Top 10 cărți historical-romance cu eroi/eroine medici
Top 10 cărți historical-romance cu eroi/eroine medici
Cărțile din acest top sunt deosebit de romantice dar, în același timp, te impresionează determinarea cu care eroii și eroinele medici au ales să-și urmeze vocația, pasiunea și noblețea cu care își fac meseria, într-o epocă în care dotările tehnice erau ca și inexistente, iar doar calitățile și dăruirea doctorului înclinau balanța, în anumite momente, între viață și moarte.
Update: În momentul în care am întocmit acest top nu citisem Un străin frumos de Lisa Kleypas, care ar fi meritat cu prisosință un loc fruntaș, cu atât mai mult cu cât personajul feminin principal a fost inspirat de prima femeie doctor din Anglia!
1. Torente de Marie Anne Desmarest (Torrents)
Torente reprezinta cel mai cunoscut şi aclamat roman al autoarei Marie Anne Desmarest. În momentul apariţiei, în Franţa, a avut un imens succes de librărie, titlul aducându-i autoarei premiul “Max Barthou” din partea Academiei Franceze, premiu destinat tinerilor autori sub 30 de ani.
Destinul tumultos al personajelor, obstacolele pe care trebuie sa le depaşească, răsturnările de situaţie, confruntările sufleteşti transformă acest roman într-o memorabilă poveste de dragoste.
Protagonistul, doctorul Yvarsen, un chirurg de excepţie este mistuit de pasiunea pentru verişoara sa, Sigrid, care îi aduce însa, numai nefericire. Descoperă mai târziu iubirea adevărată alaturi de o femeie care îi încredinţează clipă de clipă dragostea ei.
Ciclul Torente (Iubire trădată, Destin frânt, Surpriza, Scavul pasiunii, Dezvăluire şocantă) reprezintă o tulburătoare şi emoţionantă poveste de dragoste, o capodoperă a genului, plină de momente de maximă emoţie şi de neprevăzut, ce dezvăluie destinul doctorului Jan Yvarsen, aflat sub semnul fascinantei Sigrid, simbolul femeii în stare de orice pentru a-si păstra alesul.
Citate:
Ce e timpul? Privirea unei mame, glasul unui tată. Amintirea copilăriei care-ţi strânge inima. O muzică îndepărtată, auzită într-o noapte caldă de vară, o fotografie îngălbenită de vreme, un sat uitat… Copilul pe care nu l-ai văzut încă, chipurile pe care nu le vei mai vedea niciodată…
Dragostea este cea mai frumoasă dintre şanse.
Iubirea, cu anii, creşte sau moare!
Dragostea este un dar, cel mai de preţ dintre toate bunurile de pe acest pământ, şi niciun sacrificiu nu poate fi prea mare ca să-l păstrezi.
Căsătoria e o loterie; ea presupune o înţelegere perfectă; o legătură absolută şi durabilă între două fiinţe care continuă totuşi să ducă o existenţă psihologică separată.
Cărțile autoarei Marie Anne Desmarest pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net
2. Atingerea dragostei de Eloisa James (When Beauty Tamed the Beast)
Atingerea dragostei se distinge prin stilul plin de umor în care este scrisă, replici spumoase și personaje fascinante.
Linnet Berry Thrynne era o tânără încântătoare de douăzeci și trei de ani, fiica unui viconte, ce era atât de frumoasă că părea de-a dreptul desprinsă dintr-un basm. Din păcate, un concurs de împrejurări o compromisese pe nedrept în ochii întregii societăți. Situația fiind disperată, venise într-un suflet și Zenobia, mătușa lui Linnet, cu o soluție salvatoare.
Ducele de Windebank era disperat să-i găsească o soție fiului lui Piers Yelverton, conte de Marchant, un medic strălucit în vârstă de treizeci de ani ce trăia într-un castel din Wales și care, din păcate, se părea că era impotent în urma unui accident din copilărie. Astfel că Linnet, însoțită de duce, pleacă să-și întâlnească viitorul soț. Pe drum, ducele îi împuie capul despre calitățile fiului lui astfel că, după puțin timp, știa îndeajuns îndeajuns despre viitorul ei soţ încât să-l introducă ea însăşi în Colegiul Regal al Medicilor, asta dacă nu ar fi făcut deja parte din el.
Aşadar, urma să se căsătorească cu un geniu. Se părea că avea tendinţa să-şi piardă calmul când era contrazis, dar ea era încrezătoare că-l putea ţine sub control.
Ajunși în sfârșit la castel, pe care aflase deja că viitorul soț îl transformase practic într-un spital, Linnet era nerăbdătoare să-l cunoască. Ajungând într-o cameră unde se afla un bolnav, la căpătâiul căruia se aflau mai mulți medici, este convinsă că l-a identificat dintre aceștia – un tânăr blond, cu o voce autoritară, o statură suplă și o privire arogantă, care punea cu multă siguranță un diagnostic. Nimic mai eronat! Un alt medic îl întrerupe cu multă grosolănie, ridiculizându-i opinia, iar din privirea ducelui realizează că acela era, de fapt, logodnicul ei!
Tot ce era frumos la tatăl său, la el era aspru; ochii săi albaştri erau tăioşi precum o iarnă grea. Nu părea un ins civilizat. Nimeni nu s-ar fi gândit să-i pună chipul pe o monedă, romană sau nu. Linnet realiză deodată că arăta prea dur… prea, prea a bestie. Inima ei se opri în loc, dar ochii lui se plimbară pe chipul ei şi apoi coborâră pe corpul ei, de parcă şi ea era o pacientă pe care o diagnostica.
Piers Yelverton era în permanență morocănos și prost dispus, dar acest lucru se datora infirmității de care suferea. În copilărie, tatăl lui, ducele, fusese dependent de opiu. În una din crizele sale, își confundase copilul cu un diavol și îl aruncase în șemineu, grilajul de fier al acestuia sfârtecându-i piciorul copilului. În urma acestui accident, mama lui Piers, ducesa, își părăsise soțul și plecase în Franța. În ciuda eforturilor doctorilor de acolo, mușchiul nu mai putuse fi vindecat, iar Piers șchipăta în permanență și avea dureri atroce, pe care le mai atenua înotând zilnic. Accidentul avusese și o urmare pozitivă, trezindu-i interesul lui Piers pentru medicină, ajungând în prezent o somitate în domeniu. Deși ducele se vindecase între timp de dependența de opiu și încercase din răsputeri să se împace cu el, Piers nu îl iertase și respinsese orice formă de comunicare. Mai mult, pentru a-l pedepsi și a-l face să se simtă vinovat, îi transmisese și că era impotent, lucru neadevărat de altfel, știind cât de mult ținea acesta la a-și transmite mai departe titlul. Piers fusese uluit când tatăl lui îl anunțase că i-a găsit o logodnică în conformitate cu cerințele lui, enunțate în bătaie de joc – să fie mai frumoasă decât soarele și luna și care să fie în stare să producă o progenitură fără concursul lui. Deși Piers își dă seama de la prima privire pe care i-a aruncat-o că Linnet nu era însărcinată, este surprins de spiritul și vioiciunea tinerei și de replicile ei pline de umor.
– Mergi aşa din cauza piciorului? întrebă ea pe un ton ridicat.
– Tu ce crezi, rosti, oprindu-se din nou. Crezi oare că mă clatin ca un marinar beat de amorul artei?
– Nu mă refer la şchiopătat, ci la faptul că te grăbeşti pe coridor mai rău decât o slujnică de la bucătărie care fuge de frica bucătarului.
Bărbatul încremeni pentru un moment, iar apoi, spre surpriza ei, scoase un hohot ca un lătrat. Suna ruginit, de parcă nu mai fusese folosit de ani.
Deși convin amândoi că logodna va trebui anulată, sosirea pe neașteptate a mamei lui Piers o determină pe Linnet să-și mai amâne plecarea, pentru a-i da posibilitatea ducelui să-și reînnoiască legăturile cu familia lui.
În perioada următoare, Linnet constată că nu-i putea rezista în nici un fel lui Piers, tânjind după fiecare moment petrecut cu el, ajungând să împărtăşească clipe pline de pasiune împreună cu el.
Piers, deși îndrăgostit evident de Linnet, considera că ea era prea bună pentru el, nedorind să o condamne la o viață de chin alături de el. Cu o voită grosolănie, respinge declarațiile ei arzătoare de dragoste și o trimite înapoi la Londra. Paradoxal, tocmai bunele lui intenții de a o proteja o aduc pe Linnet într-o situație dramatică, la un pas de moarte.
Este cutremurător momentul în care o găsește pe Linnet, bolnavă grav de scarlatină, aruncată să zacă într-un coteț de păsări plin de găinaț! Piers începe lupta vieții lui, pentru viața ei. Neavând pe cine să se bazeze, fiind departe de castel, o îngrijește el singur, cărând-o în brațe cu eforturi supraomenești, în ciuda durerii care parcă îi tăia piciorul în două.
După ce reușește să o salveze pe Linnet, rolurile se inversează, fiecare văzându-și practic parcă într-o oglindă vechea reacție. E timpul lui Piers să simtă din plin amărăciunea respingerii, Linnet fiind oripilată de felul cum arăta ea acum, cu pielea plină de pete roșii și coji. Acum Piers trebuia să găsească argumente pentru a o convinge că nu aparențele contează și că poți iubi cu adevărat pe cineva dincolo de aspectul exterior.
Cartea ne oferă o lecție extraordinară despre puterea vindecătoare a dragostei, despre a vedea dincolo de aparențe, de a-ți accepta propriile defecte, a te schimba de dragul celuilalt și a lupta pentru a-ți găsi fericirea.
Epilogul e deosebit de romantic, ducându-ne peste câțiva ani și oferindu-ne informații despre evoluția personajelor.
O carte superbă, pe care o citești cu zâmbetul pe buze în cea mai mare parte, dar care reușește să-ți atingă sufletul…
Cărțile autoarei Eloisa James pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net
3. Geamăna de foc de Jude Deveraux (Twin of Fire)
”Un fascinant roman de dragoste.” – RendezVous
”Tandrețe, pasiune, o miraculoasă îmbinare de intrigi, trădări, iubire, gelozie și noblețe…” – Romantic Times
Blair Chandler îşi câştigase cu multă trudă o diplomă medicală într-o lume ce fusese doar a bărbaţilor până de curând. Părea că obținuse tot ce visase cândva: o carieră promițătoare și un logodnic, Alan, care o iubea.
”În clipa asta, se gândi ea, întreaga viață mi se întinde în față și este perfectă. Am o familie, prieteni; mă voi putea pregăti într-unul din cele mai bune spitale din Statele Unite; și îl am și pe Alan, bărbatul pe care îl iubesc.
Își frecă obrazul de palma lui Alan, în timp ce privea la instrumentele noi ce străluceau. Urma să-și realizeze visul de o viață, de a deveni medic și de a se căsători cu acest om bun și iubitor.”
Însă viaţa lui Blair capătă o întorsătură spectaculoasă în momentul în care, la rugămintea acesteia, îi ia locul surorii sale gemene, Houston, la o cină cu logodnicul acesteia, Leander Westfield, un medic foarte priceput, întrucât aceasta primise o invitaţie de la Kane Taggert, cel mai bogat bărbat din oraş, şi dorea să-i viziteze locuinţa cu orice preţ. Între Blair şi Lee săreau scântei la orice discuţie, tachinându-se în permanenţă, dar, de dragul surorii ei, Blair speră să poată facă faţă o seară în prezenţa lui Lee.
”Blair era dispusă să recunoască faptul că Leander avea câteva calități apreciabile, dar ei personal nu-i plăcuse niciodată cu adevărat. Era prea sigur pe el, prea îngâmfat… prea perfect.”
Însă lucrurile se complică întrucât Lee, descumpănit de răceala lui Houston, se hotărâse să tranşeze lucrurile, propunându-şi să o seducă. Blair, luată prin surprindere, se lasă luată de val şi îi cedează, simţind o pasiune irezistibilă şi complet neaşteptată faţă de Lee.
”Blair nu era în stare nici măcar să-l privească. Fusese cea mai minunată experiență din viața ei, dar de fapt, nu-i aparținuse. O înșelase pe sora ei, îl înșelase pe bărbatul cu care urma să se căsătorească și-l mituise pe bărbatul pe care… pe care…
Privind pe sub gene, se uită la Lee care o ajută să-și lege șnururile corsetului. Dacă nu era atentă, va ajunge din nou în brațele lui și dacă el o ruga, probabil că ar fi în stare să se urce cu el în primul tren, uitând de toate obligațiile față de alte persoane.”
Este interesant să urmăreşti cum se descâlcesc iţele încurcate ale poveştilor de dragoste ale celor două surori.
Houston, care nu simţise nicio atracţie faţă de Lee, va fi fermecată de Kane, care va reuşi să-i topească stratul de gheaţă cu care se protejase de cei din jur.
Lee, descoperind că, de fapt, Blair era cea cu care făcuse dragoste, are revelaţia că, de fapt, pe ea o iubea şi este hotărât să lupte cu toate forțele pentru a o cuceri, realizând că era persoana care îl întregea cel mai bine.
”- După cinci minute petrecute împreună cu ea, eram atât de încântat de Blair, încât nu m-am gândit deloc să mă întreb cine era sau de ce se purta atât de diferit. A fost o urgență pe River Street, iar ea a mers împreună cu mine, spre deosebire de Houston care întotdeauna insista să o las pe drum la vreo prietenă. Am mers la recepție și apoi la casa cea nouă. Într-un cuvânt a fost cea mai plăcută seară din viața mea.”
Secrete, tandreţe, pasiune, o miraculoasă îmbinare de intrigi, trădări, iubire, gelozie, dăruire, generozitate şi nobleţe – toate acestea te fac să nu lași romanul din mână odată ce l-ai început.
”- Dă-mi voie să-ți spun ceva, domnule doctor, dacă tu crezi că eu o să mai citesc o singură carte despre o eroină care o face pe mironosița sau am să mai pregătesc o singură cină, înseamnă că nu ești în toate mințile. Sâmbătă dimineața mă întorc la clinica mea să văd de pacienții mei.
– Sâmbătă? De ce nu azi? Ce-ar fi să te las în drum aici ca să te poți întoarce mai repede la lucru?
– Pentru că ziua de azi o să mi-o petrec în pat cu soțul meu. Am de recuperat multă vreme.
Lee îi aruncă o privire scurtă, nedumerită, apoi surâse larg.”
Cărțile autoarei Jude Deveraux pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, carturesti.ro, emag.ro
4. Atingerea focului de Linda Howard (The Touch of Fire)
Anni Parker a venit în Silver Mesa, Arizona, pentru că era singurul loc în anul 1871, în care oamenii erau de părere că o femeie medic e mai bună decât să nu ai medic deloc.
Viața ei singuratică a devenit și mai grea din noaptea în care Rafe McCay a dat buzna în casa ei, cu un glonț în coapsă și un ucigaș pe urmele lui. Sub amenințarea armei, ea îl urmează în munții Arizonei, într-o lume plină de pericole și de pasiune.
Anni descoperă în Rafe nu numai un bărbat rănit, un proscris trădat și urmărit pentru a fi ucis, ci și un bărbat tulburător de frumos și de tandru, un om nevinovat.
Urmăriți de secretele trecutului, se îndrăgosteșc unul de altul cu o dragoste plina de senzualitate, plecînd într-o călătorie care lui Rafe îi reaprinde în suflet speranța și va trezi în Anni loialitate și dorințe aprinse.
Citate:
”- Dascălii mă ignorau, iar ceilalți studenți mă hărțuiau. Mă acuzau pe față că nu eram altceva decât o femeie imorală, pentru că nici o femeie decentă n-ar fi vrut să vadă ceea ce vedeam eu. Mi-au spus că ar trebui să mă mărit, dacă cineva m-ar fi vrut după toate astea, și să am copii, așa cum se presupune că trebuie să facă femeile. Ar trebui să las medicina în seama oamenilor care erau suficient de deștepți pentru a o înțelege, adică bărbații. Am studiat singură, am mâncat fiecare fel de mâncare singură, dar am rămas.”
”El nu înțelegea fervoarea ce a făcut-o să muncească până la sânge, în numele medicinei, însă profesorii și colegii-studenți sigur au subestimat-o. Era singura femeie-medic pe care o văzuse el vreodată, dar în timpul războiului o mulțime de bărbați bolnavi și răniți ar fi murit, dacă n-ar fi existat femeile, care au activat voluntar în spitale având grijă de ei.”
”Îl iubea. Se pare că iubirea devenea cu fiecare zi mai profundă, înăbușind orice sentiment, până când fu dificil să-și mai amintească de viața ei în Silver Mesa.”
”Din clipa în care o văzuse pentru prima oară pe Annie, viața lui se schimbase, oferindu-i ceva pentru care să trăiască și dacă anii ce-i mai rămăseseră nu i-ar mai da nimic altceva, era mulțumit, pentru că și așa era destul.”
Cărțile autoarei Linda Howard pot fi comandate pe elefant.ro, libris.ro, emag.ro, carturesti.ro, librarie.net
5. Sedusă şi abandonată de Linda Lael Miller (Banner O’Brien)
În 1886, încântătoarea Banner O’Brien a biruit orice obstacol și a câștigat diploma medicală râvnită. Și-a dorit însă să scape din Oregon… și de coșmarurile care o făceau să tremure, țipând numele unui bărbat.
Banner a fugit în Teritoriul Washington pentru a accepta poziția de colaborator al Dr. Adam Corbin… arogant, frumos și, conform zvonurilor, violent.
Deși Banner îi respecta abilitățile, era nemulțumită de toanele acestui bărbat fascinant, puternic şi imprevizibil.
Trecutul lui era un mister, care o provoca la maxim… întrucât Banner era hotărâtă să-i câștige inima lui Adam Corbin!
Cartea trece dincolo de cele mai bogate și mai sălbatice vise ale fiecărei femei…
”O poveste de dragoste încântătoare, care vă va rămâne în inimă un timp îndelungat...” – Romantic Times
Citate:
”Banner O’Brien era mult prea plictisită ca să se mai sinchisească de toanele doctorului Adam Corbin. Nu voia decât să-l vadă plecat, cu toată personalitatea lui copleșitoare, cu umerii lați și ochii pulsând de o inteligență ironică.”
”- O să te iau cu mine mâine la consultații și o să vedem imediat dacă ești sau nu doctor.
Obrajii lui Banner au fost cuprinși imediat de o îmbujorare stacojie la această bănuială a lui, dar și-a dat seama că nu îl poate refuza, trebuia să-l însoțească indiferent dacă dorea sau nu. N-o să înceteze s-o hărțuiască până când nu o să-i dovedească pe viu priceperea în practica medicinei.”
”Toate cele cinci simțuri ale lui Banner O’Brien cântau într-o armonie deplină, în timp ce el reușise să o facă să se predea, dar în minte i se învârtea nedumerirea. Cum de putea să o facă să simtă astfel de lucruri când sărutările propriului soț nu îi provocaseră decât spaimă? Care era baza medicală a acestui fapt?”
”- Am de mers la o consultație, a anunțat-o rânjind.
Să-l ia dracu, el era complet calm, în vreme ce lui Banner îi tremurau genunchii.
– Vin cu tine, i-a spus.
Adam a scuturat din cap arătând spre fereastra prin care se vedea o ninsoare densă de Crăciun.
– Afară e frig, O’Brien și n-o să stau mult.
Banner și-a dus mâinile la față străduindu-se să-și răcorească obrajii aprinși de pasiune.
– Dacă-ți închipui c-o să mă lași singură, Adam Corbin, în ziua aniversării noastre…
– O să mă întorc curând, i-a spus ghiduș, ca să sărbătorim. În plus, bebelușii au nevoie de tine.
– Danny și Bridget stau bine în salon. I-am hrănit și se simt excelent.
Adam n-a băgat-o în seamă, a ieșit, trecând prin biroul alăturat, luându-și haina și trusa în trecere. Banner și-a pus rapid mantaua și s-a repezit după el, deși o durea ușor glezna dreaptă, sensibilă din ziua cu partida de patinaj.
Adam s-a uitat înapoi peste umăr, fără să-i pese de ninsoare și a încercat să se prefacă furios. Dar a zâmbit fără voie când Banner și-a continuat cu încăpățânare drumul în urma lui.”
Cărțile autoarei Linda Lael Miller pot fi comandate pe elefant.ro, libris.ro, librarie.net, emag.ro, carturesti.ro
6. Ademenirea unui sfânt de Mary Jo Putney (Not Always a Saint)
După moartea iubitei sale, Daniel Herbert și-a îngropat durerea în studiile de medicină și în pasiunea lui pentru tămăduire. Aşa că, atunci când moșteneşte un titlu și un domeniu din partea unei rude îndepărtate, Daniel este îngrozit că povara bogăției se va pune în calea chemării sale de medic. Cu prudență, acceptă că trebuie să intre în înalta societate și să-și caute o soție – o femeie sensibilă, care poate să-i administreze proprietățile, lăsându-l să-și continue nestingherit munca. Nu se așteaptă însă să fie subjugat de o femeie căreia i se spune Văduva Neagră şi care este pe cât de misterioasă, pe atât de uluitor de frumoasă…
Pentru Jessie Kelham, înfăţişarea ei a fost întotdeauna un blestem. Acum este singură, cu o fiică mică și un secret periculos, şi are nevoie de protecție. Dar Daniel Herbert, chipeş şi fermecător, nu este soțul pe care ea îl avea în minte. Căci dacă o va recunoaște, demonii din trecutul ei vor ieși cu siguranță la suprafață. Cu toate astea, nu pot sta departe unul de altul – și curând sunt atrași într-o uniune care le poate aduce bucurie… sau îi va distruge pentru totdeauna.
Citate:
„Dorinţa se aprinse şi mai tare. Simţea că se topeşte precum ceara, cu viaţa depinzându-i de el… Oroarea inevitabilei cedări o izbi, readucând-o în simţiri. Doamne, Dumnezeule, ce se petrecea cu ea? Ultimul lucru din lume de care avea nevoie era o pasiune iraţională care s-o ducă în abis.”
„Până atunci, fusese blând în atingere şi cercetare, dar destul cu asta. În timp ce el îşi pierdu complet controlul, ea înţelese că această dorinţă sălbatică existase întotdeauna în el, un curent puternic ce clocotea sub calmul lui de suprafaţă. Simţise întotdeauna această intensitate; făcea parte din farmecul lui. Acum, el era scânteia care-o făcea să se aprindă.”
„Ori de câte ori mă gândesc că nici o femeie nu poate fi vreodată mai frumoasă, apari tu şi eşti şi mai frumoasă, şi mintea mi se opreşte în loc.”
Cărțile autoarei Mary Jo Putney pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, librarie.net, emag.ro
7. Seducţia apei de Monica Ramirez
Norii grei de un cenuşiu voluptos înghit soarele ce se ridică din ocean, lumina conturându-le siluetele întunecate cu nuanţe aurii ca de borangic. Iar cerul… roşu aprins, culoarea sângelui proaspăt. Un val de căldură îi cuprinde tot corpul, sângele i-o ia la goana prin vene. O simte, aproape o poate gustă. Vine ploaia. O furtună.
Doctoriţa Nathalie Arnaud se află în drum spre casă, de la Paris la San Francisco. După ce s-a hrănit cu pâine cu gust rânced şi a studiat la lumina lămpilor cu ulei, dar mai ales după ce-a înfruntat opinii răutăcioase despre „femei denaturate”, a obţinut cu multă trudă diploma de doctor de la L’Ecole de Medicin. Pe vapor întâlneşte un Căpitan cu ochi verzi şi misterioşi, un bărbat iritant care-i provoacă simptome pe care nu ştie să le diagnosticheze.
Când vaporul The Silhouette acostează în port, Nathalie este surprinsă de faptul că nimic nu mai este aşa cum îşi aminteşte. San Francisco s-a extins, Războiul Civil nu s-a oprit la graniţele lui, mătuşa ei, Catherine Larsson, conduce unul dintre bordelurile de lux ale oraşului, dispariţia misterioasă a fratelui ei, Claude, pare conectată în mod direct cu dispariţia şi mai misterioasă a aurului Uniunii, iar Războiul de Secesiune l-a distrus sufleteşte pe mentorul ei, Doctorul James Calhoun. În plus, Maiorul William Wolfe, omul cu puteri nelimitate asupra vieţii ei, este cel care poate influenţa balanţă în care se află viaţa fratelui ei.
Nathalie este din nou nevoită să lucreze pe ascuns în favoarea Uniunii, numai că de dată această în calitate de doctor şi nu ca spion. Don Miguel Samuelle Cabrillo este un bărbat puternic şi influent care ascunde multe secrete întunecate. Nouă misiune a lui Nathalie este să-l vindece pe Don Miguel de o boală misterioasă, iar asta chiar împotriva voinţei lui. Ca una dintre primele femei doctor, Nathalie este obişnuită să întâmpine greutăţi în muncă ei, însă când tânăra doctoriţă dă nas în nas cu Don Miguel Samuelle Cabrillo, îşi da repede seama că această nouă misiune poate deveni aproape imposibilă.
Cu toate acestea, este hotărâtă nu numai să descopere cauza misterioasă a bolii lui ciudate, ci să descifreze şi taina dispariţiei aurului Uniunii. Oricât ar costă-o. Şi s-ar putea să o coste chiar viaţa. Este forţată să facă faţă balurilor fastuoase şi intrigilor de război, pătrunzând tot mai adânc în lumea misterioasă a Căpitanului şi învăţând secrete omise de programa şcolară a şcolii de medicină din Paris.
Citate:
„M-am oprit în dreptul gardului de fier forjat, decorat cu dantelarii din alamă. Portarul mi’a aruncat o privire trecătoare și indiferentă. Nu reprezentam nimic pentru el, n-am zărit măcar o umbră de recunoaștere pe fața lui. Mi-am dat seama cum arătam. Fără mănuși, cu bocancii și poalele fustei pline de noroi, pălăria mică dată pe spate, mai mult agățată de cocul de la ceafă. Șuvițe rebele de păr mi se lipisera de gâtul transpirat. Probabil arătam mai mult ca o doamnă vacareasa decât ca o doamnă doctor. Nu, să lăsăm doamna la o parte; nu fusesem și nu arătasem niciodată ca o doamnă.”
„Oare nebunii simțeau când o luau razna? Nu-mi aminteam de așa ceva. Pacienții pe care-i tratasem la sanatoriu nu mai aveau nici un fel de contact cu lumea reală. Nici nu păreau să-și mai amintească de existența ei, ceea ce într-un fel reprezenta o binecuvântare deghizată. Poate că era o binecuvântare și faptul că Miguel vizita lumea lui paralelă numai din când în când. Dar ce s-ar fi întâmplat dacă într-o zi nu s-ar mai fi putut întoarce înapoi? (…) M-am aplecat și l-am sărutat pe frunte. Își ridică bărbia, atingându -mi buzele cu ale lui. I-am îngăduit un sărut. Unul scurt, mai mult pentru un diagnostic. Hmmm…Avea gustul lui obișnuit. Nu mirosea a nimic suspicios. Semne bune. Părea că mă recunoaște, ba chiar reacționa într-un mod suficient de entuziast.”
Cărțile autoarei Monica Ramirez pot fi comandate de pe tritonic.ro, libris.ro, librarie.net
8. Ultimul rebel de Lorraine Heath (The Last Wicked Scoundrel)
William Graves este ultimul dintre ticăloșii lui Feagan.
Fost hoț de morminte devenit medic al reginei, el și-a dedicat viața salvării semenilor – fiindcă nu are nici o șansă să se salveze pe sine însuși. Mai ales când se află în preajma unei lady precum Winnie. În ciuda diferenței de rang, el nu se poate opune atracției năvalnice. Pasiunea lui nu poate fi îmblânzită… nici chiar în fața pericolelor.
Winnie, ducesă de Avendale, nu a cunoscut niciodată liniștea până la moartea violentului ei soț. Cu William a descoperit dorința arzătoare… și puterea vindecătoare a dragostei. Dar acum, confruntată cu trecutul pe care crezuse că-l lăsase în urmă, Winnie trebuie să-și sfideze temerile… sau riscă să-l piardă pe bărbatul care îi poate împlini visurile.
ULTIMUL REBEL încheie „Rebelii din St. James“, seria care i-a fascinat pe cititori cu poveștile aventurilor celor mai doriți burlaci din Anglia. Iar acești bărbați cu cele mai scandaloase reputații au dovedit că, pentru femeia potrivită, chiar și cel mai încăpățânat rebel poate fi făcut să o ia pe calea cea dreaptă…
Citate:
„Muzica amuţi și, foarte lent, încetară și mișcările lor. El păru că vrea să spună ceva, poate să îi ceară încă un dans. Sau cel puţin asta nădăjduia ea să audă. Nu îi păsa că se cuveneau doar două dansuri. Ar fi dansat toată seara numai cu el dacă i-ar fi cerut-o.”
„O privea atât de atent, de parcă i-ar fi memorat fiecare rid, fiecare trăsătură, fiecare cucui și fiecare cicatrice. Intensitatea cu care o scruta o făcu să-i vină tot felul de gânduri, gânduri pe care o doamnăcuviincioasă nu ar fi trebuit să le aibă.”
„Ea râse cu hohote. Adora să o audă râzând și, în ultima vreme, părea că râdea tot mai mult. Nu mai avea nici o grijă, nici un necaz. Îi lumina zilele, îi ușura greutăţile, îi aducea bucurie nopţilor. Cum își închipuise vreodată că și-ar fi putut petrece viaţa fără ea?”
Cărțile autoarei Lorraine Heath pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, carturesti.ro, emag.ro, cartepedia.ro, librarie.net
9. Sacrificiul inimii de Deeanne Gist (Fair Play)
Ambițioasa domnișoară doctor Billy Jack Tate luptă din răsputeri să-și construiască o carieră și un renume într-o profesie a bărbaților, în ciuda unei societăți extrem de conservatoare. Ca medic la Expoziția Internațională din Chicago, este cu un pas mai aproape de a avea propriul cabinet – până când are drept pacient un bărbat care amenință să-i pună în pericol visul de-o viață.
Chipeșul Hunter Scott face parte dintr-o elită. Ca polițist texan detașat în Garda Columbiană care se ocupă de paza expoziției, a fost ales pentru fizicul, caracterul și abilitățile sale. Lui Hunter nu-i plac nici orașele mari, nici femeile care au pretenţia de a avea o îndeletnicire de bărbat. Dar este atras fără să vrea de Billy din prima clipă în care o vede și nu poate să nu fie impresionat de priceperea ei. Găsirea unui bebeluș abandonat îi face să se apropie și mai mult și să își găsească un obiectiv comun – să ofere un viitor mai bun copiilor din mahalalele sordide din Chicago.
Pe măsură ce expoziția se apropie de final, Billy și bărbatul care i-a cucerit inima se află în fața unor decizii imposibile – și a unor alegeri pe care nici unul nu s-a crezut vreodată în stare să le facă.
Citate:
„Fie că el recunoștea asta sau nu, un sărut reprezenta totuși un soi de angajament. Cel puţin pentru ea așa avea să fie. Era un fel de-a spune că ar fi interesată să treacă la un alt nivel, mai profund, al prieteniei, unul care, în cele din urmă, urma să ducă la căsătorie. Nu avea așadar de gând să se arunce prostește în braţele lui. Mai bine era să stabilească cum stau lucrurile înainte să treacă dincolo de linia aceea.”
„Ochii ei se fixară într-ai lui. În adâncul lor frumos de caramel se citea speranţă, o scânteie de entuziasm și iubire. Aceleași sentimente îi umplură și ei sufletul.”
„Dacă era să spună drept, nu voia să-și mai petreacă nici măcar o zi fără el, iar dacă asta însemna să meargă în Texas și să fie un doctor de ţară, atunci era un preţ mic de plătit pentru prietenia, veselia, sprijinul, protecţia și iubirea pe care le primea în schimb.”
Cărțile autoarei Deeanne Gist pot fi comandate pe elefant.ro, librarie.net
10. Anotimpul pasiunii de Meredith Duran (That Scandalous Summer)
În vârtejul vieții sociale londoneze, Elizabeth Chudderley se află în fruntea oricărei liste de invitați, fiind sufletul petrecerilor și frumoasa oricărui bal. Dar prietenii și admiratorii ei ar fi uimiți să afle adevărul: cea mai veselă văduvă din Londra este și cea mai singură și se confruntă cu amenințarea sărăciei. Dincolo de veselie și de zâmbete se ascunde o dorință secretă: cineva care să o facă să simtă că trăiește cu adevărat.
Crescut în mijlocul unui scandal uriaș, Lord Michael de Grey s-a convins că dragostea este un joc din care devine imposibil să ieși câștigător, iar căsătoria, un pariu pierdut de la început – exemplele căsniciei părinților și al fratelui mai mare fiind edificatoare. Pentru el, seducția este singurul joc în care merită să se implice.
Curând însă, datoria familială amenință să distrugă ultimul lucru care contează în viața lui – spitalul căruia și-a dedicat cariera de medic – și singura cale de scăpare este să accepte mariajul cu o femeie pe care fratele său să o aprobe.
Când împrejurări ieșite din comun i-o scot în cale pe Elizabeth, Michael se simte cuprins de o pasiune dincolo de orice rațiune. Tânăra văduvă este încântătoare, spirituală și tulburător de atrăgătoare – și tot ce fratele lui NU ar accepta. Cei doi îndrăgostiți trebuie să lupte împotriva tuturor pentru un viitor pe care nu îl credeau vreodată posibil.
Citate:
”- Îți cer să te căsătorești înainte să se termine anul. În schimb, vei primi donația menționată, suficientă să protejeze spitalul până la moartea ta și să-ți facă viața destul de confortabilă. Totuși, îmi rezerv dreptul de a aproba alegerile tale în materie de mirese. Gustul tău la femei nu-ți recomandă discernământul – și nu te voi lăsa să repeți greșeala mea.”
”- Dacă vei refuza condițiile mele, prețul va fi mai mult decât spitalul. Va trebui să-ți cauți o nouă locuință; nu vei mai fi primit în apartamentul din Brook Street. Desigur, va trebui să-ți cauți și o slujbă. Când îți voi tăia indemnizația, vei avea nevoie de un venit.”
”Ea înghiți în sec. Cât de neașteptat.
– Noul doctor, spuneți?
– Pregătit să vă îngrijesc zgârieturile, confirmă el cu o plecăciune ușoară, parcă insultătoare.
Vocea lui joasă și calmă făcea sarcina să sune în mod evident… indecentă.
Uluirea ei crescu. Asemenea prezență animalică și dură nu era specifică doctorilor, de obicei. Acum Liza era perfect conștientă de ea, îi putea simți efectul, pulsând în aerul dintre ei asemenea unor curenți de electricitate întinzându-se spre ea.
Bărbatul acesta… ar spune lucruri foarte obraznice în pat și ar râde de ea când ar protesta, și ar face-o să-i placă oricum.”
”- Nu ne vom căsători în casa asta, spuse el. Așa că alegerea îți aparține: ești bine-venit la nuntă, dar numai tu poți spune dacă ești în stare.
Alastair miji ochii.
– Voi fi în stare. Dumnezeule – crezi că aș rata nunta ta?
Iar Michael simți ceva relaxându-se înăuntrul său, ceva care, fără să fie conștient de asta, pusese presiune pe plămânii lui de luni întregi.
Era un început slab de împăcare din partea lui Alastair… dar era un început.”
”- Deci nu ești singurul vindecător de aici.
Ridicându-i mâna, Michael îi sărută palma.
– Într-adevăr, nu. Într-o zi îți voi dezvălui toate modurile în care m-ai vindecat. Pentru moment, permite-mi să-ți spun doar că am ales să mă însor cu o femeie foarte inteligentă.
– Lasă-mă să adaug că ești foarte norocos că m-ai găsit, râse ea. Apoi, devenind serioasă, îi luă mâna și îi sărută palma, la rândul ei. Și ce comoară fără egal este faptul că te am pe tine.”
Cărțile autoarei Meredith Duran pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net
Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria TOP
18 Comments
Geo
Foarte faine alegeri, Tyna! Primele 5 le-am citit, restul încă nu. După titlul topului, singura care mi-a venit in minte la prima strigare, era Geamăna de foc de Jude Deveraux.
Felicitări pentru top, este superb!
Tyna
Multumesc! Eu le recomand pe toate! Sunt carti care mi-au placut mult. Pe care nu le-ai citit?
Antoaneta
Ohoho! Ce lista interesanta! La un asemenea top nu m-as fi gandit! Multumim pentru informatii, detalii si linkuri
Tyna
Cu plăcere!
Claudia Dare
Minunat top, Tyna! Felicitări! Unele le-am citit și eu.
Claudia Dare
Tyna! Îmi cer scuze, autocorectorul…
Tyna
Am corectat eu
Tyna
Mulțumesc!
anasylvi
Am citit 1, 6 si 7 si sunt excelente! Sunt sigura ca si celelalte constituie o lectura foarte buna. Eu mai recomand si cartile lui Noah Gordon – „Doctorul” si „Saman”. Nu sunt historical romance, insa sunt foarte bune. Imi plac mult cartile cu doctori.
Tyna
Mulțumesc pentru recomandare! Și mie îmi plac mult cărțile cu doctori. E în pregătire și topul cu cărțile contemporane cu eroi/eroine doctori
Mariam Oana
Minunat top și foarte tentant, mai ales pentru romantica din mine…
Tyna
Mulțumesc! Mă bucur că te-am tentat!
Oli
Super top! Le-am citit aproape pe toate, sunt foarte frumoase. Doar pe ultima nu am citit-o…
Recomand si „Doctorii” de Erich Segal si „Spitalul municipal” de Barbara Harison, cu aceeasi tema.
Tyna
Mulțumesc pentru recomandare!
Balan Daniela
un top superb ,felicitari Tyna nu le-am citit pe toate dar cele citite sunt minunate ! mi-ai reamintit de ,,Torente ,, o carte pe care am adorat-o atunci cand am citit-o !
Tyna
Multumesc!
Cornelia
Interesant top, eu am citit doar jumatate din ele, iar preferată rămâne Atingerea dragostei, Eloisa James. O carte care mi-a plăcut foarte mult si pe care o recomand cu drag!
Dana Petraru
Stiti ce carte mi-a mai venit in minte citind acest top?Dr.Quinn,desigur…tot 8din 10 citite si aici dar ma apuc cat de curand de Seductia apei…..