Delicatese Literare
Top

Top 10 cărți romantice în care apar animale de companie

Top 10 cărți romantice în care apar animale de companie

Animalele de companie fac parte din civilizația umană de foarte mult timp, fiind o importantă sursă de emoții pozitive.

Majoritatea autoarelor romantice dețin și sunt mari iubitoare de animale de companie, astfel că acestea apar în multe din cărțile lor. La rândul meu, sunt o mare iubitoare de animale și am două pisicuțe extrem de răsfățate, care îmi țin mereu companie în timp ce citesc, astfel că am ales o selecție de 10 cărți din genuri diferite – comedii romantice, historical-romance, romantic-suspans, chicklit romantic, fantasy-romance – în care apar astfel de animăluțe.

 

1. Bocănilă de Alice Clayton (Wallbanger)

Am acordat primul loc din acest top romanului Bocănilă întrucât l-am adorat pe Clive, motanul eroinei cărții, acesta reușind să-mi stârnească hohote de râs de mai multe ori!

Bocănilă este o comedie romantică savuroasă, plină de replici spumoase și de întâmplări hazlii. Umorul fiind ingredientul de bază al cărții, situațiile descrise sunt adesea la limita absurdului, pentru un efect cât mai ilar. Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Caroline, o tânără extrem de simpatică, cu un simț al umorului ieșit din comun.

Ambițioasă din fire, Caroline visa să-și facă o carieră în domeniul designului de interioare, având-o ca model pe șefa ei, Jillian, pe care o admira din toate punctele de vedere. Realizată profesional, Jillian avea o relație perfectă cu Benjamin, un bărbat foarte sexy, în ciuda faptului că trecuse de patruzeci de ani. Întrucât cei doi urmau să se căsătorească în curând, Jillian se mutase deja cu Benjamin, închiriindu-i cu generozitate, pe o sumă modică, lui Caroline vechiul ei apartament, spațios și foarte bine plasat.

Din păcate, încă din prima noapte petrecută în splendidul apartament din San Francisco, Caroline a realizat că exista totuși o mică mare problemă, care o împiedica să doarmă: dormitorul ei avea un perete comun cu dormitorul apartamentului de alături, iar pereții fiind foarte subțiri toate zgomotele din dormitorul vecin se auzeau perfect. Iar cum se părea că vecinul ei era un adevărat ”armăsar”, Caroline nu trebuia să suporte doar bocănitul patului acestuia în perete, ci și țipetele entuziaste ale partenerelor acestuia.

După o săptămână de insomnie cruntă, Caroline a reușit să stabilească un tipar: Simon (a aflat cu ușurință numele vecinului din țipetele înflăcărate ce răzbăteau până la ea) avea nu una, ci trei iubite pe care le rotea sistematic. Mai mult, se părea că nu avea un anumit gen preferat, cele trei iubite fiind foarte diferite ca fizic. În funcție de preferințele din pat ale fiecăreia, pe care le aflase fără să vrea, Caroline le-a dat câte un nume. Pe prima, scundă și plinuță, a poreclit-o ”Pălmuță”, ținând cont că dorea să fie plesnită la fund, pe a doua a botezat-o ”Purina”, întrucât miorlăiturile acesteia o făceau demnă de neamul pisicesc, iar pe cea de-a treia a numi-o ”Chicotitoarea”, din motive evidente.

Surprinzător, după o perioadă, zgomotele au încetat brusc, iar Caroline a putut să se bucure de un somn de calitate. Investigând cauzele, Caroline a aflat de la doi vecini că Simon era un reputat fotograf profesionist, care făcea deplasări frecvente în diferite zone ale globului.

Acalmia nu a durat mult. Simon s-a reîntors, reluându-și vechile îndeletniciri cu același entuziasm neobosit, frustrarea lui Caroline crescând exponențial, cu atât mai mult cu cât O-ul (orgasmul) ei părea să-și fi luat o vacanță pe durată nedeterminată de mai bine de șase luni, de la ultima ei întâlnire ratată.

Nu numai Caroline era puternic afectată de aventurile nocturne ale lui Simon. Clive, motanul ei temperamental, părea convins că și-a găsit perechea, fiind grozav de încântat la fiecare apariție a ”Purinei”. Am râs în hohote citind despre manifestările lui Clive auzind zgomotele scoase de ”Purina”!

”Așteptându-mă la o apariție iminentă a Purinei, i-am dat lui Clive un ciorap plin cu iarba-mâței și o porție mare de ton. Îmi puneam nădejdea că asta o să-l doboare înainte să înceapă acțiunea. Tratațiile au avut efectul opus. Băiatul meu era gata de petrecere când, pe la unu și un sfert dimineața, au trecut prin zid primele semne de Purina.

Dacă ar fi putut, Clive și-ar fi pus pe el un mini-smoching. Bătea camera încolo și încoace pe lângă perete, prefăcându-se indiferent. Totuși, când Purina a început să miorlăie, nu a mai putut să se stăpânească. Încă o data s-a lansat spre zid. A sărit de pe noptieră pe dulap și apoi pe poliță, escaladând perne și chiar o lampă pentru a ajunge mai aproape de iubita lui. Când și-a dat seama că n-o să reușească niciodată să treacă prin zid, s-a apucat să îi cânte serenade – un fel de Barry White pisicesc, cu mieunături care le egalau în intensitate pe ale Purinei.

Peretele a început să se zguduie, vestind că Simon se apropia de victorie, și m-am mirat că dincolo erau în stare să-și mențină concentrarea și ritmul de mitralieră. Era limpede că dacă eu îi puteam auzi, și ei auzeau serenade lui Clive. Cu toate că dacă aș fi fost trasă în țeapa lui Bocănilă-Minune, probabil că aș fi făcut, și eu, abstracție…

Pentru moment, totuși, nu eram trasă în nicio țeapă și începeam să mă enervez. Eram obosită. Eram excitată fără perspective, iar motanului meu îi ieșea din gură un bețișor pentru urechi care arăta, înspăimântător, ca o țigaretă mica.”

Cartea continuă în același stil savuros, Caroline și Simon ajung, previzibil, să formeze un cuplu, iar finalul este plin de artificii!

M-am bucurat să îl reîntâlnesc pe Clive și în Amor la Sausalito – a doua carte din serie.

”Descuiam ușa apartamentului, cu gândul tot la proiect, când am auzit o bufnitură, apoi un țac-țac-țac pe podea.

Clive.

Am deschis ușa și am fost întâmpinat de motanul meu minune, mica mea părticică de paradis felin. Un vârtej torcător de blăniță cenușie mi-a înconjurat gleznele.

— Bună, scumpule, ai fost băiat cuminte azi? l-am întrebat, aplecându-mă ca să-i scarpin blana mătăsoasă.

Arcuindu-se în palma mea, m-a asigurat că da, chiar era un scump și fusese băiat cuminte. Apoi m-a certat pentru că l-am lăsat singur o mie de ani și m-a mânat către bucătărie.

Am stat de vorbă cât i-am pregătit cina, operațiune care, desigur, era principalul motiv pentru care venisem pe lume, și conversația noastră a acoperit subiectele obișnuite. Ce păsări văzuse de la fereastră, dacă ieșise vreun ghemotoc de praf de sub pat și dacă aveam să găsesc jucării în papuci. La întrebarea asta s-a făcut că plouă.”

Nici de această dată nu s-a dezmințit, producând mai multe boacăne în stilul lui caracteristic și dându-i mari emoții lui Caroline la un moment dat. Veți descoperi singuri în carte despre ce este vorba și în ce fel se va finaliza aventura lui. Vă veți distra cu siguranță! 😀

Cărțile autoarei Alice Clayton  pot fi comandate pe elefant.ro, libris, librariadelfin.ro, librarie.net, carturesti.ro, emag.ro

 

2. Inelul cu diamant de Lauren Blakely (Big Rock

Lauren trăiește pe Coasta de Vest alături de soțul său amuzant și sexy și de cei doi adolescenți minunați ai lor. Se gândește la intrigile romanelor sale în timp ce își plimbă cei patru sau cinci câini. Cu puțin noroc, în scurt timp ar putea avea și al șaselea câine. Cu toate acestea, în Inelul cu diamant motanul Fido a fost cel care m-a amuzat la maxim cu atitudinea lui imperială! 😇

Inelul cu diamant este o carte foarte romantică și deosebit de amuzantă. Cei doi eroi te conving pe deplin de chimia explozivă dintre ei, replicile spumoase curg în valuri iar încurcăturile de situații îți stârnesc hazul pe tot parcursul acțiunii. Autoarea îngroașă intenționat liniile, frizând chiar absurdul, rezultatul fiind o comedie romantică încântătoare, care te relaxează și binedispune.

Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Spencer, un tânăr sexy și plin de tupeu, cu un ego imens. Modestia pare a fi un cuvânt străin pentru Spencer și, după cum ne vom lămuri ceva mai încolo, nici logica și nici intuiția nu se numără printre punctele lui forte dar, în fond și la urma urmei, nu poți să le ai chiar pe toate, nu? 😀

Nici o sursă de stres nu pare să-i tulbure existența lui Spencer. Cu sora lui, Harper (personajul feminin principal din Mister O), se înțelege foarte bine, Nick (personajul masculin principal din Mister O), cel mai bun prieten al lui din copilărie, i-a rămas mereu alături până în prezent, fostele iubite ocazionale au înțeles de la început cum stă treaba și nu-l asaltează cu pretenții nedorite,  părinții lui au fost extrem de înțelegători dintotdeauna, dându-i toată libertatea de care avea nevoie. Astfel, Spencer a putut să-și urmeze nestingherit propriile pasiuni, deschizându-și propria afacere cu baruri în loc să i se alăture tatălui său la conducerea magazinului de bijuterii pe care acesta îl deținea. Cu Charlotte, asociata lui care ținea contabilitatea afacerii, se înțelegea perfect, fiind prieteni buni încă din timpul facultății. Deși îi admira mintea sclipitoare, fizicul tonifiat, părul blond mătăsos și ochii căprui fermecători, Spencer avusese grijă să țină relația lui cu Charlotte departe de orice tentație sexuală, prietenia ei fiind mult prea prețioasă pentru a risca să o piardă.

Rutina plăcută și comodă a lui Spencer va fi însă dată complet peste cap când, încercând să-și ajute tatăl, se va băga singur într-o ditamai încurcătură, mai mare decât putea duce!

După o viață întreagă de muncă, tatăl lui Spencer a decis să-și vândă afacerea pentru a-și oferi timpul și resursele necesare pentru a se odihni și călători împreună cu soția sa. Problema era că investitorul care se oferise să cumpere magazinul de bijuterii era un familist convins, cu principii morale foarte ferme și rigide. Într-un impuls de moment, dorind să-și sprijine tatăl și încercând să-și spele imaginea de fustangiu notoriu pe care i-o atribuiseră ziarele de scandal, Spencer a pretins în timpul mesei de afaceri că era logodit cu Charlotte, iar nunta urma să aibă loc în curând. Amănuntul insignifiant că ar fi trebuit să-i ceară acordul în prealabil lui Charlotte pentru această mică șaradă nu i-a trecut nicidecum prin minte lui Spencer! 🙂

Din fericire, Charlotte a acceptat să intre în rol, pretextând că astfel îl va ține la distanță pe fostul ei logodnic, care o trădase mișelește în urmă cu un an, revenind de curând în viața ei și asaltând-o cu tot felul de atenții nedorite pentru a o recuceri.

Spre deosebire de Spencer, noi ne dăm seama încă de la început că Charlotte era îndrăgostită nebunește de Spencer, iar farsa propusă de Spencer îi oferea ocazia ideală de a-și juca atuurile și a încerca să-l cucerească.

Bietul Spencer n-a avut nicio șansă! Pe de o parte rațiunea îi poruncea să stea deoparte, reamintindu-i insistent că Charlotte era cea mai bună prietenă a lui și, deci, complet interzisă, iar pe de altă parte semnalele amestecate pe care Charlotte i le transmitea îl înnebuneau complet, slăbindu-i voința până la punctul de rupere! Prima graniță trecută a fost în domeniul fanteziei, Spencer imaginându-se alături de Charlotte în tot felul de ipostaze fierbinți, cu consecințele de rigoare. Martorul jenantului moment a fost motanul Fido, care a urmărit totul cu o privire extrem de critică și atentă. 😀

”Când deschid ochii, Fido e la picioarele patului, lingându-și lăbuța. Și-o trece peste fața blănoasă, apoi pe după ureche. Se oprește din această operațiune ca să se uite la mine, cu ochii lui ca niște mărgele galbene, plini de dispreț.
Așa se termină pentru mine seara de sâmbătă. Motanul meu m-a privit cum mă masturbam gândindu-mă la cea mai bună prietenă a mea.
– Nici un cuvânt, șuier eu.
El își întoarce privirea, ridicând mândru bărbia.
Dar îmi va păstra secretul.
Și eu îl voi păstra pe al lui, voaior mic ce e!”

Evenimentele se precipită, iar adevărul despre logodna falsă iese la iveală în cel mai nepotrivit moment. Deznodământul va fi însă unul fericit. Vă invit să descoperiți singuri în carte cum se va ajunge la el.

Cu Fido ne vom reîntâni și în Mister O. Nick, cel mai bun prieten al lui Spencer, ajunge să-i predea lecții de amor lui Harper, sora lui Spencer. Pe măsura predării lecțiilor acesta devine tot mai dependent de Harper, ajungând să fie gelos pe toată lumea din jurul ei, inclusiv pe Fido, motanul lui Spencer de care Harper avea grijă cât timp acesta era plecat, iar motanul părea, la rândul lui, că-i întoarce resentimentele.

”Motanul își freacă falca blănoasă de sânul ei, iar eu scot un scâncet. Al dracului norocos afurisit! Apoi are tupeul să întindă o labă și s-o pună pe carnea dezgolită a pieptului ei.

– Cred că Fido încearcă să te pipăie.

Harper începe să râdă și-i scarpină bărbia, iar el se cuibărește și mai tare în ea. Frate, motanul ăsta e leșinat după ea.

– Hai să-l mângâi și tu. E cuminte și drăgălaș, spune ea.

Vin mai aproape și-i mângâi urechile. În acest timp, Harper îmi atinge absentă părul. Mâța se oprește din tors, de parcă ar studia fiecare mișcare pe care-o facem. Poate mi se pare mie, dar jur că-și mijește ochii rotunzi.”

În mintea lui Nick, Fido ajunge să capete puteri supranaturale, Nick fiind convins că Fido va găsi o cale să-l informeze pe stăpânul lui de relația ilicită ce se întâmplase în lipsa lui.

”Când ajungem în stradă, îmi sucesc gâtul și mă uit la etajul șase. Și cine-i acolo, la fereastră? Fido, desigur, care ne fixează cu privirea.

Probabil că pregătește un raport pentru stăpânul lui.”

În continuare, momentele extrem de pasionale se împletesc magistral cu cele pline de umor, rezultatul fiind o comedie fierbinte care te face să râzi în hohote la anumite pasaje, te emoționează și înduioșează la altele, lăsându-te cu o stare de bine la sfârșit!

Cărțile autoarei Lauren Blakely pot fi comandate din librăriile on-line edituratrei.rolibrarie.netlibris.ro, elefant.ro, librex.rocartepedia.ro, carturesti.ro, emag.ro

 

3. Sărutul unui înger de Susan Elizabeth Phillips (Kiss an Angel – 1996)

Am ales pentru poziția a treia a topului o carte fermecătoare, în care apar două animale de companie cu totul neobișnuite: un pui de elefant și un… tigru!

Sărutul unui inger este o superbă poveste romantică, scrisă cu mult umor, care îți încălzește sufletul, te convinge de puterea iubirii și te lasă cu o stare de bine ce persistă mult timp după ce ai terminat de citit cartea!

După moartea neașteptată a mamei sale, drăguța și capricioasa Daisy Devreaux ajunge să intre într-un bucluc foarte mare, fiind în pericol să fie condamnată. Acum, singurele opțiuni pe care le are în față sunt la fel de neplăcute: fie petrece un timp în închisoare, fie se mărită cu un bărbat ales de tatăl ei.

Alex Markov însă nu are nici un gând să joace rolul mirelui iubitor pentru o tânără răsfățată cu gusturi costisitoare. Teribil de chipeș și lipsit total de simțul umorului, Alex o smulge pe nestăpânita Daisy din mediul protejat în care a trăit și își asumă misiunea de a o îmblânzi.

Daisy este introdusă brusc într-o lume fascinantă despre care nu știa nimic până atunci – lumea circului, condusă de reguli și principii proprii. Mai mult, descoperă că soțul ei, pe lângă faptul că era managerul circului, era și principala vedetă în spectacol, făcându-și o intrare magnifică și fiind anunțat de crainic ca fiind Aleksi, descendentul direct al Romanovilor.

Dacă până atunci nu fusese obișnuită cu munca, dormind până târziu și petrecând ore în șir în fața oglinzii, Daisy este forțată acum să se adapteze în timp record la un ritm de viață infernal. Însă, deși niciodată Daisy nu a reușit să își dovedească valoarea în fața părinților sau a ei însăși, acum este hotărâtă să facă acest mariaj să meargă.

Deși nu o arăta, Alex era surprins de soția lui. Se așteptase ca ea să fie răsfățată și iresponsabilă și să dea bir cu fugiții la prima greutate și era surprins să observe la ea o încăpățânare în a nu renunța și o bunătate la care nu se aștepta.

Din păcate, o înscenare pusă la cale de o rivală geloasă o indică pe Daisy ca fiind o hoață, în bagajul ei fiind găsiți niște bani care lipseau din încasările de la spectacol, toți fiind convinși că ea era făptașa, inclusiv Alex…

Pentru a o pedepsi, Alex o trimite să muncească la menajerie și să facă curat după animale, munca cea mai grea și înjositoare. Încă o dată, Daisy reușește să îl surprindă. Strângând din dinți, refuză să plece și acceptă sarcinile cu multă demnitate, hotărâtă ca, măcar o dată în viață, să lupte, să-și demonstreze valoarea și să nu mai lase pe alții să decidă în locul ei.

Animalele din cadrul circului ne sunt prezentate în carte cu mult talent, acțiunile lor par de multe ori dictate de aceleași rațiuni ca și cele umane, te înduioșezi percepând că și acestea sunt guvernate de sentimente și că fiecare are o personalitate distinctă.

Deși înfricoșată de moarte până atunci de animale, speriindu-se până și de un biet cățel, Daisy reușește să-și depășească temerile și să arate multă compasiune față de acestea, reușind să le înțeleagă multe dintre trăiri, legând o neașteptată conexiune cu mai multe dintre ele.

Cartofior, un simpatic pui de elefant, mai întâi o tachinează răutăcios, azvârlind-o la pământ, ca în final să se îndrăgostească iremediabil de ea, urmând-o peste tot ca un veritabil animal de companie.

”Sub privirile ei, elefantul înălță trompa și mugi, întruchiparea perfectă a unui erou tragic chemându-și iubita pierdută.

– Ce caută aici?

– Încearcă să dea de tine, mă gândesc. Zâmbi. Elefanții formează legături de familie puternice și se pare că, pentru Cartofior, acea legătură e cu tine.

– E puțin cam mare pentru a fi animal de companie.

– Mă bucur că așa consideri, pentru că nu îl las să doarmă în patul nostru, Daisy, oricât m-ai implora.”

Dar legătura cea mai puternică Daisy o simte cu Sinjun, tigrul mândru ce nu era nici pe departe îmblânzit și căruia îi percepe multe din gânduri.

Când acesta scapă din cușcă, punând în pericol viața celor din jur, inclusiv a unor copii aflați în vizită, iar Alex se pregătea să îl ucidă pentru siguranța tuturor, Daisy își riscă propria viață pentru a-l salva de la moarte.

Pasiunea dintre Daisy și Alex este evidentă, însă dragostea adevărată și loialitatea sunt mult mai greu de obținut, mai ales în cazul unui bărbat care refuză să le accepte existența. Totul o ia razna în momentul în care Daisy constată că era însărcinată, iar Alex reacționează furios, convins fiind că ea l-a păcălit intenționat și amenințând-o că o va duce la doctor să facă avort.

Deși el își revine imediat și încearcă să-și răscumpere greșeala, răul se produsese. Speriată de el, disperată să își apere puiul, Daisy fuge iar Alex o caută înnebunit două luni de zile până să-i dea de urmă. Rănită sufletește, Daisy îl respinge categoric.

Dar Alex nu era dispus să se dea bătut și era disperat să o recâștige. Din păcate, toate eforturile lui se lovesc ca de un zid. Deși îl mințise când îi spusese că nu îl iubea, întrucât sentimentele ei față de el erau la fel de intense, Daisy simțea că principala ei datorie este să își apere copilul față de oricine, inclusiv de el.

Din fericire, Sheba, proprietara circului, vrând să-și răscumpere niște greșeli făcute în trecut față de cei doi, decide să-i ofere lui Daisy dovada iubirii lui Alex față de ea. Prefăcându-se că intenționează să-l vândă pe Sinjun unui proprietar nemilos, nu se lasă înduplecată de rugămințile arzătoare ale lui Daisy, invocând că singurul lucru care ar putea-o convinge să se răzgândească ar fi ca Alex să o implore în genunchi, știind că acesta ar fi renunțat la orice, mai puțin la mândria lui, singura care îl ajutase să răzbească până atunci. Iar miracolul s-a produs!

”Se răsuci pe călcâie și îl văzu pe Alex încă stând în fața lui Sheba cu fruntea înălțată semeț. Dar genunchii începuseră să se îndoaie. Acei genunchi nobili de Romanov. Acei genunchi mândri de Markov. Încetul cu încetul, se lăsă pe podeaua acoperită de rumeguș, dar în același timp Daisy știu că nu îl văzuse niciodată într-o postură mai mândră și mai neînduplecată decât în momentul acela.

– Imploră-mă, șopti Sheba. (…)

Deși era în genunchi, nu arătase niciodată mai magnific. Era aidoma unui țar, din cap până în picioare. Regele arenei.

– Te implor, Sheba, spuse el sec. Nu lăsa să i se întâmple nimic acelui tigru.”

O scenă cu adevărat impresionantă, care ne demonstrează că într-o dragoste adevărată nu își au locul orgoliile și că, renunțând la a deține controlul cu orice preț poți câștiga ceva cu mult mai important – adevărata fericire!

”- Mă iubești cu adevărat, nu-i așa?

– Da, te iubesc cu adevărat, spuse el răgușit, și de data aceasta vreau să mă crezi. Te implor, scumpo.”

Cărțile autoarei Susan Elizabeth Phillips pot fi comandate din librăriile on-line litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, librarie.net, emag.ro

 

4. Dulce răsplată de Elizabeth Hoyt (Not the Duke’s Darling)

Elizabeth Hoyt este o mare iubitoare de câini, iar acest lucru se reflectă cu prisosință în romanele ei, cum ar fi în Îmblânzirea Bestiei – o carte deosebit de frumoasă și emoționantă, pe care am mai menționat-o deja în câteva topuri, în Seducerea unui păcătos și în mai multe romane din seria Maiden Lane.

În Dulce răsplată – o captivantă carte historical romance – Christopher Renshaw, duce de Harlowe, un bărbat înalt, mare și solid, cu umerii lați și gambele musculoase, aparent dur și neîmblânzit, este însoțit în permanență de cățelușa lui, Tess, față de care manifestă o neașteptată blândețe și tandrețe.

”Câinele adulmecă degetele ei și apoi ridică privirea, deschizând gura într-un zâmbet canin prietenos în timp ce dădea blând din coadă. Urechile îi erau ca niște triunghiuri ridicate în sus, ochii și nasul negre pe blana de un galben prăfuit, iar capul îi ajungea aproape de șoldul Freyei. Nu părea un câine aristocrat, dar Freya nu era sigură că mai văzuse vreun câine ca Tess până atunci.”

Pentru Freya de Moray viața este o adevărată provocare: deși este fiică de duce și s-ar putea învârti în cercurile alese ale aristocrației, este devotată trup și suflet Societății Femeile Înțelepte, un ordin secret din care face parte. Iar pentru a-și duce la îndeplinire sarcinile primite, este gata să lucreze sub un nume fals ca însoțitoare pentru tinerele domnișoare din înalta societate. Însă există un lucru pe care Freya nu îl poate face – să îl ierte pe Christopher Renshaw, duce de Harlowe, bărbatul care a adus scandalul și dezonoarea asupra familiei ei. Iar când amândoi sunt invitați la aceeași petrecere, Freya găsește ocazia perfectă pentru a-și planifica răzbunarea.

Șantajat cu publicarea unor scrisori compromițătoare, Christopher Renshaw acceptă să participe la petrecere cu gândul de a pune capăt acestei situații. Dar, când o recunoaște pe Freya printre invitați, își dă seama că problemele lui abia încep, căci ea îi aduce aminte de toate greșelile din tinerețe, dar este și întruchiparea tentației în fața căreia nu poate rezista. Iar când Freya este în pericol de moarte, Christopher riscă totul pentru a o apăra, dar și pentru a-i câștiga încrederea… și inima.

Loiala Tess va avea un rol important în salvarea celor doi eroi într-un moment critic, aducând echipa de salvatori la locul unde aceștia fuseseră sechestrați.

Finalul cărții este plin de căldură și romantism, Freya și Christopher predându-se necondiționat în fața iubirii.

”- Tu chiar crezi că am nevoie să mă flatezi? Nu am. Am nevoie doar de tine exact așa cum ești – autoritar, ager și complet înnebunit după câinele tău. Nu te schimba, Kester! Te iubesc așa cum ești.”

Cărțile autoarei Elizabeth Hoyt pot fi comandate pe litera.roelefant.rolibris.ro, librariadelfin.ro, librarie.netcarturesti.ro, emag.rocartepedia.ro

 

5. Obsesia de Nora Roberts (The Obsession)

Pentru a cincea poziție a topului am ales o carte plină de suspans și dramatism, în care animalul de companie este un câine, ce va avea la un moment dat un rol important în acțiune, reușind chiar să-i salveze viața stăpânei sale.

Obsesia este o excepțională carte romantic-suspans, cu accente psihologice, în care descoperi că fiecare e răspunzător pe propriul destin, dincolo de moștenirea genetică, că răul poate fi învins prin multă iubire și devotament și că, după multe frământări și lovituri ale sorții, viața îți poate oferi speranța unui nou început, plin de lumină și speranță.

Naomi Bowes și-a pierdut inocența în noaptea în care și-a urmat tatăl în pădure. Eliberând-o pe tânăra ținută captivă de el, copila de nici doisprezece ani a dezvăluit crimele oribile ale tatălui său. Dar păcatele lui Thomas David Bowes o urmăresc, chiar și atunci când e la un pas de fericire.
Devenită un fotograf de succes și trăind sub numele de Naomi Carson, ea a găsit o casă veche, ce necesită reparații, aflată la mii de kilometri distanță de tot ceea ce a cunoscut vreodată.

Naomi își dorește o existență solitară, dar locuitorii din Sunrise Cove sunt foarte prietenoși și reușesc să-și croiască drum către inima ei – mai cu seamă chipeşul Xander Keaton.

Naomi știe că relațiile prilejuite de noua sa viață sunt ceea ce ființa ei a râvnit în taină dintotdeauna. Însă, deși se împrietenește cu Kevin, pe care-l angajează să-i facă amenajările interioare, și cu soția acestuia Jenny, nu este dispusă să se apropie prea mult de Xander Keaton, mecanic, proprietar pe jumătate de bar și prim-solist al trupei de rock, fiindu-i teamă de sentimentele pe care acesta i le stârnea.

În momentul în care Naomi găsește un câine vagabond rănit, nu poate să-l abandoneze, iar Xander o convinge să îl adopte. Xander observă că scutul ei începe să se crape, așa că era sigur că, până la urmă, nu va putea să reziste atracției dintre ei.

În curând, atât Xander cât și Naomi vor conștientiza, fiecare dintre ei, că ceea ce simțea pentru celălalt, dincolo de atracția fizică evidentă, era dragoste pură și necondiționată și că ar fi făcut orice pentru fericirea celuilalt.

Dar păcatele tatălui său pot deveni o obsesie, iar trecutul ei este un coșmar care o urmărește necontenit. Un ucigaș nemilos pândea din umbră iar, în momentul în care apare o nouă victimă, devine evident că Naomi era ținta, iar criminalul era un sadic obsedat ce o urmărea de multă vreme. Naomi și Xander vor trebui să pună cap la cap indiciile și să descopere identitatea și motivațiile ucigașului, înainte de a fi prea târziu.

”El se aplecă și-și atinse buzele de ale ei.

”Câtă vreme e iubire”, se gândi și oftă sărutându-l. ”Și un loc bun, solid unde să-și construiască viața împreună.”

O viață plină de răsărituri de soare și liliac, și prieteni, și momente liniștite.Și un câine tare, tare bun.”

Cărțile autoarei Nora Roberts pot fi comandate pe litera.ro, elefant.rolibris.ro, librarie.netemag.rocartepedia.ro, carturesti.ro, dol.ro

 

6. Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani de Alexandra Potter (Confessions of a Forty-Something F**k Up)

Pentru a destinde puțin atmosfera după precedenta carte plină de dramatism, am ales pentru poziția a patra a topului un chicklit romantic, plin de umor, care ne oferă o lectură plăcută și liniștitoare.

Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani este o carte dulce-amăruie care te amuză, înduioșează și emoționează.

Nell Stevens, din perspectiva căreia este scrisă cartea la persoana întâi, a trecut binișor de patruzeci de ani și se consideră o ratată desăvârșită. Cândva, a avut o gașcă de prieteni și o carieră de editor de carte în ascensiune, apoi a plecat în America, iar cariera ei a continuat să crească. Din păcate, nu și situația ei amoroasă. Apoi, aproape de vârsta de patruzeci de ani, l-a cunoscut pe Ethan DeLuca, un bucătar de origine italiană, sexy și amuzant, despre care a crezut atunci că era sufletul ei pereche, alături de care avea să-și petreacă restul vieții. Din păcate, cinci ani mai târziu, afacerea pe care au început-o împreună a dat faliment, iar relația dintre ei s-a destrămat, lăsând răni adânci în sufletul lui Nell.

Reîntoarsă la Londra, Nell încearcă să-și găsească un nou ritm, lucru cu atât mai dificil cu cât se consideră o ratată desăvârșită: nu are un loc propriu unde să locuiască, nu are soț, nu are copii, nu are o carieră, nici măcar un loc de muncă, singura sursă de finanțare fiind un împrumut dat de tatăl ei. Încercând să se automotiveze, Nell începe, la sfatul unui psiholog celebru, să noteze în fiecare zi câteva gânduri de mulțumire.

Dorind să-și câștige măcar o fărâmă de independență, Nell a decis să plece din casa părintească și să-și găsească un loc al ei. Din păcate, micile surse de venit nu-i ofereau opțiuni prea multe, așa că Nell a ajuns să fie colocatară cu Edward, patronul unei firme de IT, care îi lăsa locuința la dispoziție cinci zile pe săptămână, venind doar în weekend. Asta la început, întrucât ulterior Edward apărea în cele mai nepotrivite momente… 😊 În plus, în lipsa lui Edward, Nell trebuia să aibă grijă și de Arthur, câinele extrem de temperamental al acestuia. Edward era însurat cu Sophie, franțuzoaică la origine, și aveau doi fii adolescenți. Sophie avea alergie la câini, de aici apăruse și nevoia lui Edward de a ține acest apartament.

Sunt de-a dreptul spumoase interacțiunile dintre Nell și Edward. Dacă doar m-am amuzat la războiul termostatului și la bătălia mașinii de spălat vase, am râs în hohote la războiul hârtiei igienice 😀. Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte despre ce este vorba.

Dacă la început Nell se abținea cu greu să nu-l sugrume pe Edward, pe măsura trecerii timpului a început să-i cunoască adevărata față, Edward dovedindu-se un adevărat prieten în anumite momente cheie pentru Nell.

Mi-a plăcut mult finalul, optimist și încărcat de mesaje profunde. Vă invit să-l descoperiți! 😊

”Pentru că, abia atunci când ești gata să renunți la viața pe care credeai că o vei trăi, poți, în sfârșit, să ai viața care ți-a fost sortită!”

Cartea Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani de Alexandra Potter poate fi comandată pe elefant.ro, libris.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro

 

7. Aranjamentul de Mary Balogh (The Arrangement)

Arangamentul face parte din seria Clubul supraviețuitorilor – o serie historical-romance impresionantă, fiecare carte din serie oferindu-ne o poveste de iubire ieșită din comun și foarte emoționantă. Membrii Clubului Supraviețuitorilor erau șase bărbați și o femeie, pe care îi unea o strânsă prietenie și un trecut comun, când, pentru o perioada îndelungată au fost găzduiți cu toții la Penderris Hall, reședința ducelui de Stanbrook, în Cornwall, și s-au ajutat reciproc să-și depășească traumele provocate de război. S-au vindecat sau, cel putin, au revenit pe linia de plutire, iar de atunci veneau în fiecare an pentru câteva zile pe domeniul ducelui.

În Aranjamentul, cea de-a doua carte din serie, aflăm povestea lui Vincent Hunt, vicontele Darleigh, care, încercând cu disperare să scape de încercările mamei sale de a-l însura, fuge într-un sat îndepărtat. Dar acolo îl așteaptă o altă capcană maritală.

Așa că atunci când domnișoara Sophia Fry intervine ca să îl salveze și este izgonită din această cauză din casa mătușii ei în toiul nopții, Vincent se simte obligat să acționeze. Chiar dacă este orb, vede o soluție la problemele amândurora: căsătoria.

La început, timida și ștearsa Sophia refuză propunerea lui Vincent. Dar când acest bărbat atât de chipeș o convinge că are nevoie de o soție pe care să și-o aleagă singur, la fel cum și ea are nevoie de cineva care să o scape de sărăcie, este de acord.

Dar cum se poate ca un aranjament atât de rece să se transforme într-o văpaie de nestins? În timp ce prietenia și camaraderia fac loc seducției și plăcerii erotice, pot îndrăzni oare să creadă că un târg născut din disperare îi poate conduce spre iubirea care le-a fost menită?

Sophie a readus bucuria și pofta de a trăi în viața lui Vincent. Ea a fost cea care l-a făcut să reconsidere multe aspecte ale vieții lui, inclusiv acela de a-și lua un animal de companie. În timp ce pentru ea Sophie și-a ales un motan slab și răpciugos, care nu era deloc frumos, dar pe care îl iubea deja, pentru Vincent cea mai bună alegere era Shep, un câine ciobănesc, care îl va îndruma pe el în loc de oi, și îi va înapoia mare parte din libertate.

”- Dacă un câine poate fi dresat ca să răspundă la un fluierat sau la o poruncă strigată și poate duce o turmă întreagă de oi într-un loc anume, pe o distanță mare și peste tot felul de obstacole și chiar prin porți înguste, spusese el, atunci nu există niciun motiv pentru care să nu o poată face pentru un om care îl duce de lesă, nu-i așa? Îmi pun în joc reputația de cel mai bun dresor de câini ciobănești din comitat. Și nimeni nu m-a acuzat vreodată de modestie.”

O carte superbă, care te convinge pe deplin de puterea vindecătoare a dragostei!

Cărțile autoarei Mary Balogh pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, emag.ro, carturesti.ro, cartepedia.ro

 

8. La vânătoare de bărbați de Linda Howard (Open Season)

La vânătoare de bărbați reușește să ne încânte cu o acțiune antrenantă, aventuri pline de pericole, cupluri inedite ce par să nu aibă nimic în comun la prima vedere, mult umor, dialoguri spumoase și răsturnări spectaculoase de situație.

Daisy Minor, eroina acestei cărți, o bibliotecara urâțică dintr-un oraș de provincie, este plictisită. Mai rău, a devenit și plictisitoare. Are o garderoba la fel de sexy ca un dicționar și n-a mai fost de mult la o întâlnire. N-a avut niciodată măcar o relație „călduță”, că să nu mai vorbim de una pasională.

Astfel încât atunci când se trezește, în dimineață zilei în care împlinește 34 de ani, se întreabă de ce locuiește încă împreună cu mama (văduvă) și cu mătușa (celibatară), în timp ce prietenele sale s-au căsătorit toate. Atunci decide că este momentul să înceapă o nouă viață.

Și, cum fetele cuminți nu atrag nici pe departe atâția bărbați ca „fetele rele”, se impun schimbări radicale. O rochie decoltată și un machiaj adecvat fac adevărate minuni, transformând-o într-o frumusețe irezistibilă. Dornică să „recupereze”, își petrece nopțile prin cluburi, dansând și flirtând.

Dar această nouă viață strălucitoare poate fi extrem de primejdioasă. Jack Russo, șeful poliției și proaspăt îndrăgostit de ea, hotărăște că trebuie să o protejeze. Mai ales după ce, într-o seară, Daisy asista la o scenă pe care nu ar fi trebuit să o vadă. Din clipa aceea, eforturile lui Jack de a rezolva complicatul caz la care lucrează se vor înzeci. Pentru că femeia pe care o iubește se află în pericol de moarte…

Cum însă Jack nu putea să stea cu ea în permanență, pentru siguranța ei și liniștea lui, insistă ca Daisy să-și cumpere un câine, ca să constate cu stupoare că ea își luase de fapt un cățel, Midas!

 ”-Și care-i problema? După părerea mea, este un câine foarte frumos.

– Așa-i. E grozav. Dar câinii din rasa asta sunt atât de prietenoși, încât nu-ți asigură nici un fel de protecție. După părerea lor toți oamenii le sunt prieteni și rostul acestora pe pământ este să-i mângâie pe ei. S-ar putea să latre ca să te anunțe că a venit cineva, dar asta-i tot.

– Nici nu-mi trebuie mai mult. Este numai bun pentru mine, zise ea și îl sărută pe creștet.”

După multe aventuri pe muchie de cuțit, adevărul iese la iveală, descoperindu-se că exista o întreagă rețea coruptă, cu ramificații până la cel mai înalt nivel, adevărații vinovați fiind demascați și pedepsiți.

În ceea ce privește personajele principale, Jack și Daisy ne conving că, în ciuda diferențelor evidente dintre ei, sunt adevărate suflete pereche, fiecare dintre ei completându-l și făcându-l fericit pe celălalt.

”Cu câteva săptămâni în urmă, Daisy suferea din pricina singurătății, iar acum viața ei era plină. În afară de familie avea prieteni la care ținea mult. Îl avea pe Midas – și, în plus, lângă ea era Jack.

Oare de ce credea că bărbații cu statură atletică nu sunt potriviți pentru ea? Se pare că tocmai de așa ceva avea nevoie. Jack arăta la fel de dur ca întotdeauna: păr ușor încărunțit, tuns scurt, umerii largi, gât vânjos, mers țanțoș. Toate acestea sugerau un om care avea nevoie de un spațiu vital suplimentar. Încă o sufoca stând prea aproape de ea, în pat și nu numai, dar începuse să se obișnuiască. Dacă punea stăpânire pe mai mult de jumătate de pat, ei nu-i mai rămânea decât să doarmă peste el. Dacă în ultimele zile Jack nu se odihnise suficient, era vina lui.”

Cărțile autoarei Linda Howard pot fi comandate pe elefant.rolibris.roemag.rocarturesti.ro, librarie.net

 

9. O veșnicie și o zi de Jill Shalvis (Forever and a Day)

Cărțile din seria Lucky Harbor sunt extrem de romantice, plină de umor și căldură, despre puterea vindecătoare a iubirii, miracolul celei de-a doua șanse, noi începuturi, curajul de a lupta pentru ceea ce îți dorești, relații de familie, prietenie sinceră și solidaritate umană, lăsându-te cu o stare de bine la sfârșit.

Acțiunea fiecărei cărți se petrece în micul orășel Lucky Harbor, de un farmec aparte și care te cucerește prin atmosfera lui. Acolo toată lumea cunoaște pe toată lumea, fiecare se simte îndreptățit și chiar dator să se amestece în viața celorlalți, bârfele circulă cu repeziciune și nici un secret nu rămâne mult timp ascuns.

În cărțile 4-6 din serie – Noroc în dragoste, În sfârșit, iubirea și O veșnicie și o zi – personajele feminine principale sunt, în ordine, Mallory, Amy și Grace – trei bune prietene care s-au cunoscut într-o zi furtunoasă și au creat clubul ”dependentelor de ciocolată”. Partenerii acestora sunt buni prieteni între ei – Ty – un agent sub acoperire, Matt – pădurarul orașului și Josh – un medic foarte competent.

Grace nu și-a imaginat că va pierde totul și va ajunge în micuțul oraș Lucky Harbor, asumându-și, printre alte slujbe mărunte, sarcina de a scoate la plimbare câinele doctorului Josh Scott. Însă, în ziua în care bona angajată de acesta nu mai apare pentru a se ocupa de băiețelul lui în vârstă de cinci ani, Grace ajunge să fie cea care îi poartă de grijă copilului cât tatăl lui este la serviciu – și nu doar atât, dar Grace se și mută în căsuța de oaspeți a chipeșului doctor.

Cu atâția oameni depinzând de el, Josh nu are timp pentru nimic altceva decât muncă și familie ‒ până când apare Grace în viața lui. Această blondă isteață și fermecătoare îi dă, pe negândite, lumea peste cap, arătându-i ce înseamnă cu adevărat altruismul.

Josh și Grace nu știu dacă relația lor poate dura ‒ sau dacă ei chiar vor ca aceasta să fie altceva decât o distracție. Dar într-un orășel precum Lucky Harbor, nu este nevoie decât de o zi aparte pentru a începe o poveste de dragoste care să dureze o viață.

Cărțile autoarei Jill Shalvis pot fi comandate pe litera.rolibris.ro, elefant.ro, cartepedia.rocarturesti.ro, librarie.net, librariadelfin.roemag.ro

 

10. Piatra viselor de Amanda Quick (Silver Master

Închei acest top cu o fermecătoare carte fantasy în care apar niște animale de companie adorabile – iepurașii de praf. Aceștia sunt niște animălute minuscule, cu blană pufoasă și ochi de bebeluși, pofticioși și măncăcioși, mari amatori de obiecte de podoabă. Nu trebuia însă să te lași păcălit de aspectul lor angelic. Iepurașii de praf erau niște prădători redutabili, foarte atașați și loiali stăpânilor lor, cu care aveau o inexplicabilă conexiune psihică. Imediat ce iepurașii de praf simțeau un pericol, blana acestora se zburlea, li se deschideau un alt doilea rând de ochi ce arunca priviri ucigătoare, iar când le vedeai dinții se spunea că este deja prea târziu să mai poți face ceva ca să te aperi.

Dacă ar exista în realitate, cu siguranță mi-aș dori să am și eu ca animal de companie un astfel de iepuraș de praf!

Fugind de un teribil scandal, Celinda Ingram ajunge în Candența, unde își dorește să ia totul de la capăt. Astfel, începe o afacere ca pețitoare, beneficiind de capacități paranormale, care o ajută să facă predicții legate de felul în care se potrivesc partenerii unui cuplu, prin citirea undelor psi.

Acest dar o face să fie atrasă încă de la prima întâlnire de Davis Oakes, directorul unei firme de pază. El însuși un individ cu remarcabile capacități paranormale, Davis încearcă să dea de urma unui vechi obiect, cunoscut sub numele de Piatra viselor. O contactase pe Celinda întrucât descoperise că aceasta cumpărase respectivul artefact, fără a-i bănui proprietățile, pe post de jucărie pentru Araminta, iepurașul ei de praf.

Deși Celinda este de acord să-i dea Piatra viselor lui Davis, Araminta are alte planuri, fugind cu Piatra viselor și ascunzând-o într-un loc numai de ea știut.

Ceea ce Celinda și Davis nu știau, era faptul că două personaje malefice urzeau planuri din umbră pentru a smulge acest obiect de chihlimbar, faimos pentru culoarea sa rubinie, din mâinile celor care ajunseseră să îl dețină.

Pericole extraordinare o pândesc pe Celinda din partea celor care ar face orice pentru a intra în posesia râvnitului obiect. Dar Davis nu precupețește niciun efort pentru a o apăra. În același timp, Araminta face un duo formidabil cu Max, iepurașul de praf al lui Davis, ajutându-și stăpânii prin metode cu totul inedite.

O lectură atractivă și amuzantă, o poveste plină de mister și suspans, din care nu lipsesc aventura și erotismul prezentate adesea cu umor.

Fragment din roman:

”Un grup mic de musafiri neinvitați la nuntă urmărea fericita scenă dintr-un ascunziș al mesei-bufet acoperită de verde și chihlimbar. Fiecare era aranjat pentru această ocazie. Fuzz purta o fundă de culoarea galbenă a chihlimbarului. Însoțitoarea lui specială pentru nuntă strălucea în scânteierile brățării din jurul gâtului. Max și Araminta erau gătiți cu strălucitoare agrafe pentru hârtie, care le fixau bine smocurile mici de blană pe vârfurile capetelor într-o manieră elegantă.

Din perspectiva unei adunături de iepuri de praf flămânzi, impresionantul tort de nuntă le apărea lung de o milă, iar fântânile de șampanie se revărsau în râuri.

Dacă oamenii preferau mai degrabă să danseze decât să mănânce, aceasta era treaba lor. Iepurii de praf știau ce se poate face cu o masă-bufet încărcată din belșug.”

Cărțile autoarei Amanda Quick pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, librarie.netcartepedia.ro, carturesti.roemag.ro

 

10 Comments

  • anasylvi

    Foarte frumoase recomandarile, Tyna! Recunosc ca nu am citit niciuna dintre aceste carti, dar unele ma tenteaza, iar faptul ca au animale de companie simpatice in povestile lor e un mare bonus! In plus, gand la gand cu bucurie, am pregatit si eu pe blogul meu un articol, dar despre carti cu protagoniste pisici, care probabil va aparea maine.

  • Oli

    Absolut superb! A fost o încântare să citesc acest top și să-mi aduc aminte de minunatele povești din el, cu adorabilele animalute care dau un plus de farmec poveștii!❤ Chiar mi-e dor să recitesc unele din ele! Felicitări Tyna și mulțumesc, am citit topul cu zâmbetul pe buze. ❤

  • Daniela Balan

    Un top de top ! Felicitări Tyna ❤️ Doar trei cărți mai am de citit din acest top , toate au fost frumoase și mai ales amuzante !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *