Delicatese Literare
Top

Top 10 cărți romantice a căror acțiune se petrece în preajma Crăciunului

Top cărți romantice de Crăciun

Crăciunul este acea perioadă magică din an, încărcată de speranță, în care te simți mai bun și mai curat, ajungi să crezi că miracolele se pot întâmpla aievea, iar sufletul ți se încarcă de bucurie!

Am ales pentru acest top 10 cărți deosebit de romantice, a căror acțiune se desfășoară în preajma Crăciunului, iar această sărbătoare, cu toate simbolurile ce o însoțesc, are un rol important în poveste.

Eroii acestor cărți își pierduseră speranța într-o viață fericită, însă magia Crăciunului a provocat un miracol, ajutându-i să-și găsească sufletul pereche și readucând iubirea și bucuria de a trăi în viața lor.

1. Parfumul dragostei de Lisa Kleypas (Christmas Eve at Friday Harbor)

O FETIȚĂ ÎȘI CAUTĂ O FAMILIE

Într-o noapte rece și ploioasă de toamnă, Holly, o fetiță de doar șase ani, își pierde mama. Din acea noapte, Holly refuză să mai vorbească.

UN BURLAC ÎȘI CAUTĂ O SOȚIE

Mark Nolan recunoaște că ultimul lucru de care ar avea nevoie în viața lui, este o fetiță de șase ani. Totuși, foarte curând, el va constata că ar fi dispus să facă orice ca viața fetiței să fie din nou așa cum și-o dorește ea. Sora lui Mark i-a lăsat un testament prin care îi încredințează copila și i-a scris : „Ești singurul care poate avea grijă de ea. La început va trebui pur și simplu să o iubești. Restul va veni de la sine.“

CÂTEODATĂ E NEVOIE ȘI DE PUȚINĂ MAGIE...

Maggie Conroy nu mai are curajul să creadă în iubire, după ce și-a pierdut soțul în urmă cu un an. Totuși, ea crede că imaginația poate face minuni. Proprietară a unui magazin de jucării, Maggie trăiește într-o lume care îi este foarte dragă. Când îl cunoaște pe Mark Nolan, care vine în magazinul ei însoțit de o fetiță, ea își dă seama imediat că aceasta are nevoie disperată de puțină magie. Iar magia vine în viețile lor însoțită de dragoste...

Parfumul dragostei de Lisa Kleypas ne oferă o încântătoare poveste de dragoste, condimentată cu umor și un strop de magie, acțiunea cărții desfășurându-se în preajma Crăciunului.

Mark Nolan nu avusese parte de prea multă iubire sau căldură în copilărie și adolescență, părinții lui fiind mult prea preocupați să se certe între ei pentru a le mai purta de grijă celor patru copii ai lor. Mark era cel mai mare dintre frați, fiind urmat de Sam, cu doi ani mai mic decât el, Victoria și Alex.

Crescând nesupravegheați, cei trei frați cutreieraseră toate porțiunile de pe insulă, pe care o cunoșteau ca în palmă și de care rămăseseră legați sufletește. Astfel, după terminarea colegiului, toți cei trei frați au revenit pe insulă pentru a-și întemeia o afacere. Mark avea o afacere cu cafea prăjită, Sam cumpărase o porțiune întinsă de pământ, inclusiv un conac aflat pe acesta, pentru a-și întemeia o vinărie, iar Alex avea propria firmă de construcții.

Singura care încercase să se rupă de locurile natale fusese sora lor, care plecase la Seattle. După o scurtă perioadă petrecută alături de un grup boem, care îi oferise Victoriei hrana artistică și strălucirea după care tânjise dintotdeauna, ea își găsise în cele din urmă un job stabil, moment în care descoperise cu surprindere că era însărcinată. În ciuda insistențelor fraților ei, Victoria refuzase să spună cine era tatăl, alegând să-și crească singură, cu mult devotament, fetița – Holly.

Din păcate, pe când Holly avea doar șase ani, Victoria a murit într-un tragic accident de mașină. În testamentul lăsat de ea îl numise tutorele fetiței pe Mark, scriindu-i un mic bilet în care îl încuraja să nu-i fie teamă că nu va face față responsabilităților, întrucât ce era cel mai important era să o iubească pe nepoțica lui, iar restul va veni de la sine.

Mark, un bărbat foarte bun și onorabil, nu a ezitat nicio clipă în a accepta, solidarizându-l și pe Sam pentru a o crește împreună, cu atât mai mult cu cât casa spațioasă aflată pe proprietatea acestuia putea fi recondiționată și transformată într-o reședință potrivită pentru un copil.

Deși cei doi unchi o înconjuraseră pe micuță cu multă dragoste și tandrețe, ea nu își revenise în urma șocului suferit după moartea mamei ei nici după șase luni, refuzând să scoată o vorbă, deși mai mulți terapeuți încercaseră să o vindece.

Maggie Conroy avea și ea propriul trecut dureros. În vârstă de douăzeci și opt de ani, era văduvă de doi ani de zile, când mult iubitul ei soț, Eddie, murise de cancer, o boală nemiloasă cu care luptase un an și jumătate, timp în care Maggie îi fusese alături clipă de clipă…

În ciuda insistențelor familiei ei de a-și reface viața, Maggie era decisă să nu se mai recăsătorească vreodată, întrucât nu credea că ar mai putea simți pentru altcineva ce simțise pentru Eddie, iar suferința ei după ce îl pierduse fusese cumplită…

Totuși, întrucât adora copiii și nu putuse să-i aibă pe ai ei, Maggie decisese să deschidă un magazin de jucării pe insulă.

Destinul avea însă propriile lui planuri și, socotind că fusese destulă suferință în viața lor, decisese să le dea o mână de ajutor.

Astfel, Mark, însoțit de Holly, a intrat în magazinul lui Maggie pentru a-i alege fetiței o jucărie. Maggie a empatizat imediat cu fetița. Cu multă căldură și blândețe, Maggie i-a povestit lui Holly despre magie și ținuturi fermecate, arătându-i o superbă casă în miniatură, spunându-i că acolo locuia o zână, care pleca în timpul zilei și revenea abia seara. Din păcate  însă, nu știa numele zânei pentru a i-l trece pe ușa casei.

Deși, având o fire deosebit de pragmatică, Mark s-a strâmbat auzind poveștile pe care Maggie i le spunea copilei, nedorind ca aceasta să aibă așteptări nerealiste, la plecarea din magazin un mic miracol s-a produs, Holly vorbind pentru prima dată după șase luni.

Totuși, deși atracția dintre Mark și Maggie a fost instantanee, fiecare fiind puternic impresionat de celălalt, o relație dintre ei părea puțin probabilă. Maggie intenționa să-i rămână fidelă amintirii soțului ei, iar Mark avea deja o iubită, Shelbey.

Mai mult, Sam descoperise o scrisoare adresată de Holly lui Moș Crăciun, în care ea îi cerea o nouă mămică.

”Dragă Moș Crăciun,

Anul acesta vreau un singur lucru

O mămică

Te rog, nu uita că acum locuiesc în Friday Harbor.

Mulțumesc,

Cu dragoste,

Holly”

Puternic impresionat de cuvintele fetiței, Mark începuse serios să se gândească să-și întemeieze o familie cu Shelbey, cu care avea o relație plăcută, lipsită de tensiuni.

Un concurs de împrejurări avea însă să-i ajute pe cei doi să aibă curajul să-și urmeze glasul inimii.

Mark va realiza că Shelbey era departe de a fi o mamă potrivită pentru Holly, întrucât era incapabilă să se atașeze de un copil care nu era al ei. Mai mult, degeaba i-ar fi oferit Mark o nouă mămică lui Holly, dacă el ar fi devenit nefericit, tânjind în secret la altcineva. În urma acestor revelații, Mark  a încetat să mai lupte cu propriile sentimente pentru Maggie, fiind decis să utilizeze orice mijloc pentru a o cuceri.

Îndrăgostită la rândul ei de Mark, Maggie n-a avut nicio șansă în a-i rezista asaltului acestuia, nicicând capitularea nefiind mai plăcută!

Finalul îți demonstrează din plin că puțină magie poate readuce lumina și bucuria în viața cuiva, care încetase de mult timp să mai spere la miracole!

”În sfârșit, Mark Nolan începuse să creadă în minuni.”

Cărțile autoarei Lisa Kleypas pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, librariadelfin.ro, librarie.netemag.rocarturesti.ro

 

2. Dincolo de tăcere de Kristin Hannah (Comfort & Joy)

Proaspăt divorțată, frumoasa Joy Candellaro se hotărăște să se rupă de viață de viață de zi cu zi și se aventurează într-o vacanță. După accidentul de avion căruia îi supraviețuiește, se trezește într-un orășel necunoscut, în cabană lui Daniel O’Shea, care locuia acolo împreună cu fiul sau. Zilele care urmează au un efect uimitor asupra lui Joy, vindecând-o nu numai fizic, ci și din punct de vedere spiritual. Ea va descoperi o lume magică, plină de iubire, armonie și speranța. O poveste captivantă despre destin și viață, în care trădarea, dragostea, puterea iertării sunt trăiri care le influențează în bine sau în rău. Și totuși... niciodată nu este prea târziu pentru fericire.

Dincolo de tăcere este o carte superbă, emoționantă și plină de sensibilitate! Acțiunea cărții se petrece în preajma Crăciunului, o perioadă magică, încărcată de speranță, în care se produc adesea miracole ce salvează și schimbă destine!

Joy Candellaro iubea cândva Crăciunul mai mult decât oricare altă perioadă a anului. Însă acum, pe măsură ce se apropia sărbătoarea, ea nu-și mai putea găsi vechiul entuziasm. Recent divorțată, în urma incredibilei trădări a soțului și surorii ei, Joy se simțea singură și deznădăjduită.

Când sora ei îi dă vestea bulversantă că aștepta un copil și că urma să se căsătorească cu fostul ei soț, Joy ia o decizie intempestivă. Fără să spună nimănui, ea cumpără un bilet și se îmbarcă cu un avion spre o destinație cu un nume predestinat – Hope (speranță), ceea ce ea simțea că îi lipsește cu desăvârșire. Atunci când avionul se prăbușește pe neașteptate, Joy este azvârlită de suflul exploziei departe în pădurea tropicală.

Deși aude în depărtare sunetul sirenelor ambulanțelor, Joy ia decizia îndrăzneață de a fugi din acel loc, lăsându-și viața obișnuită în urmă, ajungând să trăiască astfel o aventură diferită de orice și-ar fi putut imagina.

Mergând prin pădure, Joy ajunge la o căsuță aflată într-un luminiș, un loc ce părea aproape ireal, desprins parcă dintr-un basm. În căsuță îl găsește pe Bobby O’Shea, un băiețel în vârstă de șase ani, care petrecea primul său Crăciun după ce rămăsese orfan de mamă, cu care locuise singur după divorțul părinților. Nefăcând prea bine față pierderii, Bobby s-a izolat de toată lumea, vorbind doar cu cel mai bun prieten al lui, invizibil pentru cei din jur.

Tatăl lui Daniel era disperat să-și ajute fiul, încercând din răsputeri să reînnoade o legătură cu el.

Atunci când Bobby o întâlnește Joy, între cele două suflete aflate în suferință se formează o conexiune profundă și puternică. Ajutându-i Bobby și Daniel să se vindece sufletește, Joy se regăsește pe ea însăși și bucuria de a trăi.

Visul frumos al lui Joy se spulberă însă într-o clipită când ea se trezește pe un pat de spital, având-o alături pe sora ei Stacey, care îi spune că a stat în comă în tot timpul care a trecut de la accidentul de avion. Aflând acest lucru, lumea lui Joy este distrusă, iar inima ei făcută bucăți din nou.

Dar amintirile misterioase, care păreau atât de aievea, din noaptea magică de Crăciun, o noapte de visuri imposibile și șanse neașteptate, o determină pe Joy să-și găsească curajul de a crede în iubire și miracole, mergând să caute o familie care era puțin probabil să existe în realitate, dar care putea să-i ofere singura șansă la o viață fericită.

”Și în acest moment am o revelație: n-am petrecut Crăciunul anul acesta. Mi-am petrecut sărbătoarea într-o încăpere albă care mirosea a dezinfectant și a flori. N-a existat dimineața aceea magică, nu s-au deschis daruri și nici nu s-a jucat la nesfârșit Monopoly.

Nimeni nu și-a păstrat Crăciunul pentru mine. Până acum. Lacrimile îmi ard ochii, dar nu curg. Dintre toți oamenii din viața mea, acești doi străini din viața reală și-au păstrat sărbătoarea pentru mine. Cum este posibil? Sau nu este?

– Suntem în luna martie, spun eu ridicând privirea spre Daniel. Brusc mă tem că este doar o minciună. Sunt undeva în comă, nu? Mă retrag un pas.

– N-a încetat niciun moment să creadă, îmi spune Daniel. N-a vrut să petreacă Crăciunul fără tine.

– Dar pomul…

– Este al șaselea.”

”Este un sărut rapid, o simplă atingere a buzelor, nimic mai mult, dar ajunge adânc în mine, încălzind un loc rămas rece de multă vreme. Mă aplec spre el și-l prind cu mâinile pe după gât. Mi se pare că aud băiețelul chicotind.

– Vino, Joy, zice Bobby. Te așteaptă darul, să-l deschizi.

Și eu zâmbesc. Aici și acum. Este cel mai grozav dar din viața mea.

Ridic privirea spre Daniel și șoptesc: ”Minune…” și știu că până la sfârșitul vieții vom crede în ea.”

Cărțile autoarei Kristin Hannah pot fi comandate pe elefant.ro, libris.ro, litera.ro, librarie.netcartepedia.ro, carturesti.ro, librariadelfin.rodol.ro

 

3. Irezistibil de Jill Shalvis (Simply Irresistible)

Maddie More constată că trebuie să facă o schimbare radicală în viață când, în aceeași zi, își pierde jobul și decide să renunțe la o relație sentimentală care nu îi mai aduce nici o mulțumire sufletească. Cum nu mai are nimic care să o lege de Los Angeles și refuzând să se lase pradă depresiei, Maddie se hotărăște să preia moștenirea lăsată de libertină ei mama - un han dărăpănat din orășelul Lucky Harbor, de pe malul Pacificului. Deși vede în această schimbare oportunitatea de a-și găși un cămin nou și o carieră inedită, lucrurile nu sunt atât de simple când în această aventură trebuie să-și convingă și surorile vitrege să i se alăture.  În plus, apariția lui Jax Cullen, constructorul angajat pentru renovarea hanului, un bărbat sexy, fermecător și dispus să îi pună totul la picioare reprezintă pentru Maddie o complicație neașteptată. Va reuși Cullen să o facă să-și depășească problemele de familie, teamă de implicare si vulnerabilitatea? Va avea Maddie curajul să acorde o a două șansă dragostei?

”Irezistibil” este o carte delicios de amuzantă (am râs în hohote la anumite pasaje) dar și extrem de romantică, plină de căldură, despre miracolul celei de-a doua șanse, noi începuturi, curajul de a lupta pentru ceea ce îți dorești, relații de familie care se leagă după mulți ani, secrete dezvăluite și solidaritate umană, lăsându-te cu o stare de bine la sfârșit.

Maddie Moore este o tânără de douăzeci și nouă de ani, aflată la un moment de cotitură al vieții. Se despărțise în urmă cu șase luni de iubitul ei abuziv, căruia îi tolerase ani de zile episoade de brutalitate în care el o lovea din senin, până ce ajunsese să își piardă demnitatea și respectul de sine. După ce își găsise în sfârșit curajul pentru a-l părăsi, soarta îi dăduse o nouă lovitură în momentul în care fusese concediată de la serviciul de la casa de producție din Los Angeles, unde muncise ca o sclavă până atunci, șefii neputându-i tolera izbucnirea de revoltă când îi turnase fostului ei iubit, avocatul de succes al firmei, cafeaua fierbinte în poală.

Pentru a nu se lăsa pradă depresiei și lipsei de perspective, Maddie se hotărăște să preia moștenirea dată de libertina ei mamă Phoebe – un han dărăpănat din orășelul Lucky Harbor, de pe malul Pacificului, pe care aceasta i-l lăsase prin testament ei și celorlalte două surori ale sale, cu rugămintea ca acestea să îl administreze împreună. Din păcate, Maddie nu era prea apropiată de surorile ei, pe care le cunoștea prea puțin, fiecare având un alt tată, în custodia căruia fuseseră trecute fiecare, mama lor fiind o fire boemă, simpatizată de toți cei care o cunoscuseră, dar incapabilă să-și asume responsabilitatea creșterii propriilor copii.

De la început este evident că cele trei surori au planuri diferite în privința hanului. În timp ce Maddie ar fi dorit să îl renoveze și să îl păstreze, administrându-l împreună așa cum își exprimase dorința mama ei, Tara pare nerăbdătoare să îl vândă cât mai repede, pentru a se întoarce la soțul ei sexy ce se ocupa de curse de mașini și la slujba ei de conducere într-o companie importantă din Dallas. Chloe pare nehotărâtă, nedorind pe moment să încline balanța într-o parte sau alta.

La un bar din localitate – Coliba iubirii, Maddie îl cunoaște pe Jax, un motociclist sexy care reușește să o provoace pe Maddie să făcă ceva ce nu mai făcuse de săptămâni bune: să pufnească în râs. După o conversație relaxată, Jax o conduce la han dar nu cu motocicleta, ci într-un jeep roșu, cu o explicație simplă – să-i fie ei mai cald. La despărțire se sărută cu el, simțind senzații de mult uitate și pe care credea că nu le va mai experimenta vreodată.

Surorile ei sunt uimite observând-o de la fereastră cum se săruta cu un necunoscut. După ce se tachinează reciproc, cele trei surori încep să se simtă tot mai bine împreună, găsind afară un pin căzut și decorându-l ca pe un pom de Crăciun, care urma să fie peste trei săptămâni, cu luminițe în formă de ardei iuți și cu tot felul de poze cu bărbați găsite într-o revistă. Momentul este deosebit de amuzant, reușind să le apropie pe cele trei surori mai mult decât orice discuție formală.

”Decorară brăduțul cu ce găsiră, adică niște obiecte de prin bucătărie și un cablu cu luminițe în forme de ardei iuți, de care Chloe își amintea că-l văzuse la una dintre petrecerile monstruoase din anii ’90.

Tara descoperi un teanc de numere din National Enquirer, vechi de două decenii.

– Evanghelia lui Phoebe, zise cu afecțiune în glas ținând un exemplar cu Mel Gibson pe copertă. Decupă fotografia și o atârnă în pom. Ce e? întrebă ea când le văzu pe Chloe și Maddie holbându-se. Mi-aș trage-o cu el.

– Îți dai seama că nu mai arată așa, nu? râse Chloe.

– Ei, e fantezia mea.

Își petrecură următoarea jumătate de oră bând încă o sticlă de vin și decupând toate pozele tuturor tipilor cu care ”și-ar fi tras-o”. Se vădi că erau destul de puțini. Maddie și-i adjudecă pe Luke Perry și Jason Priestley – înainte să facă toate filmele alea proaste de televiziune. Chloe, în schimb, se dădea în vânt după tipii din formațiile muzicale. După toți.

– Nu putem împodobi pomul doar cu tipi sexy, decise Tara.

Chloe încuviință din cap și atârnă o linguriță de servit, apoi își înclină capul ca să vadă dacă stătea cum trebuie și o mută cu câțiva centimetri, de parcă ar fi recreat Mona Lisa.”

După ce beau împreună mai multe pahare de vin, ajung la un armistițiu. Convin toate să renoveze hanul și să ia o hotărâre finală după anul nou. Bucuroasă de răgazul primit, Maddie dă imediat telefon la firma locală de renovări, al cărui număr îl găsise în ziar, și lasă un mesaj în care spune că dorește un specialist care să se apuce de treabă cât mai devreme a doua zi.

Constructorul angajat pentru renovarea hanului se dovedește a fi chiar Jax! Atracția între Maddie și Jax crește în permanență, cei doi ajungând la un moment dat să facă dragoste cu pasiune. Jax își dăduse seama din mici gesturi că fusese abuzată, mai ales când el dorise doar să-i aranjeze o buclă, iar ea se ferise brusc, ca și cum se temea să nu fie pălmuită. Își dă seama că trebuie să-i câștige încrederea încetul cu încetul, așa că îi lasă suficient timp și spațiu pentru a se convinge singură de prioritățile sale. Mai mult, cu orice risc, își dă seama că trebuie să-i mărturisească ceva – era avocat, iar până să se întoarcă în Lucky Harbor a locuit în Seattle, unde a practicat dreptul. Renunțase la carieră scârbit de clienții pentru care lucrase și revenise în Lucky Harbor, unde își investise eficient banii în tot felul de afaceri locale – era coproprietar al barului împreună cu Ford, își făcuse firma de renovări, iar în plus mai era și primarul orașului.

Răbdarea, bunătatea, generozitatea, tandrețea și iubirea necondiționată pe care i-o poartă Jax dau roade, iar Maddie coboară încetul cu încetul toate barierele pe care și le ridicase pentru a se proteja de cei din jur în fața lui. Ceea ce simte pentru el n-a simțit pentru nimeni, niciodată.

”El era totul pentru ea. Acesta era adevărul simplu și înspăimântător.”

În același timp, Surorile încep să lege o relație din ce în ce mai apropiată una cu cealaltă. Glumesc împreună și își fac confidențe, dovedindu-se că multe lucruri nu erau așa cum păreau la prima vedere,

Soarta le dă o nouă lovitură în momentul în care un incendiu izbucnește la han chiar în ziua de Crăciun. Timpul petrecut împreună, faptul că și-au dezgolit sufletul una față de celelalte le-au apropiat însă foarte mult pe surori, care sunt hotărâte acum să lupte și să îndeplinească visul mamei lor – acela de a reface și conduce hanul împreună.

”- Ai venit aici ca o învingătoare, Maddie. Poate ai pierdut o rundă sau două, dar erai în picioare. Vrei să rămâi în Lucky Harbor? Luptă pentru asta. Vrei o relație cu surorile tale? Luptă pentru asta.

– Dar tu? O relație cu tine?

Se dădu înapoi ca să-i privească fața, de parcă ar fi încercat să-și întipărească trăsăturile ei în minte. Când vorbi, vocea lui era gravă și plină de emoție.

– Sunt deja al tău. Mereu a fost așa. Tot ce trebuie e să pășești în ring.” 

”Uitându-se la el, își văzu viitorul și simți cum toată durerea din inimă îi dispărea.

– Aparțin acestui loc, îi șopti lipindu-se de el. Și îți aparțin și ție.”

irezistibil

Am inclus cartea și în Top 10 cărți romantice contemporane cu mult umor

Cărțile autoarei Jill Shalvis pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, litera.ro, cartepedia.rocarturesti.ro, librarie.net, librariadelfin.roemag.ro

4. O zi de decembrie de Josie Silver (One Day in December)

Laurie e convinsă că dragostea la prima vedere e un mit. Dar, într-o zi de decembrie, printr-o ninsoare puternică, zărește din autobuz un bărbat și știe imediat că l-a găsit pe EL.

Convinsă că îi e sortit să-l revadă, își petrece un an de zile căutându-l prin toate cafenelele din Londra. Nu îl găsește, în schimb, îl reîntâlnește la o petrecere de Crăciun, când cea mai bună prietenă i-l prezintă că pe noul ei iubit, Jack, bărbatul din stația de autobuz.

În ziua de 21 decembrie 2008, pe când avea doar douăzeci și unu de ani, Laurie a trăit un moment magic, în ciuda scepticismului ei de până atunci că dragostea la prima vedere nu poate exista. Mergând plictisită și obosită, într-un autobuz aglomerat, plin de persoane pestrițe, Laurie a observat într-o stație un tânăr blond fermecător, ce citea o carte. Era evident că nu aștepta acel autobuz, însă, intersectându-și privirile cu ale ei, ambii au părut străfulgerați de un curent magic, simțind o inexplicabilă conexiune cu celălalt. Din păcate, Laurie era prea timidă pentru a-și găsi curajul de a împinge oamenii din fața sa și a coborî impulsiv în stație, iar el, deși a făcut gestul de a se urca, a ezitat o clipă în plus, ratând autobuzul ce s-a pus în mișcare…

”De acum înainte, dacă mă întreabă cineva dacă m-am îndrăgostit vreodată la prima vedere, am să-i răspund că da, m-am îndrăgostit un minut glorios, pe 21 decembrie 2008.”

Întoarsă după Anul Nou în apartamentul pe care îl împărțea cu buna ei prietenă, Sarah, ambele își împărtășesc experiențele trăite în timpul sărbătorilor de iarnă. Aflând despre tipul din autobuz, Sarah, entuziastă și energică, a convins-o pe Laurie că trebuie să-l găsească neapărat. Timp de zece luni, cele două prietene și-au întețit eforturile, căutându-l pe bărbatul misterios în pub-uri, parcuri, precum și în oricare alte locuri posibile le treceau prin minte, din păcate fără succes.

Însă, pe 18 decembrie 2009, tocmai când Laurie luase hotărârea de a încerca să-l uite pe bărbatul din autobuz, pentru a putea merge mai departe în viață, destinul îi dă o lovitură cinică.

La o petrecere, Sarah i-l prezintă pe noul ei iubit, Jack, însă, în momentul în care îl vede pe Jack, Laurie este împietrită de șoc. Jack era chiar bărbatul ei din autobuz!

Deși, citind cartea, ai senzația că soarta complotează împotriva celor doi – Laurie și Jack – să fie mereu în contratimp, tot destinul va avea în cele din urmă un cuvânt de spus…

Cele mai importante momente ale cărții se întâmplă în luna decembrie, în preajma Crăciunului, începând cu anul 2008 și terminând cu 2017. Câteodată, miracolele se produc, trebuie doar să ai răbdare să le aștepți…

”Lucrul ăsta nu s-ar fi întâmplat în nicio altă perioadă a anului. Scoția este cuprinsă oficial de febra unei povești de dragoste de Crăciun și, oricât de greu de crezut ar părea, sunt în rolul lui Hugh Grant.”

”După un timp, cu răsuflarea tăiată, se oprește din sărutat și ni se încrucișează privirile.

– De ce am așteptat atât de mult?

– Aș aștepta și o viață după tine. Te iubesc, Jack O’Mara!

– Și eu pe tine, Laurie James! răsuflă el. Rămâi cu mine?

– Întotdeauna.”

O zi de decembrie se poate comanda pe nemira.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro

 

5. Speranțe regăsite de Luanne Rice (Silver Bells – 2004)

Se știe că nicicând singurătatea nu e mai apăsătoare decât în preajmă și în timpul sărbătorilor, cînd totul îți amintește de momentele trăite alături de cei dragi, plecați ireversibil pe alte tărâmuri. Christy Byrne și Catherine Tierney sunt doi oameni marcați puternic de un trecut sumbru și trist. Dar un incident la care asistă Catherine va crea o punte neașteptată între ei, redându-le speranța într-o perspectivă la care nu mai visau. O poveste impresionantă și tonică în același timp, despre puterea de a depăși momentele grele ale vieții, când crezi că totul este pierdut, și de a te mobiliza în lupta pentru regăsirea drumului spre fericire.

Speranțe regăsite de Luanne Rice este o carte deosebit de caldă și înduioșătoare despre legăturile de familie, magia dragostei și regăsirea speranței după o lungă perioadă de tristețe și singurătate. Este o carte clasică de Crăciun, însă poate fi citită în orice perioadă a anului, fiind o lectură extrem de potrivită în aceste zile tulburi pe care le trăim acum.

Christopher „Christy” Byrne este un fermier din Nova Scotia, care deține o fermă de brazi și călătorește în fiecare an în New York, unde stă timp de o lună înainte de Crăciun, pentru a-și vinde copacii. Soția sa murise în urmă cu patru ani și de atunci își creștea singur fiul și fiica, încercând totodată să-și țină afacerea pe linia de plutire. Munca la fermă era grea și riscurile enorme. Într-o vară secetoasă un fulger nimerise un pin care se aprinsese, iar focul se întinsese cu repeziciune, Christy reușind cu multe eforturi să stingă incendiul, ajutat și de fiul său Danny, care ratase din acest motiv două examene foarte importante la școală.

Danny era un elev cu rezultate excepționale la învățătură, iar profesoara lui încercase să-l convingă pe Christy să-l trimită să studieze la universitate, spunându-i că, deși știa că nu dispunea de mijloacele financiare necesare, Danny ar fi putut accesa o bursă. Christy refuzase însă categoric, invocând faptul că Danny urma să preia de la el afacerea cu brazi, pentru care studiile universitare erau inutile.

În urmă cu un an, Christy primise o grea lovitură. Danny, care doar ce împlinise șaisprezece ani, refuzase să se întoarcă în Nova Scotia, informându-și tatăl că dorește să rămână în New York. Disperat, Christy încercase să-l răzgândească, însă Danny se zbătuse frenetic, refuzând să-l asculte. Urmarea fusese că jacheta lui Danny se rupsese, iar un cot al acestuia îl lovise pe Christy în nas, iar sângele începuse să curgă. Pentru privitori, scena părea desprinsă dintr-un coșmar, astfel că alertaseră poliția, care ajunsese rapid la fața locului, exact când Danny reușise să se desprindă de tatăl său și să fugă.

Deși acuzațiile împotriva lui Christy fuseseră retrase, pentru acesta anul care urmase fusese unul extrem de trist, încărunțind brusc și apărându-i noi riduri, grija față de Danny copleșindu-l în fiecare zi, neștiind dacă acesta și-a găsit vreun adăpost și mijloace de subzistență. În același timp, îl rodea vina de a nu-și fi înțeles fiul, neascultându-i dorințele și împingându-l astfel la acest gest extrem… O singură vedere primită de la Danny în acest răstimp, în care el își asigura tatăl că este bine, i-a alinat cât de cât zbuciumul sufletesc.

Acum, el și fiica sa Bridget, în vârstă de doisprezece ani, s-au întors la New York să vândă brazi, sperând totodată să-l regăsească pe Danny.

Brian, soțul lui Catherine Tierney, murise în urmă cu trei ani chiar înainte de Crăciun și, de atunci, această  sărbătoare era întotdeauna cea mai grea perioadă a anului pentru ea. Brian provenea dintr-o familie bogată și fusese un avocat strălucit. De o mare noblețe sufletească, Brian renunțase la cariera lui de succes și se implicase în multe acțiuni umanitare, muncind cot la cot cu Catherine. Îi cumpărase soției lui casa la care aceasta visase încă de când era mică și trăiseră nouă ani extrem de fericiți împreună. Din păcate, un cancer de piele galopant îl răpusese în doar două luni, lăsând-o pe Catherine zdrobită de durere și debusolată complet. Pe patul de moarte, Brian încercase să o încurajeze, promițându-i că nu o va părăsi definitiv ci se va întoarce la ea când îi va fi greu. Însă, deși Catherine îl căuta cu frenezie în preajma Crăciunului în toate umbrele și în formele vălurite din ceață, Brian încă nu apăruse…

Catherine fusese martoră la lupta dintre Danny și tatăl său. După ce Christy plecase, Catherine îl zărise pe Danny căutând prin tomberoane și îi oferise ajutorul. Sesizând mândria băiatului, Catherine a realizat că acesta nu ar accepta nimic de pomană, astfel că i-a propus o slujbă la biblioteca la care lucra, fără a-l informa însă pe patronul ei, Sylvestyer sr. Acesta făcuse o adevărată avere din afaceri imobiliare, implicându-se însă și în multe campanii umanitare sau sociale. Biblioteca la care lucra Catherine era una dintre acestea. În plus, Sylvester sr. inițiase un proiect de conștientizare a locuitorilor din New York despre frumusețile arhitecturale din metropola lor, îndemnându-i să privească și în sus. În acest proiect îl implicase Catherine pe Danny, dăruindu-i un aparat de fotografiat și cerându-i să găsească locații inedite, cu forme deosebite sculptate în piață, pe care să le imortalizeze în poză, plătindu-l săptămânal, din salariul ei, pentru acest lucru. În același timp, Catherine îi permitea pe ascuns accesul lui Danny în bibliotecă, unde acesta studia mai multe cărți, păstrând misterul a ceea ce îl interesa în mod concret.

Catherine știa că Danny avea un plan pe care îl urmărea, dar pe care nu dorise încă să i-l dezvăluie. Singurul lucru pe care acesta îl negase categoric față de Catherine fusese acela că fusese vreodată tratat rău de tatăl său, reieșind, din mai multe gesturi ale acestuia, că își iubea foarte mult tatăl și sora. Totodată, era evident că Danny își găsise și alte surse de venit și un loc unde să doarmă, despre care Catherine nu avea niciun indiciu. Din acest motiv, ea și prietena ei Liz, ce deținea un magazin cu pălării, îl supranumiseră pe Danny ”Harry Houdini”, după numele celebrului magician, care apărea și dispărea ca prin farmec, refuzând să-și dezvăluie trucurile.

Drumurile lui Catherine și ale lui Christy se intersectează de mai multe ori, amândoi simțind o atracție  instantanee și o nevoie irezistibilă de a-l consola pe celălalt.

Un incident dramatic va declanșa un întreg carusel de întâmplări, iar Crăciunul își va revărsa din plin magia, reparând mai multe punți rupte, deschizând mai multe drumuri, readucând speranța și căldura în inimile mult încercate ale eroilor cărții.

De ce fugise Danny? Care era planul lui? Ce incident a acționat ca un catalizator? Și-a făcut Brian apariția? Care a fost deznodământul acestei povești emoționante?

Vă las plăcerea să descoperiți singuri răspunsurile în această carte romantică și plină de speranță, pe care o recomand cu mult drag!

Cartea a fost ecranizată în 2005 într-o producție Hallmark, în regia lui Dick Lowry, cu Anne Heche, Tate Donovan și Michael Mitchell în rolurile principale.

Cărțile autoarei Luanne Rice pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro

 

6. Tu ești tatăl copilului meu de Sandra Brown (Tidings of Great Joy)

Tu ești tatăl copilului meu este o carte deosebit de caldă și de romantică, tocmai bună de citit în preajma sărbătorilor de iarnă, întrucât cartea începe și se termină într-un decor feeric de Crăciun.

Ria Lavender era o arhitectă foarte apreciată. Familia Graham, căreia îi redecorase casa, fusese foarte mulțumită de serviciile ei și o invitase să li se alăture la petrecerea de Crăciun. Ria se afla într-o relație cu Guy, un coleg de serviciu, însă acesta nu putuse să o însoțească întrucât plecase să petreacă sărbătorile împreună cu mama lui. La petrecere, Ria a cunoscut un bărbat frumos, fermecător și carismatic.

”Ria îi zîmbi acelui chip incredibil de frumos, care completa un trup superb. Înalt, subţire, îmbrăcat într-un costum din trei piese, cămaşă albă şi cravată roşie. Cravată roşie? Doar era Ajunul Crăciunului. Cravata şi batista asortată de mătase, ale cărei trei colţuri se zăreau ieşind din buzunarul de la piept, erau concesii pe care el le făcea acelei sărbători. Unde alţi bărbaţi ar fi părut caraghioşi datorită unei asemenea frivolităţi, el o purta foarte bine fără să-i fie ameninţată masculinitatea. La acest lucru contribuia şi zâmbetul larg care îi dezvelea dinţii de un alb imaculat. Inocent, deschis şi cald. Din ce în ce mai cald, sau focul din propriul ei pântec era aţâţat de acel zâmbet şi de acei ochi albaştri uluitori?”

Cu surprindere, Ria a aflat că acesta era chiar Taylor MacKensie, consilier al primăriei și candidat la funcția de primar al orașului. 

Taylor, la rândul lui, avea o relație cu Lisa Burton, însă o mică ceartă i-a determinat pe cei doi să-și petreacă Crăciunul separat, ea plecând la schi, iar el la petrecere.

Cei doi se tachinează reciproc, fiecare simțind o neașteptată conexiune cu celălalt. Prinsă în magia unei ninsori și a unei sticle de șampanie, Ria se va lăsa purtată de dorință.

Opt săptămâni mai târziu, Ria a descoperit că era însărcinată cu copilul lui Taylor. Pentru a-i da un nume legitim copilului, Ria îl convinge pe Taylor să se căsătorească cu ea temporar. Însă, pe măsura trecerii timpului, cei doi se simt tot mai atrași unul de celălalt, iar după o mică ceartă urma inevitabil o dulce împăcare.

Din păcate, Ria a pierdut sarcina, iar motivul pentru care cei doi ajunseseră împreună a dispărut.

Deși Taylor a propus să rămână împreună, Ria insista să divorțeze, fiind convinsă că în timp ce ea se îndrăgostise nebunește de Taylor, aceasta era preocupat doar să-și protejeze cariera. 

Pentru a o convinge de puterea sentimentelor lui, Taylor a recurs la un gest extrem de romantic, recreând atmosfera magică a Crăciunului, întocmai ca în seara în care se cunoscuseră.

”Acoperişul casei fusese conturat cu o instalaţie electrică de Crăciun. Uşa din faţă era înconjurată de beculeţe mici şi în mijlocul ei se vedea o coroniţă cu panglici de un roşu aprins.
– N-ai scos ornamentele de Crăciun? o întrebă el intrând pe alee.
– Ştii foarte bine că le-am scos. Ce se întâmplă? Cirie a făcut, asta?
Nu mai aşteptă ca el să vină să-i deschidă portiera, ci coborî repede şi urcă în fugă cele cîteva trepte de la intrare. Uşa nu era nici măcar încuiată. Intră.
În ciuda serii calde de primăvară, focul ardea vesel în cămin. Poliţa fusese decorată cu o ghirlandă şi pe ea se aflau luminări lungi şi roşii, ca nişte soldaţi în poziţie de drepţi. Ardeau emanând un miros plăcut. Un pom de Crăciun complet gătit şi cu cadouri dedesubt, se afla în punctul unde se îmbinau geamurile. Era un pom proaspăt tăiat, al cărui parfum umplea încăperea…
Cu gura căscată, Ria şopti:
– Nu-mi vine să cred. Cine…
Privirea i se opri asupra hainei din blană de vulpe argintie, care ar fi trebuit să se afle în dulap, în schimb, era întinsă pe canapea. O roşeaţă puternică îi coloră obrajii. Se întoarse încet. Taylor stătea rezemat de tocul uşii cît se poate de serios, dar cu ochii plini de lumină.
– Ceea ce nu crezi, spuse el încet, e că te iubesc. Da, Ria.
Închise încet uşa, după care veni spre ea şi îi cuprinse mijlocul.
– Tu ai făcut toate astea?
– Ţi-am spus că am fost foarte ocupat astăzi.
– Bine, dar…
– De ce nu ţi-am spus că te iubesc azi- dimineaţă când căutai să o afli cu atâta subtilitate?
Pentru că ai fi crezut că-ţi spun ceva ce voiai să auzi. M-am gîndit că, dacă ţi-o arăt, vei fi mai convinsă. Şi, în plus, şi eu sunt puţin sentimental. După părerea mea, Crăciunul este dovada supremă de iubire. Ideea mi-a intrat în cap şi n- am vrut să-ţi stric surpriza.”

O carte care te face să crezi atât în miracole, cât și în puterea dragostei!

Cărțile autoarei Sandra Brown pot fi comandate pe libris.ro, litera.ro, cartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net, librariadelfin.ro, librex.roelefant.roemag.ro

7. Patru nunți și o moștenire de Julia Quinn, Eloisa James, Connie Brockway (The Lady Most Willing…)

În cursul vizitei anuale pe care o fac de Crăciun în Scoția, la castelul aproape ruinat al excentricului lor unchi, vicontele de Rocheforte și vărul sau, contele de Oakley, primesc niște cadouri cu totul aparte. Bătrânul Taran Ferguson, nerăbdător să-i vadă însurați că să-și asigure succesiunea, a apărut pe neașteptate, însoțit de oamenii săi, la un bal din vecinătate și a răpit patru domnițe fermecătoare, dornice de măritiș, dintre care moștenitorii săi să-și poată alege mireasă. Viscolul care izolează castelul timp de câteva zile este un bun prilej că intențiile cele mai onorabile să facă loc unor ispite surprinzătoare și irezistibile. Poveștile care se țes între protagoniști va vor transpune într-o lume strălucitoare și magică, plină de senzualitate, în care jocurile de culise vor avea un singur câștigător - dragostea.

O carte foarte caldă și amuzantă, care m-a dus cu gândul la filmul ”Șapte mirese pentru șapte frați”.

Taran Ferguson, un bătrân scoțian, haios și excentric, era decis să le găsească celor doi nepoți ai săi câte o mireasă potrivită, care să le dăruiască apoi fii în cel mai scurt timp. Pentru a realiza acest lucru, Taran a pus la cale un plan nebunesc, răpind de la un bal din vecinătate patru domnițe dornice de măritiș: Catriona Burnes, lady Cecily Tarleton, Fiona Crisholm și Marilla Crisholm – două surori vitrege. Cele patru sunt răpite în trăsura lui John Sevington, duce de Bretton, care este și el răpit din greșeală alături de ele.

În continuare, într-un decor extrem de pitoresc, vor urma multe întâmplări amuzante, vom avea parte de multe replici spumoase, dar în final se vor forma patru cupluri inedite, care ne vor convinge pe deplin de puterea destinului și magia dragostei.

”Oricare ar fi fost magia care se făcuse simțită la Finovair în acel decembrie 1819, cele patru cupluri care se îndrăgostiseră atunci simțeau de fiecare dată o tresărire în inimă când se gândeau la furtuna cele unise destinele.

Și mai important – și nici că a existat vreodată dovadă mai clară a magiei – nouă luni mai târziu, cinci bebeluși văzură pentru prima dată lumina zilei printre țipete și plânsete. Asta însemnând câte unul pentru fiecare nobil tată, și o pereche de gemeni viguroși și roșii la față pentru stăpânul castelului.”

Cărțile autoarei Julia Quinn pot fi comandate pe libris.ro, elefant.rolibrarie.netemag.ro

Cărțile autoarei Eloisa James pot fi comandate pe libris.ro, elefant.rolibrarie.net

 

8. Jurnalul unei iubiri de Johanna Lindsey (The Present

Numeroasa familie Malory se reunește cu ocazia sărbătorilor, însă tensiunile dintre ei tind să strice atmosfera festivă. Însă când în salon apare un pachet frumos ambalat, curiozitatea tuturor este stârnită. Misteriosul cadou se dovedeşte a fi un caiet vechi, de o valoare inestimabilă. Este jurnalul primului marchiz de Haverston şi al soţiei sale, fascinanta Anastasia, o țigancă de o frumusețe uimitoare. Familia Malory va afla lucruri necunoscute despre Anastasia - care dorea să îşi găsească sufletul-pereche într-un bărbat străin de obiceiurile neamului ei, pentru a se salva de căsătoria cu bruta căreia îi fusese promisă din copilărie - și despre Christopher Malory, semețul lord englez care, deşi era fermecat de superba necunoscută, nu ar fi aceptat niciodată să încheie o asemenea mezalianţă. Însă prejudecăţile şi convenţiile sociale nu pot reprezenta un obstacol în calea iubirii adevărate. Iar dragostea minunată care a înflorit cândva, la Haverston, îi va inspira pe urmașii din familia Malory, oferindu-le răspunsuri la dileme care păreau fără rezolvare și reamintindu-le că visurile devin realitate când îți asculți inima.

Ca în fiecare an, familia Malory sărbătorește Crăciunul la casa strămoșească deținută de Jason Malory, marchiz de Haverston, cel mai mare dintre cei patru frați.

Mama lui Derek, unicul fiu al lui Jason, era Molly Fletcher, menajera familiei. Molly insistase însă ca Derek să nu afle cine era adevărata lui mamă. De asemenea, după ce Jason rămăsese văduv, Molly îi refuzase constant cererile în căsătorie ale lui Jason, mult prea conștientă de diferențele dintre clasele sociale din care proveneau, nedorind să provoace involuntar nefericirea fiului și iubitului ei.

Când un cadou misterios, conținând jurnalul primului marchiz de Haverston, apare pe neașteptate, curiozitatea tuturor este fără limite. Povestea lui Christopher și Anastasiei era fascinantă, părând desprinsă parcă dintr-un basm.

„O încrucişare între o madonă şi o dezmăţată, aşa spuseseră despre ea cu o seară înainte, şi era o descriere foarte corectă. Anastasia iradia o promisiune senzuală, dar părea în acelaşi timp de neatins, o combinaţie desăvârşită pentru a stârni pofta unui bărbat şi care, în acelaşi timp, îl făcea să ezite în pornirea atacului, lăsându-l plin de dorinţe şi de fantezii.”

„O iubea? Christopher dădu să pufnească, apoi aproape se înecă în propriul hohot de râs. Dumnezeule mare, de ce nu se gândise la asta? Se gândise că era obsedat de ea. Se gândise că îşi pierduse controlul emoţiilor. Se gândise că se lăsase condus de pofta carnală. Totuşi, gândindu-se din nou, îşi aminti cât de incredibil de fericit fusese când se trezise alături de Anastasia în dimineaţa aceea. Nu se gândise că ar fi putut să fie iubire.”

„– Nu, iubirea în sine nu e destul. Poţi să iubeşti şi să fii nefericit. Acesta era un lucru pe care îl aflase din experienţă proprie, dar se opri s-o spună, şi adăugă doar: Iubirea şi fericirea sunt cele mai importante. Dacă merg mână în mână, nu trebuie să ceri mai mult. Dar ca să le obţii pe amândouă trebuie să oferi iubire şi să primeşti iubire in schimb.”

Curajul primului marchiz de Harveston, care a sfidat convențiile sociale pentru a-și urma glasul inimii îi va ajuta și pe Jason și Molly să-și găsească propria cale spre fericire, eliberându-se de minciunile și de temerile care le marcaseră existența până atunci. Un nou miracol de Crăciun!

”- Permiteți-mi să anunț, spuse el, luând-o pe Molly de mână, că Molly mi-a oferit cel mai frumos dar de Crăciun pe care l-aș fi dorit, acceptând să fie soția mea.

Asta, bineînțeles, îi făcu pe toți să vorbească într-un glas.

– Era și timpul, comentă primul James.

– Poți s-o mai spui o dată, zise Derek, și cu un strigăt încântat veni să-și îmbrățișeze părinții.

– Ce păcat că nu s-a stabilit mai devreme, observă Reggie, zâmbind. Puteam să avem astăzi o nuntă de Crăciun.

– Cine a spus că nu putem? replică James. Știu din întâmplare că bătrânul are o licență specială pregătită, care așteaptă de câțiva ani buni. Și dacă îmi cunosc bine fratele, nu o să-i ofere șansa lui Molly să se răzgândească.”

”- Nu ai voie să te lauzi cu victoria. Și, în plus, nu s-au opus fiindcă toți te iubesc și vor să fii fericit.

– Nu, fiindcă, în fapt, tu ai făcut parte din familia asta, Molly. Acum doar o să fie totul oficial… și, la naiba, era și timpul!”

Cărțile autoarei Johanna Lindsey pot fi comandate pe libris.ro, elefant.rolibrarie.net, emag.ro

 

9. Șarada de Victoria Alexander  (What Happens At Christmas)

Un foc arzând vesel în șemineu, un conac englezesc împodobit de sărbătoare... și cea mai îndrăzneață șaradă.

Camille, Lady Lydingham, știe cu exactitate ce își dorește de Crăciun: o cerere în căsătorie de la Nikolai Pruzinsky, prințul care reprezintă o adevărată partidă. Dar acest pretendent cu totul deosebit își dorește un Crăciun tipic englezesc, în stilul celor înfățișate de Charles Dickens, alături o familie tipic englezească, fapt ce o pune pe frumoasa văduvă în mare dificultate, căci ultimul lucru pe care îl vrea este ca prințul să-i întâlnească rudele total neconvenționale și atipice.

Așadar, pentru a-și atinge scopul, Camille pune la cale o farsă de proporții, ce are ca protagoniști o trupă de actori amatori pe care îi angajează pentru a juca rolul rudelor buclucașe și al slujitorilor lor.

Însă șarada este pusă în pericol de apariția neașteptată a lui Grayson Elliot, cel care, cu doisprezece ani în urmă, i-a mărturisit că o iubește cu doar o zi înainte ca ea să devină soția altui bărbat, apoi a dispărut din viața ei - și din Anglia. Acum, întors într-un moment cât se poate de nepotrivit, dar hotărât să nu o mai lase să-i scape, el se integrează rapid în piesa în desfășurare și reușește să răvășească totul - inclusiv sufletul lui Camille.

Pentru Grayson, faptul că a pierdut-o o dată a fost dureros și greu de îndurat, dar gândul de a o pierde pentru a doua oară i se pare de neconceput. Așadar, nu-i rămâne decât să-i demonstreze că locul ei de drept este lângă el - cu ocazia acestui Crăciun, dar și în fiecare zi a vieții lor.

O carte caldă, romantică, amuzantă, cu personaje îndrăznețe și o intrigă interesantă, tocmai bună de citit lângă pomul de Crăciun, cu o ciocolată caldă alături!

Camille, o văduvă bogată, este decisă să se căsătorească cu un ”prinț fermecător” iar pentru a-și îndeplini această dorință este gata să facă față oricărei provocări!

Astfel, când prințul Nikolai Pruzinsky, cel asupra căruia pusese ochii, îi spune că ar dori să petreacă un Crăciun tipic englezesc alături de familia ei, Camille nu intră în panică, deși ar fi avut toate motivele să o facă. Excentrica ei familie era departe de a fi perfectă, iar aproape cu toții erau plecați, mai puțin sora ei Beryl și soțul acesteia. Prin urmare, Camille găsește soluția perfectă: va angaja o trupă de actori care să joace rolurile rudelor ei și servitorilor acestora, mimând însă un comportament perfect și convențional.

Planul ei este amenințat de sosirea pe neașteptate a lui Grayson Elliott, reîntors în Anglia după o perioadă de doisprezece ani. Camille îl iubise pe Grayson încă din copilărie, însă acesta își declarase iubirea față de ea abia cu o zi înainte de nunta ei. O greșeală de comunicare l-a făcut pe Grayson să creadă că sentimentele nu-i erau împărtășite și, rănit sufletește, a decis să plece din Anglia. Însă acum revenise decis să o cucerească pe Camille, pe care nu încetase să o iubească în tot acest timp.

Grayson acceptă totuși să ia parte la șaradă, pretinzând că era verișorul lui Camille.

Va urma o adevărată comedie a erorilor, cu multe răsturnări spectaculoase de situație, dezvăluiri de secrete și un final foarte romantic.

”- Bun, atunci te vei mărita cu mine.

Camille ridică dintr-o sprânceană.

– N-ar trebui să o spui ca o întrebare?

Gray râse.

– Ai perfectă dreptate, și nu mi-ar plăcea să greșesc în privința acestui gen de lucruri. La urma urmei, mi-a luat unsprezece ani. Se opri, o trase mai aproape de el și o privi în ochi. Vrei să dansezi cu mine de Crăciun în fiecare an până în ultima zi din viața noastră? Mă vei lăsa să-mi răscumpăr greșelile în fiecare zi, pentru restul zilelor noastre? Te vei certa cu mine, și mă vei provoca la pariuri, și-mi vei aminti mereu ce norocos sunt? Vrei să fii soția mea, Camille?

Camille îl privi un moment îndelungat și zâmbi.

– Aș fi făcut asta oricând.

Gray se aplecă să o sărute.

– Mai este totuși ceva, spuse ea rapid. Nu este tocmai o condiție, ci mai mult o favoare.

– Da?

– Nu e nevoie să mai amintim vreodată de cele petrecute de acest Crăciun, nu? spuse ea cu speranță în glas. De actori și, ei bine, de prinț, și de toată această șaradă. Poate rămâne între noi, nu-i așa?

Gray râse.

– Sunt destul de sigur că nimeni din familia ta nu va dori ca această farsă a ta să devină cunoscută dincolo de zidurile conacului, așa că totul va rămâne între noi. Dar, Camille, nu voi uita nici un moment trăit cu ocazia acestui Crăciun, și nici nu-mi doresc să o fac. Căci ne-a adus împreună, în sfârșit.”

Cărțile autoarei Victoria Alexander pot fi comandate pe elefant.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, emag.ro

 

10. Săruturi furate de Mary Jo Putney, Jo Beverley, Joanna Bourne, Patricia Rice, Nicola Cornick, Cara Elliot, Anne Gracie şi Susan King (Mischief and Mistletoe)

Săruturi furate conține o colecţie de opt povestiri romantice, tocmai bune de citit la gura sobei, scrise de unele dintre cele mai cunoscute autoare de historical romance din Regatul Unit şi Statele Unite: Mary Jo Putney, Jo Beverley, Joanna Bourne, Patricia Rice, Nicola Cornick, Cara Elliot, Anne Gracie şi Susan King.

1. O frumoasă de rând – Mary Jo Putney

Lucinda – fiica vicarului, în vârstă de douăzeci și doi de ani, cuminte și bună ca un înger, se deghizează într-o chelneriță de la tavernă pentru a-l întâmpina pe căpitanul Gregory Kenmore, proaspăt revenit din război și de care era îndrăgostită în secret de peste cinci ani.

”- Cum te-aș putea face fata cea mai fericită din întreaga Anglie?

Lucy făcu un semn spre copacul de deasupra lor.

– Știi, acesta e un stejar.

– Și…? întrebă el, neînțelegând.

Ea zâmbi și se transformă pe loc în Lacey cea păcătoasă.

– Și e plin de vâsc!”

2. Campania de Crăciun a domnișoarei Brockhurst – Jo Beverly

Penelope concurează cu debutante pentru moștenitorul Cherryholt, Ross Skerries.

”- Poate la anul vom avea un copilaș, spuse Pen mulțumită în brațele soțului ei. Cel mai bun mod de a sărbători Crăciunul la țară.”

3. Intrigi și vâsc – Joanna Bourne

Elinor Pennington este găsită de Jack Tyler, fost iubit și spion temerar, decis să o recucerească pe fata pe care a iubit-o dintotdeauna.

”- Amo te, Elinor Pennington. Te iubesc.

Și ea îl iubea pe el. Afară, Ajunul Crăciunului se instala discret în jurul hanului, învăluindu-l în pace. Venea Anul Nou. Lor li se acordase o a doua șansă. Ce-ar fi putut să spună în afară de ”Da”?”

4. Frumoasa în Țara Minunilor – Patricia Rice

Însoțitoarea Damaris Bedloe este confundată cu Lady Alice de Adam, viconte de Trevelyan.

”Nu știa cum de se petrecuseră toate astea, dar știa adânc în sufletul ei că erau legați, că într-un fel sau altul niște îngeri păzitori îi aduseseră împreună. (…)

Până la urmă, se părea că va fi un Crăciun fericit.”

5. Într-o noapte urâtă de iarnă – Nicola Cornick

Lydia, fiica ducelui de Cole, comisese o greșeală gravă, iar societatea o pedepsise pentru asta.Johnny, prietenul ei din copilărie, care o iubea de mult timp, era decis să o convingă să-i dea o șansă pentru a face fericită.

”Johnny îi puse o mână sub bărbie și îi ridică fața spre el. Părea necruțător cu ochii în flăcări.

– Te vreau pentru mai mult, nu doar pentru Crăciun, Lydia. Fii soția mea.”

6. Până trece furtuna – Cara Elliott

După un naufragiu, tânăra Sophie Thirkell se oferă să fie căpitan pe nava cumpărată de Bentley, Lord Leete – un elegant diplomat englez.

”Râzând, ea se lăsă pe spate și se uită la cer, unde o stea sclipea în ciuda nopții care era pe sfârșite.

– O, privește. Asta-mi amintește de poveștile despre steaua Crăciunului, cea care i-a condus pe cei Trei Magi la Bethleem să aducă daruri. Poate că a venit special să ne fie lumină călăuzitoare la Londra.”

7. Mireasa de sub vâsc – Anne Gracie

Pentru a intra în posesia unei moșteniri, lairdul scoțian Ronan McAllister dorește să încheie o căsătorie de conveniență cu o femeie aflată pe moarte, contra unei mari sume de bani. Peggy Smith acceptă târgul, pentru a le asigura o viață confortabilă fetițelor ei. Însă Peggy moare pe drum, iar colega ei de drum, Marguerite Blackett-Smith, decide să-i ia locul, după ce-i promisese lui Peggy că va avea grijă de fetițele ei.

”Duseră copilele sus și le puserăîn patul mare în care surorile dormeau împreună. Iar când Ronan se aplecă să o pună pe Jane în pat, ea îi dădu pe obraz un pupic somnoros și lipicios de la portocală, murmurând:

– Noapte bună.

(…)

– Așadar, doamnă McAllister, Crăciunul nostru s-a ridicat la nivelul așteptărilor?

– A fost perfect, pur și simplu perfect, murmură ea, sărutându- iar și iar de-a lungul bărbiei.

Și chiar așa și fusese.”

8. Frumoasa cea vitează – Susan King

Scoția, Highlands

Cristina Heron-Shaw, fiica unui contrabandist de whisky, îndrăgostită de Edward Armstrong, Lord Dunallan, seniorul ținutului – viconte și șerif, va face orice pentru a-și împlini visul…

”Era timp destul pentru toate, gândi Cristina. Deocamdată, ajunul acesta de Crăciun plin de zăpadă îi adusese un dar neașteptat de liniște – și dragoste – pe care îl primi cu toată inima, fericită și recunoscătoare.”

Cărțile autoarei Mary Jo Putney pot fi comandate pe libris.ro, elefant.rolibrarie.net

 

Vă invităm să citiți și Top 15 filme fermecătoare de Crăciun, care îți încântă sufletul

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria TOP

 

 

18 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *