Delicatese Literare
Top

Top 10 cărți romantic-suspans contemporane

Top 10 cărți romantic-suspans contemporane

Cărțile din acest top îmbină magistral elementele de suspans cu cele romantice, rezultatul fiind o poveste care te ține cu sufletul la gură de la prima până la ultima pagină, răsplătindu-te cu un final fericit.

1. După o noapte de Linda Howard, Editura Miron (After the Night)  

Linda Howard este o adevărată maestră a stilului romantic suspans. Pe lista întocmită de Goodreads “Best Romantic Suspense”, După o noapte se află pe poziția a treia, pe prima poziție fiind tot o carte de Linda Howard, Jocul Morții.
După o noapte” este o carte superbă, are intrigă, mister, trădări, suspans, romantism, momente fierbinți, sentimente și emoții puternice, relații complicate de familie și personaje extrem de interesante, bine conturate.
Încă de când se știa, Faith Devlin îl iubise pe Gray Rouillard, mai mare cu opt ani decât ea, fiul lui Guy, cel mai de vază om din orașul Prescott, deținător al principalelor afaceri din zonă și provenind dintr-o familie cu vechime. Mama lui Faith, Renee, era o femeie de o frumusețe izbitoare, pe care o folosea în avantajul ei, împărțindu-și favorurile cu destulă ușurință câtă vreme avea un avantaj din asta. Guy era principalul ei amant și o răsplătise generos pentru asta, dăruindu-i o mașină și permițându-i să stea împreună cu întreaga familie într-o căsuță aflată la marginea domeniului său.
Totul avea să se schimbe radical într-o noapte.
Guy și Renee dispar pe neașteptate într-o zi, fără să lase vreo scrisoare prin care să-și motiveze gestul. Gray, în vârstă de douăzeci și doi de ani, proaspăt absolvent de colegiu, a dovedit multă responsabilitate și prezență de spirit, gândindu-se cu febrilitate la cele mai bune soluții pentru a menține afacerea pe linia de plutire până când Guy se întorcea. O veste cumplită îi mai aruncă o nouă presiune pe umeri: Monica, sora lui, încercase să se sinucidă. Înfuriat și îndurerat la culme, cu nervii întinși la maxim, le pune în vedere Devlin-ilor să părăsească domeniul până seara. Întrucât aceștia nu l-au luat în seamă, i-a evacuat cu forța împreună cu șeriful și ajutoarele acestuia, punându-le în vedere să nu se mai întoarcă vreodată acolo.
Totuși, peste doisprezece ani, Faith avea să se întoarcă. Viața nu fusese prea blândă cu ea în acest răstimp, dar cu multă tenacitate și muncă asiduă reușise să răzbată. Întreaga ei familie se destrămase în acea noapte fatidică. Toți se răspândiseră care încotro, dar ea avusese marele noroc să fie preluată în plasament de o familie cumsecade. După terminarea studiilor, părea că soarta îi surâdea în sfârșit. Faith s-a căsătorit cu un tânăr dar acesta, din păcate, avea să dovedească o personalitate slabă, căzând în patima băuturii și sfârșind într-un accident tragic. Faith și-a găsit din nou tăria de a merge mai departe, reușind să pună pe picioare o mică afacere în domeniul turismului.
La douăzeci și șase de ani, Faith a revenit în Prescott, hotărâtă să rămână. A fost uimită să descopere că Gray preluase afacerea familiei, în urma unei procuri trimise la o săptămână de la dispariție de tatăl lui. Ceva nu se lega, întrucât ea știa că Guy nu plecase cu mama ei, întrucât ea o găsise la un moment dat pe Renee trăind retrasă în casa bunicii ei, dar aceasta refuzase să-i dea vreo explicație logică cu privire la plecarea ei intempestivă. Faith era hotărâtă să lămurească misterul dispariției lui Guy și dorea să i se recunoască în sfârșit respectabilitatea după care tânjise atâta.
Deși Gray încearcă să o alunge, dorind cu orice preț să protejeze liniștea mamei și surorii lui, care fuseseră devastate de vestea că ea se întorsese, întrucât asemănarea cu Renee era mai izbitoare ca niciodată, Faith era hotărâtă să nu se mai lase intimidată.
Voințele celor doi se înfruntă, atracția dintre ei crește și devine aproape palpabilă și nu e nevoie decât de o scânteie să aprindă o întreagă vâlvătaie în pasiunea lor.
Fascinat de personalitatea ei, mândru de ea și ceea ce reușise să înfăptuiască de una singură, Gray era hotărât să-și asume relația cu Faith, în ciuda opoziției mamei și surorii lui, dar investigațiile ei nu rămăseseră fără consecințe. Mai întâi, Faith primește un colet în care se afla o pisică moartă mutilată, ca mai apoi detectivul angajat de ea să dispară fără urmă. Curând, lucrurile se precipită și cei doi vor trebui să lupte pentru viața lor. Vă invit să descoperiți singuri cum se va dezlega misterul.
Cartea este captivantă, te cucerește cu farmecul ei, are un ritm este alert și te ține în priză de la început până la sfârșit. Deznodământul este foarte romantic, făcându-te să crezi în suflete pereche și că o iubire adevărată poate doborî barierele ridicate de prejudecăți și diferențe de clasă socială.

after

Cărțile autoarei Linda Howard pot fi comandate pe elefant.rolibris.roemag.rocarturesti.ro, librarie.net, librariadelfin.ro

2. Martora de Nora Roberts, Editura Litera (The Witness)

Martora este o carte tulburătoare despre alegeri greșite, asumarea consecințelor acestora, lupta pentru supraviețuire și curajul de a-ți înfrunta destinul pentru a trăi cu adevărat.
Acțiunea cărții începe în anul 2000. Elizabeth Fitch era o adolescentă genială aflată la periculoasa vârstă de aproape șaptesprezece ani. Întreaga ei existență de până atunci fusese planificată în cele mai mici detalii de mama ei, Susan Fitch, un chirurg eminent. Absolvise școala cu mult înaintea generației ei, terminase cu brio două semestre la Harvard, iar acum urma să se înscrie la facultatea de medicină pentru a reuși să ajungă să fie cel mai tânăr chirurg al spitalului, scopul final al ambiției mamei ei. Dar, odată cu intrarea în adolescență, Elizabeth constatase că dorințele ei nu coincideau cu ale mamei. Visul ei era să ajungă specialist în infracțiuni informatice în cadrul FBI, un domeniu care o fascina.
Momentul de rebeliune s-a declanșat în momentul în care mama ei a anunțat-o că a înscris-o la o școală de vară, întrucât ea urma să plece din localitate pentru a-i ține locul altui coleg, refuzând să-i acorde vacanța pe care i-o promisese. Revoltată, Elizabeth a hotărât că e momentul să-și schimbe viața și să facă propriile alegeri, începând cu hainele și modul cum arăta. S-a tuns, s-a vopsit și a plecat la mall să-și cumpere haine. Acolo s-a întâlnit cu o fostă colegă de școală, Julie, scăpată și ea de sub controlul părinților, care divorțaseră și erau mai preocupați să-și refacă propriile vieți decât să se intereseze ce făcea fiica lor. Cele două au petrecut un timp minunat împreună, iar seara, înarmate cu niște acte de identitate false, făcute la repezeală de Elizabeth, s-au dus la un club de fițe din oraș, ce aparținea Volkov-ilor, un clan mafiot. Sunt remarcate imediat de Alex Gurevici, un tânăr blond și imediat li se alătură însuși Ilia Volkov, un tânăr fermecător, cel care deținea clubul și era văr cu Alex. Îmbătată de mai multe cocktailuri de Cosmopolitan și de senzația de fericire, Elizabeth nu o poate refuza pe Julie când aceasta îi cere să meargă împreună la casa lui Alex, care le invitase împreună cu Ilia. Acesta promite să li se alăture mai târziu, fiind oprit în ultimul moment de un telefon de afaceri.
Din păcate în cursul serii are loc o execuție în stil mafiot. Alex este omorât de doi bărbați, care veniseră să-i reproșeze că fura de la unchiul său și făcuse o înțelegere cu poliția. Julie, care intrase în cameră alertată de zgomote, este executată și ea cu sânge rece. Mai mult, apare însuși Ilia, iar Elizabeth realizează cu groază că acesta era în legătură cu asasinii. Elizabeth reușește să fugă nebunește și să dea un telefon la poliție, care o preia în scurt timp. După primele declarații, este introdusă în programul de protecție al martorilor, iar mama a refuzat orice formă de comunicare cu ea, renegând-o. Din păcate, după ce a locuit o perioadă într-o casă de adăpost, doi dintre agenții supraveghetori au trădat-o, fiind racolați de Volkovi. Cealălaltă echipă de agenți a murit protejând-o pe Elizabeth, care a reușit să fugă în ultima clipă pe fereastră.
Acțiunea cărții se reia peste doisprezece ani, într-un mic orășel de provincie din munții Ozark, Bickford, unde facem cunoștință cu șeful poliției, Brooks Gleason, un bărbat cu totul remarcabil. Brooks era intrigat de Abigail Lowery, o femeie ce venise în urmă cu un an în zonă și locuia complet retrasă, refuzând orice formă de socializare și purtând în permanență un pistol asupra ei. De bani nu ducea lipsă, fiind programator liber-profesionist, specializată în sisteme de siguranță. Curios din fire, Brooks se hotărăște să afle mai multe despre femeie, convins că are ceva de ascuns. Ajuns la casa ei, aflată într-o zonă izolată, lui Brooks îi este clar că Abigail se temea de cineva, având multiple sisteme de siguranță peste tot, iar alături de ea se afla un câine uriaș de vreo șaizeci de kilograme, gata să sfâșie pe oricine ar fi amenințat-o.
Brooks își dă seama că, pentru a afla ce a speriat-o așa de tare, va trebui mai întâi să-i câștige încrederea, iar acest lucru nu se putea realiza decât într-un timp îndelungat. În același timp, simte și o atracție irezistibilă față de ea și începe să o viziteze din ce în ce mai des, ajungând în final să doarmă în fiecare noapte la ea și făcând dragoste cu pasiune. Abigail simte că, după ani de zile în care nu își permisese să se atașeze de vreo persoană sau de un loc, ar vrea să prindă pentru prima dată rădăcini. Îi plăcea casa în care locuia, peisajul din jur, compania și discuțiile lui Brooks, de care își dă seama că se îndrăgostește din ce în ce mai tare. Încetul cu încetul, prin răbdare și perseverență, Brooks reușește să doboare toate barierele pe care Abigail și le ridicase pentru a se proteja, convingând-o de iubirea lui sinceră și profundă pe care i-o purta. La rândul ei, Abigail își dă seama că, indiferent de riscul existent ca el să o părăsească după ce va afla adevărul, este corect față de el să-i mărturisească tot trecutul ei, începând cu acea noapte fatidică ce urmase rebeliunii ei adolescentine și continuând cu anii care urmaseră, în care se folosise de diverse falsuri pentru a-și termina studiile în domeniul informatic și a dobândi cunoștințele necesare pentru a câștiga bani proiectând sisteme de siguranță dar, în același timp, și pentru a se infiltra în rețeaua Volkov-ilor și a le cauza pierderi importante. În același timp, pentru a nu fi descoperită, fusese în permanență pe picior de fugă, gata să se deplaseze în alt loc și să-și ia o nouă identitate. Dăruirea lui Brooks era însă totală. Îi spune că se va implica trup și suflet alături de ea pentru a o ajuta să se răzbune și a-și duce viața mai departe fără riscuri, chiar dacă pentru aceasta va trebui să intre alături de ea în programul de protecție al martorilor. Însă Abigail se săturase de fugă. Interacționând cu el și familia lui începe să-și dorească să aibă și ea o astfel de viață, în acel loc pe care-l îndrăgise nespus.
Cei doi vor găsi o metoda ingenioasă prin care au reușit să se răzbune pe Volkovi și aliații lui, făcându-i să plătească în justiție pentru faptele lor și falimentându-i, și, în același timp, reușind să-și continue viețile lor fără ca riscul unei răzbunări din partea clanului acestora să apese în permanență asupra lor.
Cartea are intrigă, romantism, suspans, un ritm alert, dialoguri interesante, personaje credibile și un deznodământ spectaculos.

14859194

Cărțile autoarei Nora Roberts pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, litera.ro, librarie.netemag.rocartepedia.ro, carturesti.ro, dol.ro, librariadelfin.rolibrex.ro

 

3. Lunga vară fierbinte de Karen Robards, Editura Z (One Summer)

Lunga vară fierbinte de Karen Robards este o fermecătoare poveste de dragoste, cu un cuplu complet atipic, punctată de elemente de suspans bine dozate. Personajele secundare sunt și ele bine conturate, iar atmosfera micului orășel de provincie este foarte frumos redată, cu obiceiurile, prejudecățile și tabieturile locuitorilor săi, cu străduțele, casele, restaurantele și sărbătorile locale.
Acțiunea cărți începe în momentul în care Rachel Grant, o profesoară de 34 de ani, vine să îl aștepte în stația de autobuz pe fostul ei elev Johnny Harris, în vârstă de 29 de ani, după ce acesta ispășise o pedeapsă de 11 ani într-o închisoare federală pentru viol și crimă, fapte de care ea nu considerase niciodată că ar fi fost vinovat. Astfel că, după 11 ani, în momentul în care Rachel a primit o scrisoare de la Johnny prin care acesta îi solicita o slujbă, necesară în vederea eliberării condiţionate, ea nu a ezitat nici o secundă să-i ofere această șansă, angajându-l la magazinul universal deţinut de familia ei.
Rachel are însă un adevărat șoc în momentul în care apare Johnny. În locului tânărului slăbuț, frumușel și cu un aer rebel pe care și-l amintea ea, a apărut un bărbat tot chipeş, cu trăsăturile însă înăsprite de trecerea anilor, cu umeri laţi, păr negru şi lung până la umeri, cizme de cowboy, jeanşi uzaţi şi tricou alb surprinzător de bronzat, ce părea că emană pericol prin toți porii. Rachel constată că ea abia îi ajungea până la umăr. Mai mult, Johnny o măsoară din cap până în picioare cu o privire îndrăzneață, departe de privirea plină de respect pe care o aştepta de la un fost elev. Ceea ce Rachel nu știa era faptul că ea fusese obiectul multor fantezii ale tânărului adolescent Johnny, care o admira și visa la ea pe ascuns, cu o dragoste înflăcărată, lipsită însă de speranță ținând cont de diferențele de clasă socială dintre ei. Însă, ceea ce tânărul adolescent nu i-ar fi mărturisit niciodată, tratând-o mereu cu mult respect, bărbatul care devenise între timp nu are nici o reținere în a-i spune nonșalant: “Eram mort după tine în liceu. Şi încă mai sunt”.
Rachel este bulversată de atitudinea lui, convinsă că vrea doar să o şocheze. În fond, ea nu fusese niciodată prea atrăgătoare, cel mult doar drăguţă, cu un corp ce încăpea în hainele croite pe mărimea unui preadolescent, spre deosebire de fermecătoarea ei soră Becky, ce era mereu sufletul petrecerilor, în timp ce Rachel prefera să-şi petreacă timpul citind o carte. Mai mult, în urmă cu 11 ani, în acea vară fatidică în care Johnny fusese condamnat, logodnicul ei Michael, un tânăr avocat de care era îndrăgostită nebunește, o părăsise pentru strălucitoarea Becky cu care se și căsătorise, lăsând-o pe Rachel cu inima zdrobită. Astfel, deşi ea visase cândva la o carieră strălucită, rămăsese tot în casa părintească, mulţumindu-se doar să predea tinerilor elevi limba engleză. Șocul respingerii de către logodnic o marcase și îi fusese greu să se mai apropie de cineva. Acum însă, având deja 34 ani, dorea să îşi întemeieze o familie și începuse o relaţie cu Rob, un farmacist în vârstă de 40 de ani, alături de care era spera să aibă o viaţă stabilă.
Pentru Johnny, integrarea în viața micii comunități avea să se dovedească extrem de dificilă. Convinși de vinovăția lui, locuitorii micului orășel îl tratau cu multă ostilitate. Rachel era hotărâtă însă să îl ajute să se integreze, în ciuda tuturor, considerând că Johnny merita o şansă, pe care nimeni nu i-a oferit-o până atunci.
Încercând să afle ce s-a întâmplat cu familia lui, Johnny merge la casa dărăpănată și mizerabilă unde locuise, aflată în cartierul cel mai sărac. Acolo îl găseşte pe tatăl lui în fața televizorului cu un pahar de bere în mâna, înconjurat de o mizerie de nedescris, care îl respinge categoric, spunându-i că nu vrea să știe nimic de el. În magazie își găsește însă motocicletă lui, cumpărată cu bani câştigaţi de el, care putea să-i ofere de acum libertatea de mișcare.
Johnny își manifestă în continuare pe față interesul față de Rachel, tulburând-o pe aceasta, care nu va putea să lupte prea mult cu sentimentele din ce în ce mai puternice față de Johnny, cei doi ajungând să petreacă momente pline de pasiune împreună.
Deși Rachel era convinsă că, odată ce își satisfăcuse obsesia pentru ea, o va uita și se va îndrepta spre o nouă provocare, va avea surpriza să constate că sentimentele lui pentru ea erau foarte profunde și nu intenționa în nici un caz să renunțe la ea. Johnny își deschide sufletul în fața ei, povestindu-i de iadul prin care a trecut în închisoare și surprinzând-o plăcut spunându-i că a absolvit o facultate în închisoare, luându-şi o specializare în limba engleză. Când Johnny îi propune să iasă împreună ca un cuplu, Rachel, deși îndrăgostită nebunește de el, se eschivează, realizând că implicațiile erau enorme.
Johnny, rănit sufletește, își îneacă amarul în băutură în casa Glendei, o fostă prietenă din liceu, ce era divorțată și cu patru copii de crescut. Dar, după ce o ajută pe aceasta să-i pregătească pe copii de culcare, în momentul în care rămân singuri, realizează că nu simte nici o atracție pentru Glenda, în ciuda faptului că aceasta era îmbrăcată foarte provocator. În momentul în care el vrea să plece, Glenda o sună pe Rachel, dându-și seama că Johnny era prea beat pentru a conduce în siguranță, iar aceasta, deși supărată auzind unde era el, ajunge imediat și îi barează calea motocicletei, luându-l la ea în mașină.
În drumul spre apartamentul lui, cei doi se ceartă, el reproșându-i ezitările, iar ea cerându-i să se responsabilizeze, să renunțe la băutură, să-și facă un plan de viitor și să-și folosească diploma, dacă tot a luat-o.
A două zi, duminică, Rachel este chemată la postul unde aude niște vești șocante. Glenda fusese asasinată cu mai multe lovituri de cuţit, crima fiind săvârșită în acelaşi mod ca în urmă cu 11 ani, în intervalul 23.30-0.00, ceea ce îl scoatea, fără nici un fel de îndoială, pe Johnny de pe lista suspecţilor, întrucât în acea perioadă el fusese împreună cu Rachel.
Rachel simte o uşurare imensă, simțind că sufletul i se eliberase brusc. Realizează că, deși n-ar fi recunoscut nici faţă de ea, într-un colțișor ascuns al minţii ei sălășluise o mică urmă de îndoială că Johnny era nevinovat. Acum acea îndoială dispăruse complet. Mai mult, Johnny o surprinde plăcut spunându-i că s-a gândit mult la ceea ce ea i-a reproșat și a realizat că ea a avut dreptate întrutotul. Îi promite că nu va mai bea niciodată și va face tot ceea ce ea îi ceruse să facă.
După o săptămână idilică, petrecută departe de ochii tuturor, Rachel, sătulă să se mai ascundă, dorind să-și arate sprijinul necondiționat, își asumă relația cu el, afișându-se ca un cuplu.
Evenimentele se precipită și în curând viața lui Rachel va fi amenințată, ucigașul fiind o persoană la care nimeni nu s-ar fi așteptat.
Finalul este spectaculos, cu adrenalina la cote maxime și întorsături miraculoase de situații, ce oferă rezolvări fericite inclusiv în cazul unor situații ce păreau complet pierdute.
Cartea este foarte romantică, emoţionantă, cu mult suspans, are și câteva replici și momente pline de umor, personajele sunt bine conturate,  fascinante, cu caractere puternice care reușesc să-şi găsească menirea în viaţă, urmându-și inima și neținând cont de prejudecăţile celorlalţi.

one summer

Cărțile autoarei Karen Robards pot fi comandate pe litera.ro, elefant.rocarturesti.rolibrarie.net, cartepedia.ro, librariadelfin.rolibris.roemag.ro

 

4. Necunoscutul de Sandra BrownEditura Litera (Mean Streak)

Necunoscutul este un thriller foarte reușit marca Sandra Brown. O excelentă povestitoare și o maestră a folosirii cuvintelor, Sandra Brown reușește să te captiveze încă de la primele pagini. Dialogurile între protagoniști, pline de subînțelesuri, modul în care autoarea gradează acțiunea, dezvăluindu-ți încetul cu încetul indiciile îți mențin interesul treaz pe tot parcursul acțiunii, iar deznodământul complet surprinzător te va face să nu uiți prea curând această carte.
Emory Charbonneau este un renumit medic pediatru, care lucra împreună cu doi colegi de breaslă la o clinică privată. Bunătatea și devotamentul său față de meserie o făcuseră extrem de iubită în rândul pacienților. La acestea se adăugau și acțiunile sale caritabile, cărora le dedica o bună parte din timpul său liber. Acestea declanșaseră însă o ceartă serioasă cu soțul său, care îi reproșa că îl neglijează pentru a-și duce la îndeplinire proiectele în care era implicată. În ciuda presiunilor, Emory nu dorește să renunțe la acțiunea caritabilă pe care o inițiase – un maraton pentru ajutorarea bolnavilor, la care urma să participe personal, astfel că pleacă singură să se antreneze pe un traseu montan din Carolina de Nord. Blondă, cu ochi căprui, minionă, deși pare fragilă, Emory are o constituție atletică și o voință puternică, alături de înalte standarde morale.
Confuză în urma unui accident, Emory se trezește într-o cabană izolată, pe un vârf de munte, alături de un bărbat misterios –  o să-l denumesc Mister X în continuare, care refuză să-i spună orice despre el, inclusiv numele. Era evident că suferise o lvitură la cap, dar cine o lovise și de ce?
Sunt complet izolați, vremea s-a înrăutățit foarte tare, ceața și zăpada împiedicându-i să coboare în siguranță în oraș pe drumurile înguste de munte. În plus, Emory constată că telefonul îi era complet descărcat, iar Mister X îi spune că nu îi poate da nici un încărcător, întrucât el nu are nici un telefon. Mister X este un bărbat impresionant. În jur de patruzeci de ani, cu tâmplele grizonate și ochi albaștri, înalt de 1,93 metri și cântărind 102 kilograme, este un adevărat pachet de mușchi. Mister X este, după părerea mea, un erou tipic al romanelor Sandrei Brown. Extrem de dur în aparență, dovedește o tandrețe și o bunătate complet surprinzătoare în situații critice. Când Emory îl ia prin surprindere și îl atacă cu un cuțit ca o pisică furioasă, întrucât descoperise că o mințise că nu are încărcător, deoarece avea un laptop ascuns, Mister X doar se apără și o dezarmează cu multă grijă pentru a nu o răni.
Curând, Emory ajunge să ia parte la o infracțiune, participând alături de Mister X la spargerea cabinetului unui doctor, pentru a-și procura echipamentul medical necesar pentru o intervenție medicală de urgență asupra unei tinere din vecinătate, Lisa, care suferise un avort spontan. Emory constată cu stupoare că se părea că tatăl copilului era unul din cei doi frați ai tinerei, niște brute cu chip de om. Modul în care Mister X îi domină pe cei doi bătăuși e absolut impresionant.
Reîntorși la cabană, tensiunea care crescuse constant între ei explodează, iar cei doi ajung să facă dragoste pasional.
În tot acest timp, Jeff, soțul lui Emory, avusese un comportament cel puțin dubios. Anunțase cu multă întârziere dispariția soției lui, motivând că se certaseră cu o zi înainte și crezuse că ea dorise să-l pedepsească nesunându-l. În plus, constatăm că avea o amantă de o bună perioadă de timp care, se pare, era și o bună prietenă a soției lui. Mai mult, fiind de meserie consultant financiar, avusese o perioadă grea la serviciu, pierzând o promovare, iar dispariția soției i-ar fi rezolvat multe probleme financiare. El să fi stat în spatele accidentului lui Emory? Cei doi detectivi care anchetau dispariția înclinau să creadă acest lucru.
Vremea se îmbunătățește însă suficient pentru ca Mister X să poată să o aducă pe Emory în oraș. Apariția ei îi ia complet prin surprindere pe toți, mai ales că declarația ei aduce mai multe nelămuriri decât clarități. Nu furnizează nici o descriere clară a bărbatului care o ținuse în cabană, motivând că a suferit o contuzie iar amintirile îi sunt neclare. De fapt, amintirile îi revin în permanență.
Din păcate, o înregistrare de pe camera video a cabinetului medical jefuit o demască, iar ea trebuie să dea explicații privind participarea ei. Aparent, Jeff pare să o susțină, dar de fapt clocotește de furie în sinea lui. Punând cap la cap indiciile, polițiștii descoperă identitatea lui Mister X, spunându-i lui Emory că acesta a participat la un incident de o violență extremă, soldat cu moartea a opt persoane. Bulversată și confuză, Emory iese să ia o gură de aer pe balcon, moment în care apare Mister X care îi cere să vină cu el, întrucât se află în pericol. Câteodată, instinctele se dovedesc mai bune decât rațiunea, iar Emory, sfidând orice logică, alege să fugă cu el.
Sandra Brown m-a convins, încă o dată, de talentul ei incontestabil, creând personaje puternice, credibile, gradând treptat tensiunea și conducându-ne către un final spectaculos și, în același timp, mulțumitor din punctul meu de vedere.
Mi-au plăcut mult atât eroul cât și eroina. Pentru a le înțelege motivațiile, autoarea ne-a furnizat informații despre trecutul acestora, traumele pe care le suferiseră și care le schimbase destinul. În ciuda loviturilor, ambii reușiseră să-și mențină principiile morale și bunătatea față de semeni.
Mi-au plăcut și cei doi detectivi, Knight și Grange, modul cum au condus ancheta, și-au cules informațiile și au acționat pe seama lor.
De asemenea, în plan secundar, mai avem de-a face cu o poveste de dragoste între agentul FBI Jack Connell și Rebecca, sora lui Mister X.
Vă recomand cartea, este foarte bine scrisă, Sandra Brown reușește să îmbine foarte bine elementele de suspans cu cele de romance, nu deageaba este supranumită regina acestui gen.

mean

Cărțile autoarei Sandra Brown pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, litera.ro, cartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net, librariadelfin.ro, librex.ro, emag.ro

 

5. Perfect de Judith McNaughtEditura Miron (Perfect)

Perfect este o frumoasă carte romantic-suspans a cărei poveste, care te cucerește încă de la primele pagini, conține intrigă, mister, romantism, suspans, trădări și, mai presus de toate, miracolul de a primi și de a acorda cea de-a doua șansă.
Acțiunea cărții începe în anul 1976, când Margaret Stanhope, moștenitoarea unei averi imense în urma decesului soțului său, îl reneagă pe nepotul ei Zachary, alungându-l, deși acesta învățase bine tot timpul și avusese un comportament ireproșabil. Ce făcuse atât de grav Zachary de stârnise atâta ură din partea ei? Misterul îl vom desluși mult mai târziu.
Fără să comenteze în vreun fel decizia bunicii, Zachary a plecat pe jos fără o țintă. Norocul lui a fost să îl ia un șofer de furgon care mergea tocmai la Los Angeles. Ajuns acolo, găsise o slujbă la rampa de descărcare a Studiourilor Empire iar după o lună fusese remarcat de un regizor și distribuit într-un film într-un rol de ”băiat rău”. Zach a jucat extrem de convingător iar publicul l-a adorat. Cariera lui a luat-o rapid pe o pantă ascendentă. La douăzeci și cinci de ani devenise extrem de bogat, câștigase deja un Oscar și simțea nevoia unei noi provocări. Astfel că a ales să regizeze. Talentul lui incredibil avea să se remarce din nou, Zach reușind să realizeze un succes fulminant dintr-un thriller cu buget mic, relansând cariera lui Rachel Evans, o blondă strălucitoare care jucase doar roluri minore până atunci. Din păcate, Rachel avea să-și exercite talentul actoricesc și asupra lui Zach. Dându-și seama de dorința acestuia de a avea o familie și stabilitate, a jucat o scenă ca la carte, spunându-i lui exact ce dorea să audă: că ea s-a săturat de lumea superficială a cinematografului și că își dorește să se retragă și să aibă copii și o viață adevărată, cu alte subiecte decât ridurile și silueta. Curând după căsătorie, Zach și-a dat seama că a fost păcălit în stil mare. Rachel era avidă după glorie, nu rata nici o petrecere ”importantă” sau vreo ocazie de publicitate și nu avea nici un gând să aibă copii, iar Zach a realizat cu amărăciune că pentru ea el nu fusese decât o adevărată mină de aur pentru planurile ei. După cinci ani de căsnicie, relația lor nu mai era decât de fațadă. Mai mult, la ultimul film regizat de el în care ea juca rolul principal, Zach avea să o surprindă în flagrant cu amantul ei, Tony, actorul principal din film. Rachel avea să-și arate încă o dată firea de scorpie, tot ea făcând scandal și spunându-i că va divorța de el, se va căsători cu Tony și îi va lua și jumătate din banii lui. Înfuriat la culme, Zach i-a strigat că mai bine o omoară decât să-i dea acest lucru. Din film mai era de turnat doar o secvență, iar Zach, ca un adevărat profesionist, a trebuit să facă efortul de a o regiza. Cineva înlocuise însă gloanțele oarbe cu unele adevărate, iar Rachel moare împușcată. Zach a fost repede judecat și condamnat pentru crimă, avându-l alături doar pe bunul lui prieten, industriașul Mathew Farrell (pe care l-am cunoscut în Atracție periculoasă), singurul care nu s-a îndoit nici o clipă de nevinovăția lui și care i-a promis să aibă grijă de averea lui până când va fi eliberat.
După încă cinci ani, timp în care sperase zadarnic să se descopere vreun indiciu care să-i dovedească nevinovăția, Zach s-a hotărât să evadeze, având deja treizeci și cinci de ani.
Julie era o învățătoare de douăzeci și șase de ani. Prima parte a copilăriei ei, până a vârsta de doisprezece ani, fusese foarte nefericită. Abandonată de la naștere, trecuse prin diverse centre de plasament, nereușind să se adapteze. Mai mult, din această cauză, nu învățase să scrie și să citească. În schimb, avea un suflet foarte bun și generos, șterpelind diverse lucruri pentru a le da copiilor mai mici și mai năpăstuiți. Marea ei șansă avea să o constituie o psiholoagă devotată meseriei care și-a dat seama de potențialul ei și i-a găsit o familie adoptivă foarte cumsecade – un reverend și soția lui, care mai aveau doi fii mai mari și care au primit-o cu multă căldură și iubire în mijlocul lor. După paisprezece ani de atunci, Julie era mulțumită cu viața ei din micul orășel de provincie. Dorind să se revanșeze pentru binele primit, înființase o clasă pentru a le învăța să scrie și să citească pe niște femei inteligente dar care, datorită anumitor conjuncturi din trecutul lor rămăseseră analfabete. Dorind să obțină o sponsorizare pentru proiectul ei, Julie plecase la Amarillo.
După evadare, Zach avea nevoie de o mașină cu care se deplaseze. Soarta a făcut ca prima mașină pe care a pus ochii să fie a lui Julie, pe care o răpește și o amenință cu un pistol să meargă într-o destinație necunoscută. Deși la un moment dat pe drum reușește să scape iar un șofer de TIR îi vine în ajutor, Julie nu poate să îl trădeze în momentul în care el o imploră, jurându-i că nu a omorât pe nimeni. Ajunși la o cabană izolată, Julie mai reușește o tentativă de evadare, după ce găsește un scuter de zăpadă. Simțindu-l pe urmele ei, Julie abandonează scuterul care se prăbușește în apa înghețată. Disperat, crezând că ea nu s-a salvat, Zach s-a aruncat fără ezitare în râu și, negăsind-o, convins că ea a murit din cauza lui, s-a ridicat pe mal, s-a dezbrăcat de haine și s-a pregătit să moară de hipotermie. În acel moment, Julie a realizat că un astfel de om nu ar fi fost niciodată în stare de o crimă cu sânge rece. A ieșit din ascunzătoare și l-a convins să revină în casă. După o scurtă perioadă de convalescență în care ea l-a îngrijit, cei doi ajung să facă dragoste cu pasiune, Zach constatând cu uimire că el era primul ei iubit. Este mișcat de inocența și bunătatea ei, atât de diferite de lumea superficială și egoistă în care trăise el. Îi povestește lui Julie ceea ce nu mai spusese nimănui până atunci și anume originea lui și modul cum fusese alungat de acasă. Perioada petrecută la cabană a fost foarte romantică, cei doi simțindu-se rupți de lume, într-un colț doar al lor. S-au jucat în zăpadă, și-au povestit diverse lucruri despre viața lor, iar Julie a realizat că, spre deosebire de tipul dur jucat în fața ecranului, Zach putea fi amuzant, bun și generos. Din păcate, lucrurile nu puteau să dureze la nesfârșit, iar Zach o convinge să se întoarcă în micul orășel, nedorind să o supună riscurilor majore pe care îl așteptau pe drumul spre destinația lui – Mexic.
Julie este bulversată și îndurerată de despărțirea de Zach, de care se îndrăgostise profund. I se oferă o șansă nesperată de a se reîntâlni cu el, cu condiția ca ea să îl urmeze în exil în Mexic.
Din păcate, în continuare, Julie este supusă unei presiuni enorme. Bunica lui Zachary îi arată lui Julie niște dovezi ce păreau incontestabile că el își omorâse fratele mai mare și zicându-i că își face mereu reproșuri că dacă l-ar fi denunțat atunci, viața lui Rachel ar fi fost salvată. Julie refuză să o creadă pe moment dar, după ce mai mulți membri ai echipei de filmare din urmă cu cinci ani au fost amenințați cu moartea aparent de către Zach iar Tony, fostul amant al soției, este omorât, Julie începe să aibă propriile îndoieli, luând în calcul ca ceea ce spusese bunica lui să fie adevărat și anume că suferea de o tulburare mintală ce îl făcea să se creadă un justițiar și, prin urmare, avea nevoie de tratament. Julie cedează psihic și acceptă să colaboreze cu FBI-ul. Astfel, după ce ea ajunge la locul de întâlnire din Mexic, Zach este capturat. La început, el încearcă să-i transmită din priviri cât o iubea și că îi pare rău de tot ce se întâmplă dar, când a realizat că ea de fapt l-a trădat, a privit-o cu o ură profundă.
Când adevăratul ucigaș a ieșit la iveală Julie a fost sfâșiată între sentimente de bucurie, ușurare că el a scăpat și o vinovăție atât de cumplită încât o ardea pe dinăuntru, nemaiavând chef de nimic. Știa că nu are nici un rost să ia legătura cu el, întrucât Zach îi spusese clar că nimeni, niciodată nu are o a doua șansă cu el.
Dar dragostea adevărată face minuni, iar Zach a fost, în cele din urmă, destul de ușor de convins să reflecteze la circumstanțele în care ea acționase. Mi-a plăcut mult de Zach. A dovedit o mare tărie de caracter, reușind să treacă peste orgoliu și durerea trădării, ascultându-și inima, găsindu-i lui Julie justificări pe care nici măcar ea nu și le acordase și reușind să o ierte din tot sufletul, oferindu-și astfel șansa spre fericire.
În ultima parte a cărții, după atâta tensiune și situații încordate, autoarea ne-a delectat cu câteva situații pline de umor.
Deznodământul este extrem de romantic și te convinge din plin de puterea vindecătoare a iertării. Zach dovedește clar că s-a schimbat, devenind de dragul lui Julie mai bun și mai tolerant și oferind a doua șansă și familiei lui, reușind să se elibereze de umbrele trecutului și descoperind, alături de Julie, partea luminoasă a vieții.
perfect

Cărțile autoarei Judith McNaught pot fi comandate pe elefant.rolibris.rolibrarie.net, librariadelfin.ro, emag.ro

 

6. Așteptă-mă de Elisabeth NaughtonEditura Litera (Wait for Me)

Așteaptă-mă este o superbă carte romantic-suspans, cu multe răsturnări de situații, minciuni și decepții, răzbunări și sabotaje, dar care în final te face să crezi în magia celei de-a doua șanse.
În urmă cu cinci ani, Kate Alexander îşi pierduse memoria după un accident de mașină. Relația cu soțul ei, Jake Alexander nu e tocmai ideală, dar de dragul fiului ei, Reed, în vârstă de 4 ani, născut după accident, face mari eforturi de a se acomoda la noua viață. Însă, după moartea neaşteptată a soţului ei într-un accident de avion, găseşte în biroul acestuia mai multe documente șocante și fotografia unei fetiţe care nu putea fi nimeni altcineva decât fiica ei, de a cărei existenţă nu avusese habar până atunci. Kate, pentru a desluși misterul, apelează la un detectiv, Simone Conners, care face o legătură uluitoare: Kate era de fapt Annie, soția unui milionar ce lucra în industria farmaceutică, Ryan Harrison, cea despre care se crezuse că murise într-un accident de avion!
Ryan nu-și uitase nici o clipă soția, pe care o iubea ca un nebun și după cinci ani de la dispariția ei, agățându-se de un fir subțire de speranță că s-a produs totuși o eroare și ea era în viață. Pentru a putea face faţă durerii se dedicase propriilor afaceri şi creşterii fiicei lor, Julia, o fetiță dulce, deșteaptă, simpatică și vorbăreață, singura care îi mai înseninează zilele. Deși Ryan avea o grămadă de bani, faimă şi putere, iar femeile roiau în jurul lui, ar fi renunţat la toate doar pentru a o avea din nou pe femeia iubită în viața lui.
Când Kate ajunge la familia Harrison, cu toții sunt șocați de asemănarea izbitoare cu Annie, dar mai ales de faptul că ea nu dădea nici un semn că i-ar fi recunoscut pe vreunul dintre ei, nici măcar pe propria fiică!
Testele ADN dovedesc însă clar că Annie și Kate erau una și aceeași persoană ba, mai mult, că Reed era de fapt fiul lui Ryan, nu al lui Jake!
Misterul este total, iar Ryan suferă enorm. Pe când el este îndrăgostit nebunește de Annie/Kate, ea îl privește ca pe un străin. El nu poate să realizeze cum ea nu simte că este a lui, că îi aparține lui, cum nu și-a dat seama în tot acel timp cât Jake a mințit-o că e soția lui că ea de fapt era a altcuiva.
”Ryan își încleșta maxilarul dureros de tare, nedezlipindu-și privirea de la ea. De la femeia care-i era în continuare soție. Soția lui, fir-ar să fie. A nimănui altcuiva. Nu conta că nu-și aducea aminte de el. Nu conta nici faptul că nu se măritase efectiv cu nemernicul ăla de Alexander. Tot ce conta era că îi permisese ticălosului ăla să o ducă de nas cum că ar fi făcut-o. După tot ce se întâmplase între ei, inima ar fi trebui să-i spună că idiotul ăla o mințea. Ar fi trebuit să simtă că era a altcuiva.”
Dar, încercând să găsească răspunsuri, drumurile lor se tot intersectează, iar Kate începe să se simtă tot mai atrasă de Ryan. Când pasiunea dintre ei explodează și cei doi petrec clipe fierbinți împreună, s-ar părea că relația dintre ei reîncepe să funcționeze, dar minciuni și secrete din trecut riscă să-i despartă și le pun viaţă în pericol. Conspirația e mult mai vastă decât pare la prima vedere, adevăratul criminal, cel care a pus la cale întreaga șaradă, e o persoană la care nu te-ai aștepta, iar Kate a fost o victimă nevinovată într-un război al banilor, luptei pentru putere și dorinței de răzbunare.
Din fericire, viața oferă uneori o a doua șansă miraculoasă de care trebuie să te agăți cu ambele mâini.
”- Știu, Ryan. Dar acum nu pot. Am nevoie de timp pentru a pune totul la cap. Lucrurile s-au întâmplat prea repede între noi. Nu știu sigur ce îmi doresc.
– Cât crezi că îți va lua să te lămurești?
– Nu știu. Nu… nu mă aștept să stai după mine.
– Ah, iubito. Te-aș aștepta o veșnicie.”
Brusc, o veșnicie i se păru prea mult timp. Tot timpul ăsta căutase un trecut pe care îl crezuse salvator, când, de fapt, ar fi trebuit să aibă încredere în instinct. Iubirea uitată înăuntrul ei era singura care avea puterea să-i arate care era adevărul. Nimic altceva nu conta. Nu cu adevărat.

asteapta-ma_1_fullsize

Cărțile autoarei Elisabeth Naughton se pot comanda pe litera.ro, elefant.ro, libris.ro, carturesti.ro, librariadelfin.ro, emag.rolibrarie.net

 

7. Patima întunecată de Toni Anderson, Editura Leda (Dark Waters)

Patimă întunecată este o carte care te ține în priză de la început până la sfârșit, îmbinând magistral romantismul cu suspansul.
Cartea începe cu un prolog în care Davis Silver, un contabil care ispășise o condamnare pentru fraudă – de care nu fusese însă vinovat, face o descoperire periculoasă și anume că cineva furase din conturile companiei la care lucra o sumă imensă folosind codurile lui de acces. Dacă prima dată când i se înscenase o fraudă nu luptase suficient, ajungând la pușcărie, soția părăsindu-l și numai scrisorile fiicei îi mai înseninau zilele, de data asta Davis este hotărât să-i demaște pe adevărații vinovați. Scoate dovezile la imprimanta și le pune într-un plic pentru fiica lui. În drum spre casă, observă că este urmărit. Disperat, dându-și seama că va muri, îi lasă un ultim mesaj pe telefon fiicei lui. Este atacat de unul din urmăritori și împins în fața metroului.
Anna Silver, fiica lui Davis, era profesoară într-un mic orășel. Deși era o tânără frumoasă cu ochi verzi, Anna nu putea avea o relație normală, purtând sechelele unui viol petrecut chiar la balul ei de absolvire, ticălosul care o nenorocise fiind chiar fratele ei vitreg. Cuvintele batjocoritoare pe care i le spusese acesta atunci îi veneau obsesiv în minte ori de câte ori încerca să aibă o relație.
”Nimeni n-o să te creadă. Te urăsc cu toții atât de tare, încât o să râdă de tine. Și nici măcar n-ai fost bună.”
Tocmai se despărțise de prietenul ei Peter, neputând trece de senzația de greață pe care o încercase când acesta dorise să o sărute, când primește vizita poliției care o anunță de moartea tatălui. După plecarea polițiștilor, Anna descoperă mesajul de la tatăl ei în care acesta îi spunea că este nevinovat de frauda care i s-a înscenat și îi cerea să se ducă la Brent Carver, singura persoană în care mai avea încredere în afară de ea.
”Spune-i că-i cer să-și țină promisiunea pe care ne-am făcut-o unul altuia!”
Brent Carver făcuse douăzeci de ani de pușcărie după ce își omorâse tatăl cu o lovitură în cap, încercând să-și salveze fratele mai mic de la o bătaie cruntă ce ar fi putut să-l omoare. Închisoarea l-a călit, l-a făcut dur și cinic, dar în sinea lui este încă bun și sensibil. După eliberare, s-a retras în locuința sa izolată de pe coasta vestică a insulei Vancouver, unde nu primea mulți vizitatori și se mulțumea doar să picteze, pasiune pe care și-o descoperise în pușcărie.
În închisoare se împrietenise cu Davis Silver, pe care îl privea ca pe un tată. Prin intermediul scrisorilor primite de acesta, simțea că o cunoaște bine și pe Anna, fiica acestuia.
Prima întâlnire dintre cei doi este absolut memorabilă, Anna sunând la ușa lui în miez de noapte, iar el deschizându-i ușa complet dezbrăcat, cu un corp de zeu, înarmat doar cu un pistol!
Dându-și seama că tânăra are necazuri, Brent nu poate să refuze să o apere. În același timp, ambii se simt atrași, fără a se putea opune, unul de celălalt.
Patimă întunecată este un thriller alert, în care simți adrenalina la cote maxime, oferindu-ne în același timp o răvășitoare poveste de iubire dintre doi oameni cu sufletul distrus, care reușesc să se vindece reciproc.

anna

Cărțile autoarei Toni Anderson se pot comanda pe elefant.ro, carturesti.ro, librarie.net

 

8. Moștenire cu obligații de Julie GarwoodEditura Litera (Hotshot)

Julie Garwood este una dintre cele mai apreciate autoare de romantic suspense, ale cărei cărţi au fost publicate în 32 de limbi şi tipărite în 36 de milioane de exemplare. Multe dintre ele au ajuns pe primul loc în topul New York Times.
Moștenire cu obligații este o frumoasă carte romantic-suspans, scrisă în stilul inconfundabil al lui Julie Garwood, cu mult umor, acțiune antrenantă, momente de pasiune și replici spumoase.
Cei trei băieți ai familiei MacBain erau frumoși, bine făcuți și puși întruna pe șotii.  Pentru a-i mai disciplina și a le consuma energia, tatăl a decis să-i ducă la înot. Ca niște adolescenți sănătoși ce erau, le era gândul numai la fete, doar Finn, cel mare, avea 14 ani, iar frații lui gemeni, 13 ani, astfel că au fost în culmea fericirii când o familie cu trei fete s-a mutat lângă ei, asta până au aflat vârsta acestora – 7, 6 și 4 ani.
Pe când Finn era consemnat să stea acasă întrucât spărsese din greșeală geamul vecinilor cu o minge de baseball ce aterizase apoi direct pe masa acestora în bolul de salată, o observă pe fetița mijlocie, Peyton, care, scăpată de sub supravegherea părinților care tocmai dădeau o petrecere, cade în piscină și era evident că nu știa să înoate. Finn se repede ca un nebun, dă buzna în casa vecinilor, îmbrâncind pe oricine îi stătea în cale, și reușește să o salveze în ultima clipă de la înec.
De atunci, în fiecare an, pe 4 ianuarie, de ziua ei de naștere, primul lucru pe care îl făcea Peyton era să îi trimită o felicitare de mulțumire îngerului ei păzitor Finn, întrucât, dacă el nu ar fi existat, ea nu ar fi avut ce să sărbătorească.
Deși Peyton îi urmărise fascinată traseul lui Finn în viață, văzând la televizor cum câștigase trei medalii de aur la înot la jocurile olimpice, aflând apoi că absolvise șef de promoție la Standford, fiind recrutat ulterior de FBI unde lucra ca agent special, ei doi nu se mai întâlniseră față în față.
Peyton Lockhart, pasionată de gastronomie, urmase în Franţa cursurile unei şcoli prestigioase, conduse de cel mai bun chef. Ambițioasă, dorește să fie independentă și să-și facă o carieră, astfel că aplică pentru un post de critic culinar la o revista din domeniu, al cărei sediu era în Dallas. Culmea, primește postul în ciuda minimei experiențe în domeniu pe care o avea. Misterul se va lămuri în curând. Drew Anderson, șeful ei și ginerele patronului companiei, era un ticălos fără scrupule care își hărțuia sexual angajatele, beneficiind, culmea, și de sprijinul necondiționat al soției lui. Revoltată de comportamentul lui, Peyton îi întinde o capcana, înregistrându-l pe ascuns în timp ce o amenința verbal ce îi va face dacă nu îi va accepta avansurile sexuale. Peyton își dă demisia și pleacă înapoi în Texas, hotărâtă să îl informeze pe patron de comportamentul ginerelui și fiicei lui, pentru a-l opri pe Drew să mai hărțuiască alte fete pe viitor. Din păcate, Drew află de intențiile ei și, disperat să nu piardă controlul asupra revistei pe care visa să fie a lui după moartea socrului, pune ce cineva să o elimine, Peyton scăpând ca prin urechile acului.
Pe neaşteptate însă, Peyton îl reîntâlnește pe Finn, fiind invitată la nunta fratelui acestuia. Finn este fermecat de Peyton, brunetă cu păr lung, picioare lungi și corp trăznet.  Finn observă găurile făcute de gloanțe în mașină ei și simte nevoia să o apere de tot ce o amenința. În același timp, atracția dintre ei crește în ritm exponențial și cei doi ajung să petreacă momente fierbinți împreună. Conversațiile dintre ei sunt spumoase, cu multe replici pline de umor, cei doi se tachinează și se simt bine unul în compania celuilalt. Peyton se îndrăgostește din ce în ce mai mult de Finn dar, din păcate însă, o relație eșuată din trecut l-a făcut pe acesta să fie neîncrezător în reușita unei relații implicând familie și copii.
Lucrurile se complică şi mai mult atunci când Peyton şi surorile ei moştenesc Bishop’s Cove, un complex turistic de lux, situat pe malul oceanului. Condiţia impusă era de a administra complexul timp de un an şi de a obţine profit.
După ce Peyton se mută la Bishops Cove, mai multe incidente bizare se petrec. După un nou atentat asupra ei, ratat din fericire, Finn nu mai poate sta deoparte, realizând intensitatea sentimentelor pe care le are pentru Peyton. Vine alături de ea, hotărât să o apere și să nu o mai părăsească niciodată.
– Finn? șopti ea.
– Hm? răspunse el fără să deschidă ochii.
– Când ai de gând să pleci? Finn o strânse și mai tare în brațe.
Răspunsul lui fu șoptit, dar sigur.
– Niciodată.
Ultima parte a cărții este plină de suspans, iar finalul este foarte romantic.
– Îți amintești cum te opuneai căsătoriei?
Finn o îmbrățișă.
– Da, îmi amintesc. Dar să mă căsătoresc cu tine… Abia aștept să devină legal. Atunci vei fi a mea.
Va fi a lui? Finn nu știa? Mereu fusese a lui.
mostenire

Cărțile autoarei Julie Garwood pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro

 

9. Un înger păzitor de Amanda QuickEditura Litera (River Road)

Cărțile Amandei Quick sunt croite după o rețetă de succes: o treime mister, o treime thriller și o treime romance, iar Un înger păzitor nu face nici ea excepție, umorul fiind bineînţeles şi el prezent.
În urmă cu treisprezece ani, Lucy Sheridan, având șaisprezece ani pe atunci, își petrecea vacanța la mătușa ei în orășelul Summer River. Într-o seară avea să treacă printr-o experiență bizară: abia ajunsese la cea mai grozavă petrecere din oraș că Mason Fletcher, un băiat de nouăsprezece ani ce mergea pe treizeci, pe care viața îl silise să se maturizeze brusc și pe care ea îl simpatiza pe ascuns, a obligat-o să se întoarcă acasă. Ca lucrurile să fie și mai ciudate, a doua zi mătușa ei a condus-o la aeroport, interzicându-i s-o mai viziteze.
Acum însă, fiind unica moștenitoare a mătușii ei după ce aceasta își pierduse viața într-un accident de mașină, Lucy s-a întors în Summer River. Între timp, multe s-au schimbat. Lucy a devenit expertă în genealogie judiciară, iar Mason a înființat o firmă specializată în soluționarea crimelor clasate cu autor necunoscut.
”În urmă cu treisprezece ani toată lumea zicea că nu trebuie să te pui cu Mason Fletcher. Nimic nu se schimbase, cu excepția faptului că el era acum așa cum își imaginase Lucy că va fi, dar mai mult decât atât. De parcă ar fi fost călit în foc precum oțelul unei săbii străvechi. Totul la el se întărise, devenise mai puternic, mai neîndurător. Liniile ascuțite și unghiurile chipului se înăspriseră. Timpul îi adăugase niște mușchi atrăgători, solizi și îi conferise aerul unui bărbat încrezător care știe exact ce vrea, care știe ce va tolera și unde va trage linie.
Anii îi mai dăduseră și altceva: aura rară, invizibilă, a unei puteri lăuntrice calme, semnul distinctiv al unui bărbat sigur pe sine. Părea însă foarte obosit. Lucy avea sentimentul că învățase ceea ce orice înger păzitor profesionist trebuie să învețe – că nu puteai salva pe toată lumea. Pentru un bărbat atât de hotărât și de ferm ca el, trebuie să fi fost o lecție foarte dură.”
”În schimb, atitudinea ei dădea de înțeles că avusese câteva experiențe dure de când plecase din Summer River. Nu mai era fetișcana dulce, singuratică și prea naivă care putea fi ușor de prostit de un sociopat în devenire ca Brinker. Lucy cea adultă avea gheare.”
Lucy află cu stupoare că în acea noapte din urmă cu treisprezece ani, Mason a salvat-o de la o soartă cruntă – Tristan Brinker, organizatorul petrecerii fatidice, plănuia să o violeze și să o înregistreze pentru a o șantaja ulterior. A doua zi, Tristan Brinker a dispărut fără urmă, iar corpul nu i-a fost găsit niciodată.
Evenimentele se precipită în continuare, cei doi găsesc un cadavru în șemineul mătușii ce se dovedește a fi tocmai Tristan Brinker, accidentul mătușii se pare că nu a fost de fapt un accident ci o crimă, iar în sânul familiei Colfax, cea mai bogată din zonă, lupta pentru putere se acutizează, Lucy fiind prinsă la mijloc, întrucât moștenise acțiunile mătușii ei în companie, ce puteau înclina balanța într-o parte sau alta. În curând, viața lui Lucy va fi amenințată, iar Mason va trebui să joace încă o dată rolul de înger păzitor. În același timp, atracția dintre ei, existentă încă din adolescență, nu va mai poate fi negată, cei doi împărtășind clipe pline de pasiune și fiecare recunoscând în celălalt sufletul său pereche.
”Te iubesc, Lucy Chestia aia cu ”trăiește clipa” nu e rea, dar, în ceea ce ne privește, te vreau acum și pentru totdeauna.”

pizap.com14634235133421

Cărțile autoarei Amanda Quick pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, litera.ro, librariadelfin.ro, librarie.netcartepedia.ro, carturesti.roemag.ro

 

10. Nu te poți ascunde de Karen Rose, Editura Lider (You Can’t Hide)

Nu te poți ascunde este un thriller psihologic magistral construit, ce împletește partea de suspans care te ține cu sufletul la gura de la început până la sfârșit cu o tulburătoare și intensă poveste de dragoste.
Cartea este plină de peripeții și întorsături de situații, ucigașul este foarte bine ascuns, nu-i ghicești identitatea până la final și abia atunci îi pricepi motivațiile și obsesiile bolnăvicioase.
Tess Ciccotelli, un renumit psihiatru, este terifiată când realizează că un duşman fără chip şi fără nume vrea cu orice preţ să-i distrugă cariera, familia şi în final pe ea. Cineva îi chinuia pacienţii prin tortură psihică, cunoscându-le temerile cele mai ascunse, împingându-i în final la sinucidere şi făcând-o pe Tess să pară vinovată.
După primul caz de sinucidere, în care indiciile o arată ca fiind autorul moral, este anchetată de poliție, cazul fiind preluat de detectivii Aidan Reagan și Todd Murphy.
Aidan Reagan este sexy, înalt, bine-făcut, cu ochi albaștri pătrunzători. Nu o putea suferi pe Tess din momentul în care, în urma depoziției ei la tribunal, un criminal care omorâse trei fetițe fusese trimis la spitalul de nebuni în loc să facă închisoare. Astfel, în momentul în care primește cazul, prima reacție este să o considere vinovată. După primele cercetări realizează însă că totul era o înscenare, iar Tess era victima nevinovată a unui maniac periculos.  În același timp, se simte, fără voia lui, atras din ce în ce mai mult de frumoasa femeie cu păr negru și ochi întunecați, care îl fascinează și pe care simte nevoia să o apere. La rândul ei, Tess nu poate rămâne imună la farmecul lui Aidan, atât de puternic, inteligent, onest și neînfricat, astfel că în curând ambii se vor îndrăgosti puternic unul de celălalt, scenele lor de dragoste fiind foarte pasionale.
Crimele continuă însă în ritm amețitor, căzând pe rând victime mai multe persoane care aveau o legătură cu Tess iar Aidan, pentru a o proteja, o ia la el acasă, unde considera că îi poate oferi protecție.
Mai mult, din mai multe indicii, se părea că ucigașul era un apropiat al lui Tess iar aceasta, înconjurată de minciuni și trădări, bulversată de moartea atâtor persoane apropiate, nu mai știe în cine mai poate avea încredere, simțindu-se încolțită din toate părțile, cu atât mai mult cu cât nu avea nici o idee de motivațiile persoanei ce îi dorea atâta rău.
Cartea continuă cu multe peripeții, întorsături de situații, indicii și piste false, iar revelațiile din final te lasă mască, nu ai fi putut ghici deznodământul în nici un caz.
Epilogul este foarte romantic și vine ca o gură de oxigen necesară după un carusel de emoții, tensiune extremă și dezvăluiri șocante.

Nu te poti ascunde_tipo_galb

Cărțile autoarei Karen Rose se pot comanda de pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, emag.ro

 

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria TOP

65 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *