuns. Le disprețuiește pe doamnele din înalta societate a orașului pentru superficialitatea lor – însă o tânără cu sânge albastru, rebelă și frumoasă, ar putea să-i schimbe radical părerile.
Mintea lui Elizabeth Sloane are alte preocupări decât ultimele bârfe de salon, într-o epocă în care reputația, statutul și averea sunt considerate măsura succesului, iar aspirațiile de a avea o carieră, inacceptabile. Lizzie poate juca la bursă cu aceeași pricepere precum cei mai buni brokeri din New York – însă are nevoie de un bărbat pentru a-și putea folosi abilitățile. Când tânăra îl roagă să o sprijine și apoi să împartă profitul, Emmett acceptă, chiar dacă fără prea multă tragere de inimă. Dar dragostea și afacerile nu fac casă bună și, pe măsură ce parteneriatul lor începe să se fisureze, cei doi vor descoperi o pasiune mai profundă decât fervoarea jocului la bursă.
 Citate:
”Era imens – un munte de om. Și, deși era îmbrăcat impecabil, nu avea distincția și sofisticarea celorlalți bărbați pe care îi cunoștea. Era rigid, colțuros, ca unul dintre noii zgârie-nori care se înălțau ca niște turnuri, impertinent, peste clădirile vechi, elegante, ale orașului.”
„Bărbatul acela avea mai multe învelișuri, toate fascinant de complexe. Avea defecte, la fel ca restul muritorilor de pe pământ, ceea ce i se părea infinit mai atrăgător. „
”- Femeile din lumea mea nu au voie să muncească. Suntem educate ca să sprijinim un soț și să conducem o gospodărie. Este exact așa cum ai presupus, viața nu m-a pregătit pentru altceva, în afară de petreceri și probe de rochii. Dar am nevoie să fac mai mult. Societatea va accepta asta, după ce le voi demonstra că pot.”
”Fusese ușor să păstreze distanța față de restul femeilor, dar Elizabeth îi pătrunsese sub piele. I se cuibărise adânc, în țesuturi, atât de tare, încât doar gândul la ea îi făcea mădularul să i se întărească.”
”El trata în dolari și cenți. Realitatea rece. Și, chiar dacă avea o minte pentru numere, ea avea, de asemenea, și o inimă. Una care jinduia după dragoste și afecțiune, după felul de căsnicie pe care se spunea că o avuseseră părinții ei.”
”- Nu mă pot gândi la un mod mai plăcut de a-mi petrece după-amiaza decât alături de tine, minunata și prețioasa mea soție.
Tranzacțiile și preluările pot să aștepte.”

Cărțile autoarei Joanna Shupe pot fi comandate pe litera.rolibris.ro, elefant.ro, cartepedia.rolibrarie.net

 

3. Dansul pasiunii (Dancing on the Windde Mary Jo Putney, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice

Lucien Fairchild, conte de Strathmore – un bărbat cu o inteligență rece și calculată, șeful serviciului britanic de informații

Asemenea tizului său, Lucifer, lordul Strathmore este renumit pentru frumusețea sa nepământească și inteligența diabolică. Un eveniment tragic din trecut l-a determinat să-și folosească înzestrările excepționale pentru a-și ocroti țara de inamicii nevăzuți, și se achită de misiune la perfecție – până când întâlnește o femeie misterioasă cu aptitudini comparabile în materie de înșelătorie. Rând pe rând senzuală și sfioasă, nechibzuită și vulnerabilă, fermecătoarea lui adversară îi înnebunește deopotrivă mintea și inima.
Kit Travers a intrat într-un joc periculos care presupune schimbări continue de identitate și minciuni abile, în care un singur pas greșit i-ar putea aduce moartea. Dar fiecare dată deghizările ei nu au înșelat ochiul atent al contelui de Strathmore. Fără a-și putea acorda o încredere deplină, dar incapabili să se despartă, cei doi își unesc forțele pentru a cerceta dedesubturile înaltei societăți londoneze. Însă nici măcar doi maeștri în arta mistificării nu pot scăpa din capcana senzuală a pasiunii – sau dintr-o iubire imposibilă mai prețioasă decât viața însăși.
Mary Jo Putney este unul dintre cei mai bine vânduți autori americani de ficțiune romantică, bucurându-se de o prezență permanentă în topurile New York Times, Wall Street Journal și Publishers Weekly. Romanul a fost distins cu Premiul RITA al Asociației Scriitorilor de Romane de Dragoste din America.
Citate:
”Poreclele erau importante; o poreclă idioată precum Plângăciosul, căpătată la Eton, îl putea urmări pe un bărbat toată viața. Lucifer era o poreclă puternică; o făptură care îi putea râde în față lui Dumnezeu știa că nu trebuia să iubească prea mult. Iar un înger căzut, mândru și periculos, nu plângea noaptea.
Încercă să afișeze o expresie rece și ironică. Da, era perfect.
– Prea bine, murmură el. O să fiu Lucifer.”
”În ultimele câteva minute fusese o fecioară înspăimântată, o nimfă senzuală și un dușman cu sânge rece. Acum era un copil încântat. Bănuia că toate acele fețe ale ei erau autentice, însă reprezenta oare vreuna dintre ele femeia profundă, esențială din ea? Avea în fața ochilor un puzzle fascinant pe care era hotărât să îl rezolve.”
”Fata zâmbi văzând concentrarea lui Strathmore. Nu părea deloc amenințător. Și totuși, chiar dacă se purtase frumos, de-a dreptul galant, tot o îngrijora. Era un bărbat foarte misterios pentru care duritatea era o trăsătură la fel de naturală a caracterului ca și farmecul.”
”Încercă să se retragă în siguranța rolului de observator, dar îi era imposibil. Era cât se poate de vulnerabilă, avea nevoie de căldura și de puterea lui cu o disperare care îi distrugea voința.”

Cărțile autoarei Mary Jo Putney pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, librarie.net, emag.ro

 

4. Șarada iubirii (Mistressde Amanda Quick, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice / Amanta, Editura Colosseum

Marcus Valerius Cloud, conte de Masters – un bărbat cu o inteligență precisă și calculată, reușise să-și adune o avere imensă prin propriile puteri, era pasionat de mecanică, tehnică sau știință în general, construind diverse mașinării, ultimul domeniu de interes era astronomia, în care făcuse mai multe experimente

După un an plin de aventuri în care a vizitat ruinele antice din Italia și Grecia, Iphiginia Bright se întoarce în Anglia și descoperă că viața mai are multe surprize de oferit. Se pare că mătușa ei Zoe a căzut victimă unui șantaj sinistru și numai Iphigenia este în stare să-l oprească pe vinovat înainte să facă și mai mult rău. Punând la cale un plan ingenios, Iphigenia se va transforma cu totul și va intra în societatea londoneză drept uluitoarea amantă a lui Marcus Valerius Cloud, conte de Masters.
Se zvonește că șantajistul este cel vinovat și de dispariția contelui și, pozând în amanta sa necunoscută, Iphiginia este convinsă că poate să-l determine pe ticălos să iasă la iveală. Peste noapte, tânăra stârnește nenumărate pasiuni, chiar și una total neașteptată‚ însuși contele de Masters, care reapare surprinzător ca să-și cunoască ”amanta”.
Iar acesta este exact cum se zvonește… arogant, atractiv, seducător, și Iphiginia nu se poate decât să fie entuziasmată când contele este de acord cu șarada ei. Dar cum totul are un preț, și Marcus are propriul plan: să o facă pe frumoasa înșelătoare să se îndrăgostească de el și să-i devină iubită nu numai cu numele.
Citate:
”Lui Marcus îi plăceau regulile clare, și mai ales cele formulate de el însuși. Își crease cu câțiva ani în urmă un set de astfel de reguli, pe care nu le încălca niciodată. Erau niște sentințe simple și oneste.”
”Iphiginia tremura sub asaltul lui senzual. Apoi, deodată, se trezi sărutându-l cu o violență plină de pasiune, care izbucnise de nicăieri. Își dorea să-i simtă gustul, să-l atingă. Îi plăcea senzația pe care i-o dădea buzelor ei pielea lui. Mirosul lui îi umplu mintea. Forța mâinilor lui o înfiora.”
”- Drace, găfăi Marcus, simțind-o tremurând în brațele lui. Deci asta simți când atingi lumina unei stele.”
”Își încălcase atâtea reguli într-o singură noapte. Poate că Bennet avea dreptate. Iphiginia îi luase mințile. Pe de altă parte, se gândea Marcus, nu mai simțea că e pe cale să se transforme într-un om de tinichea.”
”Atunci văzu valetul mecanic care înainta spre ea pe covor. Se uită surprinsă cum își mișca picioarele, care-l propulsau înainte, spre pat. Avea un braț întins în față, iar în mâna de lemn ținea o tavă de argint. Pe tavă se afla o bucată de hârtie împăturită.
Ea urmări fascinată cum mașinăria ajunse la marginea patului și nu mai avu cum să înainteze. Rotițele sale continuau să se învârtă, acționând picioarele care se mișcau în gol, făcându-l să împingă cu fața în laterala saltelei. Iphiginia întinse mâna și luă biletul de pe tavă.
Îl despături cu grijă și citi mesajul.
Te iubesc.”

Cărțile autoarei Amanda Quick pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, litera.ro, librariadelfin.ro, librarie.netcartepedia.ro, carturesti.roemag.ro

5. Văpaia soarelui de Raluca Butnariu, Editura Librex Publishing

Blythe Arkwright – un bărbat periculos și mândru, extrem de inteligent, devenit cel mai de temut avocat al baroului londonez

Un jurnal vechi, plin de mistere, o bijuterie fabuloasă, cu un trecut întunecat, a căror urme au fost pierdute în timpul revoluției franceze…
Destinul jurnalului și al nestematei sunt legate de cel al tinerei ducese de Ross, într-un fel pe care aceasta nu-l poate ignora.
Moartea neașteptată a soțului ei dă peste cap viața aparent privilegiată a Juliei.
O clauză bizară a testamentului lui John îi aduce pe Julia și pe cei trei nepoți ai acestuia într-o situație fără precedent. Ultima dorință a defunctului duce îl încântă pe risipitorul Edmond, îl neliniștește pe carismaticul Lionel, îl dezgustă pe cinicul Blythe și o șochează complet pe Julia.
Însă ceea ce contează cu adevărat pentru tânăra ducesă este găsirea jurnalului.
Aproape peste noapte se trezește prinsă într-o aventură presărată de risc și neprevăzut, avându-l alături pe Blythe Arkwright, noul duce de Ross, un bărbat periculos și mândru, extrem de inteligent, devenit cel mai de temut avocat al baroului londonez și de care Julia fusese îndrăgostită nebunește în urmă cu opt ani.

Pentru tânărul lord, noua întorsătură a lucrurile este mai mult decât frustrantă. Apropierea de Julia, singura femeie pe care o iubise cu adevărat și singura care-l trădase fără să clipească, este greu de îndurat.
Goana după găsirea jurnalului și a diamantului galben, în numele cărora s-au săvârșit atâtea crime, aduce din nou împreună două inimi pline de pasiune și orgoliu, într-o poveste fascinantă, dominată de răsturnări neașteptate de situații, secrete păzite cu strășnicie, emoții contradictorii și un dialog savuros.
Văpaia soarelui este o carte historical-romance deosebit de interesantă, care reușește să-ți capteze atenția încă de la primele rânduri cu o intrigă bine susținută, acțiune alertă, suspans, aventuri pe muchie de cuțit, trădări, împăcări, personaje fascinante, puternice și încăpățânate, secrete periculoase, mistere tulburătoare, bogății fabuloase, descendență regală, spioni, organizații secrete, replici spumoase, delicios de amuzante.
Citate:
”Blythe era înalt şi chipeş într-un fel întunecat şi primejdios, de corsar maur. Lionel, la fel de înalt ca fratele său mai mare, era blond, cu ochii de un albastru luminos, genele lungi şi trăsături armonioase, având alura unui arhanghel. Edmond, cel mai mic dintre ei ca vârstă, era cu un lat de palmă mai scund decât ceilalţi doi, dar indiscutabil mai arătos şi, tocmai fiindcă era conştient de acest fapt, adopta un aer de blazare tipică filfizonilor, care părea să aibă mare trecere în faţa sexului frumos.”
”Ca un simbol al personalităţii ei, Julia niciodată nu-şi coafa părul în ton cu moda, ci şi-l lăsa liber, eventual prins lateral în spatele urechilor cu piepteni asortaţi, ca acum. Adevărul era că ar fi fost o crimă să-şi persecute acele bucle grele, întunecate şi lucioase, ce i se inelau ademenitor în jurul feţei şi a umerilor până spre talie, pentru a le transforma în cocurile acelea elaborate, pline de pudră, sclipiciuri şi pene colorate, la mare modă în ultimele două sezoane. Femeia din faţa lui era întruchiparea pură a senzualităţii şi a frumuseţii feminine, a graţiei naturale şi a farmecului… dar mai ales a parşivităţii. Iar el nu trebuia să uite care era esenţa ei, adevărata ei natură.”
”- V-aţi pierdut minţile… Cu toţii v-aţi pierdut minţile!
– A, şi tu eşti singurul din universul ăsta mare care le are mereu grupate în acelaşi loc, replică Julia cu o ironie pişcătoare. Şi tu lucrezi pentru Harper.
– Eu sunt bărbat, la naiba!
– Iar eu, fiind femeie, ar trebui să mă obsedeze brodatul, nu?”
”El o adusese în situaţia asta cu bunăştiinţă. El provocase acea stare a lucrurilor, tot el trebuia să dreagă stricăciunile. Şi, în condiţiile de faţă, nu exista decât o singură cale de a îndrepta răul făcut.”
”- Te înşeli! fornăi ea, deloc delicat pentru o tânără lady. Ţi-am mai spus odată şi-ţi repet, deşi martor mi-e bunul Dumnezeu că ai un cap la fel de tare şi de sec ca pietrele din Bath! Nu vreau să mă mărit cu nimeni, n-am nevoie de banii lui John, n-am nevoie de nimeni ca să mă protejeze, n-am intenţia să-mi păstrez numele…
– Vezi că te contrazici singură, îi atrase atenţia Blythe cu o nesfârşită răbdare. Cum ai de gând să-ţi schimbi numele dacă nu vrei să te măriţi?”

Puteți comanda cărțile autoarei Raluca Butnariu pe librex.ro, libris.ro, librarie.net

 

6. Intenții vinovate (Lord of Wicked Intentions) de Lorraine Heath, Editura Litera, Colecția Iubiri de poveste

Lord Rafe Easton – un bărbat foarte inteligent și cu mult sânge rece, care învățase de mic lupta dură a supraviețuirii, fiind abandonat la doar zece ani într-un orfelinat, croindu-și drumul în viață cu multă tenacitate și ambiție, ajungând să dețină un imperiu financiar și multă putere în societate

Lord Rafe Easton are sânge nobil, dar lupta pentru supra­viețuire pe care a fost nevoit să o ducă încă de la vârsta de zece ani l­-a învățat că el este singurul în care se poate încrede și că dragostea nu este ceva cu care să merite să­-și piardă timpul.
După moartea tatălui ei, Evelyn Chambers nu și­-a imaginat vreo clipă că are să fie scoasă la vânzare – de nimeni altul decât de fratele ei vitreg – și dăruită celui care vine cu cea mai bună ofertă. Dar, din pricina împrejurărilor, se vede nevoită să admită că singura opțiune pe care o are este să accepte propunerea indecentă a lui Lord Rafe Easton.
Rafe este un tânăr bogat, dar lipsit de suflet, însă dincolo de aparenta lui răceală mocnesc secrete adânc ascunse și o pasiune ținută cu pricepere în frâu. Dacă tot va fi nevoită să fie amanta lui, Evelyn este hotărâtă să scoată la iveală tot ce se ascunde în străfundurile temutului lord – însă descoperirile sumbre amenință să îi distrugă pe amândoi. Dar dacă dragostea, așa nedorită și neașteptată cum este ea, îl va ajuta pe lordul rătăcit să-­și găsească în cele din urmă locul în care se simte „acasă“?
Citate:
„– De ce i-ai numit lorzii pierduţi? întrebă Evelyn [...]
– Ei bine, există o poveste. Când erau copii, după moartea tatălui lor, au dispărut. Au circulat tot felul de zvonuri. Unele ziceau că s-ar fi îmbolnăvit. Altele, că ar fi fost uciși de ţigani. Sau că ar fi fost mâncaţi de lupi. Apoi, cred că cu… câţi să fi fost…? Cu trei ani în urmă, cam așa ceva. […] În sfârșit, lorzii au apărut la bal. Au stârnit mare vâlvă.
– Unde fuseseră în toţi acei ani?
– Keswick a fost în armată, a luptat în Crimeea. Cumplită treabă. Lord Tristan era căpitan de vas când s-a întors, așa că presupun că a fost pe mare. Lord Rafe a fost pe-aici pe undeva. Nu se știu prea multe despre el. Se ferește de societate sau poate că societatea se ferește de el.”
Lacrimile se opresc, inimile se vindecă. Viaţa nu are să mai fie niciodată așa cum a fost, dar asta nu înseamnă că nu va fi frumoasă.
„Faptul că o sărutase fusese o colosală greșeală de judecată. Buzele ei erau ca mătasea. Gura ei, pe care mai stăruise aroma de scotch, avuse un gust teribil de ademenitor. Suspinele îi erau la fel de adânci și de guturale ca vocea. Sunetele îl făcuseră să se lase cotropit de dorinţă.”
Evelyn privi hainele azvârlite în dezordine peste tot, nasturii risipiți pe podea, salteaua goală, fereastra fără perdele, dușumeaua acoperită de praf (…)
Însă ea văzu mai mult de-atât, văzu umilința pe care el o simțea din cauză că ea îi descoperise secretul. Puternicul bărbat care o protejase, care îi oferise adăpost părea înfrânt, iar asta îi sfâșie sufletul.”
”- Ce vrei de la mine Eve? Ți-am dat totul!
Inima ei se frânse. Clătină încet din cap.
– Nu, mi-ai dat doar ce poate fi cumpărat.
– Doar nu te-ai gândit că va fi mai mult de-atât între noi. Ți-am explicat asta în prima seară. Este mai bine să nu existe sentimente.
– Deci asta-i tot ce va fi vreodată întree noi?
El rămase nemișcat, susținând-o cu privirea.
– Aceștia au fost termenii înțelegerii noastre.”
”Pentru a nu o trezi, deschise încet ușa și intră în dormitorul ei. Îi simți imediat absența. Era ca și cum viața, respirația, bucuria, dispăruseră din cameră. (…) Nu trebui să se uite nici pentru a ști că ea nu mai era în casă.”
”Se simți de parcă în el ceva ar fi fost sfâșiat. Nu avea să-l părăsească. El nu avea să-i permită.”

lord

Cărțile autoarei Lorraine Heath pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, carturesti.ro, emag.ro, cartepedia.rolibrarie.net

 

7. Înger și demon (Raven Princede Elizabeth Hoyt, Editura Litera, Colecția Iubiri de poveste

Edward de Raaf, conte de Swartingham – mândru, neînfricat, onorabil și foarte inteligent, făcând cercetări științifice în domeniul culturii plantelor, în urma cărora scrisese mai multe lucrări și susținuse mai multe prelegeri înflăcărate la adunările Societății Agricole, al cărui membru marcant era.

Anglia, Little Battleford, 1760
Vine o vreme în viața unei femei când trebuie să facă un lucru care odinioară i se părea de neimaginat – pentru Anna Wren, rămasă văduvă, asta înseamnă să accepte postul de secretară a temperamentalului Edward de Raaf, conte de Swartingham.
Spre surprinderea ei, constată că îi place să lucreze pentru încăpățânatul conte, iar Edward descoperă în curând în Anna nu doar o excelentă secretară, dar și o femeie deosebită de toate cele pe care le cunoaște.
Conștient însă de înfățișarea lui nu tocmai atrăgătoare și dezamăgit o dată în dragoste, contele își dă seama că nu poate spera decât la o căsătorie de conveniență cu o domnișoară din înalta societate – dar înainte de asta, se decide să facă o vizită la Grota Afroditei, cel mai scandalos bordel din Londra.
Însă Anna s-a îndrăgostit deja de angajatorul ei, așa că, înainte să îl piardă pentru totdeauna, decide să profite de ocazie și să joace rolul de amantă misterioasă a contelui la bordelul unde femei cu o bună reputație obișnuiesc să vină mascate ca să petreacă o noapte de amor.
Însă când planul Annei iese la iveală, lucrurile sunt complicate de un șantaj, o propunere în căsătorie este refuzată și nici chiar contele nu este pregătit pentru țesătura de intrigi care îl înconjoară.
Citate:
”Dar când se întinse să se culce, toate gândurile pe care încercase să le țină la distanță dădură năvală peste ea. Era pe punctul de a comite un păcat grav? Oare avea să poată trăi cu ea însăși după ziua de mâine? Oare avea să-i fie pe plac contelui?
Spre rușinea ei, acest din urmă gând o frământa cel mai tare.”
”Edward rânji. De fapt, avea să-i facă plăcere să-i arate ce recompense o așteptau dacă s-ar căsători. Cu natura ei pătimașă, Anna nu avea să reziste prea mult timp. Și atunci urma să devină soția lui. În mod ciudat, îl alina gândul că Anna avea să fie soția lui și ar fi putut să se obișnuiască și cu această poftă feminină care o încerca pe soția lui. O, da, chiar ar fi putut.”
”Deoarece fără ea, nu exista nimic. Își văzu viitorul: cenușiu, fantomatic.
Singur.
Nu mai avea pe nimeni care să-i atingă sufletul așa cum o făcuse Anna, fără plenitudinea pe care i-o adusese ea. Nici măcar nu observase asta până nu plecase: în ființa lui exista un gol uriaș, care se mărea constant, fără ea.
Cum putea un om să trăiască cu un astfel de gol?”
”- Tu ești familia mea. Dacă nu vom avea niciodată copii, voi fi dezamăgit, dar dacă nu te am niciodată pe tine, voi fi devastat. Te iubesc. Am nevoie de tine. Te rog, ai încredere în mine și fii soția mea.”
”Se uitară amândoi la fața lui ca de îngeraș. Fiul lor stătea întins pe perne de mătase rubinii, puse grămadă în centrul grădinii împrejmuite a conacului.”

Cărțile autoarei Elizabeth Hoyt pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, litera.ro, librariadelfin.ro, librarie.netcarturesti.ro, emag.rocartepedia.ro

 

8. Regina de gheață (Luck Be a Ladyde Meredith Duran, Editura Litera, Colecţia Iubiri de Poveste

Nicholas O’Shea – cu o istețime înnăscută și multă muncă a ajuns proprietarul unui tripou faimos, și-a asigurat ascensiunea în lumea interlopă, fiind un personaj de temut în Londra

Catherine Everleigh, supranumită Regina de Gheață, cea mai fermecătoare moștenitoare din Londra, a primit în viață lecții pline de amărăciune care au făcut-o să se închidă în sine. Afacerea pe care a moștenit-o, împreună cu fratele ei, o casă de licitații, și-a câștigat un bun renume și clienți bogați prin eforturile ei.
Problemele apar când fratele ei face tot posibilul ca el să fie singurul care să se poată bucura de banii rezultați. Pentru a câștiga această luptă, Catherine are nevoie de un aliat puternic. Cine ar fi mai potrivit decât infamul și nemilosul Nicholas O’Shea? O căsătorie aranjată le va aduce amândurora avantaje.
Cu multă muncă și cu istețime, Nicholas O’Shea, proprietarul unui tripou faimos, și-a asigurat ascensiunea în lumea interlopă și a ajuns un personaj de temut în Londra. Acum este în căutare de noi provocări, așa că, pentru el, căsătoria cu Catherine ar fi o modalitate numai bună de a accede la înalta societate.
Nimeni nu trebuie să știe că el o urmărește pe Catherine din umbră de mai bine de un an și că se simte atras de ea ‒ aranjamentul lor este strict unul de afaceri, lipsit de orice complicații sentimentale. Seducția însă reprezintă o provocare, motiv pentru care face tot ce-i stă în putință ca să-i arate proaspetei sale soții ce înseamnă plăcerea ‒ chiar și în ciuda voinței ei.
Citate:
„Aceasta nu era o căsătorie obișnuită. Ea nu era o femeie obișnuită. Nu-i stătea în fire să devină o soţie adecvată pentru nici un bărbat. Ea depindea de propria ei autodisciplină și nu îi putea permite lui să o zdruncine, pentru că nu exista nici un viitor împreună pentru ei doi.”
„Dacă ea era de gheaţă, atunci era soiul de primăvară timpurie – cel mai subţire strat, care crăpa la primul ghiont. Pentru că, deodată, aflată în braţele lui, ea era o făptură fierbinte și sălbatică, împingându-și șoldurile spre el, lovindu-se de masă.”
„O femeie frumoasă, mândră, încăpăţânată, enervantă și amăgitoare. El era prea bun la afaceri ca să refuze oportunitatea oferită de ea. Dar el era un escroc. Știa cum să fure ceea ce nu era în ofertă. Nu avea să piardă acele terenuri. Dar, între acele pământuri și ea, el știa care era cea mai bună investiţie. Cea care avea cele mai mari șanse să producă o viaţă de bogăţie, bucurii și plăceri intense.”

Cărțile autoarei Meredith Duran pot fi comandate pe libris.ro, elefant.rolibrarie.net

 

9. Geamăna de gheață (Twin of Ice) de Jude Deveraux, Editura Miron

Kane Taggert – un geniu financiar ce își adunase o avere fabuloasă făcând investiții deosebit de inspirate, după ce fusese alungat fără nicio lețcaie din orașul său la vârsta de optsprezece ani

O carte deosebit de fermecătoare, care va încălzi inima oricărui cititor.” – USA Today
O echilibrată îmbinare de intrigă, aventură, dragoste, strălucire, gelozie, eroi plini de măreție sau trădători, alături de o tulburătoare poveste de dragoste…” – Publishers Weekly
Spre deosebire de sora ei geamănă, Blair, care urmase o carieră în domeniul medicinei, Houston visase dintotdeauna să devină o doamnă și să se căsătorească cu Leander, devenit între timp un medic foarte priceput, vecinul lor. Pentru a-și atinge acest scop, Houston mersese la școlile de rigoare și își însușise cu mult sârg bunele maniere.
Problema era că nu simțea niciun pic de pasiune pentru Leander, lucru remarcat cu tristețe și de acesta.
Viața celor două surori capătă o întorsătură spectaculoasă în momentul în care Blair, la rugămintea lui Houston, îi ia locul acesteia la o cină cu Leander, întrucât Houston primise o invitaţie de la Kane Taggert, cel mai bogat bărbat din oraş, şi dorea să-i viziteze locuinţa cu orice preţ.
Kane Taggert fusese izgonit din oraș de către bogătașul Fenton, care îl acuzase că avusese o relație cu fiica lui și că îi vâna averea. Muncind din răsputeri, având câteva inspirații geniale, Kane reușise să adune o avere colosală și, la vârsta de treizeci și doi de ani, se întorsese în oraș dornic să se răzbune pe cei ce-l umiliseră. Tot ceea ce îi lipsea pentru a urca pe scara socială era să se căsătorească cu o adevărată doamnă, expertă în bune maniere și, hotărând că Houston ar fi persoana cea mai potrivită, își concentrează eforturile pentru a o cuceri.
Este interesant să urmăreşti cum se descâlcesc iţele încurcate ale poveştilor de dragoste ale celor două surori.
Houston, care nu simţise nicio atracţie faţă de Lee, va fi fermecată de Kane, care va reuşi să-i topească stratul de gheaţă cu care se protejase de cei din jur.
În același timp Lee, descumpănit de răceala lui Houston, se hotărâse să tranşeze lucrurile, propunându-şi să o seducă. Blair, luată prin surprindere, se lasă luată de val şi îi cedează, simţind o pasiune irezistibilă şi complet neaşteptată faţă de Lee.
Lee, descoperind că, de fapt, Blair era cea cu care făcuse dragoste, are revelaţia că, de fapt, pe ea o iubea şi este hotărât să lupte cu toate forțele pentru a o cuceri, realizând că era persoana care îl întregea cel mai bine.
Dar surorile gemene mai aveau și alte preocupări secrete, necunoscute de cei din jur.
După multe peripeții și aventuri, ambele surori și-au găsit fericirea, alături de sufletul pereche potrivit fiecăreia dintre ele.
Citate:
”- Ce am dă spus e că eu am treijdoi dă ani, că am mai mulți bani decât știu ce să fac cu ei, că am o casă mare și goală și un pod plin de mobilă care tre’ dată jos și că doresc să-mi angajeze cineva o bucătăreasă ca eu și Edan să nu mai fim obligați să ne gătim singuri. Ce-mi tre’ mie, domnișoară Chandler, e o nevastă, și eu m-am hotărât la dumneata. Ultimele cuvinte el le rosti triumfător.”
”Houston îl sărutase pe Leander de sute de ori. El era foarte familiar cu ea, însă sărutul lui Kane era ceva ce nu mai experimentase până atunci. Gura lui era lacomă. Sărutul lui nu avea eleganța celui pe care un gentleman i l-ar fi dat unei doamne, se apropia mai mult de cel pe care ea și-l imagina specific îngrijitorilor de cai.”
”Cum să mulțumească ea un bărbat? Crezuse că Leander își dorea o doamnă, dar se înșelase. Din acea experiență își imaginase că tot ceea ce doreau cu adevărat bărbații era o femeie plină de pasiune. Kane nu-și dorea așa ceva. Dorea o doamnă.
Cu cât se gândea mai mult, cu atât lacrimile o podideau mai tare.”
”- Câteva zile vii pă la mine p-acasă, îi comanzi pe toți, inclusiv pe mine, și, brusc, dă parcă ai fi făcut vărsat de vânt, nici nu te mai apropii de acel loc. Într-o dimineață mă trezesc și te găsesc privindu-mă lacom, iar când te ating, îmi spargi cana dă apă în cap și strigi că tre’ să te respect. Data viitoare, însă, când te ating, mă tragi pe covor și puțin lipsește să-mi rupi hainele dă pă mine. Da’ io te respect și te las virgină, așa cum ai vrut. Și cu ce mă aleg? Mă pomenesc că mă întrebi dacă nu-mi vreau inelu’ înapoi și iar ne întoarcem la vechea problemă – poate nu mai vrei să te măriți cu mine.”
”- Așa că iată-mă aici, stând împopoțonat și ascultându-te cum îmi spui că poate te măriți sau nu cu mine, că totu’ depinde de ce-o să zică lumea despre mine. Houston, pân’ aci ți-a fost. În clipa asta o să-mi spui un da sau nu și așa o să rămână. Dacă îmi spui da acum și nu în ziua nunții, mă jur, că dă păr am să te duc până la altar. Acu’ care ți-e răspunsul?
– Da, zise ea, copleșită de un val de bucurie.”
”- Și când te gândești că eu i-am zis prințesa de gheață, murmură Lee.
Kane se răsuci pe călcâie și fixându-și degetele mari în găicile de la pantaloni rosti:
– Io am topit gheața.
Auzind remarca lui, Leander și Rafe pufniră în râs.
Rafe arătă cu capul spre Houston.
– Mai bine ai face ceva cu bucățica aia dă gheață până nu se topește de tot și nu se scurge printre crăpăturile podelei. Nu cred c-ai vrea s-o pierzi.
Kane se aplecă și o luă pe Houston în brațe.
– N-o s-o las niciodată pe această lady să plece.”

Cărțile autoarei Jude Deveraux pot fi comandate pe libris.ro, elefant.rolibrarie.net, carturesti.ro, emag.ro

 

10. Nu tocmai o lady de Loretta Chase, Editura Litera, Colecţia Iubiri de Poveste

Darius Carsington – un bărbat deosebit de inteligent, studios, care absolvise cu mult succes la Cambridge și elaborase mai multe lucrări științifice

Darius Carsington este un crai chipeș și irezistibil, cu o inteligență ieșită din comun și lipsit total de inimă, un bărbat care își împarte timpul între partidele de amor cu femei de moravuri ușoare și scrierea de lucrări științifice. Crede că tinerele perfecte, favoritele înaltei societăți, sunt extrem de plictisitoare.
Dar există ceva contrariant și nu chiar perfect în legătură cu Lady Charlotte Hayward. Carsington simte că, sub aparența de femeie fără cusur, se ascunde ceva mult mai interesant și incitant, iar să descopere adevărul i se pare o provocare în fața căreia nu poate rezista.
Lady Charlotte este atât de frumoasă, fermecătoare și elegantă, încât nimeni n-a băgat de seamă că a devenit de multă vreme expertă în arta de a evita capcanele căsătoriei. De timpuriu, a învățat o lecție dureroasă despre încredere… și ispită. În anii care au trecut de atunci, și-a devotat viața unei existențe „așa cum se cuvine“ – și nu are de gând să-i permită unui bărbat precum Carsington s-o ispitească să facă lucruri interzise.
Dar regulile atracției pot birui cu ușurință normele de bună creștere și pe cele morale, și câteodată chiar și cele mai cuminți tinere se lasă călăuzite de instinct, chiar dacă asta înseamnă să riște totul pentru o iubire ca în povești.
Citate:
„Dragostea.
Te orbea, efectiv. Nu-i mai vedeai pe ceilalţi. Nu mai vedeai trecutul, prezentul și viitorul. Nu mai vedeai nimic, în afară de un bărbat lipsit de conștiinţă și sentimentele păcătoase pe care le inspira: dorinţă… pasiune…
Erau niște cuvinte pline de poezie pentru simple dorinţe animalice. Acum, înţelegea asta, dar era prea târziu. Acele sentimente dispăruseră cu repeziciune.
Ce rămăsese era durerea mâhnirii, aproape dincolo de orice limită. ”
„Doar pentru a simţi încă puţin dulcele val al plăcerii, căldura de a dori și de a fi dorită. Voia să pretindă pentru o clipă că totul era din nou bine și că acesta era acel pentru totdeauna la care visase cu mult timp în urmă: să fie ţinută așa, de braţe puternice, protejată și în siguranţă. Să fie sărutată ca și cum ar fi singura fată din lume.
Să fie iubită.”
„Era un sărut, doar un sărut ‒ și totul într-un sărut. O strânse mai tare în braţe, dăruind mai mult pentru a primi mai mult, căldură, gingășie și un simţământ ciudat de noi începuturi. Trupul ei cedă, lipindu-se de al lui, în vreme ce savura sărutul ce se adâncea, explorând, învăţând, luând-o la fel de încet ca el, predându-se, la fel ca el, cu fiecare bătaie a inimii.”

Cărțile autoarei Loretta Chase pot fi comandate pe libris.ro, elefant.rolibrarie.net

 

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria TOP

 

52 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *