Delicatese Literare
Top

Top 10 cărți romantice cu magie, vrăjitoare, fantome și alte elemente de paranormal

Top 10 cărți romantice cu magie, vrăjitoare, fantome și alte elemente de paranormal

Cărțile din acest top sunt deosebit de romantice și emoționante, pline de mister, cu aventuri spectaculoase, iar elementele de paranormal adaugă un plus de savoare, înflăcărându-ți imaginația și deschizându-ți o ușă spre alte dimensiuni.
O parte din cărțile care s-ar fi potrivit foarte bine în acest top au fost menționate în Top 10 cupluri romantice din cărțile fantasy și în Top 10 cărți fantasy celebre după care s-au realizat filme/seriale de mare succes.

1. Înfruntând focul de Nora Roberts, Editura Miron (Face the Fire)

Înfruntând focul este o încheiere fermecătoare a trilogiei ”Insula Celor Trei Surori”.
Insula Celor Trei Surori adăpostește secrete seculare și o moștenire periculoasă, care încă o mai bântuie… Această carte este povestea ultimei surori, vrăjitoarea Mia – foarte frumoasă, puternică și hotarâtă – în încercarea de a salva insula și pe toți locuitorii de pericolul care îi pândește mai puternic ca niciodată.
În firul tensionat, dar și savuros al acțiunii, se împletește și povestea Miei cu Sam, fostul ei iubit, care încearcă din răsputeri să o recucerească și să o apere de răul ce amenință să scufunde insula o dată pentru totdeauna.
Povestea insulei este legată de persecuția vrăjitoarelor din Salem din trecut. Atunci, trei surori vrăjitoare au format un cerc încărcat de magie, reușind să desprindă o bucată din statul Massachussets, ducând-o în larg și formând o insulă.
Urmașele celor trei surori se reîntâlnesc în zilele noastre, fiecare moștenind o putere aparte, Nell – aerul, Ripley – pământul, iar Mia – focul.
Răul pândește însă din umbră, tot mai puternic, iar dacă cele trei nu vor reuși să rupă blestemul până în ziua solstițiului din septembrie, insula se va scufunda pentru totdeauna.
În ajutorul lor vine și Sam, iubitul Miei în urmă cu zece ani, dar care o părăsise fără nicio explicație, lăsând-o cu inima frântă. Puterea lui Sam era apa.
Sam preluase afacerea cu hotelul a tatălui lui și venise decis să o recucerească pe iubirea vieții lui, cea care îi fusese hărăzită încă de la naștere. Deși Mia era decisă să nu-l ierte prea ușor, nu putea rezista atracției puternice pe care o simțea față de el. Iar Sam avusese motivele lui, bine întemeiate, pentru care plecase cândva…
Cartea este încărcată de magie, personajele sunt nevoite să înfrunte pericole extreme, dar deznodământul este absolut spectaculos, aducând și încununarea iubirii dintre Mia și Sam!
Citate:
”- Inima și mintea sunt ale mele, începu ea, aprinzând tâmăia și presărând plante pe apa nemișcată. Când veghez și când dorm sub stele. Ce-am dat de bunăvoie și cu drag, iau înapoi la mine, țin dincolo de prag. Cândva iubiți, acum străini, fără a ne uni. Și cum voiesc eu însumi, tocmai așa va fi.
Cu palmele făcute căuș, așteptă fluxul calm de seninătate, șuvoiul de încredere care avea să indice că ritualul se desăvârșise. Sub ochii ei, cupa cu plante risipite pe apă începu să tremure. Valuri mărunte lingeau încet, sâcâitor, marginile.
Strânse pumnii, stăpânindu-și furia. Își adună energiile și lovi vrajă de vrajă.
– Cercul meu e-închis pentru întreaga lume. N-am chef de-ale tale farse și plicticoase glume. Să nu mai intri, negreșit, în ce-i al meu, ca nepoftit.
Pocni din degete, iar flăcările lumânărilor se prelungiră în sus, ca două lănci spre tavan. Fumul se învolbură, se întinse și acoperi ca o pătură suprafața apei.
Nici chiar acum nu-și putu regăsi calmul. Îndrăznea să-și pună propria putere la încercare, înfruntând-o pe a ei. Ba încă, la ea acasă?
Așadar, nu se schimbase. Samuel Logan fusese întotdeauna un vrăjitor înfumurat. Iar elementul lui, își spuse ea, detestându-se pe sine când îi scăpă prima lacrimă, era apa.”
”Lingura cu care Mia amesteca sosul pentru pastele făinoase căzu din mâna ei amorțită. Viziunea îi țipă prin minte, numai sunet și furie. Gâtlejul i se comprimă, ca și cum i l-ar fi strâns o mână încleștată, în timp ce se răsucea din față aragazului, luând-o la fugă.
Ieși din casă, orbită de panică, și văzu ceață murdară învolburându-se în spatele micii mașini portocalii, pe drumul care urca spre casa ei. În clipa următoare, mașina coti, scăpată de sub control, spre marginea falezei.
– Nu, nu, nu!
Spaima îi șterse din minte orice gânduri, punându-i un gol în stomac.
– Ajutor… ajutor… începu ea să intoneze, în timp ce se chinuia să-și regăsească puterile prin zidul terorii.
Adună tot ce avea, tot ce era – și-și împinse magia spre mașina care tocmai lovea parapetul, rasturnându-se că o jucărie împinsă de mâna unui copil.
– Rezistă, rezistă…
O, Doamne, nu mai putea gândi…
– Suflă aer, vino vânt, pod întinde-te… N-o lasă, apăr-o, strâns o prinde… Te rog, te rog… își continuă ea incantațiile. O plasă, o punte, un zid într-o parte, s-o apere de căderea spre moarte…
Gâfâind, cu ochii încețoșați de lacrimi, parcurse în fugă ultimii metri spre locul unde mașină zăcea rezemată de balustradă ruptă, peste golul căscat deasupra stâncilor de departe, jos.
– Nu va lua ce mi-e drag mie. Cum voiesc, așa să fie.
Când ajunse la parapet, vocea i se frânse.
– Lulu!
Mașină stătea într-un echilibru precar, balansându-se pe balustradă frântă. Vântul chemat de Mia îi flutură părul, în timp ce trecea peste barele metalice.
– Nu pune mâna!
Strigătul o făcu să se răsucească în loc, spre Sam, care tocmai sarea din mașina lui.
– Nu știu cât timp poate să reziste. Am simțit o alunecare, în mine…
– Poți s-o ții.
Sam își croi drum în contra vântului și se opri lângă ea, pe margine.
– Concentrează-te. Trebuie să te concentrezi. Eu am s-o scot de-acolo.”
”Desfăcu palma, iar în locul în care fusese lacrima ei se vedea acum o dâră de lumină. Zâmbindu-i, o aruncă în sus, iar din ea țâșni o jerbă de stele, cazând ca o mică ploaie de scântei.
– Un simbol, spuse el, culegând din aer una dintre luminițe. O promisiune. Îți voi dărui stelele, Mia.
Și, întorcându-și mâna, îi oferi un cerc înconjurat cu diamante limpezi ca apa și strălucitoare ca focul.
– O să le iau. Și pe tine. O, da, și pe tine. Sam…
Mia întinse mâna, absorbind fiorul, în timp ce Sam îi punea legământul pe deget. Legământul care scânteia.
– Ce mai magie o să facem!
– Hai să începem chiar acum.
Râzând împreună cu ea, o ridică și începură să danseze prin grădina plină de flori.
Iar stelele lor licăreau luminoase în întuneric.”

Cărțile autoarei Nora Roberts pot fi comandate pe elefant.ro, libris.ro, librarie.net, emag.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librex.ro

 

2. Golful dragostei de Lisa Kleypas, Editura Miron (Crystal Cove)

Golful dragostei: secrete, visare, iubire, furtună de dorințe și pericole…
Justine Hoffman și-a construit o viață comodă în Friday Harbor. E proprietara unui hotel mic, dar foarte căutat și are un trai sigur și liniștit. Copilăria petrecută cu mama ei nestatornică, mereu călătoare, pe nume Marigold, i-a insuflat un dor adînc de statornicie. În ciuda tuturor lucrurilor pe care ea le-a obținut, lui Justine tot îi lipsește ceva: iubirea. După ani buni de dor, visare și dorințe neîmplinite, ea este pregătită să facă orice trebuie ca să-și schimbe destinul.
Când îl întîlnește pe misteriosul Jason Black, ea dezlănțuie din greșeală o furtună de dorințe și pericole, care amenință să-i distrugă tot ce prețuiește ea mai mult: viața ei liniștită.
Dar Jason are propriile lui secrete și își dorește de la ea mai mult decât îi dă voie soarta.
Golful dragostei este o carte plină de pasiune, mister, experiențe paranormale și vrăji spectaculoase. Cele două personaje principale te fascinează prin caracterul lor, convingându-te în același timp că sunt două jumătăți ale unui întreg.
Citate:
”Se aplecă în față și descuie Triodecadul. Imediat, cartea se mișcă și se deschise din proprie inițiativă, înconjurând-o cu parfum de pergament și tuș. Paginile răsucindu-se transformară imaginile de pe ele într-un curcubeu, galben de floarea soarelui, albastru ca o coadă de păun, roșu medieval, negru de fum, verde smarald.
Cotorul trosni brusc când paginile ajunseră la cea cu numărul treisprezece. Spre deosebire de restul cărții, aceea era albă. Sub privirea curioasă a lui Justine, simboluri începură să apară la întâmplare, precum bulele de aer din șampanie. Se forma o vrajă. Tânăra privi uluită cartea, cu pulsul zvâcnindu-i la baza gâtului. Primul rând, scris cu litere elaborate, arhaice, o uimi:
CUM SĂ RUPI UN LEGĂMÂNT
Justine nu știa foarte multe despre legăminte, în afară de cum li se pronunță numele. Un legământ era un descântec pe viață, adesea sub formă de blestem. Efortul să rupi unul era atât de mare și de periculos încât rezultatele ar fi putut să fie chiar mai rele decât vraja originală.”
”Însemna că blestemul fusese aruncat de cineva care o ura. Dar un legământ nu era de neclintit. Nimic nu era, și oricât ar fi costat-o, Justine se decise să-l destrame pe acesta.”
”Voia acel gen de iubire care s-o ducă în călătoria vieții ei. Visa la un bărbat care s-o dezbrace de toate platoșele pe care le purta, ca de o lenjerie din mătase, până când, capitulând, ea să i se ofere cu totul. Poate că atunci lumea n-ar mai fi părut atât de mică și nici nopțile atât de lungi. Poate că atunci nu și-ar mai fi dorit ca nopțile să nu se mai termine niciodată.”
”Jason abia dacă reuși să-și ia ochii de la ea destul cât să facă după cum i se ceruse. Până în acel moment, deși se cunoșteau de foarte puțin timp, Justine Hoffman îl tachinase și îl luase peste picior într-un fel în care nu mai îndrăznise nimeni înainte. Adevărul era că îl interesa mai mult decât oricine dintre cei pe care-i cunoscuse în ultimii ani.”
” – Așa ceva se întâmplă o dată-n viață. Cunoști pe cineva și ai reacția asta nebunească… Îi atingi pielea și ți se pare cea mai grozavă piele pe care ai atins-o vreodată, și nici un parfum de pe pământ nu ar putea să fie mai plăcut decât aroma ei, și știi că n-ai avea cum să te plictisești vreodată cu ea, pentru că e interesantă chiar și atunci când nu face nimic. Chiar și fără să știi totul despre ea, o înțelegi. Știi cine este, și te potrivești cu ea din toate punctele de vedere.”
”- Încă mai ești supărată pe ea pentru că m-a ajutat să împrumut grimoarul?
– Să-l furi. Și da. În momentul ăsta mi-e dragă ca un fir de păr într-un biscuit.
– N-a fost vina ei. Eu am fost diavolul care-a pus-o să facă toate astea.
– Da, spuse ea, râzând când el îi trase cearceaful la o parte. Dar ești diavolul meu.
– Și tu o să fii vrăjitoarea mea superbă.
– O vrăjitoare fără magie, spuse ea, zâmbind când el o luă în brațe.
– E magie în fiecare bucățică din tine, îi spuse.
– Dovedește-o, rosti Justine încet, cuprinzându-l cu brațele după gât.
Amândoi știau că Jason Black nu era omul care să se dea înapoi din fața unei provocări.”

Cărțile autoarei Lisa Kleypas pot fi comandate pe elefant.ro, libris.ro, librarie.net, emag.ro, carturesti.ro

 

3. Dragoste cu un milionar de Linda Howard, Editura Miron (Now You See Her)

La treizeci de ani, Paris Sweeney este o pictoriță talentată, care a cunoscut succesul – tablourile ei se vând într-o galerie exclusivistă din New York, iar popularitatea ei este la cote maxime.
La galerie, se îndragostește de un bărbat de care prietena ei este în divorț – miliardarul Richard Worth, un om fermecător și puternic. Odată cu el, intră în viața ei vise tulburătoare și neliniști profunde, iar ea pictează nopțile, tot mai detaliat scena unei crime.
Iar când viața reală îi imită creațiile, Sweeney este principala suspecta….
Linda Howard are un talent extraordinar în a crea personaje ieșite din comun și povești de iubire fierbinți și memorabile, care înfruntă orice obstacole!
Cartea te ține cu sufletul la gură de la început până la sfârșit, iar experiențele paranormale sunt atât de veridic redate, încât aproape că simți și tu neliniștile și frigurile personajului principal!
Cartea se termină într-o notă optimistă, condimentată cu puțin umor, detensionând toată atmosfera sumbră de până atunci.
Citate:
”Sue Beresford ducea într-o mână o pungă cu articole de băcănie, iar cu cealălaltă pumnișorul neastâmpăratului ei băiețel de patru ani, Corbin. Avea fața trasă, ochii încercănați de neostoita durere care își pierduse fiul mai mare, bolnav de leucemie, doar cu o lună în urmă.
Dar iată-l acum, micuțul Sam, mort de o lună, mergând în urma ei.
Lui Sweeney îi înghețară picioarele pe pavaj, trupul întreg îi amorțise, incapabil să se miște, în timp ce-l urmărea pe băiețel târându-se cu disperare în spatele mamei lui, încercând să-i atragă atenția. ”Mamă”, striga într-una băiețelul de zece ani, Samuel Beresford, cu vocea slabă de disperare. ”Mamă!” Dar Sue nu îi răspundea, continuând să meargă, trăgându-l după ea pe micuțul Corbin. Sam încercă să o apuce de fustă, dar materialul alunecă din imateriala lui strânsoare. Se uită la Sweeney și ea îi văzu din plin frustrarea, neînțelegerea și groaza. ”Nu mă poate auzi”, spuse el, cuvintele tremurând ca și cum le-ar fi auzit printr-un sistem imperfect de sonorizare.”
”Una era să crezi în fantome și alta, să le vezi efectiv. Iar Sweeney descoperise că provocarea pentru ea era dacă recunoștea sau nu fantoma respectivă. În micuțul orășel Clyton, New York, unde locuia de aproape un an, îi cunoștea cel puțin din salut aproape pe toți locuitorii, inclusiv pe cei morți.”
”Sweeney încremenise de șoc. Nu era sigură ce anume se petrecuse, dar știa că se petrecuse ceva. Pentru o clipă, doar pentru o fracțiune de secundă, fusese ca și cum ea și Richard Worth erau legați.”
”O clipă se uită la chipul pictat fără a-l recunoaște. Ochii erau deschiși, goi, cu luciul morții pe ei. Dar văzu apoi structura feței pe care o schițase de atâtea ori.
Era bătrânul vânzător de hot dogs.
Primul ei gând irațional care-i veni în minte, sub impulsul furiei, a fost că cineva pătrunsese în apartament și pictase tabloul acesta tulburător. Dar logica îi evidențiase idioțenia acestui scenariu. Măcar stilul, deși nu chiar atât de detaliat ca de obicei, era al ei. Stilul și semnătura ei, mâzgălită în colțul de jos, din dreapta, îi spuneau că ea pictase tabloul.”
”Pe șevalet se afla o pânză nouă.
Sweeney rămase în ușă, groaza înghețându-i stomacul, ca o grăsime închegată. Își simți trupul ca plumbul. Nu din nou. Nu încă unul. Pe cine a mai omorât de data asta?
Nu, își spuse ea cu înverșunare. Ea nu omorâse pe nimeni. Nu pictura ei provocase moartea vânzătorului, mai curând moartea lui o făcuse pe ea să picteze.”
”Ea fusese alarmant de slăbită, toată energia ei fusese stoarsă de tremuratul constant, convulsiv. Sistemul ei de autoapărare era la pământ, iar el ar fi putut face cu ea orice ar fi vrut.
Dar știa că ce vroia el cel mai mult era să aibă grijă de ea…”
”- Sunt terifiată, recunoscu ea, cu glasul la fel de tremurat, acum că avusese timp să se gândească la ceea ce tocmai spusese. Vreau să spun că aș putea fi o mamă la fel de rea cum a fost mama mea. Dar te vreau… pe tine și vreau copiii tăi, termină ea înghițind.
Richard râse încetișor.
– Atunci, Sweetie, ai tăi suntem, cu toții.”
”Iar cei ce se nasc la apusul anumitor zile sunt cei ce vor fi binecuvântați cu puteri magice și vor fi dăruiți cu abilitatea de a vedea spirite.”

Cărțile autoarei Linda Howard pot fi comandate pe elefant.ro, libris.ro, emag.ro, carturesti.ro, librarie.net

 

4. Lumina din adâncuri de Amanda Quick, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice (In Too Deep)

Scargill Cove, un orășel izolat de pe coasta Califor­niei, este locul perfect pentru Fallon Jones, un singu­ratic inveterat și investigator pasionat al fenomenelor paranormale. Este un punct de convergență pentru energii neobișnuit de puternice, lucru care ar putea explica de ce neadaptații și rătăcitorii sunt atrași de oraș ca moliile de lumină.
Isabella Valdez, o tânără care fuge de niște bărbați foarte periculoși este și ea atrasă în Cove.
Când începe să lucreze ca asistentă a lui Fallon, Isabella îl impresionează prin felul în care reușește să îi organizeze biroul haotic. În plus, nu pare deloc sur­prinsă de elementul paranormal al slujbei lui. Fallon descoperă în ea un spirit înrudit, un refugiu într­-o lume care consideră abilitățile lui o formă de nebunie.
Dar când își unesc forțele pentru a rezolva un mister vechi de secole, Fallon și Isabella se trezesc târâți în is­toria secretă a orășelului Scargill Cove și siliți să lupte pentru a-­și salva viețile, de îndată ce încep să descâlcească ițele unei conspirații mortale cu rădăcini în afacerea familiei Jones… și în arborele genealogic al Isabellei.
Dar, în final, cea mai importantă forță care îi ajută să dea de capăt misterelor fascinante care îi înconjoară este pasiunea care se naște între ei.
O carte scrisă în inconfundabilul stil al Amandei Quick, alternând momentele de mister, suspans, umor și pasiune, iar elementele de paranormal condimentând din plin acțiunea.
Citate:
„Talentul lui era, de fapt, o formă rară de psihometrie. Zack putea să ia în mână un cuţit sau un pistol care fusese folosit la comiterea unei crime şi să simtă ceea ce simţise ucigaşul în momentul în care comisese acel act de violenţă.”
„Părea atât de sexy şi de îngrozitor de masculin, aşa cum stătea aici în penumbră, se gândi ea. În energia care îl înconjura se simţea o esenţă vagă de răzbunător neobosit, de protector şi de războinic. Era genul de bărbat pe care puteai să te bizui mereu. Era un om de cuvânt.”
„Energia încinse atmosfera încăperii întunecoase. Efectul pe care îl avea Isabella asupra lui nu putea fi descris altfel decât prin existenţa unui anumit gen de alchimie, se gândi el. Ea era focul care transforma fierul rece din interiorul lui în aur curat. Cu ea alături, putea privi în adâncul haosului şi să vadă obiectul care reprezentase ţelul suprem al artei antice, piatra filozofală. Cu ea, era şi el, pentru o vreme, complet.”

Cărțile autoarei Amanda Quick pot fi comandate pe elefant.ro, libris.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, emag.ro

 

5. Adevărata dragoste de Jude Deveraux, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice (True Love)

La terminarea facultății, Alix Madsen află cu surprindere că Adelaide Kingsley, o prietenă de familie, i-a lăsat moștenire, pentru un an, dreptul de a fi stăpâna unui încântător conac pe insula Nantucket. În schimb , Adelaide are o cerință neobișnuită – Alix trebuie să rezolve misterul straniei dispariției a unei femei din neamul Kingsley, petrecute cu mai bine de două secole în urmă. În plus, Alix trebuie să se confrunte și cu arogantul – și extrem de atrăgătorul – arhitect Jared Montgomery, moștenitorul de drept al conacului.
Ceea ce Alix nu știe este că legăturile propriei familii cu cea a lui Jared sunt mult mai apropiate și mai îndelungate, așa că Jared primește misiunea să aibă grijă de ea cât timp se află pe insulă – lucru deloc dificil, având în vedere pasiunea care se naște între ei. Viețile lui Alix și Jared se dovedesc strâns împletite cu soarta tulburătoare a strămoșilor lor, iar cei doi trebuie să descopere calea de a îndrepta greșelile trecutului pentru a găsi speranța pentru propriul viitor… și pentru adevărata dragoste.
O carte fascinantă, cu o fantomă ce se amestecă în permanență în viața personajelor principale, cu secrete tulburătoare și legături incredibile ce se dezvăluie pe parcurs. Finalul este savuros, cu răsturnări spectaculoase de situație.
Citate:
”Nu se putea gândi decât la povestea pe care tocmai o auzise. Doi oameni profund îndrăgostiți, dar care au fost de acord să mai aștepte ani întregi ca să se căsătorească. Alix nu-și putea imagina cum s-ar putea întâmpla asta în zilele moderne. Cel puțin Caleb și Valentina reușiseră să petreacă un pic de timp singuri.”
”De îndată ce o cotiră pe alee și văzură casa lui Lexie și a lui Toby, Alix simți că a ajuns acasă – un sentiment foarte diferit față de cum se simțise cu câteva ore înainte. Era o stradă liniștită mărginită de copaci, cu case vechi elegante, iar cea mai frumoasă dintre toate era a lor. Nu, se gândi ea, nu a lor. Nu încă. Dar ea petrecuse prea puțin timp în casă fără Jared, așa că simțea că le aparține amândurora.”
”Ken se așeză pe canapea, iar Jared pe un scaun în fața lui. Spre marea supărare a lui Jared, bunicul lui se așeză în fotoliul cel mare. Forma și substanța lui erau mai puternice în camera asta, iar Jared era uimit cum Ken nu-l putea vedea.”
”- Și ce crede Caleb despre tine și fiica mea?
– Lui i s-a părut întotdeauna… începu Jared, iar apoi se opri cu ochii mari.
Ken zâmbi văzându-l așa șocat.
– Nu te osteni să mă minți. Doar am locuit cu tine, îți amintești? Tot timpul te certai cu cineva invizibil. M-am gândit că fie ești nebun, fie vorbești cu o fantomă.”
”- Este cumva posibil să-l întrebi pe strămoșul tău… ăă… unde sunt ascunse jurnalele?
Din nou, Jared făcu un efort de voință să nu se uite spre bunicul lui, așezat la stânga lui Ken. Una era să vorbești cu o fantomă în general și alta era să ți se spună că stă chiar lângă tine. Jared și tatăl lui discutau deschis despre Caleb, iar când Jared era adolescent își dorise de multe ori să îi spună totul lui Ken.
– Bunicul meu, zise Jared apăsat, știe, dar i se pare amuzant să nu spună. Probabil e de părere că dacă jurnalele sunt găsite, nimeni nu o s-o mai caute pe Valentina.”
”Jared rămase o vreme tăcut fără să vorbească. Chiar dacă viața lui fusese plină de secrete și el ținuse multe lucruri pentru el, acum voia să-i spună lui Alix ce aflase de la bunicul lui. În ziua nunții lui Izzy, căpitanul Caleb Jared Kingsley, care murise cu două sute de ani în urmă, va pleca de pe acest pământ. Și nu va fi o zi fericită pentru Jared.”
”-Jared se opri în ușă.
Spune-mi, acum, că ai recâștigat-o pe Valentina, a meritat să aștepți 202 ani?
Caleb zâmbi.
– Ai așteptat-o pe Alix timp de 36 de ani. Cât timp ai mai fi așteptat?
Jared nu ezită nicio clipă.
– O veșnicie.
– Da, spuse Caleb. Pentru Adevărata Dragoste aștepți o veșnicie.”

Cărțile autoarei Jude Deveraux pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, carturesti.ro, emag.ro

 

6. Grădina fermecată de Sarah Addison Allen, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice (Garden Spells)

Femeile din familia Waverley au talente speciale aflate în strânsă legătură cu grădina din spatele impunătoarei reședințe a familiei, din Bascom, Carolina de Nord.
Timp de aproape un deceniu, Claire a trăit în armonie cu grădina și cu moștenirea familiei Waverley, marcată de amintirea bunicii ei, de destinul zbuciumat al mamei sale și aparent indiferentă la soarta surorii ei rebele, Sydney, care s-a eliberat de mult de constrângerile mentalităților înguste ale orașului.
Folosind rețetele bunicii ei și puterile misterioase ale plantelor din grădină, Claire a pus bazele unei afaceri de succes cu produse alimentare, dar și ale unei existențe sigure, atent controlate.
Însă întoarcerea în oraș a lui Sydney, împreună cu fiica ei, Bay, tulbură rutina vieții lui Claire. Un alt element perturbator este faptul că în casa învecinată se mută un bărbat care, din clipa în care o vede pentru prima oară pe Claire, e absolut fascinat de ea.
Pe măsură ce Claire și Sydney reînvață să trăiască împreună și ajung să se împace cu traumele care le-au marcat copilăria, adolescența, dar și relația, descoperă și dragostea, exact acolo unde nu se așteptau să o găsească. Încet, încet, surorile Waverley ajung să-și accepte trecutul, să savureze prezentul și să privească pline de speranță spre viitor.
Citate:
„În seara asta, voiau trandafiri care să reprezinte dragostea care îi unea, dar când dragostei îi adăugai o notă de tristeţe, impresia rezultată era de regret. Voiau nucşoară pentru că le reprezenta bogăţia, dar adăugând vinovăţie la bogăţie obţineai un efect final de jenă.“
„Bunicul lui îi spusese că lucrurile se întâmplau aşa cum era menit şi că nu avea rost să încerce să îşi dea seama cum o să evolueze situaţia. Oamenilor le plăcea să creadă că nu era aşa, dar gândurile pe care ţi le făceai nu aveau nici o influenţă asupra a ceea ce se întâmpla, până la urmă. Nu ai cum să-ţi rezolvi problemele doar cu gânduri. Nu poţi să scapi de dragoste de capul tău.“
„– Chestia asta nu are cum să dureze la nesfârşit.
– De ce crezi asta?
– Nimeni nu a avut parte de o relaţie care să nu se sfârşească la un moment dat.
– Eu mă gândesc tot timpul la viitor. Toată viaţa am mers pe urma visurilor despre ce ar putea să fie şi, pentru prima oară, chiar am atins unul. O sărută din nou, după care îşi luă cămaşa şi se ridică. O să luăm lucrurile încet, zi după zi, Claire. Dar nu uita că în mintea mea am proiectat totul pe mii şi mii de zile.“

Cărțile autoarei Sarah Addison Allen pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net

 

7. Sărutul sorții de Mary Jo Putney, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice (A Kiss of Fate)

Lordul unui vechi și puternic clan scoțian, Duncan Macrae vrea să pună capăt conflictului veșnic dintre Scoția și Anglia. El posedă însă și o putere secretă – aceea a Protectorilor, oameni cu abilitatea mistică de a controla forțele naturii și de a vedea în sufletul semenilor. Din clipa în care o întâlnește pe tânăra și independenta văduvă englezoaică Gwyneth Owens, spiritul său înfocat dorește s-o facă a lui – o pasiune care va așeza în tabere diferite loialitatea lui pentru pământul natal și jurământul făcut în fața Protectorilor.
Deși tatăl lui Gwyneth a fost Protector, tânăra este convinsă că a moștenit numai frumusețea mamei sale, nu și puterile tatălui. Dar sărutul fascinantului lord din clanul Macrae naște în ea o dorință care îi face sufletul să se cutremure – și îi dezvăluie viziuni ale unei catastrofe care amenință atât Anglia, cât și Scoția.
În vreme ce două națiuni puternice se înfruntă, Gwyneth și Duncan trebuie să-și pună la încercare puterile și pasiunea pentru a-și salva iubirea… și viitorul lumii în care trăiesc.
Citate:
„Pentru prima dată în viaţa ei, simţi suflul puterii – nu puterea magiei, ci puterea străveche a femeii de a-i face pe plac bărbatului.”
„-E frumuseţe în felul în care stai, şi-n libertatea cu care te mişti, şi în arcuirea braţului tău, frumuseţe în vocea ta tandră, care linişteşte şi deopotrivă incită. Îi atinse delicat gâtul cu dosul degetelor, iar ea se simţi străbătută de fiori. Eşti o simfonie de graţie. Vederea feţei şi a siluetei tale nu ar face altceva decât să sporească frumuseţea, dezvăluind înfăţişarea creată de viaţă şi de râset.
Complimentele lui o lăsară fără răsuflare. Îşi dorise să înveţe să flirteze, dar era depăşită. Bărbatul în negru era campion mondial la flirtat.”
„Înfrânarea explodă într-o nevoie frenetică, iar el se cufundă în paradisul excitant al corpului ei. Ea răspunse cu o pasiune ce ar putea îngenunchea un bărbat. Aceasta era esenţa unei vrăjitoare – era o femeie care putea oferi dragoste şi împlinire cu o intensitate atât de ameţitoare, încât era imposibil să îţi imaginezi viaţa fără ea.”

Cărțile autoarei Mary Jo Putney pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, emag.ro

 

8. Bântuind după miezul nopții de Karen Robards, Editura UNO (Walking After Midnight)

Bântuind după miezul nopții este o carte romantică plină de aventură, mister, neprevăzut, suspans, umor și elemente de paranormal, care-i dau un plus de savoare.
Summer McAfee, o tânăra divorţată, de 36 de ani, fost manechin, fosta noră a şefului poliţiei din orăşelul respectiv, este în prezent deţinătoarea unei mici firme de curăţenie.
Într-o noapte, pe când era de serviciu la curăţenie la casa mortuară a fraţilor Harmon, a auzit un sunet ușor de paşi ce venea dinspre camera de îmbălsămare. Adunându-și tot curajul și stăpânirea de sine de care era în stare, s-a apropiat încet, a privit înăuntru şi a încremenit: pe una din mese mai apăruse un cadavru, complet gol, al unui bărbat desfigurat de urmele unor lovituri cumplite. Speriată și nedumerită, a întins ușor mâna să-l atingă, şi… a fost înhăţată de încheietură, iar corpul însângerat şi vânăt al omului s-a ridicat de pe masă.
Realizează că apariția de coșmar nu era de fapt un cadavru, dar constatarea nu o ajută prea mult, căci se trezește ameninţată cu moartea, jignită şi umilită de acel bărbat, după care este scoasă din clădire, forţată să se dezbrace şi legată… cu propriul sutien!
Bărbatul își face rost de haine atacând șoferul unei dubițe ce tocmai ajunsese în parcare, pe care îl lasă inconştient, dar având fața atât de umflată, încât nu putea ține ochii deschiși să conducă, o va sili pe Summer să-i fie șofer de ocazie. Nici nu pornesc bine, că uşa principală a casei mortuare s-a deschis brusc şi trei bărbaţi înarmaţi au năvălit afară şi au început să tragă asupra lor. Curând, Summer va afla și identitatea bărbatului care o luase prizonieră – Steve Calhoun, fost poliţist, fost membru al celui mai celebru triunghi conjugal care, cu trei ani în urmă, ajunsese în atenţia opiniei publice datorită faptului că iubita lui, Deedee – soţia celui mai bun prieten al său, tot polițist – se spânzurase în biroul lui, chiar în sediul central al poliţiei, lăsând în urmă o casetă video cu tumultoase scene de dragoste între ea şi Steve și cu o înregistrare din care reieşea că şi-a luat viaţa pentru că el a pus capăt relației lor adultere.
Se părea însă că Deedee nu era tocmai împăcată cu sfârșitul ei, pentru că se întorsese să bântuie, dintr-un motiv pe care-l vom afla doar spre sfârșitul cărții.
”Femeia murise și apoi se întorsese. Nu mai era vie, dar era conștientă. Se întorsese cu un scop (…) Scopul urma să-i fie arătat mai târziu și între timp ea plutea în derivă, dincolo de tavan, prin noaptea fără de sfârșit, mulțumită de această așteptare.
Ca urmare a scandalului iscat, a fost dat afară din poliție, iar soţia l-a părăsit, plecând împreună cu fetiţa lor în vârstă de 10 ani. Ruinat psihic, social și profesional, Steve a decăzut din ce în ce mai mult, luând calea băuturii. Se ”bălăcise” în nefericire și autocompătimire până de curând, când, cu ajutorul unei voinţe de fier, şi motivat de faptul că era complet nevinovat de toată acea înscenare, și-a revenit și a reluat pe cont propriu ancheta la care lucra când tot viitorul i-a fost distrus, bănuind că există o legătură între aceasta și tot ceea ce i se înscenase.
Cu criminalii pe urmele lor, Steve și Summer intră într-o cursă nebună, care le oferă momente foarte captivante, pline de neprevăzut, iar interacțiunea dintre cele două personaje, deși extrem de tensionată la început, nu e lipsită de umor. În adrenalina tulburătoarelor evenimente la care iau parte, cei doi se simt din ce în ce mai atrași unul de celălalt, antrenându-se într-o poveste de dragoste explozivă.

538856.jpg-c_640_360_x-f_jpg-q_x-xxyxx

Nici măcar momentele lor de pasiune fierbinte nu vor fi scutite de neprevăzut, căci tulburătoarea fantomă a lui Deedee, va alege exact acele momente să își facă apariția!
”- Ne aplaudă, spuse el brusc.
– Ce?
Strângându-și brațele în jurul gâtului, lipindu-și sânii de pieptul lui, Summer îl sărută pe gât.
– Isuse Cristoase, trebuie s-o șterg de aici.
Desfăcându-i brațele din jurul gâtului, Steve sări în picioare și se închise la pantaloni.”
Evenimentele se precipită, conducând la deznodământul întregii povești, unde multe întrebări își vor găsi răspunsul, începând cu ceea ce s-a întâmplat în trecut și, bineînțeles, motivul pentru care Deedee încă nu-și găsise liniștea pe lumea cealălaltă…
”Deedee se simțea slăbită. Știa că din moment în moment avea să fie chemată, dar chemată unde? În paradis sau înapoi în neființă unde fusese înainte?
Își terminase misiunea care o ținuse legată de pământ. Aranjase bine lucrurile pentru Steve.”
Într-adevăr, Steve și Summer vor avea parte de finalul fericit pe care-l meritau din plin!
”- Vrei cumva să mă rogi să locuiesc cu tine? Întrebă ea, străduindu-se să vorbească pe un ton calm.
El scutură din cap.
– Nu
– Nu?
– Am crezut că ești de acord că legătura noastră e eternă.
– Da, așa e.
– Bine, atunci te rog să te măriți cu mine.
Summer se simțea ca lovită de trăsnet. Nu se aștepta la asta.
– Dar, dar, se bâlbâi ea. Ne știm doar de o săptămână.
– Uneori asta ajunge.
Summer se uită la el, la obrajii trași, la buzele subțiri și la nasul lui drept, la ochii întunecați pe care înainte îi considera lipsiți de suflet. Acum, însă, îl cunoștea mai bine.
Uneori o săptămână e de ajuns.”

Cărțile autoarei Karen Robards pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro

 

9. Destine paralele de Christina Courtenay, Editura Lider (The Silent Touch of Shadows)

Destine paralele este un roman foarte frumos scris, plin de mister, intrigi, personaje bine dezvoltate, fantome şi, cel mai important, două uimitoare poveşti de dragoste.
Melissa Grantham, genealog profesionist, recent divorţată, este invitată să se mute în străvechiul conac al familiei, Ashleigh Manor. Din momentul în care pune piciorul în casă, trece prin tot felul de senzaţii stranii, iar visele şi viziunile încep s-o bântuie. Legătura spirituală tot mai strânsă cu o femeie din epoca medievală şi iubirea ei interzisă o face pe Melissa să se întrebe dacă nu cumva a înebunit, dar se hotărăşte să rezolve acest mister.
Jake Precy, proprietarul unei case din apropiere, are, de asemenea, vise ciudate, dar acestea încep să capete sens abia când o întâlneşte pe Melissa. O angajează să-i cerceteze arborele genealogic, fără să ştie că vieţile lor sunt deja strâns legate. Este oare cu adevărat o atracţie reciprocă sau rezultatul interferenţei fantomelor?
O poveste de iubire bântuită care are loc parţial în prezent, parţial în secolul cincisprezece în Kent.
Citate:
”Închise ochii și, până să adoarmă, mintea i se umplu de imagini uluitoare. Imagini care-i tensionau creierul, care o torturau, îi dădeau semne. Melissa se concentră puternic. Voia să-și amintească mai mult, dar cineva o chema…”
”Melissa încercă să-și calmeze ritmul respirației, întrebându-se de ce visase tocmai un cavaler medieval.”
”Jake Percy se trezi panicat, încurcat în cuvertură. (…) Imaginile i se aglomerau în minte, izbucnind cu viteza fulgerului, apoi, brusc, toate se strănseră într-o secvență coerentă și-și aminti visul foarte limpede.
Era pe un cal imens, călărind mult timp, cu dureri de la șa și de oase. Apoi a întâlnit o femeie care s-a urcat pe cal cu el, stând în spate, ținându-l cu mâinile de mijloc. Un chip umbrit pe care nu și-l putea aminti, dar știa după reacțiile trupului său că o considera frumoasă. O femeie dorită. Apropierea ei îl făcea să-și uite toate durerile și suferințele, parfumul ei îi stăruia în nări, ațâțându-l cu mireasma de lavandă.”
”- Iubito…
Cuvântul neașteptat o făcu să tresară și să se uite prin încăpere. Nu era nimeni.”
”Pe perete se profilase un chip care se uita la ea. (…) Își ridică foarte puțin pleoapele. Chipul era încă acolo și de data asta îi zâmbea. Mai respiră o dată adânc și-și deschise complet ochii. Teama puternică o ținea țintuită pe loc, iar ochii îi rămăseseră fixați pe acea imagine stranie.
Era un bărbat, fără îndoială. Avea un chip masculin incredibil, deși era încadrat de plete lungi blonde. Îi apăru încet, de parcă o lentilă invizibilă ajusta imaginea în care Melissa se trezi privind, într-o pereche de ochi albaștri, reci, care-i păreau oarecum cunoscuți. Îi observă cicatricea alungită de pe obrazul stâng, ceea ce-l făcea să arate oarecum cu un pirat, și în clipa aceea făcu legătura. El e bărbatul din visele mele!”
”Jake s-a aplecat și el în același timp să-și ia propria pungă deformată, și, atunci mâna lui s-a atins de a ei. Ea a deschis ochii mari, uimită, și a tras aer adânc în piept, ca și el. O senzație ciudată i-a furnicat degetele, și el a știut c-a simțit-o și ea.”
”În dreptul clădirii următoare, s-a oprit rezemându-se de perete, simțindu-se amețit. Vocea femeii avea ecou în mintea sa și a clătinat din cap cu putere să și-l limpezească. S-a simțit ca vrăjit, de parcă cineva l-ar fi fermecat, dar, a gândit el, astfel de lucruri nu se petrec în viața reală.”
”Jake se încruntă.
– Ei, bine că s-a dus. Nu vreau să visezi la alți bărbați acum când suntem căsătoriți.
Melissa pufni în râs.
– Cum poți fi sigur că nu visam la tine? Doar ești copia lui fidelă sau invers. Melissa i-a netezit fruntea cu mâna. Nu-ți face probleme, acum știi că ești cel pe care-l iubesc.”
”Niciunul n-a observat cele două umbre care zăboveau lângă morminte când ei au plecat. Îmbrățișate, cele două spectre s-au așezat încet pe pământ ca o ceață într-o dimineață de vară, iar păsările dintr-un copac din apropiere au început să cânte.”

Cărțile autoarei Christina Courtenay se pot comanda pe libris.ro, librarie.net

 

10. Frumoasa trădătoare de Elizabeth Thornton, Editura Litera, Colecția Iubiri de poveste (The Scot and I)

În Scoția anului 1885 o societate secretă, intitulată Demos, luptă prin toate mijloacele pentru independența provinciei, fără a se da înapoi chiar de la a pune la cale asasinarea reginei Victoria. Alex Hepburn este agentul Serviciilor Secrete însărcinat cu protejarea suveranei. Provine dintr-o veche familie scoțiană și a moștenit darul clarviziunii de la bunica sa, dar de abia și-a descoperit aceste puteri și nu prea știe cum să le folosească.
Dejucarea unui complot îl aduce față în față cu o tânără enigmatică, Mahri Scot, de a cărei loialitate nu poate fi sigur. Deși împiedică asasinarea suveranei la castelul Balmoral, Mahri este membră a grupării Demos, pe care Alex a jurat să o distrugă. Întâlnirea lor are ca urmare declanșarea unor evenimente pe care nici unul nu le prevăzuse. Alex trebuie să descopere cine este cu adevărat Mahri și dacă afecțiunea pe care aceasta i-o arată este sinceră sau parte a unui plan pentru a-i adormi bănuielile.
O poveste de dragoste aventuroasă și o intrigă imprevizibilă!
Citate:
”Strânse ferm pumnalul în mâna dreaptă și își deschise simțurile. Așa mai mergea. O ceață se formă în spatele ochilor săi. Când aceasta dispăru, văzu două siluete, un bărbat și o femeie. Cu toate că erau neclare, știu că femeia din pat, care dormea ca un copil, era cea din viziunea lui.
Treptat, imaginea deveni clară. Se aflau lângă o cascadă de pe un râu vijelios. Bărbatul ținea pumnalul în mână, întinzându-i-l femeii. Ea îl atinse – cu respect? Ezitând? – și căzu în genunchi.
– Demos, șopti.
Alex nu știu ce-i întrerupsese viziunea – propriul șoc la auzul cuvântului pe care îl ura sau emoția pe care o emana femeia. Demos. Deci avusese dreptate. Era băgată până în gât!”
”Își cufundă degetele într-un borcan cu unguent, după care îi frecă palma cu migală. Ea fu surprinsă de felul cum degetul lui mare îi alina durerea. Când trecu la mâna cealălaltă, ochii ei începură să se închidă. Venindu-și repede în fire, tresări și se îndepărtă.
Totul era o prefăcătorie. Nu trebuia să uite cine și ce era el. Un agent al Serviciilor Secrete nu-i pasă ce metode folosește pentru a obține informațiile dorite.”
”Însă imaginea lui Miller nu se lăsă înlăturată, ci se aprinse în mintea lui ca o minge de foc. Nu mai era o imagine, ci un torent de emoții și un talmeș-balmeș de cuvinte.
Alex își deschise palma. Degetele îi tremurau. Nu se întrebă cum de îi apăruse acea viziune sau de ce era diferită de altele. Darul pe care îl avea era nou pentru el, îl căpătase cu doar câteva luni în urmă. Avea multe de învățat despre clarvăzători și ce puteau și nu puteau ei să facă. Tot ce știa era că prietenul lui Miller avea un necaz.
Cuvintele. Care erau cuvintele ce îi veneau din mintea lui Miller? Care erau cuvintele? Dar acum nu mai existau cuvinte, ci doar o tăcere îngrozitoare.
Totul în el, toate instinctele, toate simțurile, se ascuți brusc ca lama unui brici. Era acum ori niciodată”
”O s-o țină pe Mahri la adăpost până când fiecare individ din acea blestemată de societate secretă ajungea în spatele gratiilor sau fugea în cel mai îndepărtat colț al pământului. Intenționa să se ocupe personal de asta. Iar când isprăvea cu Demos, spionajul britanic nu avea să mai fie interesat de tânăra femeie.”
”- Tu ești una dintre acele vrăjitoare care pot vedea în viitor. Eu, pe de altă parte, nu pot vedea mai departe de câteva minute. Nu. Hai să zicem o oră.
– Și ce vezi? se interesă ea cu ochii scânteind.
– O să-ți arăt., spuse el.
Mai târziu, ultimele ei cuvinte înainte de a se cufunda în somn fură:
– Chiar că ești vrăjitor. Cine ar fi crezut?
– Vrăjitoareo, rosti el sărutând-o tandru.”

Cărțile autoarei Elizabeth Thornton pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, carturesti.ro

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria TOP

 

 

48 Comments

Spune-ți părerea!