Delicatese Literare
Top

Top 10 cărți romantice în care eroul era virgin

Top 10 cărți romantice în care eroul era virgin

Cărțile din acest top sunt deosebit de romantice, convingându-te pe deplin de puterea vindecătoare a dragostei și de forța destinului. Pentru eroii acestor cărți, prima femeie din viața lor a fost și ultima, devenind marea dragoste a vieții lor, pentru fericirea căreia ar fi sacrificat orice. La rândul lor, eroinele acestor cărți s-au dovedit ca un balsam pentru sufletul rănit al eroilor, readucând căldura și speranța în viața lor.

Ca topul să fie echilibrat, am ales cinci cărți romantice contemporane și cinci cărți historical-romance.

1. Apă pentru elefanți de Sara Gruen, Editura Humanitas (Water for Elephants)

Apărut în SUA în 2006, romanul Apă pentru elefanţi a fost luni întregi Numărul 1 în topurile de vânzări din New York Times, Los Angeles Times, Wall Street Journal, UŞA Today, fiind desemnat în acelaşi an Favourite Book of the Year de către publicaţia Newsday. În 2007, este recompensat cu premiile Booksense Book of the Year şi Bookbrowse Diamond pentru cea mai populară carte. Este tradus în peste 40 de ţări şi s-a vândut în 4 milioane de exemplare.

Apă pentru elefanți este o carte fascinantă și emoționantă, a cărei acțiune se petrece în lumea spectaculoasă a circului, o lume plină de strălucire și culoare, dar în același timp periculoasă, guvernată de reguli dure și nemiloase.

Primul rând: „Am nouăzeci de ani. Sau nouăzeci şi trei. Ori una, ori alta“. Ultimul rând: „Pentru moşneagul asta, circul e casa lui“. Între cele două rânduri se desfăşoară povestea fascinantă a tânărului Jacob Jankowski, care în anii ’30 îşi face ucenicia vieţii într-unul dintre cele mai vestite circuri americane. Angajat să aibă grijă de animale, Jacob va descoperi sub marea cupola un univers cu personaje bizare şi fascinante, dar cu reguli rigide ca ale unei caste.

Însă va află deopotrivă că circul nu înseamnă numai strălucire şi culoare, paiete şi magie, râsete şi ropote de aplauze, ci şi animale maltratate, artişti în mizerie încercând să uite sordidul cotidian cu ajutorul alcoolului de contrabandă, violenţă şi prostituţie, suferinţă şi tragedii, incertitudini şi spaime.

Pe acest fundal se perindă o galerie întreagă de figuri memorabile: Unchiul Al, directorul fără scrupule al circului; Kinko, clovnul pitic cu un zâmbet exagerat pictat pe chipul trist; „ciudaţii“ cu trupuri contorsionate de suferinţă; imprevizibilul şi crudul August Rosenbluth, dresorul de animale care cade victima celor pe care i-a chinuit; Marlena, frumoasa lui soţie, dresoarea de cai, de care Jacob se îndrăgosteşte năprasnic şi alături de care trăieşte o pătimaşă poveste de iubire; Rosie, elefantița cu personalitate şi cu un secret care-i pune viaţa în primejdie.

Fotografii alb-negru însoţesc textul – instantanee surprinse la circurile americane de la începutul secolului XX, imortalizând o lume unde minunile sunt iscate cu o lovitură de baghetă, se spulberă odată cu ultimul acord al orchestrei, dar îţi lasă amintiri de-o viaţă.

Citate:

”Catherine era una dintre cele patru fete din promoția anului ’31 și cruzimea ei nu cunoaște margini. Pur și simplu nu mai țin minte de câte ori m-am gândit: O, Doamne, o, Doamne, în fine o să mă lase, ca să mă trezesc până la urmă la realitate: Doamne Sfinte, vrea să mă opresc tocmai ACUM?

Din câte știu, sunt cel mai în vârstă virgin de pe fața pământului. Evident, niciun tip de vârsta mea n-o să recunoască așa ceva. Până și colegul meu de cameră, Edward, și-a proclamat victoria, deși sunt înclinat să cred că n-a văzut în viața lui femeie dezbrăcată decât între copertele revistelor de opt pagini.”

”După aceea, rămâne cuibărită lângă mine, și părul ei îmi gâdilă fața. O mângâi ușor, încercând să-i memorez trupul. Aș vrea să ne topim într-un singur trup, ca untul pe pâinea prăjită. Îmi vine s-o absorb și, tot restul vieții, să merg prin lume cu ea încastrată în pielea mea.

Asta vreau.

Rămân nemișcat, savurând senzația trupului ei lipit de al meu. Mi-e teamă să respir, ca nu cumva să spulber vraja.”

Cărţile autoarei Sara Gruen pot fi comandate pe libhumanitas.ro, elefant.ro, libris, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, dol.ro

2. Vocea lui Archer de Mia Sheridan, Editura Epica (Archer’s Voice)

Bree Prescot sosește într-o mică localitate de provincie cu speranța că aici va fi locul unde își va găsi liniștea sufletească pe care o caută cu disperare, după un moment traumatizant petrecut într-o noapte cumplită, când tatăl ei a fost ucis. În timp ce se instalează în noua ei locuință, soarta i-l scoate în cale pe Archer Hale, un tânăr singuratic și misterios, care ascunde în sufletul său o suferință profundă. Este un om fără voce și discret, care, pentru toți locuitorii orașului, în afară de Bree, trece neobservat.

”Vocea lui Archer” este despre întâlnirea dintre o fată blocată în amintirea unei nopți terifiante și a unui bărbat pentru care iubirea reprezintă cheia vindecării și libertății lui. Este povestea unui tânăr care trăiește cu o rană îngrozitoare și a unei fete care îl va ajuta să-și găsească ”vocea”. E un roman emoționant și captivant despre suferință, destin și puterea tămăduitoare a dragostei.

O avalanșă de emoții, o simfonie de sentimente!

Un bărbat fără voce, trăind izolat într-o lume pustie și tăcută, lipsită de bucurii… O femeie bântuită de coșmarul unei nopți terifiante din trecut… Destinul le va oferi șansa miraculoasă de a se întâlni și alina reciproc, convingându-ne încă o dată de puterea tămăduitoare a dragostei, care poate vindeca cele mai adânci răni sufletești și poate reda speranța unui nou început…

O carte tulburătoare, care îți atinge sufletul, despre suferință și destin, despre curajul de a-ți înfrunta soarta și a găsi resursele necesare de a renaște din propria cenușă!

Autoarea are un talent extraordinar de a te face să rezonezi cu personajele, să le înțelegi trăirile, temerile și speranțele, să suferi și să te bucuri alături de ele.

Cartea este scrisă la persoana întâi, alternând capitolele scrise din perspectiva lui Bree cu cele scrise din perspectiva lui Archer.

Momentele de pasiune dintre cei eroi sunt foarte fierbinți, dar pline de tandrețe, în același timp. Archer o privea pe Bree cu atâta adorație, încât se simțea cea mai dorită femeie de pe pământ, iar dragostea ei pentru el era atât de intensă încât o copleșea.

Citate:

”- (…) Câteodată, în orașele mici, oamenii care se știu de prea multă vreme devin oarecum… parte din decor. În timp ce toți din oraș încercau să treacă peste tragedia trecută, Archer cred că s-a pierdut tot mai mult printre ceilalți.”

”M-am bucurat că nu a încercat să spună ceva încurajator. Câteodată, o tăcere plină de compasiune e mai bine-venită decât câteva platitudini.”

”Amândoi reacționaserăm diferit într-un moment teribil și totuși amândoi sufeream încă. Poate că, atunci când vine vorba despre durere și despre ce cum se învinovățește fiecare, lucrurile nu pot fi privite în bine sau rău, alb și negru, ci în nenumărate nuanțe de gri.”

”Îl iubeam atât de mult că simțeam că fierb intens pe dinăuntru de trebuia să țin gura închisă ca să nu strig în gura mare.”

”- Vreau să pot să te iubesc mai mult decât îmi este teamă că te pierd, și nu știu cum să fac asta. Învață-mă, Bree! Te rog, învață-mă!

Dumnezeule, Archer. Cum să înveți un bărbat care a pierdut tot să nu se teamă că va pierde totul din nou?”

”- Uneori, atunci când viața devine foarte complicată și greu de înțeles, mă gândesc la bucățile acelea de material. Încerc să închid ochii și să cred că, deși nu văd cealălaltă față, că cea la care mă uit e urâtă și încurcată, există totuși o operă de artă, țesută din toate acele noduri și ațe atârnate. Încerc să cred că din ceva foarte încurcat poate ieși ceva foarte frumos și că va veni un moment când îmi voi da seama despre ce este vorba. Archer, tu m-ai ajutat să mă văd pe mine. Lasă-mă să te ajut să te descoperi și pe tine.”

”Iar dragostea ei alunecă în liniște în jurul meu, ținându-mă strâns, dându-mi sprijin, reamintindu-mi că, dintre toate, cuvintele pe care le rostim cel mai tare sunt cele pe care le trăim.”

Cărțile autoarei Mia Sheridan se pot comanda pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, librex.rocartepedia.ro, carturesti.ro

3. Mă regăsesc în noi de Jasinda Wilder, Editura Epica (Falling into Us)

Jasinda Wilder este o maestră a emoțiilor, de multe ori îți dau lacrimile în cărțile ei, zâmbești la anumite pasaje, te bucuri când lucrurile își găsesc o finalitate fericită.

Ca și în Mă pierd în tine…, și aici durerea este prezentă, iar personajele trebuie să învețe să o accepte, să se agațe de o rază de speranță și să meargă mai departe.

Moartea lui Kyle la numai şaisprezece ani a fost un şoc pentru toată lumea. Nell, fata care l-a iubit este înmărmurită de durere, chiar şi cea mai bună prietenă a ei, Becca, nu ştie cum să o ajute. Pentru că, în acel moment, viaţă ei este traversată de un cutremur. Dar, ceva frumos se întâmplă, iar vinovatul este Jason Dorsey, cel de care Becca este îndrăgostită chiar din clasa a patra, mai exact din momentul în care Jason i-a sărit în apărare lovindu-l pe Danny Morelli, care o luase peste picior pentru că se bâlbâia. Pentru Jason, Becca aproape că nici nu exista, o considera doar prietenă lui Nell. O invitaţie neaşteptată îi aduce împreună pe Becca şi Jason, iar el descoperă zi de zi cât de extraordinară poate fi ea, cascada de bucle negre, pielea măslinie, felul ei timid şi liniştit câştigându-i inima.

Dar fericirea şi iubirea se pot naşte atât de aproape de durere?

Jason nu avea de unde să ştie câte tragedii şi câte izbânzi avea să cunoască şi nici nu bănuia că în Becca ar putea află iubirea vieţii lui şi, în iubire, fiecare dintre ei, regăsirea de sine.

Cuplul format din Jason și Becca este un cuplu special. Este pare atât de romantic să-ți găsești marea iubire în perioada liceului și să rămâi împreună toată viața, la bine și la greu, indiferent de greutăți! Iar pe ei soarta i-a supus la tot felul de încercări dureroase și dificile, prin care au reușit să treacă, sprijinindu-se necondiționat unul pe celălalt. Moartea celui mai bun prieten al lui Jason, Kyle, sinuciderea fratelui lui Becca – o scenă cutremurătoare, bătăile pe care i le administra tatăl lui Jason, închistarea părinților lui Becca, ce aveau concepții rigide și erau lipsiți de căldură față de copii, toate acestea i-au marcat profund, Becca trebuind să lupte cu o gravă depresie după moartea fratelui ei, pe care a depășit-o doar cu ajutorul neprecupețit al lui Jason.

Iubirea dintre Jason si Becca este foarte puternică și te face sa crezi într-o dragoste eterna, care poate să reziste în fața tuturor greutăților. Pe parcursul cărții, asistăm la maturizarea lor, lucru care se vede și în deciziile pe care le iau în anumite momente. Declarațiile lor de dragoste sunt memorabile, m-au impresionat extrem de mult.

ma regasesc

Citate:

” – Îmi place aici. Înţeleg de ce este locul tău preferat.
– Ar trebui să-l vezi pe lumina, când este soare. Tot drumul până aici, flutură mâna în faţa camionetei, unde dealul se pierdea în câmpie, sunt numai flori. Este minunat.”
“– Şi, apropo. Acesta nu mai este locul meu preferat.
– Nu mai este ?
Dădu din cap şi mă strânse mai puternic în braţe.
– Acesta este. Tu, aici cu mine. În braţele mele.”

“- Dumnezeule, Becca. Să te sărut este… pe cuvânt, este cel mai grozav lucru.
Mi-am atins buzele, ştiind că sunt umflate.
– Cred că e periculos.
– Ce e periculos ? întrebă Jason.
– Noi doi, sărutându-ne.
– De ce ?
M-am uitat în ochii lui, lăsându-l să-mi vadă torentele de emoţii.
– Pentru că nu vreau să mă opresc. Te-aş săruta până mă sufoc.”

“- Doamne, Jason… te iubesc. Atât… atât de mult.”
“– Şi eu te iubesc, Beck.
I-am luat faţa în mâinile mele.
– Promite-mi că mă vei iubi pentru totdeauna. Indiferent ce se va întâmpla.
El sesiza disperarea din ochii mei, din vocea mea, dar nu puse nici o întrebare şi nu ezită nici o secundă.
– Nu-ţi pot promite pentru totdeauna, Beck.
Lacrimile începură să mi se scurgă pe faţă la auzul a ceea ce părea să fie o respingere, dar le îndepărtă printr-un sărut, reducându-mă la tăcere acoperindu-mi protestele cu vorbele lui.
– Nu-ţi pot promite întotdeauna, pentru că nu e destul.”

În momentul când Becca are o depresie severă, în urma sinuciderii fratelui, Jason este disperat să o ajute şi îi spune să se ducă la un psihiatru :

“- Te desparţi de mine dacă nu merg ? şopti în maioul meu.
– Nimic din ce ai putea face tu nu m-ar face să mă despart de tine. Exceptând poate dacă m-ai înşela, dar nu cred că ai face aşa ceva.
– Niciodată. Niciodată. ”

“Era pe adormite, așa că l-am lăsat în pace și am început să meditez la posibile nume de băieți și fete, până am adormit și eu.
La un moment dat, în timpul nopții, Benny se cățără în patul nostru, făcându-și loc între noi. Jason își așeză brațul peste Benny și șoldul meu, după care, în somn, începu să mă mângâie ușor pe burtă.
Eram pe jumătate trează și îi simțeam răsuflarea lui Benny pe umăr și mâna lui Jason pe mine. Eram cât se putea de mulțumită și mă simțeam binecuvântată cu fericire.”

Cărțile autoarei Jasinda Wilder pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net

 

4. Mai puternici împreună de Katie McGarry, Editura Epica (Take Me On)

KATIE McGARRY este o autoare americană foarte îndrăgită de cititorii din România, cărțile ei, Destine la limită, Îndrăznește să iubești și Cu el pentru totdeauna, câștigându-și numeroși admiratori printre tineri și adolescenți. Cărțile ei sunt traduse în peste șaptesprezece limbi și vândute în zeci de mii de exemplare.

Îmi place să creionez personaje care se confruntă cu probleme grave, dar care pe parcurs descoperă că, oricât de grea este situația, există întotdeauna o urmă de speranță. Iubirea și speranța sunt cele mai puternice sentimente de pe pământ.” – Katie McGarry

O PROVOCARE NEDREAPTĂ, O DRAGOSTE SFÂȘIETOARE

Haley, campioană națională la kickboxing, renunță la pasiunea ei pentru artele marțiale mixte în urma unei întâmplări dureroase. Iubitul ei de la acea vreme a lovit-o, dar ea nu vrea să spună nimănui, de teamă că familia ei va lua măsuri. Așa că decide să stea departe de ringul de box și de băieții cărora le place lupta.

Dar într-o seară este atacată de doi tineri drogați. Totuși, nu ea încasează loviturile, ci un băiat de vârsta ei, complet necunoscut, care se aruncă în luptă pentru a o apăra.

Numele lui e West. Câteva zile mai târziu, ea îl reîntâlnește la liceu, iar neplăcerile nu se lasă așteptate: stârnit de gelozie, fostul iubit al lui Haley, Matt, caută un mijloc radical de a se debarasa de acest rival. Îi lansează o provocare: peste două luni, să se întâlnească pentru o luptă în ringul de box.

Haley e îngrozită, știe că împotriva lui Matt, membru al echipei de box thailandez, West n-are nicio șansă. Așa că decide să-l antreneze pe West Young, un băiat infatuat și impulsiv, întruchiparea a tot ceea ce ea și-a promis c-o să evite. West îi ascunde însă un mare secret: cine este el cu adevărat. Pentru el, Haley este șansa de a se mântui, așa că se încăpățânează să o ajute, să lupte pentru ea. Știe că nu-și poate schimba trecutul, dar poate va reuși să schimbe viitorul lui Haley.

Împreună au convenit să-și mențină relația strict în limitele ringului. Dar între ei se creează legături surprinzătoare și atracția reciprocă le dă peste cap bunele intenții, făcându-i să-și înfrunte cele mai negre temeri și să descopere că merită să lupți pentru dragoste.

Citate:

”West deschide și închide gura de câteva ori, iar eu îmi țin respirația. Orice ar avea de spus este ceva important.

– Familia mea m-a dat afară din casă sâmbătă.

Aerul îmi țâșnește din plămâni de parcă cineva mi-ar fi aplicat o lovitură cu piciorul drept în piept.

– Și ai unde să stai?

– Mda.

Dar nu prea îmi vine să-l cred. Luni întregi am fost regina haosului. Sunt o ceață, un abur. Fără să aparțin vreunui loc și totuși împrăștiată peste tot.

Iar băiatul acesta pică din senin în viața mea, cu niște haine, o mașină și o atitudine care sugerează că este bogat și puternic, că este regele lumii. Și cu o propoziție simplă, dar covârșitoare, prăpastia dintre noi dispare. Îmi las mâna să alunece în despărțitura dintre scaune și îi strâng degetele cât pot de tare.

– Te înțeleg, West, îi șoptesc eu secretul meu. Știu cum este să nu ai o casă a ta.”

”Împreună suntem puternici, Haley. Mai puternici decât atunci când suntem departe unul de celălalt.

– Nu mă simt deloc așa, șoptesc eu.

– Atunci voi fi eu suficient de puternic pentru amândoi.”

”- Vreau ca tu să fii prima mea fată. Asta înseamnă ceva… să faci dragoste înseamnă ceva. De aceea n-am mai făcut-o până acum. Te-am așteptat pe tine.

Îmi umezesc buzele și dau din cap, vrând să știu cum e să fii cu cineva care te iubește și pe care-l iubești.”

”Pierd noțiunea timpului și tot ce simt sunt atingerea și dragostea ei. În curând ajungem să respirăm precipitat, șoptindu-ne cuvinte care vor rămâne doar între noi. Apoi totul se oprește și lumea explodează în mii de culori.”

”Haley mă mângâie cu un deget pe obraz și un zâmbet îi înflorește pe buze.

– Mda, de fapt, chiar este în regulă.Am reușit.”

Cărțile autoarei Katie McGarry pot fi comandate pe elefant.ro, libris.rolibrarie.net, librex.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro

 

5. Ce se întâmplă cu noi? de Huntley Fitzpatrick, Editura Epica (My life next door

O poveste despre familie, prietenie, prima iubire şi cum să fii sinceră faţă de o persoană pe care o iubeşti, fără s-o trădezi pe alta.

ÎNTR-O SEARĂ DE VARĂ, TOTUL SE SCHIMBĂ.

Viaţa în casa Samanthei Reed este liniştită, curată şi ordonată – plănuită cu precizie de mama ei politician. În casa de alături, însă, la familia Garrett, lucrurile sunt gălăgioase, în dezordine, dar irezistibile. Iar când chipeşul Jase Garrett urcă pe spalierul de flori de sub fereastra dormitorului şi intră în viaţa ei, Samantha se îndrăgostește pasional de el şi de tot ce îl priveşte. Singurul impediment e că trebuie să ascundă acest lucru de mama ei. Apoi se întâmplă ceva de neînchipuit, iar Samantha este deodată confruntată cu o alegere imposibilă. Pe care familie perfectă s-o salveze? Sau e timpul să se salveze pe ea însăşi?

Ce se întâmplă cu noi? este o carte emoționantă despre fiorii primei iubiri, alegeri și consecințele lor și despre tăria de a-ți păstra principiile morale, chiar și atunci când acestea sunt contra intereselor tale.

Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Samantha Reed, o adolescentă în vârstă de șaptesprezece ani, responsabilă, echilibrată, cerebrală, bună la suflet și foarte generoasă. Samantha crescuse doar cu un singur părinte, întrucât tatăl ei o părăsise încă înainte de a se naște, fără a se mai interesa ulterior de soarta ei.

Pe când Samantha avea șapte ani, în casa vecină cu a lor se mutase o familie numeroasă și gălăgioasă, Garrett, compusă din  cei doi părinți și cinci copii. De-a lungul timpului, familia Garrett se înmulțise, din cinci copii ajungând în prezent opt, apărând câte unul la aproximativ trei ani. Viața lor era animată în permanență, spre deosebire de viața confortabilă, liniștită și seacă, lipsită de provocări, pe care o ducea Samantha.

În vara de dinaintea ultimului an de liceu însă, Samantha avea să fie luată complet prin surprindere când Jase, cel de-al treilea copil al familiei, de aceeași vârstă cu ea, s-a cățărat pe spalier și s-a strecurat lângă ea, în locul secret de observație. Se părea că ea nu fusese chiar invizibilă, iar Jase, care o remarcase de mult și observase interesul ei față de familia lui, își luase inima în dinți și decisese să construiască o relație cu ea.

Samantha simte că se îndrăgostește rapid de Jase care, pe lângă fizicul lui impresionant, dovedește că are multe alte calități deosebite, respectându-și părinții, având multă grijă de frățiorii lui mai mici, fiind ultra protector față de surorile lui, ajutându-l pe tatăl lui la magazinul de bricolaj pe care acesta îl deținea și dovedind abilități cu totul remarcabile în a repara lucruri.

Samantha începe să petreacă tot mai mult timp alături de familia lui Jase, bucurându-se din plin de trepidațiile unei vieți colorate și zgomotoase, acceptând chiar un post de baby-sitter pentru câteva ore pe zi, timp în care avea grijă de frățiorii cei mici ai lui Jase, George, în vârstă de patru ani și Patsy, în vârstă de un an. George este absolut adorabil, un băiețel foarte inteligent și curios, vorbăreț din cale-afară, dornic să descopere toate tainele universului.

M-au înduioșat de multe ori inocența lui și replicile lui nevinovate prin care reușea, fără să-și dea seama, să le strice momentele romantice ale celor doi adolescenți.

”Ușa se deschide și intră George.

– Mami a zis să vă aduc astea.

Ne depărtăm unul de altul și îl descoperim întinzând o farfurie cu fursecuri de ciocolată, mai multe dintre ele mușcate pe jumătate. George întinde farfuria spre noi, cu o figură vinovată.

– A trebuit să fiu sigur că mai erau încă bune. Apoi: Hei, voi doi nu aveți bluze!”

”Îl împinge ușurel pe fratele lui între omoplații firavi, apoi închide ferm ușa în urma lui.

– Care sunt șansele să nu-i menționeze lipsa de bluze mamei tale? întreb eu.

– Slabe.

Jase se sprijină cu spatele la ușă și închide ochii.

– George spune tot.”

Autoarea gradează magistral tensiunea sexuală dintre cei doi adolescenți, momentele de tandrețe dintre Samantha și Jase fiind foarte emoționante, ambii fiind complet lipsiți de experiență, descoperind împreună tainele dragostei fizice.

Însă nu totul era roz pentru Samantha, mai multe evenimente se precipită, iar ea descoperă că prietena ei perfectă Nan nu era chiar atât de perfectă, iar fratele acesteia, Tim, nu era chiar atât de rău pe cât părea, în ciuda multor acțiuni iresponsabile pe care le făcuse, spre final dovedind chiar o surprinzătoare înțelepciune în anumite momente.

În același timp, mama Samanthei se transformă tot mai mult sub ochii îndurerați ai acesteia, căpătând duplicitatea ipocrită a multor oameni politici.

Un incident grav îi spulberă însă tot echilibrul Samanthei, punând-o în fața unei alegeri imposibile, sfâșiată între loialitatea față de propria mamă și dorința de a respecta principiile morale pe care tocmai aceasta i le inspirase…

Dar ce importanță mai poate avea orice confort material sau o viață aparent perfectă, dacă te-ai pierdut pe tine pe parcurs?

În final, Samantha are curajul să ia decizia impusă de propria conștiință, acceptând toate consecințele ce puteau decurge din aceasta…

O carte emoționantă, cu multe mesaje ce se citesc printre rânduri, ce te provoacă la propriile întrebări și reflecții, care se termină însă cu un final optimist, încărcat de speranță!

”Însă nu mai sunt privitor. Ceea ce se întâmplă între mine și Jase este real și viu. Nu are nimic de-a face cu privirea lucrurilor de la distanță, totul e despre cum se văd ele de aproape. Asta n-o să se schimbe.”

”Stăm cu spatele sprijinit de zid, ținându-ne de mână, cu ochii spre ocean, și privim soarele răsărind spre acoperișul lumii.”

Cărțile autoarei Huntley Fitzpatrick pot fi comandate pe elefant.ro, libris.ro, librarie.net

6. Tâlharul de inimi de Kerrigan Byrne, Editura Litera, Colecția Iubiri de poveste

Seria Rebeli victorieni de Kerrigan Byrne este o serie fascinantă, cu o galerie impresionantă de personaje pitorești, una dintre cele mai frumoase serii din colecția Iubiri de poveste! O serie superbă, care te convinge pe deplin de puterea vindecătoare a dragostei, miracolul celei de-a doua șanse și magia speranței!

Poveștile din serie sunt întrețesute unele cu altele, fiecare carte nou apărută dezvăluind noi conexiuni uluitoare, precum și legături tulburătoare între personaje.

Eroii masculini ai seriei sunt cu toții marcați de traume din trecut, care le-au modificat radical personalitatea. Cândva, cu toții au fost blânzi și inocenți, însă dramele trăite i-au călit și înăsprit, fiind nevoiți să fure, să mintă și să ucidă pentru a putea supraviețui. Cu un trecut tulbure și sângeros în spate, având în față un viitor nesigur, își pierduseră speranța la izbăvire. Însă soarta le-a scos fiecăruia dintre ei în parte un înger cu chip de femeie, care a reușit să pătrundă dincolo de scutul cu care își învelise inima, trezindu-le sentimente de mult uitate și readucând speranța și bucuria în viața lor.

Prima carte din serie, Tâlharul de inimi, deosebit de captivantă, ne convinge pe deplin de puterea tămăduitoare a iubirii, demonstrându-ne că până și o ”inimă neagră” poate fi readusă la viață de atingerea blândă a unei ”zâne”. Eroul cărții este Dougan Mackenzie, bastardul moșierului Hamish Mackenzie – o brută cu chip de om. Abandonat de tatăl său, Dougan a ajuns într-un orfelinat, unde singura rază de lumină era prietenia cu Farah, o fată cu chip de înger și părul argintiu ca de zână. Când preotul de la orfelinat a încercat să o violeze pe Farah, Dougan i-a sărit în apărare, omorându-l pe acesta, fiind trimis după gratii pentru mulți ani.

Vestea că Dougan a fost omorât în bătaie în închisoare pe când avea doar optsprezece ani i-a frânt inima lui Farah. Silindu-se să meargă mai departe, Farah a terminat școala și și-a compus o identitate falsă, pretinzând că era văduvă, luându-și numele Mackenzie, întocmai cum îl chema pe Dougan.

Cunoștințele dobândite și caracterul ei ordonat și echilibrat au ajutat-o să obțină o slujbă ca secretară la poliție, șeful ei fiind inspectorul Carlton Morley. Când acesta a cerut-o în căsătorie, Farah a acceptat, având deja douăzeci și opt de ani și dorindu-și o familie și copii. A fost momentul în care Dorian Blackwell, șeful de temut al lumii interlope, a intrat ca un fulger în viața lui Farah, revendicând-o.

Înfățișarea lui Dorian reflecta din plin viața dură pe care o dusese. Plin de cicatrici, avea numai un ochi bun, celălalt ochi fiind vătămat iremediabil, culoarea lui electrică sclipind înspăimântător în contrast cu căpruiul celuilalt. Dorian îi propune lui Farah o căsătorie de conveniență, oferindu-i acesteia protecția lui în schimbul unui secret deținut de Farah, care îi punea acesteia viața în pericol, dar care îl ajuta pe el să se răzbune.

Însă pe măsură ce noi evenimente se produc, mai multe coincidențe tulburătoare o aduc pe Farah la concluzia că Dorian era chiar mult iubitul ei Dougan, a cărui personalitate fusese ascunsă adânc în spatele unui scut impenetrabil. Realizând că Dougan/Dorian se considera nedemn de ea, Farah era decisă să lupte cu toate armele de care dispunea pentru a-l face să o accepte în viața lui, fiind îndrăgostită iremediabil de ambele fațete ale personalității lui.

După multe peripeții pe muchie de cuțit, finalul aduce împlinirea dragostei celor doi, precum și lămurirea misterului prin care Dougan ajunsese să-și ia noua identitate.

Citate:

„– Sper că te-ai bucurat de acel sărut, doamnă Mackenzie. Dorian Blackwell își linse degetul și stinse flacăra lumânării, învăluindu-i din nou în întuneric.
– Pentru că o să fie ultimul.”

„Buzele lui se întredeschiseră deasupra alor ei. Răsuflarea lui îi mângâia buzele. Farah vedea în ochii lui cât de mult își dorea să o sărute. Doar că, pe lângă dorință, vedea îndoială. Panică. Nevoie. Iar ea făcu atunci gestul de care el avea nevoie. Întinse ușor gâtul, acoperind astfel infinitezimala distanță dintre buzele lor, și-și lipi gura de a lui într-un sărut cast. Buzele lui erau calde și tari. Și nemișcate.”

”Dorian simți că i se usucă gura. Inima îi gonea precum un armăsar pe ultima linie dreaptă de dinaintea sosirii. Imposibil de repede. Împinsă brutal la limită. Respira cu greu, fiecare inspirație provocându-i durere și arsuri în piept, ca și cum ar fi gonit afară, în mijlocul iernii. Gheață și căldură. Prin vene îi curgea gheață, în timp ce vintrele îi luau foc. Trecuseră mai bine de douăzeci de ani de când cineva îl atinsese cu altă intenție decât cea de a-i provoca durere și suferință. De a-l umili, de a-l reduce la zero, de a-l controla. Și cam tot atâta timp trecuse de când el însuși își folosise mâinile în alte scopuri decât pentru a se apăra, pentru a domina sau ataca. Pielea lui Farah. Pielea ei fără cusur, fără semne, fără cicatrici. Îi aparținea.”

„– Pot să-ți ofer protecție. Pot să-ți ofer răzbunare. Te-am ajutat deja să îți recapeți numele și averea care ți se cuvin. Dar nu-ți pot oferi inima mea, pentru că nu pot oferi ceva ce nu am.
Cu inima sângerând pentru el, Farah uită de mândrie și de forță interioară și se prăbuși în genunchi în fața lui, cu mâinile împreunate ca la rugăciune. Era gata să îi pună totul pe tavă. Inima. Sufletul. Viața însăși. Era sufletul ei pereche, întors din morți. Ar fi ucis-o să îl piardă din nou.”

”Așa cum se întâmpla de obicei când era cu Farah, nesiguranța și frica dispăreau, fiind înlocuite de dragostea care se revărsa din atingerea ei.

– Nu am pierdut nimic, spuse Dorian în timp ce întinse mâna spre soția lui și îi răsuci o buclă pe deget. Mi-am găsit Zâna și asta e toată magia de care o să am nevoie vreodată.”

Cărțile autoarei Kerrigan Byrne pot fi comandate pe elefant.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro, emag.ro

 

7. Fantoma din St. Giles de Elizabeth Hoyt, Editura Litera, Colecția Iubiri de poveste (Thief of Shadows)

Winter Makepeace duce o viață dublă. Ziua este administratorul stoic al unui orfelinat. Dar noaptea scoate la iveală partea lui întunecată. Când apare luna, la fel se întâmplă și cu Fantoma din St. Giles – protector, judecător, proscris. În momentul în care, sub înfățișarea Fantomei, Winter este bătut și rănit, el n-are nici cea mai mică idee că ambele sale lumi sunt pe punctul de a se ciocni, când salvarea vine din partea unei frumoase aristocrate.
Nimic pe lume nu-i place mai mult lui Lady Isabel Beckinhall decât o provocare. Cu toate acestea, când i se cere să-l ia sub aripa sa ocrotitoare pe administratorul cel sobru al orfelinatului ca să-l învețe manierele înaltei societăți – flirtul, exprimarea cu subînțeles și legăturile scandaloase –, Isabel nu se poate abține să nu se întrebe de ce ochii lui i se par atât de familiari… iar buzele atât de tentante.
În timpul zilei, Isabel și Winter sunt angajați într-o luptă a voințelor. Noaptea, pasiunile lor sunt dezvăluite… Dar când în St. Giles încep să dispară copile nevinovate, Winter trebuie să le răzbune. Și pentru asta e nevoit să sacrifice tot ce are mai drag – orfelinatul, pe Isabel… și poate chiar propria viață.

Un cuplu atipic, Isabel fiind mai în vârstă decât Winter, și care, la prima vedere, părea să nu aibă nicio șansă – o aristocrată și un om obișnuit, administratorul unui cămin de orfani – dar soarta are propriile ei reguli.

”Ea își ridică privirea, iar el îi prinse ochii în mreje. Gura ei catifelată tremură. Ce era în mintea ei, în capul acestei ființe frumoase și exotice? Locul ei nu era aici, În camera de zi simplă, nu-și avea locul în St. Giles și nici în viața lui. Însă, cu toate acestea, simțea imboldul aproape imposibil de ascuns de a o trage în poală, sărutând-o.”

Winter o intrigă pe Isabel, o provoacă și o nedumerește. Sub aparența lui de om stoic ea simte că se ascund pasiuni puternice, în ciuda faptului că el recunoaște, nonșalant, că nu a avut nicio experiență amoroasă până atunci.

”Orice alt bărbat ar fi fost stânjenit să-i reamintească de lipsa lui de experiență. Dimpotrivă, domnul Makepeace părea perfect împăcat cu aceasta, ba chiar sigur pe sine. Cumva știa că domnul Makepeace ar lua o aventură cât de poate de în serios. Odată implicat, s-ar fi aruncat cu trup și suflet în legătura respectivă. Asupra femeii pe care ar fi hotărât să și-o facă iubită. Se înfioră la acest gând. Să fii obiectul unui sentiment atât de sălbatic era o perspectivă ademenitoare, dar totodată o punea pe gânduri.”

Isabel descoperă identitatea secretă a lui Winter iar admirația se adaugă sentimentelor puternice de iubire pe care le avea pentru el, îngrijorându-se, în același timp, pentru siguranța lui.

”Nu era ca restul bărbaților. O provoca. Îi vedea toate defectele – și erau nenumărate – și îi spunea că o iubea oricum. Și dacă ar fi trăit o mie de vieți, tot nu ar fi găsit un alt bărbat ca el, și nici nu ar fi dorit.

Îl iubea pe Winter Makepeace și pe nimeni altcineva.”

Winter, la rândul lui, simte că Isabel i s-a strecurat complet în suflet și nu mai concepea viața fără ea.

”Dar exista o singură persoană – o doamnă minunată, încăpățânată, obraznică – fără de care nu putea trăi și, aparent, aceasta se afla acolo la parter chiar în acel moment.”

Pericolele la care sunt supuși îi unesc și mai tare, fiecare realizând că celălalt era sufletul lui pereche.

”- Te iubesc, șopti ea, desprinzându-se din îmbrățișare. Acum și pentru totdeauna. Am înțeles asta atunci când am crezut că era posibil să mori de mâna lui Seymour.

– Nu a existat niciodată riscul ăsta, murmură el. Nu când tu erai motivația mea pentru a rămâne în viață.”

Deși de dragul lui Isabel și al copiilor de la orfelinat, Winter renunță la riscurile la care se supunea acționând în calitate de Fantoma din St. Giles, finalul ne rezervă o surpriză de proporții, realizând că, de fapt, el nu era singura fantomă…

thief-of-shadows

Cărțile autoarei Elizabeth Hoyt pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, litera.ro, librariadelfin.ro, librarie.netcarturesti.ro, emag.rocartepedia.ro

 

8. Masca dragostei de Lorraine Heath, Editura Litera, Colecția Iubiri de Poveste (A Matter of Temptation

Robert Hawthorne, duce de Killingsworth, a fost vreme de opt ani prizonier într-o cumplită închisoare în urma uneltirilor vicleanului său frate geamăn, John, care nu s-a dat în lături de la nici o fărădelege pentru a-i lua locul.
Dar printr-o evadare îndrăzneață, Robert îi plătește cu aceeași monedă și crede că de acum se poate bucura de ceea ce îi aparține de drept. Însă descoperă că prima sa zi de libertate este și ziua nunții lui John. Cum nu poate încă să dezvăluie adevărul, Robert este nevoit să se însoare cu o femeie pe care nu o văzuse în viața lui.
Victoria Alexandria Lambert știe că trebuie să se mărite cu Robert, duce de Killingsworth, considerat partida sezonului londonez. E drept că Torie nu îl iubește, dar încheie această căsătorie avantajoasă pentru că asta așteaptă familia de la ea. În ziua nunții, își dă seama că Robert este complet schimbat, descoperind un bărbat mult mai fermecător, mai atent și mai senzual decât nobilul rece cu care era logodită. Cum ar putea fi același om?
Cu toate că atracția pe care o simte față de Torie este aproape irezistibilă, principiile morale ale lui Robert îl determină să o țină la distanță, până când va găsi o cale prin care să își dovedească identitatea.
Iar Torie e hotărâtă să devină o tentație căreia soțul ei să nu îi poată rezista…

„Simți cum o căldură plăcută pune stăpânire pe ea la gândul apropierii lor intime și se gândi că poate de aici pleca starea ei de neliniște. De la faptul că își dădea seama că foarte curând va fi aproape jenant de intimă cu un bărbat pe care îl plăcea foarte mult, dar pe care nu îl iubea. Sau, cel puțin, nu credea că îl iubește. Dragostea nu era, oare, un sentiment care face trupul și sufletul să ardă, să vibreze?”

„Visa oare la bărbatul la care ținea cu ardoare? Sau la cel care o sărutase?
El, unul, nu avea de gând să se lase pradă somnului, căci visul pe care îl trăia cu ochii deschiși era mult peste orice și-ar fi putut imagina, peste ce-ar fi putut mintea lui să plăsmuiască în timpul somnului.
Îl tenta să îi devină soț în deplinătatea cuvântului. Legea îi dădea acest drept, iar asta însemna mai mult decât îi dăduse fratele lui. Era soția lui. Trupul ei îi aparținea. Inima însă… îi aparținea, pare-se, fratelui său.”

„Tot ce își dorea era să trăiască și să fie iubită. Auzise că, în cele mai multe cazuri, căsnicia cu un aristocrat era mai curând dezamăgitoare, dar trăsese nădejde că a ei avea să fie una dintre cele câteva căsnicii invidiate de toată lumea. Nu voia să se mulțumească doar cu o căsătorie de complezență. Voia emoție, pasiune, trăiri intense.”

”Nu voia însă ca prima lor împreunare să fie zorită, făcută în grabă.

Era el însuși un pic sfios. Nu făcuse dragoste cu o femeie. Sau, cel puțin, nu își amintea să fi făcut.

În acea noapte când plecase să sărbătorească împreună cu fratele lui, în noaptea de dnainte de Pentonville, acesta fusese scopul: să bea, să joace jocuri de noroc și să meargă la femei. Își aminti de băutură și de jocuri. Cât despre femei… era sigur că fusese drogat până să ajungă acolo.”

”S-a spus despre Robert Hawthorne, duce de Killingsworth, că a fost cel mai aprig și mai neobosit luptător pentru drepturile deținuților și reforma sistemului penienciar. S-a mai spus despre el că nici un alt bărbat nu și-a iubit mai mult soția și copiii.”

Cărțile autoarei Lorraine Heath pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, carturesti.ro, emag.ro, cartepedia.rolibrarie.net

 

9. Nu sunt amanta nimănui de Mary Balogh, Editura Orizonturi (No Man’s Mistress)

Mary Balogh oferă în această carte o poveste captivantă în care romantismul se împletește cu umorul. Cititorul este introdus în lumea secretelor periculoare și a intrigilor complicate din Anglia secolului al XIX-lea.

Un lord chipeș întâlnește o femeie de o frumusețe incredibilă, dar cu un trecut scandalos, care a jurat să nu mai fie amanta nimănui. Până să ajungă la Pinewood, o proprietate pe care tocmai o câștigase la cărți, lordul Ferdinand Dudley, protagonistul romanului, era obișnuit să obțină totul de la viață. Însă lucrurile par să se mai schimbe. Încântarea prilejuită de pitorescul locurilor dispare în momentul apariției Violei Thornhill, alias Lilian Talbot, cea care se consideră stăpâna conacului.

Hotărâți să nu cedeze niciunul, cei doi încep o confruntare înverșunată, care se transformă însă, treptat, într-o atracție irezistibilă. În ciuda voinței sale, Ferdinand este vrăjit de superbă tânăra, care, la rândul ei, nu rămâne insensibilă la farmecul acestui bărbat.

Va reuși Lilian Talbot să-și recâștige onoarea pierdută și să-și respecte jurământul sau va deveni mai mult decât amanta lordului Dudley?

Citate:

”Conversația nu se îndrepta în direcția în care se aștepta ea. Devenea din ce în ce mai limpede că lordul Ferdinand nu era deloc așa cum îl crezuse ea atunci când sosise la Pinewood. Își dorea să nu-l fi plăcut. Asta complica foarte mult lucrurile.”

”El trase adânc aer în piept ș oftă lung înainte de a se rostogoli alături de ea. Crezu că se terminase, dar el întinse pătura peste amândoi și o trase mai aproape, sprijinindu-i capul pe brațul lui. Viola inspiră aroma de colonie, transpirație și bărbat și se relaxă. Simțea trupul lui umed și cald lipit de al ei. Se gândi că ar putea adormi chiar dacă nu s-ar mai gândi la ziua de mâine sau la viitor. În cele din urmă, prezentul este singurul moment de care avem parte, își spuse.

Era pe punctul de a ațipi când ceva din realitatea imediată o făcu să se cutremure. Fusese virgin.”

”În ciuda încurcăturii pe care o simțea, mai exista și sentimentul de ușurare. Avea douăzeci și șapte de ani. De vreme ce nu întâlnise fidelitate printre cei din clasa din care făcea parte, încă de când era un băiețandru știuse că nu se putea căsători. Ideea adulterului îi provocase întotdeauna greață. Însă numai când crescuse – de fapt, când ajunsese la universitate – aflase alarmat că, deși avea dorințe fizice cât se poate de normale, nu și le putea satisface cu o femeie ușoară. Încercase de câteva ori. Mersese cu prietenii la câteva bordeluri și, de fiecare dată, sfârșea plătind fata pentru timpul pierdut și pentru nimic altceva. Gândul actului fizic îi trezea fiori reci. La fel și gândul de a o face cu o prostituată pentru care nu simțea nimic.

Începuse să creadă că era ceva în neregulă cu el. Cel puțin acum știa că o putea face. În mai puțin de un minut – se strâmbă. Pentru Dumnezeu, probabil că bătuse un record.”

”La naiba!

Nu se așteptase să se îndrăgostească. Nu-și dorise niciodată așa ceva. Însă ce glumă a destinului să se îndrăgostească de o fostă curtezană!

Și se îndrăgostise de-a binelea.

La naiba cu toate!”

”Își puse mâna într-a lui, iar el, înconjurând-o cu un braț, o conduse pe ring. Se mișcară împreună în ritmul dansului, urmăriți de toți oaspeții. Ochii lui îi zâmbeau. Apoi ea își aminti altceva din grădina de la Trellick, din acea îndepărtată zi de mai.

Ferește-te de un străin înalt, brunet și chipeș! Te poate distruge – dacă nu-i furi tu mai înainte inima.”

Cărțile autoarei Mary Balogh pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, emag.ro, carturesti.ro, cartepedia.ro

 

10. Ritualul dragostei de Pamela Morsi, Editura Flamingo GD (Wild Oats

Ritualul dragostei este o fermecătoare poveste de dragoste, amuzantă și înduioșătoare, în care personajele principale – un cuplu atipic în care eroul este mai tânăr decât eroina, descoperă că pentru a-și găsi adevărata fericire trebuie să aibă curajul să lupte pentru ea, ascultându-și vocea inimii și ignorând părerile și prejudecățile celorlalți. De asemenea, cartea punctează cât de ușor poți nedreptăți pe cineva, judecând după aparențe și neanalizând lucrurile în profunzime.

Acțiunea cărții se petrece în anul 1906 în orășelul Dead Dog, din statul Oklahoma. Acolo, toată lumea se cunoștea cu toată lumea, și fiecare considera că este dreptul și chiar obligația lui să se amestece în viețile celorlalți.

Jedwin Sparrow era un tânăr de douăzeci și patru de ani, care moștenise afacerea de pompe funebre de la tatăl său.

În micuțul și liniștitul orășel nu se întâmplau prea multe lucruri spectaculoase, astfel că atunci când Luther Briggs, unicul fiu al matroanei de vază a orașului, Maimie Briggs, divorțase de soția sa Cora și plecase lăsându-i acesteia căsuța în care locuiau, morișca de bârfe se pornise cu mult entuziasm, fiecare speculând asupra motivelor ce au produs acea despărțire, iar concluzia unanimă a fost aceea că, mai mult ca sigur, Cora își înșelase soțul, iar Luther aflând acest lucru o părăsise. Prin urmare, toată comunitatea s-a grăbit să o pună la zid, punându-i o etichetă de femeie ușoară și tratând-o ca atare, izolând-o. Trecuseră opt ani de atunci, răstimp în care Jedwin avusese numeroase fantezii amoroase legate de Cora, până a reușit să își facă suficient curaj pentru a-i face o vizită, în timpul căreia, roșindu-se și bâlbâindu-se, i-a făcut acesteia o propunere îndrăzneață. Vor urma multe momente amuzante, altele de-a dreptul dramatice, iar misterul a ce se întâmplase de fapt în urmă cu opt ani va fi în cele din urmă descoperit.

Cora este un personaj aparte. Bună și altruistă, era gata să-și sacrifice propria fericire de dragul lui Jedwin de care se îndrăgostise profund și pasional. Noroc că Jedwin că a avut tăria să-și urmeze sentimentele, înfruntând o întreagă comunitate de dragul Corei și reușind în final să o convingă și pe aceasta de viitorul relației lor, în final amândoi reușind să-și găsească o binemeritată fericire împreună.

Citate:

”Dacă o femeie face o greșeală cât de mică, este distrusă pe viață. Un bărbat, în schimb, se poate tăvăli cât vrea în păcat, scandal, imoralitate, iar cel mai rău lucru este să se bârfească puțin despre el în dosul unui evantai negru. Era o lecție pe care Cora o învățase greu, dar pe care n-o putea uita.”

”Bănuiesc că știți la ce mă refer. Surâzând, își aranjă părul de la tâmple și își fixă agrafele. Galanteria include flirt și poezie, momente lungi de tăcere în doi și priviri pline de dor.”

”Sunteți ca trandafirul

Frumos și-nmiresmat

Iar eu mult mai romantic

Decât v-ați așteptat”

”- Doamnă Briggs, zice. Nu pot iubi mai mult de o femeie. Și deja vă iubesc pe dumneavoastră.”

”În cealălaltă mână, încă mai avea bucata de hârtie la care scrisese cu atâta foc.

La lumina blândă a lămpii, începu s-o citească:

Bărbatul fericit să fie

Pentru o viață-ntreagă –

Va trebui curând să meargă

Să-și caute soție.

Iar ea, soția iubitoare,

De înțeles să fie

Pân-la sfârșitul vieții-n care

Dorința păstrând vie.

Eu mi-am găsit perechea.

Pe numele ei Cora,

În veci voi adora-o

În văzul tuturora.

Îi dădu drumul la mâini și ea îl îmbrățișă.

Se uită în ochii căprui intenși îi citi până-n străfundurile sufletului.

– Jedwin, îi șopti.

– Da, iubita mea.

– Lasă-te de poezie. Nu asta e menirea ta pe lume.”

Cărțile autoarei Pamela Morsi pot fi achiziționate pe elefant.ro, libris.ro

 

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria TOP

 

 

19 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *