Delicatese Literare
Top

Top 10 cărți romantic-erotice cu limbaj murdar

Top 10 cărți romantic-erotice cu limbaj murdar

Am ales în acest top cărți din diverse categorii – romantice contemporane, fantasy, historical-romance, toate având ca numitor comun scenele foarte fierbinți și limbajul ”murdar” (”dirty talk”) fie soft, cu cuvinte incitante, fie mult mai provocator, cu cuvinte specifice argoului.

Din motive lesne de înțeles, citatele alese de mine nu sunt dintre cele mai semnificative din punct de vedere al limbajului folosit.

Update: În momentul în care am întocmit acest top nu citisem încă Minciunile seducției de Zara Cox, care și-ar fi meritat cu prisosință un loc fruntaș în acest top 🙂

1. Amantul de Jodi Ellen Malpas (This Man), Editura Trei, Colecția Eroscop

Amantul este o carte romantic-erotică, cu trăiri intense și momente înflăcărate, amuzantă pe alocuri, cu personaje fascinante și puțin mister.

Cartea își merită pe deplin locul în colecția Eroscop, scenele fierbinți abundă la tot pasul, iar limbajul este extrem de colorat.

Autoarea a ”împrumutat” câteva din clișeele deja consacrate: un bărbat super bogat și foarte sexy, chinuit de demoni din trecut, o fată relativ cuminte care se îndrăgostește până peste cap de el și față de care el dezvoltă o adevărată obsesie, devenind excesiv de posesiv și protector, în scurt timp ea devenind centrul universului lui, o femeie malefică din viața lui care urzește să-i despartă, secrete întunecate din trecut care le amenință relația. Totuși, autoarea a adus și propria sa notă de originalitate, astfel că fanii genului vor fi încântați de această carte.

Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Ava O’Shea, o tânără ambițioasă frumoasă și elegantă, cu ochi căprui și piele măslinie, care, la vârsta de douăzeci și șase de ani, reușise să ajungă un designer de interioare extrem de apreciat, dovedind un real talent și depunând o muncă asiduă în acest sens.

Ava încerca să se refacă sufletește după ce tocmai ieșise dintr-o relație de patru ani cu Matt, descoperind că acesta o înșelase constant de-a lungul relației lor cu diverse femei.

Până să-și găsească o nouă locuință, Ava se mutase cu buna ei prietenă Kate, care avea o afacere în domeniul cofetăriei. Kate avusese cândva o relație cu Dan, fratele Avei, după care părea că nu-și revenise nici până în prezent, nemaireușind să aibă o relație stabilă, netrecând de stadiul primei întâlniri cu niciun bărbat.

După ce Ava înregistrează un succes fulminant decorând un apartament de lux din complexul Lusso, patronul firmei o anunță că a fost solicitată în mod expres pentru decorarea unui conac. Solicitarea o nedumerește pe Ava, întrucât ea se specializase în decorarea locuințelor moderne și nu a celor de epocă, alți doi colegi ai săi ocupându-se de acel departament.

”Întâlnirea asta mi-e tot mai antipatică pe minut ce trece. Nobilii de țară și conacele lor cu sânge albastru nu sunt specialitatea mea.”

Totuși, în momentul în care ajunge la Conac, este copleșită de casa care i se înfățișează în fața ochilor.

”Îmi scot ochelarii de soare și mă holbez la casa uriașă, care se înalță în fața ochilor. E superbă.”

Decorul din interior este opulent și extrem de luxos, iar Ava nu poate să nu se întrebe ce anume ar mai putea oricine să mai redecoreze ceva. Observând mai multe persoane luând masa relaxate și un bar la care se serveau băuturi, Ava trage concluzia că acesta era de fapt un hotel de lux.

Surpriza cea mai mare pentru Ava este însă când îl cunoaște pe proprietar, Jesse Ward. În locul moșierului în vârstă, cu un pahar de porto într-o mână și un trabuc în cealălaltă, pe care se aștepta să-l întâlnească, Ava se trezește în fața unui bărbat extrem de atrăgător, care-i face inima să o ia la galop, transformând-o într-o piftie tremurătoare, incapabilă de vreă reacție.

”Bărbatul acesta e așa de perfect, că e aproape dureros pentru mine să-l privesc. Părul de un blond murdar arată de parcă a încercat fără tragere de inimă să-l aranjeze cât de cât, dar a renunțat. Ochii lui sunt de un verde mlăștinos, dar sclipitori, și au o privire mult prea intensă, iar începutul de barbă care-i acoperă mandibula pătrată nu reușește nicicum să ascundă trăsăturile frumoase de dedesupt. E un pic bronzat și de-a dreptul… Dumnezeule mare, e absolut criminal.”

În curând, se lămurește și de scopul vizitei ei. Proprietarul dorea să extindă Conacul, iar ea urma să decoreze noile dormitoare. Cerințele lui despre cum dorea să arate i se par puțin bizare, dar nu comentează.

”- Senzual, intim, luxos, energizant, excitant…

Face o pauză să-mi studieze reacția.

Mă încrunt. Nu e o listă de cerințe obișnuită. N-a pomenit relaxant, funcțional sau practic.”

La plecare, Jesse îi întinde o singură cală din aranjamentul floral gigantic care domina piesa de mobilier.

”O studiază o clipă, apoi mi-o întinde.

– Eleganță discretă, spune încetișor.

Nu știu de ce – poate că am creierii terci – dar iau floarea.”

Ava este bulversată de reacția ei față de el și încearcă să scape de contract pasându-i-l unui alt coleg. Dar era imposibil să scape de Jesse! Era evident că atracția fusese reciprocă, iar Jesse era mai mult decât decis să o aibă. Insistent, arogant, obraznic sau jucăuș, Jesse îi slăbește din ce în ce rezistența lui Ava, care ajunge să-i cedeze.

”Bărbatul acesta e frumos, intens și pasional. Și s-ar putea să-mi frângă inima.”

Deși Ava simte că o ia valul prea repede și încearcă să pună o distanță între ea și Jesse, acesta nu o slăbește deloc. Apare în permanență în jurul ei, tachinând-o, copleșind-o cu atențiile și pasiunea lui. Partidele de dragoste dintre ei sunt extrem de toride, indiferent de forma lor: de trezire dimineața, de aducere aminte, de ”împrietenire”, de pedepsire, de scuze sau de mulțumire. Mă amuza cum Jesse îi zicea mereu ”domniță” și îi făcea întruna reproșuri când ea înjura, în ciuda faptului că limbajul folosit de el era foarte murdar.

În ciuda rezistenței ei din ce în ce mai firave, Ava se îndrăgostește din ce în ce mai tare de Jesse.

”Of, Doamne, mă simt așa de copleșită! Nu m-am simțit niciodată atât de dorită și nici un bărbat nu m-a făcut să simt că are atâta nevoie de mine. Timpul petrecut cu Jesse, cu bune și rele, cu răzvrătiri și afecțiune, a redus la tăcere orice alte sentimente pe care le-am avut vreodată.”

Curând, Jesse nu se mai mulțumește să-i controleze doar viața socială. Plătind o sumă exorbitantă firmei la care lucra, solicită servicii complete din partea ei , consultație pentru design și manager de proiect, ca să fie sigur că ei nu-i va mai rămâne timp să se mai ocupe de niciun alt proiect.

”- Ți-am mai spus, Ava, fac orice e nevoie.

– Ca să ce? șoptesc abia auzit.

– Ca să te păstrez.”

În ciuda independenței ei de până atunci, Ava constată cu stupoare că și ea își dorea același lucru.

”Dar are perfectă dreptate… vreau să mă păstreze. Sunt total dependentă de el ca de un drog.

Am nevoie de el.”

Totuși, tendințele lui dominante, posesivitatea și gelozia lui obsesivă o îngrijorează pe Ava. În același timp, într-un moment de pasiune, Jesse dezvăluie și o vulnerabilitate surprinzătoare.

”- Am mare nevoie de tine, spune cu o expresie de deznădejde care mă derutează total. Am mare nevoie de tine, iubire! (…)

– De ce ai nevoie de mine? întreb cu o voce răgușită.

– Am. Te rog, nu mă părăsi niciodată.”

Ava realizează că nu știe prea multe despre Jesse. Părinții și sora lui trăiau în Spania, la Marbella și nu țineau legătura cu el din motive obscure. O ruptură se produsese între ei pe când Jesse avea optsprezece ani și el trăise cu unchiul lui, care îi lăsase moștenire conacul și afacerea pe care o avea pe când Jesse avea douăzeci și unu de ani. O cicatrice oribilă îi străbătea abdomenul lui Jesse, ca și cum ar fi fost înjunghiat cândva, dar el refuzase categoric să-i dea vreo explicație despre ce se întâmplase. Ava nu știa nici măcar câți ani avea Jesse, el indicându-i în glumă o altă vârstă falsă ori de câte ori îl întreba. Era evident că Jesse ascundea multe secrete întunecate din trecutul lui, pe care Ava dorea să le descopere, dar era oare ea pregătită să înfrunte adevărul?

Finalul, șocant și tulburător, ne oferă o parte din răspunsuri, dar ridică și mai multe întrebări, făcându-ne să așteptăm cu nerăbdare următorul volum din serie.

Cărțile autoarei Jodi Ellen Malpas pot fi comandate pe edituratrei.ro, elefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.ro, carturesti.ro, dol.ro, emag.ro, librariadelfin.ro

2. Ticălosul seducător de Christina Lauren (Beautiful Bastard), Editura Trei, Colecția Eroscop

Ticălosul seducător descrie cu senzualitate şi umor tensiunea erotică dintre un bărbat şi o femeie a căror rivalitate se transformă într-o atracţie de nestăvilit.

Inteligentă, ambiţioasă şi la un pas de absolvirea unui MBA, stagiara Chloe Mills are o singură problemă: şeful ei, Bennett Ryan. Exigent, fără scrupule şi aparent lipsit de orice consideraţie pentru munca subordonaţilor, acesta este însă un bărbat irezistibil. Un „ticălos seducător”, cum este numit pe ascuns în firma al cărei director executiv este. Deşi nu a fost niciodată adeptul unei relaţii la serviciu, asistenta sa Chloe e atât de fermecătoare, încât Bennett devine din ce în ce mai tentat să încalce regulile. La ce anume trebuie să renunţe cei doi pentru a se avea unul pe celălalt?

Disponibil iniţial online cu titlul The Office – ajungând la un număr de peste două milioane de cititori pe site-urile fanfiction – romanul Ticălosul seducător este primul din seria omonimă, fiind în curs de ecranizare.

Citate:

„Fără să-şi deschidă ochii, îşi retrase degetul şi strânse în pumn dantela subţire a chiloţilor mei. Tremura când îşi ridică privirea spre ochii mei, cu o expresie clară de furie. Dintr-o mişcare îi rupse, sfâşierea ţesăturii răsunând cu ecou în liniştea din jur.”

”- De ce cumperi haine cu cardul de credit al companiei?

– Un nenorocit mi-a rupt bluza.

Ridică din umeri, apoi își aplecă fața mai aproape de mine, șoptind:

– Și chiloții.

Ei, la dracu’.”

”M-am uitat lung la mătasea dintre degetele mele câteva clipe, apoi am deschis sertarul biroului și i-am lăsat să cadă acolo, lângă perechea de seara trecută.”

”Toate rarităţile pentru cei rari.
Îmi plăcea cum arată cerneala neagră pe pielea ei. Îmi plăcea şi mai mult să-mi văd scrisul acolo.”

”- Dar te iubesc, a zis el, uitându-se la mine cu ochii larg deschiși. Și mă tutuiesc acum aproape cu toți vânzătorii de la magazinul La Perla. Am trecut deseori să arunc o privire cât ai fost plecată. De asemenea, dețin informația, dintr-o sursă de încredere, că sunt cel mai bun partener de sex pe care l-ai avut vreodată. Așadar, să sperăm că lucrurile astea le vor contrabalansa pe cele rele.

– Adjudecat!”

”- Atât de pretențioasă, acum că ești pe de-a întregul oficială.

– Taci și sărută-mă, am râs eu, peste gura lui.

– Da, șefa.”

Cărțile autoarei Christina Lauren pot fi comandată pe edituratrei.rolibris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librarie.net, dol.ro, librariadelfin.ro

3. Atracția – vol.1 din seria Crossfire de Sylvia Day (Bared to You), Editura Litera

Gideon Cross a intrat în viața mea ca un fulger în întunericul nopţii – impresionant şi strălucitor, fierbinte şi neliniştitor. Am fost atrasă de el, aşa cum nu mi s-a mai întâmplat vreodată în viaţă. Tânjeam după atingerea lui că după un drog, chiar ştiind că mă secătuia de puteri. Eram un suflet chinuit, iar el a pătruns cu atâta uşurinţă în cele mai adânci ascunzişuri ale inimii mele… Căci Gideon ştia. Era bântuit de propriii demoni. Şi fiecare a devenit pentru celălalt oglindă care îi reflectă cele mai profunde răni… şi dorinţe. Legăturile cu care m-a cuprins dragostea lui m-au transformat cu totul, şi m-am abandonat în întregime lui, dorindu-mi doar ca trecutul nostru întunecat să nu distrugă pentru totdeauna singură şansă la fericire pe care o găsisem în sfârşit...

Eva și Gideon se intersectează exact la momentul potrivit, într-un punct de cotitură al vieților lor. Prima întâlnire are loc în holul firmei Crossfire, atracția fiind fulgerătoare și deosebit de puternică de ambele părți. Deși scânteile dintre ei îi aduc împreună rapid, ambii sunt încă bântuiți de demonii trecutului, care le amenință orice şansă de a mai fi fericiţi. Deși amândoi se confruntă cu cele mai negre coşmaruri zi de zi, atracția incredibil de intensă dintre ei funcționează ca un magnet, iar ei ajung mereu împreună, fiecare încercând să-și depășească traumele trecutului în brațele celuilalt. Deși relația lor este departe de a fi perfectă, te cucerește prin puritatea sentimentelor pe care le au unul pentru celălalt, fiecare fiind capabil de orice sacrificiu pentru fericirea celuilalt.

Citate:

Tocmai mă ghemuisem ca să culeg o monedă de zece cenţi, pierdută lângă intrare, când m-am oprit într-o pereche de pantofi Oxford negri, care ieşeau din nişte pantaloni tot negri, croiţi pe măsură. Am aşteptat o clipă, ca bărbatul să se dea la o parte din drumul meu, însă, cum el nu se mişca, mi-am ridicat şi eu capul, ca să-l pot vedea. Costumul în trei piese mi-a atins câteva puncte sensibile, însă ceea ce îl făcea absolut senzaţional era trupul înalt, puternic şi zvelt pe care stătea. Cu toate acestea, indiferent cât de sexy era individul, în toată splendoarea lui masculină, abia când i-am văzut chipul am rămas cu gura căscată.Uau! Pur şi simplu… Uau!

El s-a ghemuit chiar în faţa mea, cu o mişcare foarte elegantă. Orbită de toată splendoarea lui masculină, nu mai puteam decât să mă holbez la el, împietrită.

Pe urmă, ceva a început să se mişte în aer, între noi.

În timp ce mă privea şi el, expresia feţei i s-a schimbat… ca şi cum de pe ochi i s-ar fi ridicat un scut, dând la iveală o forţă arzătoare a voinţei, care m-a făcut să-mi pierd respiraţia. Magnetismul intens pe care îl emana a devenit şi mai puternic, transformându-se într-o putere vibrantă şi plină de hotărâre, aproape tangibilă.

El a gemut foarte sexy şi s-a năpustit asupra gâtului meu, cu muşcături şi sărutări care mă gâdilau, alungând strigoii şi umbrele lor dintre noi.

Cel puţin pentru un timp.

colaj crossfire 2

Cărțile autoarei Sylvia Day pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, litera.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librex.ro, librarie.net, emag.ro, dol.ro, librariadelfin.ro

4. Nopți de patimă de J.R. Ward (Dark Lover), Editura Leda

Un adevărat regal pentru fanii poveştilor de dragoste!” – Nicole Jordan

La adăpostul nopţilor din Caldwell, New York, se duce un război pe viaţă şi pe moarte între vampiri şi exterminatori. Populaţia civilă de vampiri este apărată de şase războinici care se lupta pentru supravieţuirea rasei lor, formând temuta şi misterioasă Frăţie a Pumnalului Negru. Dar niciunul dintre ei nu inspiră atâta teroare şi admiraţie printre duşmani că Wrath, conducătorul lor, ultimul vampir pursânge de pe Pământ…

Pradă unui sentiment de nelinişte care îi invadează trupul şi mintea, Beth Randall se trezeşte fără apărare în faţa necunoscutului senzual şi periculos care o vizitează într-o noapte cu ochii acoperiţi de umbre. Dar curând tânăra descoperă că atingerile lui stârnesc în ea o foame care ameninţă să îi devoreze pe amândoi…

Un roman uluitor, care creează dependenţă din prima clipă. Această carte este un vârtej nebun de personaje captivante, dar şi o seducătoare poveste erotică. Am fost pe de-a-ntregul cucerită de Frăţia Pumnalului Negru. Dragi iubitori de române dark fantasy, este tot ce aţi visat!” – LYNN VIEHL

J.R. Ward a creat două personaje absolut minunate, un vampir sexy şi tulburător, chinuit de dureri sufleteşti, şi o femeie curajoasă, pasională, care se dovedeşte a fi sufletul lui pereche.” – NICOLE JORDAN

J.R. WARD, bine-cunoscută scriitoare americană de romance paranormal, este autoarea care conduce detaşat în clasamentul celor mai bine vândute cărţi de vampiri din lume, seria Frăţia Pumnalului Negru devenind în scurt timp de la apariţie bestseller New York Times. Este de asemenea câştigătoarea celebrului premiu RITA, acordat de Romance Writers of America. A absolvit Colegiul Smith, având o dublă specializare în istorie şi istoria artei medievale, precum şi Facultatea de Drept din Albany.

Îşi aminteşte cu drag de perioada studiilor, mai ales de zilele petrecute în sălile întunecate ale bibliotecii, privind diapozitive cu tablouri vechi sau relicvarii. Înainte de a se dedică complet scrisului, a lucrat în domeniul medical în Boston, ocupând ani la rând un post de conducere în cadrul unuia dintre cele mai renumite centre medicale universitare din Statele Unite. Este atât de pasionată de scris, încât fericirea pentru ea înseamnă să stea toată ziua în faţă calculatorului şi să lucreze, în compania câinelui şi a războinicilor Frăţiei, bineînţeles.

Citate:

“În ciuda caniculei, bărbatul purta o geacă de motociclist şi pantaloni tot din piele. Avea ghete cu bombeu din oţel şi mişcările unui animal de pradă.
Era absolut splendid.
Avea maxilare puternice, buze pline, pomeţi înalţi ce îi săpau umbre pe obraji şi un început de barbă. Părul negru şi lung îi cădea pe umeri şi desena un V în mijlocul frunţii. Ochelarii sport negri se potriveau de minune chipului sau sculptat, dându-I înfăţişarea unui asasin.”

“Şi atunci, incredibilul s-a produs. Cum stătea el, încremenit în faţă ei, ea a simţit un val de dorinţa pură şi sublimă care i se revarsă prin tot trupul. Pentru întâia oară în viaţă, îşi simţea corpul dogorind. Fierbinte şi umed. Îl dorea cu toată fiinţă ei”.

“El ridică pleoapele încet.
Ochii lui aveau cea mai fascinantă culoare. Un verde deschis, strălucitor. Încadraţi de genele negre şi înfundaţi în orbite, sclipeau de parcă ar fi fost aprinşi din interior, luminându-i intens chipul.”

Cărțile autoarei J.R. Ward pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, litera.ro, cartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net

 

5. O pasiune imposibilă de Elizabeth Hoyt (Scandalous Desires), Editura Litera, Colecția Iubiri de poveste

Poate înţelege un pirat că inima unei femei este comoară cea mai de preţ de pe lume?

Văduva Silence Hollingbrook este săracă, frumoasă şi plină de compasiune — şi cu nouă luni în urmă a făcut o greşeală groaznică. Pentru a-şi salva de ruină şi dezonoare soţul, căpitan de corabie, s-a dus la cel mai temut hoţ de pe Tamisa pentru a-l imploră să înapoieze marfă furată de acesta. Târgul însă a costat-o propria căsnicie, iar acea noapte a rănit-o atât de profund, încât nu şi-a mai găsit alinarea decât dedicându-se orfanilor din căminul condus de fratele ei. Numai că acum acelaşi pirat s-a întors… şi vrea la rândul lui ceva.

Mickey O’Connor Cuceritorul este un bandit chipeş şi extrem de șiret, care şi-a croit drum cu îndemânare şi necruțare până în vârful lumii nelegiuiţilor din Londra. Mickey nu are loc în inima sa pentru sentimente precum compasiunea sau dragostea, văzându-i pe oameni doar că pe nişte pioni de care să se folosească pentru scopurile proprii. Şi cu toate astea, n-a reuşit s-o uite pe naivă soţie de căpitan care a venit la el cerându-i ajutorul – şi cu care a petrecut o noapte memorabilă în patul său… vorbind.

Când se trezeşte pe cap cu fetiţă sa nou-născută, Mickey nu poate rezistă impulsului machiavelic de a lasă copila la uşa căminului lui Silence, ştiind că acolo va fi îndrăgită şi totodată ascunsă de duşmanul lui de moarte. Dar când acest secret este dezvăluit, Mickey ştie că trebuie să-şi asume responsabilitatea protejării ei – şi astfel va descoperi, uimit, că dragostea are propriile căi de a i se strecura în inimă…

Mickey este un personaj fascinant, plin de controverse. Pe măsură însă ce-i aflăm trecutul, ne dăm seama că acțiunile sale au fost dictate inițial de instinctul de supraviețuire, ca apoi să se lase îmbătat de senzația de putere. Puternic, nepăsător și cinic, părea că nimic nu-l poate atinge. Însă Silence, atât de bună și inocentă, îl tulbură și îi stârnește emoții complet neașteptate.

”Ochii ei erau încă înlăcrimați, verzi-albăstrui și copleșiți de suferință. Nu-și dădea seama de ce-l durea atât de mult s-o vadă așa. Văzuse oameni înjunghiați și uciși, femei muritoare de foame prostituându-se, copii cerșind, căzând în șanțuri și murind. Dăduse din coate și se agățase de orice ca să ajungă unde era acum, să nu aibă grija mâncării sau a unui acoperiș deasupra capului. Omorâse oameni fără nici o remușcare. Totuși, faptul că o vedea pe Silence plângând îl adusese într-o stare cumplită de debusolare.”

Silence, la rândul ei, deși suferise enorm în trecut din cauza faptelor lui Mickey, pe măsură ce-l cunoaște mai bine realizează că nu era atât de rău pe cât singur se pretindea.

”Și totuși… Și totuși refuza să creadă ce era mai rău despre el. Tot ceea ce vedea în acel moment, în miez de noapte într-o cameră întunecată, era tristețea din privirea lui.”

Două persoane, complet opuse, dar care se simt inexorabil atrași unul de celălalt, fiecare dintre ei întregindu-l pe celălalt. De dragul lui Silence, Mickey era dispus să renunțe la stilul de viață pe care-l dusese și să înceapă o viață nouă, plină de respectabilitate, sub o nouă identitate. Iar Silence, sub influența lui, devine mai puternică, mai sigură pe ea și capabilă să lupte pentru iubirea ei.

”Oare voia să spună ceea ce credea ea că spune? Că voia să-i dezvăluie totul? Că voia s-o lase să intre în viața lui? Gândul acesta – că amândoi voiau același lucru unul de la celălalt – o lăsă fără suflare.”

scandalous-desires

Cărțile autoarei Elizabeth Hoyt pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, litera.ro, librariadelfin.ro, librarie.netcarturesti.ro, emag.rocartepedia.ro

 

6. La jumătatea drumului spre mormânt de Jeaniene Frost (Halfway to the Grave), Editura Leda

Dragoste şi aventură, sex şi drama într-un thriller incendiar.
Bestseller New York Times şi UŞA Today.

La jumătatea drumului spre mormânt este primul volum din seria Vânătoare nocturnă de Jeaniene Frost – şi este incredibil!

O fantezie urbană spectaculoasă, care preia tema vânătorii de vampiri abordată dintr-un unghi inedit, cu propria ei mitologie vampirică şi mult suspans.

Este povestea lui Cat – dură şi violentă, şi totuşi vulnerabilă, iar uneori mai încăpăţânată decât ar trebui – şi a lui Bones – vampirul blond cu accent britanic, irascibil şi sarcastic.

Cat este unul dintre cele mai interesante personaje din genul „vampir“, o combinaţie între Sookie Stackhouse şi Buffy. Pe jumătate vampir, născută dintr-o femeie umană violată de un vampir, ea îi vânează pe morţii vii încă de când a împlinit 16 ani şi mama ei i-a spus toată povestea să, încurajând-o să-şi folosească abilităţile speciale pentru a-i distruge. Cât şi-a intrat în mâna şi deja are la activ un număr frumuşel de vampiri omorâţi, când îl cunoaşte pe Bones, care, deşi el însuşi vampir, îi vânează pe cei asemenea lui. Până la Bones, lumea vampirilor are pentru Cât o singură culoare: neagră. Dar acum Bones îi da peste cap tot universul.

După ce Cat încearcă să îl omoare, dar eşuează lamentabil, Bones face o înţelegere cu ea, şi o învaţă cum să lupte mai eficient şi să devină o momeala perfectă pentru a-şi atrage victimele. Dar pe parcursul lecţiilor, între cei doi se naşte o legătură mult mai profundă decât se aşteptaseră ei… (Rămâne să descoperiți singuri toate întâmplările uluitoare – şi momentele fierbinţi – prin care trec cei doi!)

E o poveste care te captivează, cu personaje minunate şi bine conturate. Bones este pur şi simplu delicios, iar atracţia dintre cei doi – de-a dreptul magnetică.

Clipe tensionate, pline de acţiune, care se întrepătrund cu momente romantice şi cu mult umor. Replici spumoase, dragoste, aventură şi dramă – iată o combinaţie captivantă şi total irezistibilă!

Eu tot mai sper să se traducă și următoarele cărți din serie…

Citate:

”Bălbâindu-mă și negăsindu-mi cuvintele, căutam o frază ademenitoare. Sincer, așa ceva nu mi se întâmplase până atunci. De obicei, tipii de teapa lui erau o pradă ușoară. Nu știam cum să abordez situația ca o adevărată profesionistă.

– Vrei să ne-o punem?

Cuvintele-mi zburară de pe buze și imediat am fost îngrozită că îndrăznisem să le pronunț. Abia m-am abținut să nu-mi dau o palmă peste gură, căci nu mai folosisem niciodată cuvinte fără perdea.

El îmi aruncă o privire peste umăr cu un surâs amuzat pe buze, pentru că-mi întorsese spatele după ce mă refuzase de două ori. Ochii lui întunecați mă cântăriră apreciativ.

– Ți-ai ales prost momentul, scumpi. Fii o păsărică de treabă și ia-ți acum zborul. Te găsesc eu mai târziu.”

”- Sunt gata să ne-o punem acuma.

– Poftim?

M-am răsucit pe dată indignată, pregătită să-i rup urechile neobrăzatului necunoscut, când am încremenit. Era el. Am roșit când mi-am amintit ce-i spusesem noaptea trecută. Se pare că nici el nu uitase.”

”- Ți-am dat câțiva stropi din sângele meu. Mi-am închipuit că n-o să ai nevoie de mai mult, având în vedere că ești o corcitură de vampir. Probabil că de obicei te vindeci repede, dar ai fost puțin snopită în bătaie. E numai vina ta, bineînțeles, pentru că tu ai propus meciul ăla tâmpit. Acum, dacă nu te superi, e ziuă, iar eu sunt mort de oboseală. Nici măcar n-am apucat să pun ceva în gură, după toate astea.

– Sângele de vampir vindecă?

– Adică tu chiar nu știai? replică el, închizând ochii. Drace! Dar ce ignorantă ești în privința tepei tale.

– Eu nu sunt de teapa ta!

El nici măcar nu se clinti:

– Cum zici tu, Pisoiaș!”

– Vă întrerup cumva? întrebă un glas cu accent englezesc, pe un ton rece.
De data asta, mi-am întors ochii către cer într-o tăcere provocatoare: Aşa faci? Bun, atunci, dă-i drumul! Hai să vedem cât de tare eşti!
Timmie sări ca-njunghiat:
– Îh!
Nu mi-am dat seama ce voia să spună, dar văzându-l cum se îndepărtează cu o mână la vintre, m-am răsucit iritată:
– Fir-ai tu să fii, spune-i că nu vrei să-l castrezi!
-De ce? îşi încrucişă Bones braţele la piept, uitându-se fără milă la Timmie.
– Pentru că altfel am de gând să rămân celibatară. Pe bune, l-am ameninţat cu o privire urâtă, din care vampirul a înţeles că vorbeam serios.
Bones dădu din cap, dar mişcarea asta tot îl făcu pe Timmie să ţâşnească în colţul opus.
– Nu-ţi mai face griji, colega. Poţi să pleci cu boaşele întregi. Dar ţine minte, doar te prefaci că eşti prietenul ei, atât. Să nu care cumva să ţi se urce la cap fantezia asta!
– Deci ai auzit?
Acum fluturam în minte un steag alb, cu frenezie, spre cer. OK, ai învins!

”Vreau să ştii că în ciuda a toate, mă bucur că te-am întâlnit, am zis cu o voce gâtuită. A fost cea mai norocoasă zi din viaţă mea. Dacă nu te-aş fi cunoscut, n-aş fi ştiut ce-nseamnă să mă iubească cineva, din cap până-n picioare, până şi părţile pe care mi le detest. Aş fi trecut prin viaţă cu un gol în suflet, şi măcinată de vină, dar tu mi-ai arătat o lume nouă, Bones. N-o să pot niciodată să-ţi mulţumesc pentru tot ce-ai făcut pentru mine, dar am să te iubesc în fiecare zi pân-am să mor.

Cărțile autoarei Jeaniene Frost pot fi comandate pe librarie.netlibris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro

7. Silver, flacăra argintie a dragostei de Susan Johnson (Silver Flame), Editura Elis

Nevoită să găsească o posibilitate pentru a-și întreține frații și surorile, Empress Jordan nu are altă soluție decât să-și vândă singurul bun de valoare de care dispune – pe ea însăși – celui care va oferi un preț mai mare.

Deși se temuse că decizia ei era o greșeală, în curând ajunge să creadă că în brațele străinului înalt și brun care plătise pentru ea o avere găsise adevăratul paradis.

Trey Braddock-Black, tânărul și bogatul metis, răsfățatul sorții, râvnit de toate femeile, nici nu se gândește la o relație de durată, dar, fără să-și dea seama, din clipa în care o vede pe frumoasa fată cu ochi verzi și fire aprigă este cucerit de senzualitatea ei plină de inocență.

O cumpără pentru trei săptămâni de plăceri… însă nu după mult timp își dă seama că, fără ea, viața nu mai are nici un rost…

Citate:

”O dorea mai mult decât pentru obișnuita lui plăcere sau ca pe o împreunare întâmplătoare. O dorea enorm, așa cum dorește un băiat să guste pentru prima oară dragostea, sau așa cum un copil încăpățânat vrea să atingă curcubeul, o dorea mai presus de orice raționament sau logică. O voia… acum.”

”Poate că e de vină surâsul lui, se gândi ea deodată – surâsul lui plin de cruzime și totodată ademenitor. Oare trebuia să exersezi ca să ajungi să ai un farmec atât de devastator, sau era doar o prelungire firească a vieții lui încântătoare și perfecte?”

”- Vindecă-mă, pisicuță aprigă!”

”- Ești ambra mea cenușie… afrodiziacul meu…

Ridicându-și puțin capul, își frecă fața de a ei, alunecând ușor cu obrazul peste pielea ei catifelată, nasul lui drept și fin urmărind umbra maxilarului ei. Inhală din nou.

– Ești visul meu de opiu devenit realitate.

Și o sărută cu sălbăticie, ars de dor.”

”- Te ador!

Perfect, atâta vreme cât sunt singura pe care o adori.

– Ești, ai fost și vei fi.”

 

8. Plăceri interzise de Lora Leigh (Forbidden Pleasure), Editura Nemira

Circulau zvonuri legate de Clubul situat lângă Washington D.C. Numai membrii îi cunoşteau secretul – aici, bărbaţii îşi puteau satisface dorinţa de a-şi împărţi iubitele cu un alt partener ales cu grijă…

Fostul agent FBI, John „Mac” McCoy, a renunţat la statutul sau de membru al Clubului atunci când s-a căsătorit cu Keiley Hardin. Ispititoare şi inocenţa, frumoasă şi senzuală, nu ar fi acceptat niciodată dorinţa lui Mac de a-i împărţi favorurile cu un alt bărbat. Dar curiozitatea din ce în ce mai aprinsă şi propriile ei fantezii sexuale îi bântuiau visurile lui Mac. Şi pasiunile.

Incapabil să mai aştepte, Mac îşi invită la fermă cel mai bun prieten, Jethro Riggs, cu intenţia de a o atrage pe Keiley în mrejele deliciilor ce pot fi atinse numai atunci când doi bărbaţi iubesc aceeaşi femeie. Dar intrigă nu se limitează doar la plăcerile interzise. Un caz la care Mac lucrase în trecut începe să tulbure dulcea atmosfera.

Un individ care s-a jucat întotdeauna cu victimele sale îşi face din nou apariţia, dar, de această dată, ţintă este Keiley. Pasiunea şi plăcerea, pericolul şi dorinţa se contopesc într-un joc interzis din iţele căruia nimeni nu poate scapă.

Citate:

”- Ți-ai imaginat toate astea, i-a spus pe un ton aspru. Am văzut-o în ochii tăi în ziua nunții noastre. Am văzut-o pe chipul tău de fiecare dată când îmi scormoneai trecutul. Am simțit-o, nu doar o dată, când te lăsai în voia îmbrățișărilor mele.”

”- Nu te mai împotrivi, Keiley! i-a ordonat el, pe un ton tăios. Lasă-te în voia noastră!”

”Era dezorientată și ochii îi reflectau asta. Erau căprui acum – cu unde fermecătoare de castaniu și verde, o combinație pe care el o adora. Dar mai devreme, ochii i-au strălucit ca niște flăcări verzi. Ca niște nestemate așezate pe o catifea cafenie.”

”- Mac te răsfață prea tare. Cineva trebuie să pună piciorul în prag.

– După încă o săptămână, mă vei răsfăța și tu, a spus ea, cuprinzându-l cu brațele de gât și întâlnind privirea aprobatoare a lui Mac, în care a citit dragostea, dar și bucuria.

– Vă iubesc pe amândoi, a șoptit ea, cu glasul răgușit când Jethro a făcut un pas înapoi ca să-l primească pe Mac în cercul lor.

Keiley i-a cuprins de gât pe amândoi, iar ei au strâns-o în brațe, învăluind-o în mantia pasiunii lor.

Era egoistă. Nu voia un simplu menaj à trois, voia un întreg. Și îl avea acum în brațele ei. Doi bărbați și un viitor promițător.”

9. Dulce supunere de Maya Banks (Sweet Surrender), Editura Litera

Uneori, supunerea este primul pas către preluarea controlului

Sub înfățișarea suavă a lui Faith Malone se ascunde o femeie care știe precis ce vrea: un bărbat puternic, dispus să ia totul fără să ceară – pentru că ea este dornică să-i ofere totul. Întâlnirea cu Gary Montgomery pare întâmplătoare, însă polițistul urmărește de fapt să-l găsească pe ucigașul partenerului său. Indiciile despre o posibilă legătură între criminal și Faith îl fac să se apropie de ea ca să-i întindă o capcană ucigașului. Fără să vrea însă, Gary este atras nebunește de Faith, care corespunde perfect dorințelor lui ascunse, dar ea nu pare deloc genul care ar permite unui bărbat să preia controlul total în relația intimă. Sau oare ar face-o? În ochii lui Faith, Gray este partenerul puternic, dominant, de care are nevoie, însă el pare hotărât să o țină la distanță. Prin urmare, Faith ia inițiativa pentru a-i dovedi că nu joacă un rol, ci vrea din tot sufletul să se predea partenerului potrivit.

Maya Banks și-a câștigat celebritatea odată cu publicarea seriilor de cărți erotice și de suspans romantic. Vândute în milioane de exemplare în întreaga lume, romanele sale au intrat de cele mai multe ori în topurile de bestselleruri ale New York Times și USA Today.

Citate:

”- Bărbaților le plac femeile supuse. Chiar și când afirmă contrariul O femeie frumoasă și vulnerabilă, care așteaptă de la ei să o protejeze și să aibă grijă de ea, le trezește instinctele la viață.”

”- Dacă facem asta, o să dețin controlul complet. Fără cuvinte de siguranță, fără roluri, fără sfaturi din reviste. Astea sunt porcării. Nu am trăit niciodată după regulile cuiva și cu siguranță nu m-am luat după sfaturile unor scriitori turbați care scuipă idei despre ce ar trebui și ce nu ar trebui să facă oamenii. Dacă la asta te aștepți, renunță acum.”

”- Nu vreau ca femeia cu care am o relație să devină o păpușă fără creier, la fel cum nici eu nu vreau să devin așa ceva. E nevoie de o femeie cu totul specială ca să se supună unui bărbat, dar să-și păstreze latura care o face puternică și unică. Propria ei personalitate.”

”Zâmbi fericită. Pentru prima dată în ultimele zile, soarele răsări în inima ei.

– Te iubesc, Faith. Am nevoie de tine. Nici o altă femeie n-ar putea completa cealălaltă jumătate a sufletului meu mai bine ca tine.

– Și eu te iubesc, zise ea. Nimeni nu mă poate înțelege mai bine ca tine.”

Cărțile autoarei Maya Banks pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, litera.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librarie.net, librariadelfin.ro

 

10. Mai presus de dorință de Cheryl Holt (Deeper than desire), Editura Litera, Colecția Iubiri de poveste

Lady Olivia Hopkins este de acord, fără tragere de inimă, să caute un soț, având în vedere că e singura soluție de a se salva de la ruină financiară după moartea tatălui ei. Dar nu orice soț, ci unul bogat, care să poată să-i întrețină și rudele.

Mătușa ei Margaret, aflând că Edward, conte de Salisbury, este în căutarea unei soții care să-i asigure un moștenitor, face în așa fel încât să obțină o invitație la conacul de la țară al contelui pentru Olivia, în vederea aranjării căsătoriei. Olivia acceptă, știind că e imperios necesar să se sacrifice, acceptând o căsătorie lipsită de iubire,  pentru a asigura bunăstarea familiei ei. Planul era stabilit și totul mergea bine până într-o seară, când Olivia a coborât în bibliotecă după o carte. Întâmplarea a făcut să găsească o carte erotică, ce a pus-o pe jar.

Philip Paxton, fiul nelegitim al contelui, e mai mult decât încântat când o surprinde pe Olivia – logodnica tatălui său – exact în acel moment, cu scandalosul volum în brațe, găsind astfel șansa de a-l umili pe conte, pe care îl disprețuia.

Folosind cartea ca momeală, Philip o atrage Olivia într-o legătură imposibilă, care se transformă în lecții neînfrânate de pasiune. Philip nu se aștepta în nici un caz să devină îndrăgostit de răpitoarea sa elevă. Dar ceea ce începe ca un șantaj devine curând o afacere reală a inimii pe care însă Philip vrea să o protejeze cu orice preț …

La rîndul ei, Olivia nu se aștepta la pasiunea pe care i-a stârnit-o diabolicul și chipeșul Philip.

Relația lor era una interzisă, dar calea iubirii adevărate nu a fost niciodată previzibilă ….Totodată, în carte mai avem parte de poveștile a două cupluri (fiecare dintre celelalte două cupluri include un membru al familiei Oliviei). Emoțiile îndrăgostiților se stârnesc rapid, într-o perioadă de timp scurtă, iar  scenele ”hot” nu lipsesc din carte.

Personajele sunt încântătoare, cu excepția celor care nu ar trebui să fie, desigur. Phillip este delicios și cuceritor, iar Olivia este pragmatică și cuminte. Edward, la rândul său, regretă iresponsabilitatea pe care a avut-o în trecut față de Phillip, dar nu știe cum să negocieze o relație mai bună cu el.

Descoperiți în carte cum va evolua povestea de iubire dintre Olivia și Philip, dacă și cum își vor rezolva tatăl și fiul neînțelegerile, și care sunt celelalte două cupluri de îndrăgostiți și povestea acestora.

„Buzele lui erau calde, respirația, dulce, și se simțea gustul brandy‑ului pe care îl băuse. Deși era tensionat și părea nervos, o ținea în brațe cu blândețe, cu prudență, ca și cum ar fi fost făcută dintr‑un porțelan fin și trebuia manevrată cu grijă.”

„Spera că amândoi își vor aminti de noaptea aceea ca de un episod magic, pe care îl furaseră pentru ei înșiși înainte să intervină realitatea.
Aplecându‑se în față, îi găsi gura și o sărută tandru, blând, dorindu‑și să îi arate cu trupul ce nu putea exprima în cuvinte. Plină de entuziasm, ea i se alătură, ca și cum ar fi avut și ea nevoie să îi transmită fizic afecțiunea pe care nu îndrăznea să i‑o dezvăluie cu voce tare.”

„Se simțise ca și cum și‑ar fi întâlnit destinul, ca și cum el ar fi fost singurul bărbat pe care bunul Dumnezeu îl crease doar pentru ea. Spiritul ei se înălțase în văzduh, sufletul ei cunoscuse ușurarea.
Cu siguranță, acea legătură dintre ei avea un scop. Judecând la scara întregului univers, nu ar fi fost greșit să ocolească o asemenea afinitate?”

Cărțile autoarei Cheryl Holt pot fi comandate pe librarie.netlibris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Top 10 cărți romantic-erotice contemporane

Top 10 cărți romantic-erotice historical

Top 10 cărți romantic-erotice amuzante

 

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria TOP

 

18 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *