Delicatese Literare
Top

Top 10 cupluri memorabile din cărțile young adult

Top 10 cupluri memorabile din cărțile young adult

Eroii cărților din această categorie se află la vârsta marilor întrebări, neliniști, speranțe sau așteptări. Alegerile pe care le fac la această vârstă vor avea o influență covârșitoare asupra viitorului lor. Din aceste motive, cărțile din această categorie sunt deosebit de intense emoțional, trecându-te printr-o întreagă gamă de sentimente. Câteva din cuplurile preferate din cărțile young adult le-am menționat deja în Top 10 cupluri romantice din cărțile contemporane. Multe alte cupluri mi-au rămas însă întipărite în memorie, datorită întensității sentimentelor lor, conjuncturii în care s-au îndrăgostit unul de celălalt și evoluției relației lor, astfel că am decis să fac un top separat pentru ele.
  1. Tessa și Hardin în seria After de Anna Todd (din care la noi au apărut deja După ce ne-am întâlnit, După ce ne-am certat, După ce ne-am îndrăgostit, După ce am găsit fericirea – Editura Trei)

Este categoric un cuplu memorabil din multe puncte de vedere.
Hardin era băiatul rău prin excelență, tatuat, cu piercinguri în buză și în sprânceană, cu părul răvășit, arogant,  bea mult, petrecăreț, iar sexul era ca un sport pentru el. În același timp era sclipitor de inteligent, avea rezultate bune la examene și obținuse un serviciu foarte bun doar prin propriile lui talente.
Tessa era fata bună, cuminte, conștiincioasă, îmbrăcată mereu decent, care avea un prieten ce părea perfect pentru ea și cu care avea o relație comodă de peste doi ani.
În momentul în care Hardin începe tehnicile de seducție asupra ei, Tessa este prinsă în capcană fără scăpare, întocmai ca un fluture atras de o lumină prea puternică. Alături de el se simte liberă, mai îndrăzneață și mai puternică, trăiește momente de fericire pură complet diferite de existența ei anostă și sterilă de până a-l cunoaște pe el.
Relația lor a început de fapt ca urmare a unui pariu, pus de Hardin cu un prieten al lui, a cărui miză era cine îi va răpi virginitatea ei. Tessa află acest lucru doar după ce faptul fusese consumat, dovezile dragostei lor împărtășite fuseră deja arătate prietenilor și banii încasați. Se simte trădată și umilită și, deși el o roagă în genunchi să îl ierte, ea refuză, plecând sfășiată emoțional.
Hardin căzuse și el, de fapt, în propria capcana. În timp ce o seducea pe Tessa se îndrăgostea din ce în ce mai mult de ea, lucru de care și-a dat seama în momentul în care le-a arătat prietenilor dovezile dragostei lor consumate. A urât fiecare moment, dar tot nu s-a oprit. Iar după ce ea află adevărul și îl părăsește, Hardin își jură că va face tot posibilul să se revanșeze față de ea și să o facă fericită.
Tessa nu reușește să reziste prea mult asaltului lui concentrat asupra ei. Îl iubește mult prea mult, iar viața în absența lui este mult mai nefericită decât orice moment petrecut cu el. În subconștientul ei nu a renunțat, de fapt, niciodată la el. Nici secretele întunecate ale trecutului lui nu o pot determina să se despartă de el, Tessa crezând cu tărie în viitorul lor împreună.
Pentru Hardin, Tessa este singura lui șansă la fericire și este conștient de acest lucru, agățându-se cu disperare de ea, ca un om pe cale să se înece de un colac de salvare. Sub influența ei, Hardin se schimbă radical, încercând să devină bun de dragul ei și pentru ea.
Numai că lucrurile nu se pot rezolva bătând din palme, iar Hardin are în continuare accese de furie și momente de nesiguranța, pe care încearcă să le mascheze sub o aroganță ostentativă.
Gelozia, nesiguranța, neînțelegerile, intrigile celor din jurul lor ajung să-i despartă de câteva ori, dar împăcarea este mereu explozivă și plină de pasiune. Ca doi magneți care se atrag fără a se putea opune, cei doi ajung mereu împreună, găsind o nouă cale de împăcare de fiecare dată.
Citate:
Tessa
”Gura lui Hardin are exact gustul pe care mi-l imaginam. Pot simți aroma subtilă de mentă în momentul în care își întredeschide buzele și mă sărută. Mă sărută de adevăratelea. Limba lui caldă o caută pe a mea și simt în colțul gurii metalul rece al inelului din buză. Corpul meu parcă a luat foc, nu am mai simțit niciodată așa ceva.”
”Cum poate trece de la țipete la asta? Și de ce îmi place atât de mult? Nu mai am cuvinte. Tonul lui Hardin și vorbele lui vulgare mă fac slabă, vulnerabilă și confuză. Sunt un iepure în viezuina unei vulpi.”
”E foarte ciudat să tânjești după cineva și să îl detești, în același timp.”
”Hardin e ca un drog; de câte ori am parte de un pic din el, îmi doresc din ce în ce mai mult. Îmi devorează gândurile și îmi invadează visele.”
”Suntem amândoi la limita dintre iubire și ură, dintre furie și liniște. E ciudat și cu siguranță toxic pentru mine.”
”Chiar și situația asta periculoasă și chinuitoare e de preferat decât să nu stau de loc în preajma lui.”
„Dacă e să fiu cinstită cu mine însămi, n-am încetat niciodată să mă agăţ de el. Chiar dacă n-am chef să recunosc asta, ştiu că nu sunt pregătită să-mi trăiesc viaţa fără Hardin… Oricât de îngrozitor s-ar fi purtat cu mine, sunt şi mai nefericită fără el decât atunci când am aflat despre întregul pariu.”
Hardin
”- Mă faci… mă faci să vreau să fiu bun, pentru tine… vreau să fiu bun cu tine, Tess.”
”Eu sunt cel vinovat. Am distrus-o pe ea și tot ce aveam împreună.
Dar voi face tot ce e nevoie să-mi răscumpăr greșelile.
Unde se duce ea acum? Există oare un loc unde o voi regăsi?”
”- Cucerirea mea? La naiba, tu vorbești serios? Tu nu ești o cucerire de-a mea – tu însemni totul pentru mine! Tu ești respirația mea, suferința mea, inima mea, viața mea!”
”N-am crezut niciodată că pot avea astfel de sentimente. Tot ce știu este că Tess este singura mea șansă la fericire. Dacă mă părăsește, n-o să-mi mai revin niciodată. N-o să-mi mai revin, mamă. E singura mea șansă ca să nu rămân singur pentru tot restul vieții. Nu știu ce naiba am făcut ca să o merit – nu-mi dau seama -, dar mă iubește. Știi cum e să te simți iubit în ciuda lucrurilor tâmpite pe care le-ai făcut? E mult prea bună pentru mine și mă iubește. N-am nici cea mai vagă idee de ce.”
”…știu că indiferent de cât de mult ne certăm, vom găsi mereu o cale de a ne reîmpăca. Întotdeauna.”
”Sunt pierdut fără tine, Tessa. Nu însemn nimic. Nu pot mânca, nu pot dormi, nici măcar nu pot respira. Am plâns zile întregi fără întrerupere, și știi că eu nu plâng. Doar că… am nevoie de tine.”
”Îmi trag jeanșii mai jos de glezne și mă urc din nou în pat lângă ea, fata enervantă care mi-a furat fiecare părticică din trup și suflet, și nici că le mai vreau înapoi. Nici măcar nu mă interesează ce face cu ele. Sunt ale ei. Sunt al ei.”

b863108b6874958cc7e6ee9e20e31e8c

Cărțile autoarei Anna Todd pot fi comandate pe site-ul Editura Trei și din librăriile online libris.ro, librex.rocartepedia.ro, elefant.rolibrarie.net, carturesti.ro

 

  1. Tate și Miles în Ugly Love de Colleen Hoover, Editura Epica

Tate l-a cunoscut pe Miles când a venit să stea în apartamentul fratelui ei Corbin până urma să termine studiile și să aibă un venit stabil. Prima întâlnire este una memorabilă. Miles, beat mort, era sprijinit de ușa apartamentului lui Corbin. Cu multă greutate, Tate îl cară în apartament până pe o canapea, moment în care Miles începe să plângă în hohote, implorând o persoană pe nume Rachel să îl ierte. A doua zi, Miles este complet diferit de cel din seara precedentă. Serios, intimidant, fără a zâmbi vreodată, se pare că era un tip fără o viață socială, obsedat doar de muncă, el fiind pilot, la fel ca și Corbin. Tate ar vrea să afle povestea lui din trecut, care sigur i-a produs multă durere dar, în același timp, simte o dorință impulsivă să-i redea puțină fericire. Se îndrăgostește din ce în ce mai mult de el, iar când el îi propune să aibă o relație bazată doar pe sex, fără obligații, Tate acceptă fără ezitare, dorind cu disperare să facă parte din viața lui, sub orice formă i-ar fi permis el. Relația lor este extrem de pasională, dar Miles o rănește de nenumărate ori, insistând că nu dorește nici o implicare emoțională, că nu poate să o iubească, deși multe din gesturile lui dovedesc contrariul.
Tate este o persoană caldă, bună și altruistă. În același timp este și independentă, întreținându-se singură în timpul masterului. Iubirea ei față de Miles este fără limite și necondiționată. Știe că el ascunde secrete din trecut, care l-au făcut să se închidă față de ceilalți, dar nu îl presează. Așteaptă, cu o răbdare infinită, ca el să-și depășească traumele și să conștientizeze sentimentele pe care le are față de ea. Îi dă zeci de șanse, iertându-l de fiecare dată când o făcea să sufere, având doar o speranță infimă că vor reuși cândva să aibă un viitor împreună. Cine nu ar dori să aibă lângă el o astfel de persoană în momentele grele?
Miles este un tip deosebit de sensibil, tandru, responsabil, capabil de sentimente puternice. Din păcate, evenimentele petrecute în urmă cu șase ani l-au zdruncinat din temelii, multă vreme vegetând într-o formă goală, lipsită de conținut, refuzându-și orice bucurie, munca fiind singurul lui refugiu. Tate a reușit să crape carcasa de gheață în care își înconjurase inima, simțind emoții de mult uitate. Din păcate, Miles se considera, pe nedrept de altfel, responsabil de tragedia petrecută în urmă cu șase ani, astfel că își refuza, conștient sau nu, șansa la fericire, ca și cum nu ar fi meritat acest lucru. Relația lui cu Tate nu putea avea vreun viitor până când el nu reușea să se ierte singur și să își depășească complexul de vinovăție.
Citate:
Tate
”… și apoi mă ucide.
Sau mă sărută. Nu pot să-mi dau seama, pentru că sunt convinsă că ambele se simt cam la fel. Buzele lui peste ale mele înglobează toate sentimentele posibile. De parcă aș muri și aș renaște, în același timp.”
”Tocmai a recunoscut că vrea să facă sex cu mine, dar nu vrea ca asta să ducă la nimic altceva. Nu știu de ce mă simt flatată. Ar trebui să mă facă să-i trag un pumn în față, dar faptul că a ales să mă sărute după ce nu a mai sărutat pe nimeni, timp de șase ani întregi, face ca această confesiune să-mi dea sentimentul că aș fi câștigat premiul Pulitzer.”
”Nu-mi plac deloc niciuna din regulile astea. Amândouă mă fac să vreau să mă răzgândesc cu privire la aranjamentul ăsta, să mă întorc și să o iau la fugă. Dar, în schimb, încuviințez din cap. Sunt de acord, pentru că o să accept orice poate să îmi dea. Nu mai sunt Tate când sunt în preajma lui Miles. Sunt lichid, și lichidul nu știe cum să fie ferm sau să-și ia apărarea, de unul singur. Lichidul curge. Asta e tot ce vreau să fac cu Miles.”
”Nu vreau să fiu un program. Vreau să fiu un plan. O hartă. Vreau să fiu harta viitorului său.”
Miles
”-Nu-mi pune întrebări despre trecut, îmi spune ferm. Și nu te aștepta la un viitor.”
”- Dacă aș fi capabil să iubesc pe cineva… te-aș iubi pe tine.”
”- Îmi pare rău că mi-a luat atât de mult, spune el mai departe, cu glasul plin de remușcare. Dar niciodată nu voi putea să îți mulțumesc suficient de mult, pentru că nu ai renunțat la mine. Ai văzut în mine ceva ce ți-a dat speranță pentru noi, și nu ai renunțat la asta.”
”Cine a inventat propoziția, Te iubesc până la moarte, cu siguranță nu a cunoscut genul de iubire dintre mine și Tate. Dacă ar fi fost așa, ar fi sunat: Te iubesc până la viață. Pentru că exact asta a făcut Tate. M-a iubit, până m-a înviat.”
”Momentele frumoase, ca acesta, sunt cele care compensează fața urâtă a iubirii.”
UGLYLOVECH-2840

Cărțile autoarei Colleen Hoover pot fi comandate pe elefant.rolibris.rolibrex.rolibrarie.net, cartepedia.ro și carturesti.ro

 

  1. Fallon și Madoc în Rivali de Penelope Douglas, Editura Epica

Fallon era o adolescentă rebelă cu o mamă nifomană îndrăgostită de bani și de bărbați mai tineri, capabilă să sacrifice orice, inclusiv fericirea fiicei ei, pentru propriile ei scopuri egoiste. Tatăl ei vitreg, Jason Caruthers, era un avocat de succes, plin de bani, care avea o vilă în Seven Hills Valley și un apartament în Chicago. Jason Caruthers nu era un om rău, dar fiind mai mult absent nu a sesizat situațiile critice  care vor urma și nici nu a intervenit pentru a găsi soluțiile atunci când se impuneau. Abia spre sfârșitul cărții și-a recunoscut greșelile și a încercat să îndrepte lucrurile.
Madoc era fiul lui Jason și era doar cu două luni mai mare decât Fallon. Arogant și plin de sine, Madoc a provocat-o întotdeauna pe Fallon, iar ea nu s-a lăsat mai prejus. Tachinările și certurile erau la ordinea zilei între ei.
La o petrecere însă o ceartă se transformă în altceva, iar scânteile dintre ei ajung o adevărată vâlvătaie care îi cuprinde pe amândoi și fac dragoste cu pasiune. A urmat o perioadă de pasiune nebună. Imaturi și plini de frenezie, cei doi îți petreceau fiecare noapte împreună, fără să conștientizeze prea bine riscurile la care se expuneau. Părinții au descoperit însă legătura lor și au intervenit în forță pentru a-i despărți. Madoc și Fallon au fost îndepărtați fără a mai apuca să comunice. Amândoi au fost mințiți, iar toate acele neadevăruri i-au înveninat și i-au înverșunat unul împotriva celuilalt.  Lui Madoc i s-a transmis că Fallon le-a cerut să o ducă departe de el, spunându-le că a forțat-o să întrețină relații fără consimțământul ei. Pe Fallon mama ei a convins-o că nu a fost decât un obiect sexual pentru el. O forțează să facă avort, nedându-i șansa să ia legătura cu Madoc, care habar nu avea de sarcină.
După doi ani, Fallon se întoarce să se răzbune. Cei doi nu vor putea să-și țină prea mult în frâu sentimentele pe care le aveau, așa că ajung destul de repede să facă din nou dragoste cu pasiune. Scenele sunt extrem de fierbinți, amândoi se dăruiesc fără reținere, paginile par că iau foc când le citești.
În ciuda minciunilor și suferinței din trecut, cei doi vor reuși să construiască din nou punțile de legătură dintre ei, devenind încrezători unul în celălalt și mult mai puternici ca în trecut.
Citate:
Fallon
”Ne agățăm unul de celălalt cu disperare. Mă trage hotărât spre el, iar gura lui mă devorează de-a-ntregul. Nu e ca atunci când m-a sărutat Nate. Cu Madoc e firesc. Nimic nu este plănuit. Totul vine de la sine. Simt că așa trebuie să fie.El se trage înapoi, respirând agitat și cu ochii larg deschiși.
– Ah, Dumnezeule!
Sprâncenele îi sunt arcuite, a teamă.
– Îmi pare rău, Fallon. Nu știu ce m-a apucat. Nu am vrut…
Mă apropii timid de el, fără să fiu în stare să mă uit în ochii lui.
– Nu te opri, îl implor.”
”Acum doi ani, Madoc era universul meu. Îl așteptam nopțile cu inima galopând de emoție doar la gândul că trebuia să apară. Doar la gândul că urma să mă atingă. Mă înnebunea cu totul. Nu voiam ca soarele să iasă pe cer.”
”Am simțit cum inima îmi crește. Era al meu. A fost mereu al meu.”
Madoc
”Am simțit cum se prăbușește cerul peste mine, am scăpat telefonul pe jos, apoi mi-am pus coatele pe genunchi și mi-am ascuns fața în mâini.
Îmi aminteam acest sentiment. Îl mai simțisem cu ani în urmă când îmi spuseseră că plecase din senin. Când am văzut patul ei gol în care ne pierdusem împreună virginitatea. Când nu puteam dormi și dădeam buzna la demisol ca să cânt la pian.”
”Trebuie să ai ceva ce să iubești. Ceva pentru care să te lupți ca viața ta să devină un scop, nu o meserie. Să aibă un rost.”
”… dar aș lua-o oricând de la început. Fiecare minut. Fiecare gram de durere. Aș retrăi totul încă o dată, doar ca să fiu cu ea.”
10998500

Cărțile autoarei Penelope Douglas pot fi comandate pe elefant.rolibris.rolibrex.rolibrarie.netcartepedia.ro, carturesti.ro

 

  1. Nell și Colton în Mă pierd în tine… de Jasinda Wilder, Editura Epica

O carte bulversantă, intensă și emoționantă și un cuplu atipic, cu atât mai memorabil.
Nell și Kyle fuseseră prieteni din copilărie, iar când ajunseseră adolescenți povestea lor se transformase într-o iubire perfectă, desprinsă parcă dintr-un basm frumos. Erau tineri, frumoși, șarmanți, entuziaști, cu o situație materială bună, părinții se cunoșteau și erau de acord cu relația lor, ce mai, viitorul se arăta luminos, fără nici o pată. După terminarea liceului, înainte de plecarea la colegiu, Kyle o invită într-un cadru romantic la munte și o cere în căsătorie. Nell nu este hotărâtă încă să facă acest pas, considerând că acest lucru i-ar răpi șansele la o carieră. În timp ce se ceartă, o furtună iscată doboară un copac, iar Kyle îi salvează viața lui Nell, împingând-o din calea acestuia, cu prețul propriei sale vieți.
Viața perfectă a lui Nell de până atunci se transformă într-un iad. Este copleșită de durere și de sentimente de vinovăție, negăsindu-și nici o ancoră de care să se agațe.
După doi ani de zile, Nell era studentă la colegiu, bea și se tăia pe brațe pentru a-și amorți durerea ce o măcina pe interior.
Atunci îl reîntâlnește pe Colton, fratele lui Kyle, mai mare cu cinci ani, marcat și el de proprii demoni ai trecutului. Colton era dislexic iar la vârsta de șaisprezece ani, după un examen eșuat, realizase că nu va fi niciodată în stare să meargă la un colegiu și încercase să-și convingă tatăl, un congresmen rigid, de acest lucru. Urmase o ceartă teribilă, în urma căreia plecase de acasă fără un ban în buzunar. Dormise pe o bancă din parc, acoperit de ziare. Pentru a putea supraviețui, intrase într-o bandă, devenise bătăuș și recuperator, câștigase bani participând la lupte, pierduse la rândul lui o persoană dragă – iubita lui India, omorâtă în urma unui conflict între două bande. Reușise să depășească acea viață dusă la limită, făcându-și un atelier auto la care se pricepea foarte bine, și relaxându-se cântând propriile creații muzicale, dovedind un real talent pentru aceasta. Colton recunoaște la Nell semnele unei suferințe profunde, mai ales că și el se tăiase cândva pentru a-și depăși propria durere, și simte o nevoie imperioasă să o ajute. Iubirea dintre ei este deosebit de intensă, scenele de dragoste sunt foarte fierbinți, dar mai important ca toate, fiecare dintre ei este un balsam pentru sufletul celuilalt, reparându-l, ajutându-l să-și descopere rostul în viață și descoperind împreună importanța iertării.
Citate:
Nell
”Absolut toate fibrele din trup ţipă la mine. Sunt fluidă în braţele lui. În vene îmi ard flăcări. Vinovaţia şi pacea îmi urlă în cap, războindu-se.”
”Nu e nici o tămăduire magică în asta. N-o să mă trezesc mâine-dimineață sănătoasă și voinică. Încă sunt marcată de suferință și de jale.
Numai că momentele ca astea, cu Colton… Ele fac ca totul să fie suportabil. El nu mă repară, nu mă vindecă. El doar îmi face viața să merite trăită. Mă ajută să-mi amintesc că trebuie să respir, îmi arată cum să zâmbesc din nou. Mă sărută, și eu pot să uit de suferință, să uit de imboldurile pe care le am, de a mă tăia, provocându-mi durerea care șterge sentimentele.”
Colton
”Geme, se zvârcoleşte, începe să scâncească, şi deodată e trează şi scoate iar afurisitul ăla de vaiet oribil şi strident, din fundul gâtului. O ţin strâns, refuz să-i dau drumul. Se luptă cu mine, trezindu-se de-a binelea.”
”Vreau s-o sărut. Am nevoie de asta. Altfel, e posibil să nu mai respir niciodată.”
”- Nu doar că mă îndrăgostesc de tine, Nell. Mă pierd în tine. Tu eşti un ocean, şi eu mă pierd în tine, înecându-mă în adâncul fiinţei tale. Aşa cum ai spus, e înfricoşător într-un fel, dar în acelaşi timp e şi cel mai uluitor lucru din câte mi sau întâmplat vreodată. Tu eşti cea mai uluitoare fiinţă din câte-am cunoscut vreodată.”
nell

Cărțile autoarei Jasinda Wilder pot fi comandate pe elefant.rolibris.rocartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net

 

  1. Aimèe și Hades din Căutând fericirea de Teresa Wojcik, Smart Publishing

Cuplul Aimèe – Hades este un cuplu deosebit de romantic, pe care nu-l voi uita prea ușor, cu siguranță. Deși par zugraviți în antiteză, ea frumoasă, fragilă, cultă, stilată și sensibilă iar el băiatul dur, neliniștit și cinic, de fapt, ca în piesele unui puzzle in care fiecare o întregește pe cealălaltă, cei doi  se completează și se sprijină reciproc, fiecare dându-i celuilalt ceva ce îi lipsește și transformându-se reciproc, amândoi devenind mai puternici dar, în același timp, dependenți de prezența celuilalt în viața lui.
Aimèe este o tânără de nouăsprezece ani, ale cărei punți de legătură cu părinții ei sunt aproape inexistente. Deși moștenise talentul artistic de la mama ei pentru pictură, aceasta încerca să i-l înăbușe, spunându-i că este momentul să meargă pe ”calea cea bună”. Nici tatăl nu o înțelegea mai bine.
Astfel, a urmat primul gest de revoltă, Aimèe refuzând să se înscrie la Oxford, alegând în schimb să urmeze arhitectura la Norwich. După primul an de facultate, programul Erasmus a picat ca o binecuvântare. În ciuda opoziției părinților, împreună cu prietena ei Caroline au decis să plece la New York pentru un an, mai ales că fratele lui Caroline, Seph, locuia acolo cu tatăl lor natural încă de la vârsta de zece ani.
În prima zi la New York, Aimèe face cunoștință cu Seph, fratele lui Caroline, și cu prietenul acestuia, Hades, un brunet înalt și masiv, care reușește să o tulbure inexplicabil de la prima vedere. Ambii aveau douăzeci și unu de ani, cu doi ani mai mult decât Aimèe și Caroline.
Hades este un ghem de contradicții. Participă la lupte pentru bani, este arogant, nepoliticos și o tachinează pe Aimee în majoritatea timpului, dar dovedește o sensibilitate și o tandrețe surprinzătoare în anumite momente.
Aimèe este caldă, bună, iertătoare, are atât de multă iubire de oferit și este atât de ușor de rănit! Îl iubește necondiționat pe Hades, îi iartă ieșirile impulsive și încearcă să pătrundă dincolo de scutul cu care acesta s-a înconjurat, intuind că sub aparența lui de băiat rău are un suflet de aur, dar căruia nu i s-a arătat multă iubire până atunci.
Hades, la prima vedere, pare un tip dur, sarcastic și violent. De fapt, o iubește profund pe Aimèe și ar vrea să o apere de orice rău, inclusiv de el. Din cauza propriului trecut, este chinuit de demoni interiori și crede că el nu i-ar aduce decât nefericire, așa că încearcă din răsputeri o bună perioadă să se țină departe de ea, considerând că astfel o protejează.
Sentimentele reciproce îi aduc împreună, cei doi neputând sta departe unul de celălalt.
După o perioadă idilică, în care cei doi se înțeleg perfect, iar Hades demonstrează că a devenit mult mai responsabil și dedicat relației lor de cuplu, relația lor va fi supusă unor grele încercări.
Le va mai acorda soarta vreo șansă miraculoasă relației lor? Eu sper că da, dar nu vom afla acest lucru decât în al treilea volum.
Citate:
Aimèe
”Eu nu vreau succes, eu vreau să fiu fericită.”
”Dar nu socotisem că fugind de ceva, poți da în altceva. Ceva ce îți poate schimba radical viața. Ceva ce îți poate oferi cea mai intensă lecție de viață. Ceva ce te poate schimba definitiv…”
”Nu mi-aș fi închipuit niciodată că o persoană cunoscută în urmă cu câteva zile îmi va aduce liniștea deplină. Nici o dată.”
”- Vorbesc serios, i-am spus, uimindu-mă cu propriile cuvinte. Nu suport faptul că voi sta atât de departe de Hades. Gândul acesta mă sufocă.”
” De ce unii oameni spun că atunci când iubești trebuie să te schimbi pentru celălalt? Schimbarea este inevitabilă oricum, pentru că iubirea însăși te schimbă.”
” Hades nu suferea din cauza lipsei de iubire, ci din cauza iubirii care zăcea în interiorul său și nu avea cui s-o ofere.”
”Nu a fost genul de sărut pe care să ai timp să îl savurezi. Nu a fost unul lent, în care să te bucuri de el. Nu. A fost cel mai pofticios și alert sărut pe care l-am primit vreodată; care mi-a răpit și ultima suflare. Eram atât de pierdută în acea clipă, încât abia când Hades s-a distanțat milimetric mi-am dat seama ce s-a înâmplat de fapt. Capul mi se rotea și am avut pentru un moment senzația că mă aflu într-o roată de bâlci.”
”Eu nu m-am îndrăgostit de acel Hades care voia el să pară, ci m-am îndrăgostit de un alt Hades: de cel pe care îl vedeam în el și care era, în consecință, adevăratul Hades – unul care era pregătit să ia totul de la capăt și care era dispus să se lase iubit și să iubească. Un Hades sincer și natural, care îmi era absolut indispensabil.”
Hades
”Nu mi-a fost niciodată atât de teamă că pierd pe cineva, fiindcă nu am avut niciodată pe cineva pe care să pierd.”
”Dacă nu o să mor pe drumul spre aeroport, o să mor de dorul ei și tot o să mor.”
”- Atâta timp cât ești aici, lângă mine, sunt cel mai fericit om de pe Pământ. Înțelegi?”
”Mă simțeam ca naibă, din punct de vedere fizic. Abia îmi simțeam pumnii și cred că obrazul meu căpătase o altă formă. Lita mi-a sărutat tâmpla, iar eu m-am simțit pentru prima dată vulnerabil în brațele unei fete. Se pare că în cele din urmă ea avea grijă de mine, nu eu de ea.”
”Și într-adevăr m-am liniștit. A reușit să îmi țină mintea ocupată… Ca întotdeauna, de altfel.”
”- Acum, a început el, lipsit de vlagă, după ce te-am făcut a mea cu adevărat, îți pot spune cât de mult de iubesc, ca să nu crezi că spun asta doar pentru a te aduce în patul meu. Ești aici, ești a mea, și încă te iubesc. Tu ești fericire, Aimèe, să nu uiți asta, a răsuflat, sărutându-mi linia pulsului. O fac în tăcere, dar te iubesc mai mult decât ți-ai putea închipui.”
Cautand-fericirea-790x720

 

  1. Avery și Cam în Te aștept de J. Lynn, Editura Epica

Avery și Cam formează un cuplu foarte romantic, greu de uitat.
Prezentarea de pe spatele cărți:
Unele lucruri merită să le aştepţi.
Să plece la mii de kilometri depărtare de casă pentru a se înscrie la colegiu e singura cale prin care tânăra de nouăsprezece ani, Avery Morgansten, poate scăpa de ceea ce i s-a întâmplat, în urmă cu cinci ani, la o petrecere de Halloween, care i-a schimbat pentru totdeauna viaţa. Tot ce trebuie să facă e să ajungă la timp la cursuri, să se asigure că brăţara de la încheietura mâinii stângi e la locul ei, să nu atragă deloc atenţia asupra propriei persoane şi poate, dă Doamne! să-şi facă nişte prieteni, pentru că, fără îndoială, asta ar fi o schimbare bine-venită. Singurul lucru de care n-are nevoie şi la care nu s-a gândit este să-i trezească interesul singurului băiat care ar putea să-i zdruncine fragilul viitor pe care şi-l construieşte pentru ea însăşi.
Unele lucruri merită încercate.
Cameron Hamilton, 1,90 m de fizic pentru care poţi să leşini, completat cu o pereche de ochi şocant de albaştri. Și cu o remarcabilă abilitate de a o face pe Avery să-şi dorească lucruri despre care crezuse că-i fuseseră răpite irevocabil. Ea ştie c-ar trebui să stea departe de el, dar Cam e înnebunitor de omniprezent, cu farmecul lui, cu tachinările lui isteţe şi cu păcătoasa aceea de gropiţă în obraz, atât de să-ţi vină s-o mănânci. Să se încurce cu el e periculos, dar când nu mai e cu putinţă să ignore tensiunea clocotitoare ce scoate scântei ori de câte ori sunt unul în preajma celuilalt, el face să iasă la lumină o latură a ei despre care ea habar n-avea că o are.
Unele lucruri n-ar trebui trecute sub tăcere niciodată.
Dar când Avery începe să primească emailuri de ameninţare şi telefoane care o silesc să-şi înfrunte un trecut pe care ea îl voia îngropat, nu mai are de ales şi trebuie să admită că există cineva care nu-i îngăduie să uite de noaptea aceea când totul s-a schimbat. Când adevărul devastator va ieşi la iveală, o să mai scape ea şi de data asta întreagă, cu doar o cicatrice? Şi va putea Cam să fie acolo, s-o ajute să iasă la liman, sau va fi târât în adâncuri odată cu ea?
Iar pentru unele lucruri merită să lupţi.
Te aștept este o superbă carte young adult,  foarte intensă și emoționantă! Cartea te convinge pe deplin de puterea vindecătoare a dragostei, care reușește să aline răni sufletești adânci, redând încrederea în oameni și speranța în viitor.
Ambii eroi fuseseră marcați sufletește în trecut, fiecare primind o lovitură nedreaptă din partea destinului, care le răsturnase complet planurile de viitor. Povestea lor nu o aflăm dintr-o dată, ci o construim încetul cu încetul, adunând bucățele de informații răzlețe, întocmai ca piesele unui puzzle care se îmbină într-o ordine aleatorie între ele, astfel că abia la sfârșit poți vedea tabloul complet.
Avery este o tânără de nouăsprezece ani, care plecase la mii de kilometri distanță pentru a scăpa de un trecut ce o bântuia, dar sechelele dramei petrecute cândva erau prezente încă. Avery fusese cândva o adolescentă veselă și exuberantă, însă viața i se schimbase dramatic pe când avea doar paisprezece ani. Molestată la o petrecere de un tânăr mai mare cu trei ani, în care ea avusese deplină încredere, Avery primise o nouă cumplită lovitură fiind trădată de proprii părinți care, protejându-și propriul lor confort, refuzaseră să-și sprijine fiica, convingând-o să-și retragă acuzația de viol în schimbul unei sume importante de bani primită de la părinții tânărului. Pusă la zid de comunitatea în care trăia, jignită și umilită, Avery clacase pe când avea șaisprezece ani, încercând să se sinucidă tăindu-și venele. Salvată în ultimul moment, Avery nu a avut nici măcar atunci parte de compasiune și înțelegere, ce să mai vorbim de iubire și căldură sufletească, din contră, trebuind să suporte și reproșurile acide ale părinților care au acuzat-o că i-a făcut de râs.
Însă, în loc să o distrugă definitiv, toate aceste lovituri i-au întărit caracterul lui Avery. Cu mult efort și voință, ea a reușit să se adune din bucăți și să meargă mai departe, reinventându-se într-un mod care să o ajute să funcționeze. Devenind sceptică în privința oamenilor, Avery era hotărâtă să nu-și mai pună inima în joc, concentrându-se pe a învăța cât mai bine și fiind rezervată în privința oricui încerca să se apropie prea mult de ea.
Șansa ei la fericire a venit în persoana lui Cam, coleg cu ea la facultate, un tânăr extrem de carismatic și popular. În ciuda aparenței lui nonșalante, Cam avusese și el partea lui de trecut zbuciumat, când își apărase sora de un iubit posesiv și brutal, suferind ulterior consecințele.
Deși foarte atras de Avery, dându-și seama că ea nu era dispusă să se implice într-o relație din anumite motive pe care nu era încă pregătită să i le dezvăluie, Cam a dat dovadă de o răbdare infinită față de Avery, strecurându-i-se încetul cu încetul în suflet ca prieten, învățând-o din nou să se distreze și să se bucure de viață.
Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte cum va evolua relația lor de la o caldă prietenie la cea de iubiți, în final Cam ajutând-o pe Avery să-și înfrunte trecutul și să depășească traumele cauzate de acesta.
Pe lângă personajele principale, Cam și Avery, pe care i-am adorat, mi-au plăcut mult și personajele secundare, Britt, Jacob, Ollie și Jase, prietenia sinceră dintre ei și modul în care intercaționau unii cu alții.
O carte foarte caldă și emoționantă, care te îndeamnă să nu-ți pierzi niciodată speranța, întrucât viața te poate surprinde oricând cu magia celei de-a doua șanse!
Citate:
Avery
”Ai fost perfect – perfect pentru mine – și te iubesc.”
”Adoram cum mă săruta, de parcă îmi sorbea întreaga ființă. Un sărut de la el și mă topeam în mâinile lui. Într-atât de grozave erau.”
”Și mai știam și că, dacă nu l-aș fi întâlnit pe Cam, n-aș fi stat aici, în clipa asta. Poate că mi-aș fi revenit, în cele din urmă, prin forțe proprii, dar eram destul de femeie să recunosc că avusesem ajutor.”
”Sprijinind-mă cu spatele de pieptul lui Cam, mi-am lăsat capul pe spate și mi-am ridicat mâna până la obrazul lui. El și-a apropiat gura de a mea și l-am sărutat ușor.
– Mulțumesc.
El zâmbi într-o parte.
– Pentru ce?
– Pentru că m-ai așteptat.”
Cam
”- Asta crezi tu cu adevărat? Asta a fost ceea ce te-a împiedicat să-mi vorbești în timpul ăsta?
– Oricine s-ar uita altfel la mine, după ce-ar afla.
– Eu nu sunt toată lumea, Avery! Nici pentru tine, nici cu tine.”
”Am speranță pentru că te iubesc – am fost îndrăgostit de tine, Avery, probabil diainte de a-mi da seama.”
”- N-ai să faci asta de una singură. Să fiu al naibii, în nici un caz. Merg cu tine, Avery. Și nu mă poți convinge să renunț. (…)
– Chiar vrei să vii cu mine?
– E o întrebare prostească, Avery. Și, da, există și întrebări prostești pe lume. Asta a fost una dintre ele. Bineînțeles că o să fiu acolo, cu tine.”
”- M-aș putea uita la tine o viață întreagă. N-o să mă satur niciodată.
– Nici când o să fiu bătrână?
– Nici atunci.”

Cărțile autoarei Jennifer L. Armentrout / J. Lynn pot fi comandate pe elefant.rolibris.rocartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net, librex.ro, emag.ro

  1. Nastya și Josh în Mare Tranquillitatis de Katja Millay, Editura Epica

Un cuplu greu încercat, absolut memorabil. Cartea este copleșitoare prin semnificațiile ei, îți atinge sufletul și te face să speri că și după cele mai traumatizante experiențe, destinul îți poate oferi miracolul unei noi șanse.
Pe când avea 15 ani, Nastya a murit, nu fizic, ci tot ceea ce fusese ea până atunci. Întreaga ei existență gravitase până în acel moment în jurul muzicii, ea fiind un copil minune al pianului. Totul avea să se sfărâme în bucăți într-o zi când este atacată de un tânăr furios, pe care nu îl cunoștea de nicăieri, care o lovește cu sălbăticie și îi zdrobește mâna stângă. După acest atac, Nastya se zbate mult timp la granița dintre viață și moarte. Reușește să supraviețuiască, dar rămâne cu sechele grave, nu va mai putea cânta niciodată la pian și nici nu va mai putea avea copii vreodată. O perioadă, amintirile îi sunt încețoșate dar, din momentul în care îi revine memoria, refuză să mai vorbească cu oricine. Și-a pierdut spiritul și dorința de viață, nu suportă să-și mai vadă fața, care îi aducea aminte de viața ei de dinainte de accident, astfel că se ascunde în spatele unui machiaj strident, negru și se îmbracă provocator, doar în negru. Pentru a-i proteja identitatea, părinții o înscriu la un alt liceu aflat într-un alt oraș, urmând să locuiască la o mătușă. La doi ani și jumătate de la accident, Nastya își dorește doar două lucruri – să treacă prin liceu fără să i se cunoască identitatea și să-l găsească pe băiatul care a nenorocit-o și să-l facă să plătească pentru asta.
Josh este coleg de liceu cu Nastya. Și el are propria lui poveste extrem de tristă. Mama și sora i-au murit pe când el avea opt ani, apoi la scurt timp a murit tatăl, cancerul i-a răpit și bunica, iar la vârsta de șaptesprezece ani și-a pierdut și bunicul, rămânând singur pe lume. Este tăcut și vrea să fie lăsat în pace de toți din jur, care îi fac pe plac, păstrând distanța. Josh și-a găsit echilibrul croind piese de mobilier în timpul liber în garajul lui.
Nastya, la rândul ei, alerga pâna la epuizare pentru a-și refula energiile negative. Într-o seară, absolut din întâmplare, ajunge la garajul lui, unde are o revelație – cunoștea prea bine acel loc! Pe când se zbătea între viață și moarte, imaginea care a făcut-o să se întoarcă și să trăiască în continuare a fost cea a garajului lui Josh, pe care ea nu îl văzuse niciodată până atunci!
Nastya și Josh se înțeleg mai presus de cuvinte, dar ea nu mai poate să țină tăcerea față de el. Începe să vorbească firesc cu el, iar el apreciază darul ei la adevărata valoare. Josh se îndrăgostește din ce în ce mai mult de Nastya, ar vrea să-i afle secretele, dar nu o presează. Este înțelegător și protector față de ea. Mi-a plăcut mult cum îi spunea el – Rază de Soare.
Răbdarea lui va fi răsplătită în final, împreună amândoi reușind să-și depășească traumele trecutului.
Citate:
Josh
”Am așteptări de la ea în ceea ce privește viața mea. Și e înfricoșător.”
”- Poate că într-o zi o să te întorci. Poate că n-o să te întorci niciodată, ceea ce ar fi nașpa, dar nu poți să continui așa. Cu vinovăția și disprețul față de tine și toate aiurelile. Eu nu pot să asist la așa ceva. Mă face să te urăsc pentru că te urăști. Și nu vreau să te pierd. Dar aș prefera să te pierd dacă asta înseamnă să fii fericită.”
”Am nevoie să știu că există o cale ca și oamenii ca noi s-ajungă să fie bine. Am nevoie să știu că dacă măcar există un bine, sau poate nu numai un bine, poate chiar un foarte bine, și că e acolo, doar că noi nu l-am găsit încă, trebuie să existe și un final mai fericit decât ăsta de-aici. Trebuie să existe o poveste mai bună. Pentru că o merităm. Tu o meriți.”
”- Te iubesc, Rază de Soare, îi zic, până nu îmi piere curajul. Și mă doare în cot dacă tu vrei sau nu.”
Nastya
”Trăiesc într-o lume lipsită de magie sau de miracole. Un loc unde nu există clarvăzători sau metamorfi, nici îngeri, nici băieți cu puteri supraomenești care să te salveze. Un loc unde oamenii mor, și muzica se dezintegrează, și viața e nașpa.
N-am mai rostit o vorbă de față cu vreo altă persoană de 425 de zile.”
“Moartea chiar nu e atât de rea, dupa ce-ai trecut prin ea o dată. Iar eu am trecut. Nu-mi mai e frică de moarte acum. Mi-e frică de tot restul.”
”Da, te iubesc. Da, vreau ca tu să mă iubești. Da, o să fiu bine. Poate că nu azi, sau mâine, sau săptămâna viitoare. Dar, da, într-o zi, o să mă trezesc, și-o să fiu bine. Da.
Și atunci, el mă sărută. Șovăitor la început, așteptând ceva, dar nu e necesar. Eu l-aș săruta o veșnicie. O să-l sărut o veșnicie. Știu asta la fel de bine ca propriul nume. Palmele lui îmi cuprind fața, cuibărind-o între ele așa cum au făcut-o mereu. Și, odată cu fiecare atingere dintre buzele lui și ale mele, știu ce-mi dă el, și ce-i dau eu, și ce ne va costa pe amândoi.
Și pentru prima dată în viață, nu mă tem.”
mare

Cărțile apărute la Editura Epica se pot comanda pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, librex.rocartepedia.ro, carturesti.ro

  1. Hailey și Cameron în Triplu H volumul 2 de Corina Cîndea

Cuplul Hailey-Cameron a fost ca o gură de aer proaspăt pentru mine. Spre deosebire de toate celelalte cupluri din acest top, nici unul dintre ei nu are demoni ai trecutului pe care trebuie să-i înfrunte. Amândoi provin din familii iubitoare și echilibrate.
Hailey, o brunetă superbă cu ochi albaștri, este prima fată născută în familia Morgan după șapte generații, prin urmare era răsfățata părinților, unchilor, celor doi frați și patru veri.
Aflată sub protecția excesivă a fraților și verilor ei, Hailey nu avusese nici un iubit până la vârsta de douăzeci și unu de ani. Melancolică, Hailey se gândea la părinții ei și la dragostea dintre ei, la fel de puternică precum în prima zi, dorindu-și să-și găsească și ea cândva o dragoste minunată ca a lor.
Iar dorința e pe cale să i se îndeplinească… Aflată în vacanță în LA, relaxându-se la piscina deținută de Steve, bunul prieten al părinților ei și nașul ei, remarcă de partea cealălaltă a piscinei un tip brunet, cu părul răvășit, cu o bărbie pătrată ce sugerează o persoană hotărâtă, cu  un corp superb cu umeri lați, abdomen plat cu pătrățele perfecte, buze senzuale, iar Hailey simte că nu mai are aer, uluită de furnicăturile pe care le simte pentru prima oară.
Întâlnirea celor doi e absolut memorabilă. Se ciocnesc unul de celălalt și cad în piscină, iar în cădere el îi desface cu multă dexteritate sutienul. Hailey iese repede la suprafață cuprinsă de un braț de oțel, cu picioarele încolăcite în jurul mijlocului lui, analizată avid de doi ochi de un albastru electrizant și descoperă cu stupoare că sutienul îi dispăruse ca prin farmec. Tulburată, face primul lucru care îi trece prin minte: își lipește sânii goi de pieptul lui, făcându-l să geamă înnebunit, reacția lui fizică fiind evidentă pentru ea. Imediat însă frații ei superprotectori o trag afară din piscină înconjurând-o într-un prosop și mârâind la necunoscut că să se uite mai bine pe unde merge. Replica aceasta nu întârzie să apară, acesta precizând că s-a uitat foarte atent, bineînțeles referindu-se la modul cum o privise pe ea. Aflăm imediat și numele bărbatului, Cameron, în momentul în care blonda ce îl însoțea îl strigă cu o voce afectată.
Cameron a fost și el afectat profund de întâlnirea cu misterioasa brunetă, în urma căreia a și rupt de altfel relația cu prietena lui, blonda superbă ce îl însoțea. Paradoxal, deși avusese relații numai cu blonde până atunci, tocmai o brunetă îl pusese pe jar. Din păcate, nu are nici un indiciu care să îl ajute să dea de urma ei. Un contract deosebit de avantajos îl determină însă pe studentul aflat în ultimul an de facultate să părăsească LA și să plece la Houston, pentru a reproiecta întregul sistem de securitate pentru clientul său, care, surpriză!, era chiar Hayden, tatăl lui Kim.
Între timp, Hailey, hotărâtă să își afirme independența, se mutase la cămin, constatând însă nemulțumită că frații și verii ei o urmaseră și acolo, protectori și sufocanți. Enervată, le spune că de acum încolo ea va face numai ce vrea, iar pentru a-și sublinia și mai bine punctul de vedere îi anunță că în acel moment dorește să sărute un bărbat și nimeni să nu îndrăznească să o împiedice. Soarta face ca primul bărbat care îi iese în cale să fie Cameron, care nu are încotro și o sărută, mai ales că ea îl amenință că dacă nu o va face el, va apela la altcineva. Sărutul îi afectează pe amândoi, iar soarta le este pecetluită. Atracția este extrem de intensă și instantanee, fiecare dintre ei simțindu-se legat printr-un fir invizibil de celălalt. Cameron este hotărât să se lupte cu oricine pentru ea, indiferent de statutul pe care îl are – fost iubit, tată, frate sau văr. Bucuria lui este cu atât mai mare cu cât își dă seama că ea nu avusese nici un iubit până atunci.
Relația lor avansează în ritm accelerat, presărată de nunumărate momente extrem de romantice, iar altele pline de umor. Cameron îi risipește toate îndoielile lui Hailey, care se temea că acesta va pleca înapoi în LA după ce își va termina contractul. O cere în căsătorie, promițându-i că vor rămâne în Houston, iar declarația lui de dragoste este de-a dreptul impresionantă.
Relația lor va fi pusă la încercare, trecând printr-un moment de criză datorită geloziei exagerate a lui Cameron. Din fericire, vor reuși să depășească destul de repede momentul.
Citate:
Cameron
”- Te iubesc! Îi șoptesc pe buze și ochii i se întunecă de dorință. Te iubesc când ești rebelă și sălbatică ca acum sau când ești timidă și te înroșești toată când te ating cum știu doar eu. Iubesc faptul că ești geloasă și posesivă, căci asta arată că și tu mă iubești. Iubesc fiecare părticică din tine! De la ochii care îmi taie răsuflarea de câte ori îi privesc până la sunetul pe care îl scoți când sunt în tine. Iubesc să mă trezesc alături de tine, la fel de mult cum iubesc să adorm cu tine în brațele mele. Fiecare clipă petrecută departe de tine e un chin pe care doar gândul că o să fim împreună mi-l alină.”
Hailey
”Îmi țin respirația în fața modului în care ochii lui mă sorb din priviri, exact ca atunci când ne-am întâlnit și am căzut în piscină. Cu toate că au trecut patru ani de atunci, are același efect asupra mea: mi-e cald și mi-e frig în același timp, respir precipitat și nu am aer de ajuns. Inima mi se zbate în piept cu aceeași emoție, iar fluturașii își fac de cap în stomacul meu la fel de agitați.
Nu ne-am făcut niciun plan privind copiii sau numărul lor, dar viața ne-a surprins într-un mod mai mult decât plăcut și, fără să vrem, se pare că păstrăm tradiția în familie.
– Da, trei! Îi răspund mamei râzând fericită. O nouă generație, un nou triplu H…”

triplu h

Cartea Triplu H vol.2 poate fi comandată pe site-ul editurahathor.com

 

  1. Beth și Ryan în Îndraznește să iubești de Katie McGarry, Editura Epica

Un cuplu ce părea complet nepotrivit la prima vedere, amândoi fiind radical diferiți unul de celălalt, dar care dovedește o compatibilitate neașteptată în final, fiecare întregindu-l și umplând golurile din viața celuilalt.
Prezentarea de pe coperta cărții:
Dac-ar ști cineva adevărul despre viața pe care o duce acasă Beth Risk, mama ei ar fi trimisă la închisoare, iar Beth, adolescenta de șaptesprezece ani, cine știe unde. Așa că ea își protejează mama cu orice preț. Până în ziua în care unchiul ei își face brusc apariția, forțând-o pe Beth să aleagă între libertatea mamei și propria fericire. Așa se întâmplă că Beth se pomenește locuind împreună cu o mătușă care n-o vrea și frecventând o școală care n-o înțelege. Deloc. Cu excepția unui băiat care n-ar trebui s-o înțeleagă, și totuși…
Ryan Stone e băiatul de aur al orașului, un jucător de baseball vedetă cu secrete pe care nu le poate destăinui oricui. Nici măcar prietenilor cu care împarte totul, inclusiv permanentele provocări spre fapte nebunești. Iar cea mai nebunească dintre toate? S-o invite la o ieșire împreună pe skaterița care nici că putea să fie mai puțin interesată de el.
Dar ceea ce debutează ca o provocare ajunge să fie o atracție intensă la care nu se așteptau nici Ryan, nici Beth. Dintr-odată, băiatul cu imagine impecabilă își riscă împlinirea visurilor și viața pentru fata pe care o iubește, iar fata care nu lasă pe nimeni să se apropie prea mult se provoacă pe ea însăși să vrea totul.
Pe Beth o cunoșteam din Destine la limită ca o fată dură, o brunetă sexy care bea mult și se îmbrăca provocator. Ne dăm seama acum că toată acea atitudine era o mască, în spatele căreia se ascundea o fată sensibilă, capabilă de multă iubire și devotament, ce în copilărie fusese blondă și îi plăceau rochițele și panglicile colorate de pus în păr. Traumele și suferințele trecutului o forțaseră să se întărească, adoptând o atitudine voit nepăsătoare și cinică. Întâlnirea cu Ryan este cel mai bun lucru care putea să i se întâmple, biletul ei spre fericire, cel care reușește să-i înlăture crusta în care își înconjurase inima, ea ajungând să aibă pentru el sentimente puternice de iubire de care nu se credea în stare.
Ryan este băiatul bun, plin de calități, cu suflet cald, dar are și el propriul lui secret întunecat. Sub aparența de familie fericită, perfecta, se ascund multe disfuncționalități. Fratele lui Mark, pe care îl iubea nespus și cu care se înțelegea foarte bine, fusese alungat de acasă când mărturisise că este gay. Gwen, fosta lui prietenă, era cu altcineva acum dar continua să îl tachineze. Îi plăcea mult să scrie și era pasionat de baseball. Beth i se strecoară însă încetul cu încetul în suflet și toate prioritățile lui se schimbă. A o ajuta și a o face fericită pe Beth este acum pe primul loc, riscând totul pentru asta, chiar și propria lui viață.
Citate:
Beth
”El îmi cuprinde fața între palme. Buzele lui mi le ating ca o adiere pe-ale mele, și mor de dorință ca el să mă sărute. Creierul mi se văicărește, spunând cu n-o s-o facă, dar deodată el se apucă să-mi muște ușor buza de jos. Gura i se deschide, și amândoi începem să ne mișcăm buzele într-un dans flămând, în sincron unul cu celălalt.”
Ryan
”Îmi place de tine . Îmi. Place. De. Tine. Recunosc, ești enervantă. Uneori mă iriți până în pragul demenței, dar ești în stare să-mi dai replici ca nimeni altcineva. Atunci când râzi, și mie îmi vine să râd. Când zâmbești, îmi vine să zâmbesc. Ce naiba, vreau să fiu eu cel care te face să zâmbești. Și ești frumoasă. Ba nu, ești chiar sexy…”

beth

Cărțile autoarei Katie McGarry pot fi comandate pe elefant.ro, libris.rolibrarie.net, librex.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro

 

  1. Camryn și Andrew în Niciodată împreună / Împreună pentru totdeaunea de J.A. Redmerski, Editura Trei

Ultimul, dar nu cel din urmă din acest top, este un cuplu foarte îndrăgit de mine.
Camryn, o tânără de douăzeci de ani, bulversată după întreg șir de evenimente nefericite, nesigură de direcția în care se îndrepta viața ei, ia o hotărâre impulsivă și se urcă într-un autobuz, plecând într-o direcție incertă, având la ea doar poșeta și telefonul mobil. Dorea să se descopere pe sine și de a-și da seama de rostul ei în viață și are marea șansă de a-l întâlni, în călătoria sa, pe Andrew Parrish, un tânăr sexy și provocator, alături de care va trăi multe aventuri, trăind viața la maxim, simțind dragostea și pasiunea în feluri pe care nu și le-ar fi imaginat vreodată.
Camryn este devastată emoțional când află că Andrew fusese diagnosticat cu o tumoare pe creier, suferind cumplit la gândul ca ei să nu poată fi niciodată împreună, dar soarta decide să le dea o șansă miraculoasă.
Noi încercări dificile îi vor mai aștepta însă, iar ei trebuie să facă dovada că iubirea lor este suficient de puternică pentru a le depăși.
După ce Camryn pierde sarcina, Andrew realizează că ea a intrat în depresie, dar pe care o ascunde sub o mască, încercând să pară veselă și lipsită de griji. Pentru a o ajuta să-și redescopere pofta de viață, pasiunea și spiritul de aventură, Andrew ia hotărârea să pornească împreună într-o nouă călătorie de-a lungul Statelor Unite.
Nu a fost o călătorie ușoară, au avut multe aventuri, din care unele frumoase și amuzante, altele dramatice și periculoase. Însoțiți în permanență de muzica pe care o îndrăgeau atât de mult amândoi, au redescoperit plăcerea de a trăi, savurând momentele fericite împreună și întorcându-se, după câteva luni petrecute numai pe drum, mai optimiști, mai puternici, mai pregătiți să înfrunte viitorul.
Citate:
Andrew
” N-ai făcut niciodată ceva doar pentru că ți-am spus, Camryn. Eu sunt doar cel care îți dă șutul în fund, atâta tot.”
”Cine are nevoie de psihiatri? Cine are nevoie de psihologi și de antrenori de viață și de oratori motivaționali? La naiba cu toți ăștia. Admiră cerul nopții și lasă-te pierdut în el din când în când.”
”Însă noi doi, chiar înainte să ne fi cunoscut, am riscat totul, am luat propriile decizii, fără să-i ascultăm pe cei din jurul nostru spunându-ne în atâtea feluri că e greșit ceea ce facem. Nu, noi am făcut-o în felul nostru, indiferent cât de nesăbuiți sau de nebuni, sau de originali am fost. Cu cât ne străduiam și ne luptam mai tare, cu atât mai dificile erau obstacolele. Pentru că noi a trebuit să dovedim că suntem autentici. Și știu că exact asta am și făcut.”
”Tu ești totul pentru mine, iar eu vreau să rămâi puternică și să nu permiți fricii de trecut să întineze calea spre viitorul nostru. De data asta, totul va fi bine, Camryn, totul va fi bine, îți jur.”
”Pentru că avem doar o viață. Și nu primim decât o șansă de a o face demnă de trăit. Am primit acea șansă și am fugit cu ea în lume. Și cred c-am făcut o treabă destul de bună.”
Camryn
”Dar Andrew și cu mine încă avem de gând să călătorim prin lume și să ne ținem promisiunea de a nu rămâne legați de o viață monotonă. Nimic nu s-a schimbat în sensul ăsta și știu că nu se va schimba niciodată.”
”Într-un târziu, împăturesc scrisoarea lui Andrew. Probabil crede că voi înceta s-o mai citesc, acum că Lily s-a născut. Dar n-am s-o fac. N-am să încetez niciodată să citesc prima scrisoare pe care mi-a dat-o, însă el nu știe asta. E mai bine să țin unele lucruri numai pentru mine.”
”Și ce uimitoare și minunată s-a dovedit a fi viața.”
6691787

Cărțile autoarei J.A. Redmersky pot fi comandate pe edituratrei.rolibris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librarie.net

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria TOP

 

 

90 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *