Delicatese Literare
Top

Top 10 cupluri romantice care s-au îndrăgostit în timp ce luptau să supraviețuiască

Top 10 cupluri romantice care s-au îndrăgostit în timp ce luptau să supraviețuiască

Cuplurile din acest top au trecut prin încercări cumplite, însăși viața fiindu-le amenințată. În condiții de maximă tensiune, când adrenalina era la cote maxime, sentimentele de iubire dintre ei au devenit năvalnice, fiecare realizând că celălalt era adevăratul lui suflet pereche, alături de care dorea să-și petreacă restul vieții.

1. Jocurile foamei de Suzanne Collins (The Hunger Games)

Acțiunea cărții se petrece într-un viitor postapocaliptic, în ţinutul Panem, aflat pe ruinele unui continent cunoscut odată drept America de Nord…
Panemul era împărţit în 13 districte, fiecare specializat într-o anumită activitate (minerit, pescuit, agricultură, şi aşa mai departe) spre binele şi bunăstarea Capitoliului şi a locuitorilor săi, în timp ce locuitorii districtelor sunt subnutriţi, munciţi ca sclavii şi păziţi de detaşamente speciale numite Apărătorii Păcii.
În urma aşa-numitelor Zilelor Negre, când districtele s-au răsculat, Districtul 13 a fost ras de pe faţă pământului. Ca o pedeapsă şi pentru a induce o teamă colectivă, au fost inventate Jocurile foamei.
Regulile jocului sunt simple și cutremurătoare: fiecare din cele 12 districte trebuie să trimită 2 participanţi, numiţi tributuri, un băiat şi o fată, având între 12 şi 18 ani. Cei 24 de copii şi adolescenţi sunt închişi într-o imensă arena imensă în aer liber – care poate adăposti orice, un deşert arzător, o junglă, un pustiu îngheţat, datorită unei tehnologii de vârf, aplicată în acest sens  de către creatorii de joc – pentru a se lupta între ei pe viață și pe moarte, vreme de câteva săptămâni, într-o emisiune televizată, transmisă în direct și urmărită cu sufletul la gură de telespectatori. În final, va rămâne un singur învingător, care va avea parte de faimă şi recompense materiale pentru el şi districtul sau. În acest an va avea loc a 74-a ediţie a Jocurilor Foamei.
Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Katniss, o adolescentă de 16 ani care locuia în Districtul 12, specializat în minerit, alături de mama ei, rămasă văduva după ce tatăl ei a murit într-un accident în mină şi sora ei, Prim, de 12 ani.

k1

Katniss vâna în fiecare zi (deşi braconajul era interzis şi foarte dur pedepsit), strecurându-se în pădure printr-o spărtură din gardul electrificat ce înconjura districtul, însoţită de prietenul ei cel mai bun, Gale, care era cu 2 ani mai mare ca ea. Îşi împărţeau mereu prada, şi, după ce opreau strictul necesar pentru hrana zilnică a familiilor lor, vindeau restul pe piaţă neagră, într-un loc numit Vatra.
A sosit temuta zi a extragerii participanților. Toți locuitorii s-au adunat, cu mic, cu mare în centrul districtului pentru a urmări, neputincioşi, extragerea.  Pentru a fi mai umilitor, jocurile erau privite că o festivitate, o distracţie.
Katniss a înghețat de spaimă când a fost extras primul nume, cel al fetei sacrificate: Prim Everdeen! 
k2
Înnebunită, îngrozită şi disperată să-şi salveze sora, pe care o adora, Katniss s-a oferit voluntară în locul ei.
Numele băiatului extras este Peeta Mellark, coleg de şcoală cu Katniss, unul din băieţii înstăriţi, ai cărui părinţi deţineau brutăria din district.
Aşadar, Katniss şi Peeta sunt cei doi eroi ai noştri, alături de care vom trece prin toate stările emoţionale în timpul participării lor la Jocurile foamei.
Lui Katniss și Peeta li se permite un scurt răgaz pentru a-şi lua rămas bun de la cei dragi, apoi, sunt urcaţi în tren şi sunt luaţi în primire de câte o echipă de stilişti care îi vor pregăti pentru spectacolul vieții lor.
Fiecare echipă de tributuri, din fiecare district, era însoţită de mentorii săi, aceştia fiind învingătorii ediţiilor precedente din districtul respectiv.
Întrucât Districtul 12 nu avusese nici un învingător în ultimii 24 de ani, Peeta  și Katniss  îl au drept mentor pe Haymitch, câştigătorul ediţiei cu numărul 50, în prezent alcoolic, cinic şi dezinteresat de ceea ce se întâmplă în jurul lui. 
Odată ajunşi la capitoliu, sunt cazaţi în nişte condiţii mai mult decât luxoase, iar mesele care le sunt oferite sunt atât de bogate, se face atâta risipă de mâncare, încât le par adevărate ospeţe, în condiţiile în care sărăcia şi foametea făceau ravagii în districte.

katniss

Urmează câteva zile de antrenamente, în care fiecare tribut trebuie să-şi dezvolte abilităţile care să le dea un avantaj asupra celorlalţi. Abilitatea lui Katniss era trasul cu arcul, în care excela!
Au, de asemenea ocazia de a fi prezentaţi individual creatorilor de joc (cei care crează cadrul în care se vor lupta în arena şi efectele speciale care sunt introduse în timpul luptei), pentru a-şi dovedi talentul în faţa acestora, în funtie de punctajul oferit urmând să primească daruri de la sponsori, direct în arenă. Ceea ce primesc sau nu, face de multe ori diferenţa între viaţă şi moarte.
Tributurile sunt prezentate mulţimii în care alegorice, iar costumaţia creată perntru Katniss de către Cinna, stilistul ei personal, i-a dat un mare avantaj.
Costumele create de Cinna pentru Katniss și Peeta, pornind de la ideea focului, au fost spectaculoase și i-au făcut imediat remarcați, dându-le astfel un plus de capital de simpatie inițial.

k4

Haymitch îi sfătuieşte pe ce doi să se prezinte iniţial ca aliaţi, pentru a face impresie și pentru a atrage cât mai mulţi sponsori. Katniss acceptă acest fapt ca o strategie de luptă, în timp ce pentru Peeta, oricum era singura opţiune: în timpul interviurilor care li se iau, Peeta este întrebat în direct dacă este îndrăgostit de cineva, iar el răspunde:
Ei, există o fată. Sunt nebun după ea de când mă ştiu. Dar sunt sigur că, până la extragere, nici măcar n-a ştiut că exist.”
Comentatorul îi dă replica, spunându-i că, dacă va învinge, o va cuceri cu siguranţă.
Victoria n-o să fie de folos în cazul meu, zice Peeta.”
Pentru că… pentru că… ea a venit aici, cu mine” 
Katniss rămâne ca trăznită, nu bănuise niciodată sentimentele lui Peeta pentru ea.
Aşa au intrat în luptă, numiţi de public “cei doi îndrăgostiţi născuţi sub o stea potrivnică
În primele faze ale jocurilor se formează adesea alianţe. Cei puternici se strâng laolaltă că să-i vâneze pe cei slabi, luptând în haită, iar apoi se întorc unul împotriva, mai rău ca animalele. 
Lucrurile se precipită, tensiunea şi suspansul ating cote maxime. Surprinzător, descoperim că pot exista sentimente de prietenie, de sacrificiu, de părere de rău pentru ceilalţi în aceste condiţiile în care lupta era pe viaţă şi pe moarte.
Dacă Peeta și-a expus de la început, fără echivoc, sentimentele lui pentru Katniss iar în final, când au rămas doar ei doi în joc a insistat să se sacrifice de dragul ei, Katniss a realizat că și sentimentele ei pentru el se transformaseră într-unele de iubire, stratagema folosită de ea pentru a se salva amândoi nefiind numai teatru…
”Pare să fie nevoie de un discurs îndelungat, dramatic, dar nu reușesc să rostesc decât o singură frază, aproape inaudibilă:
– Nu știu, doar că… n-am putut suporta gândul… că o să trăiesc fără el.”

k3

Cărțile autoarei Suzanne Collins pot fi comandate pe nemira.ro, libris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net

 

2. Pe insulă de Tracey Garvis Graves (On the Island)

Pe insulă este o carte superbă, absolut memorabilă, cu un subiect inedit, o poveste sensibilă și emoționantă despre supraviețuire și dragoste!
Cartea este scrisă la persoana întâi, alternând capitolele din perspectiva Annei cu cele din perspectiva lui T.J., oferindu-ne astfel șansa de a înțelege mult mai bine trăirile și motivațiile acestora.
Anna era o profesoară de treizeci de ani, aflată la un moment de răspântie al vieții sale.  Îndrăgostită de copiii surorii ei, pe care-i copleșea cu dovezi de afecțiune, Anna simțea din ce în ce mai acut dorința de a avea proprii copii, însă John, iubitul ei de opt ani de zile, nu manifesta nicio intenție de a oficializa relația și a întemeia o familie. Debusolată, simțind că trebuie să facă o schimbare în viața ei dar neștiind prea bine care ar fi aceea, dorind să ignore măcar un timp ticăitul ceasului ei biologic, Anna aplică pentru o slujbă pe perioada vacanței, anume aceea de a-l ajuta pe T.J., un tânăr în vârstă de șaisprezece ani și jumătate de a recupera lecțiile pe care acesta le pierduse în perioada în care urmase un tratament pentru cancer.
T.J., care fusese extrem de fericit când aflase vestea că boala cumplită de care suferea intrase în remisie, și-ar fi dorit mai degrabă să-și petreacă vacanța acasă la Chicago, distrându-se cu prietenii de vârsta lui, decât pe o insulă tropicală în Maldive, alături de familie, luând meditații pentru a recupera lecțiile pierdute. Singura concesie pe care a reușit să o obțină de la părinții săi a fost să mai rămână câteva zile după plecarea lor, pentru a participa la petrecerea dată de bunul lui prieten Ben, urmând să vină după ei împreună cu Anna, profesoara angajată să-l mediteze pe perioada verii.
Din păcate, avionul charter ce trebuia să-i ducă pe insula unde se afla reședința închiriată de părinții lui T.J. se prăbușește în ocean, după ce pilotul face un atac de cord. Din fericire, Anna și T.J. reușesc să se salveze, punându-și vestele de salvare și ajungând înot pe o insulă pustie aflată în apropiere de locul unde s-au prăbușit. Aduse de curent, mai multe lucruri din avion ajung la țărm, printre care și geamantanul Annei, in care se aflau hainele acesteia, câteva medicamente și cosmetice.
Deși amândoi erau complet nepregătiți pentru viața în pustietate, instinctul de supraviețuire se declanșează și, încetul cu încetul, ambii încep să se adapteze condițiilor vitrege la care fuseseră supuși. Provocările la care trebuie să facă față sunt nenumărate, iar pericolele pândeau din multe locuri. În plus, intervenea și plictiseala, neavând mare lucru de făcut o zi întreagă.
După doi ani de la momentul în care ajunseseră pe insulă, T.J. se înălțase și se dezvoltase, transformându-se din adolescentul subțirel și timid într-un bărbat puternic, cu mușchi bine conturați, înalt  de un metru și optzeci și șapte de centimetri.
Deși T.J. fusese atras de Anna încă de la început, o privise ca pe o persoană intangibilă, pe care doar o admiri doar de la distanță. Însă, pe măsura trecerii timpului, sentimentele lui T.J. pentru Anna devin tot mai profunde, iar el ajunge să se gândească tot mai mult la o relație cu ea, care ar fi fost de-a dreptul imposibilă în condiții normale la Chicago.
La rândul ei, Anna era tot mai impresionată de bărbatul puternic și protector în care se transformase T.J., în ciuda prejudecăților ei care îi cereau să țină distanța. Însă pe insulă nu se aplicau regulile convenționale, iar universul lor părea desprins de realitatea cu care fuseseră obișnuiți cândva. Diferența de vârstă părea că se estompase, mai ales că în multe situații T.J. dovedise mai mult simț practic decât Anna.
După un episod de-a dreptul dramatic în care T.J. reușește să omoare un rechin care le invadase laguna, amenințându-le viețile în permanență, bucuria și emoția reușitei le doboară barierele pe care amândoi le ridicaseră mental, Anna răspunzând cu pasiune avansurilor lui T.J.
Iubirea dintre cei doi este foarte sensibilă și profundă, fără nicio urmă de vulgaritate.
T.J. este un personaj adorabil, timid, foarte sensibil și tandru, dar în același timp atât de puternic! Cumplita maladie de care a suferit l-a maturizat înainte de vreme, l-a făcut să prețuiască viața, să vadă lucrurile în profunzime.
Declarația de dragoste pe care i-o face Annei este impresionantă, dovedind o bună înțelegere psihologică a sentimentelor lor.
”- Te iubesc, Anna.
Privirea ei surprinsă mi-a dat de înțeles că nu se așteptase.
– Nu trebuia să te îndrăgostești, a șoptit.
– Ei bine, s-a întâmplat, i-am zis, privind-o în ochi. Sunt îndrăgostit de tine de luni de zile. Îți spun acum fiindcă eu cred că și tu mă iubești, Anna. Doar ai impresia că nu se cade. Îmi vei spune când vei fi pregătită. Pot să aștept.”
Anna are un suflet pur, este fragilă, bună și altruistă. Deși se îndrăgostește de T.J., încearcă să-și protejeze inima și să nege sentimentele pe care le avea, convinsă fiind că relația lor n-ar avea nicio șansă în lumea reală. Însă, când T.J. se îmbolnăvește, Anna trece printr-un adevărat infern emoțional, mai întâi temându-se că i-a revenit cancerul, ca mai apoi să realizeze că era vorba de altă maladie gravă. În momentul în care T.J. a reușit să scape din ghearele morții, sentimentele Annei au erupt la suprafață ca un vulcan.
”- Am crezut că o să mori. Vorbeam șoptit. Erai atât de bolnav și nu puteam să fac nimic altceva în afară să stau lângă tine. Te iubesc, T.J. Ar fi trebuit să ți-o spun mai demult.
Lacrimile au început să mi se rostogolească pe obraji.
M-a tras aproape de el și mi-a spus:
– Și eu te iubesc, Anna. Dar tu știi deja asta.”

După trei ani de stat pe insulă, Anna și T.J. sunt salvați printr-un adevărat miracol.
Însă, ajunși în lumea civilizată, va reuși oare să-și țină T.J. promisiunea pe care i-a făcut-o Annei?
”Nu te voi lăsa singură niciodată, Anna. Nu atâta timp cât pot să umblu și să respir.”
Cei doi vor avea de înfruntat multe prejudecăți și răutăți, iar diferența de vârstă, ce părea insesizabilă pe insulă, plana acum amenințătoare asupra lor. Anna nu-și găsea locul în lumea lui, iar T.J. se simțea inconfortabil în lumea ei. Din nou, T.J. a reușit să ne surprindă dând dovadă de multă maturitate…
,,-Nu-mi găsesc locul în lumea ta.
-Nici eu, a zis cu glas ferm, dar plin de tandrețe. Hai să ne făurim lumea noastră. Am mai făcut-o și înainte.”
O poveste de dragoste înduioșătoare și emoționantă, care îți încălzește sufletul și te face să crezi în finaluri fericite, incredibil de frumoase!

 Cartea Pe insula de Tracey Garvis Graves, Editura Epica, poate fi comandată pe libris.ro, elefant.ro, librex.rolibrarie.net, cartepedia.ro și carturesti.ro

 

3. În patru secunde ai pierdut totul de K.A. Tucker (Four Seconds to Lose)

În patru secunde ai pierdut totul este o carte care te răscolește emoțional, plină de suspans și momente fierbinți, care te ține cu sufletul la gură de la prima până la ultima pagină, neputând să o lași din mână odată ce ai început-o. Cartea poate fi considerată și un adevărat elogiu adus condiției umane, demonstrându-ți că poți rămâne cu sufletul pur și curat chiar și după cele mai terifiante experiențe.
Ambii eroi ai cărții au fost abuzați cumplit emoțional în copilărie și adolescență, dar cu toate acestea și-au păstrat bunătatea și onorabilitatea, în ciuda traumelor sufletești provocate tocmai de persoanele care ar fi trebuit să-i protejeze și să-i iubească…
Cain Ford provenea dintr-o familie disfuncțională, tatăl lui, un om dur și nemilos aruncându-l încă din adolescență în lumea brutală a luptelor ilegale pentru bani, iar mama lui folosindu-și firma de contabilitate ca paravan pentru bordelul ilegal pe care-l conducea. Mediul familial instabil și abuziv o împinsese pe sora lui, Lizzie, să-și piardă orice respect de sine și să se vândă pe bani de la vârsta de șaisprezece ani. Pe când Cain avea doar optsprezece ani, întreaga lui familie fusese măcelărită de niște traficanți de droguri ce făceau afaceri cu tatăl lui, nemulțumiți că acesta nu le dăduse partea cuvenită de bani. Cain se răzbunase cumplit ulterior pe aceștia, cu atât mai mult cu cât vinovăția îl sufoca, întrucât chiar el sustrăsese acei bani, neștiind de unde proveniseră, sperând să-i asigure biletul spre o viață mai bună…
La vârsta de douăzeci de ani, proprietar al unui club de streaptease, se îndrăgostise de una din dansatoare, Penny, neavând însă curajul să-i ceară acesteia să se căsătorească cu el, considerând că aceasta merita o soartă mai bună.
”Merita o viață decentă, un soț bun și un tată respectabil pentru copiii ei. Eu eram un nenorocit de patron de club de streaptease cu atâtea secrete încât pot să umplu un avion de marfă.”
Iar când, în sfârșit, și-a mărturisit sentimentele pe care le avea față de ea, era prea târziu, Penny fiind deja logodită cu Roger, un instalator care și-a ieșit din minți când ea a încercat să-l părăsească, ucigând-o în fața clubului cu câteva gloanțe.
După câteva luni în care s-a retras să-și lingă rănile, Cain a redeschis clubul de streaptease sub un nume nou – Penny’s, autoimpunându-și regula strictă de a nu mai avea niciodată o relație cu o angajată.
Nouă ani mai târziu, deși avea suficienți bani din alte afaceri, care i-ar fi permis să trăiască în lux fără să-și bată capul, afacerea cu clubul de streaptease rămăsese o formă de ispășire pentru el, un mod de a-și căpăta iertarea pentru că nu reușise să le protejeze pe cele două femei pe care le iubise nespus – sora lui Lizzie și iubita lui Penny.
”Dansatoarele nici măcar nu mă mai excită. Pentru mine, nu sunt decât niște fete care au nevoie de o a doua șansă. Fete care au nevoie de cineva care să le protejeze pentru că nimeni nu a făcut-o niciodată. Așa cum ar fi trebuit să o protejez pe sora mea. Și pe Penny.”
Viața de proprietar de club de streaptease nu era deloc ușoară, Cain având pe cap o tonă de probleme administrative și trebuind să intervină mereu pe post de mediator între certurile frecvente dintre dansatoare, plus alte nenumărate acțiuni de salvare de iubiți abuzivi.
În timp ce alți proprietari de cluburi de același gen erau disperați să nu-și piardă vedetele principale, pentru Cain era o adevărată sărbătoare când una dintre acestea reușea să se recalifice, începând o altă viață într-un cu totul alt domeniu. Ziua în care vedeta incontestabilă a clubului, Storm, pe care o cunoaștem din prima carte din serie – Zece respirații scurte, demisionase pentru a-și deschide propria școală de dans, după ce se logodise cu iubitul ei, ofițerul de poliție Dan Ryder, căruia îi purta deja copilul, fusese una din cele mai fericite zile din viața lui.
În momentul în care Charlie, o tânără superbă de douăzeci și doi de ani, blondă cu ochi căprui, a intrat pe ușa clubului său solicitând o slujbă ca dansatoare la bară, lui Cain i s-a tăiat răsuflarea, Charlie semănând periculos de mult cu Penny, fosta lui iubită, și trezind în el senzații de mult uitate. Totuși, deși își dă seama că echilibrul lui interior va fi serios zdruncinat, Cain nu poate să-i refuze acesteia slujba solicitată, realizând că, în caz contrar, ea ar putea ajunge să intre în lumea promiscuă a prostituției mascate din alte cluburi rivale din domeniu.
Charlie Rourke  nu era însă adevărata identitate a tinerei ce avea, de fapt, doar optsprezece ani și fusese deja supusă unor traume emoționale cumplite până la acea fragedă vârstă. Fusese născută de o mamă imorală și iresponsabilă de doar cincisprezece ani, care o lăsase o perioadă în grija bunicilor, singura perioadă luminoasă din viața ei, pentru ca mai apoi aceasta să o revendice pe când Charlie avea cinci ani, dintr-un sentiment egoist de a dovedi că poate să o ia dacă vrea. Charlie nu simțise niciodată iubirea maternă, pentru mama ei fiind doar un bagaj ce o împiedica să aibă o soartă mai bună. Pe când Charlie avea șase ani, în viața lor intrase Sam, un bărbat plin de bani și cu un oarecare farmec, mai mare cu douăzeci și cinci de ani ca mama ei care devenise brusc fericită, cerându-i fiicei ei să facă orice pentru a-l mulțumi pe Sam, doar ca acesta să nu le părăsească. Doi ani mai târziu, mama ei murise la naștere, împreună cu frățiorul pe care ar fi putut să-l aibă.  Sam continuase însă să aibă grijă de ea, iar Charlie îl iubise din tot sufletul, până când se dovedise că, de fapt, Sam avea propriile lui planuri malefice, folosind-o pe Charlie ca pion în tranzacțiile cu droguri de mare anvergură. Este cumplit să iubești necondiționat pe cineva și să ai iluzia că simte același lucru pentru tine, pentru ca mai apoi să descoperi că, pentru acea persoană, nu ai fost decât o unealtă pentru realizarea propriilor scopuri!
”Și în ziua de azi Sam are pe birou fotografia înrămată în care este înfățișat drept un tată mândru și iubitor.
O iluzie. Pentru cei care nu-mi cunosc povestea. Pentru mine. Poate și pentru el însuși.”
La una din tranzacții, Charlie a fost abuzată sexual de Sal, un pervers nenorocit. La scurt timp, cadavrul lui Sal, groaznic mutilat și făcut bucăți, a fost descoperit de poliție, Sam justificând că fusese o lecție necesară pentru că acesta nu se purtase cu respectul cuvenit lui, nu pentru că, de fapt, Charlie fusese cea maltratată. Acest tragic incident, plus faptul că fostul partener al lui Sam, Dominic, fusese găsit mort în urma unei presupuse sinucideri, după ce încercase să se despartă de acesta și să renunțe la activitatea infracțională pe care o aveau, o convinsese pe Charlie de soarta pe care ar fi avut-o dacă ar fi încercat să i se opună. Astfel că, în momentul în care Sam îi ceruse să-și schimbe identitatea, renunțând în același timp și la orice plan de viitor de a-și urma studiile la o facultate de arte pentru a merge la Miami, unde Sam dorea să-și extindă afacerile cu droguri, Charlie acceptase fără să crâcnească.
Deși era cu stima de sine la pământ, fiind copleșită de implicațiile faptelor la care Sam o împinsese să le facă, instinctul de supraviețuire a îndemnat-o pe Charlie să caute orice cale pentru a se salva din păienjenișul de legături cu care Sam o ținea captivă. Pentru a-și crea o nouă identitate, care să o ajute să dispară, Charlie avea nevoie de mulți bani. O soluție găsită în disperare de cauză, neavând prea multe posibilități la îndemână, era să se angajeze ca dansatoare la bară într-un club de streaptease, activitate care îi repugna, dar pe care o considera ca o penitență meritată pentru tot ceea ce făcuse în calitate de complice.
”După tot ceea ce am făcut, în calitate de complice, să îmi scot sutienul în fața unei găști de bețivi nu înseamnă mai nimic. Merit să sufăr puțin.”
După toate experiențele nefericite și trădările cumplite trăite până atunci, Charlie este plină de suspiciune față de toată lumea, neîndrăznind să lase nicio clipă garda jos. Bunătatea și bunăvoința lui Cain le privește cu multă neîncredere, tot încercând să descopere motivele ascunse din spatele lor. În același timp, nu poate să nege atracția irezistibilă pe care o simte față de acest bărbat sexy și carismatic, plin de mușchi și cu ochi strălucitori și misterioși, mărginiți de gene dese și lungi.
Pentru a-și putea face spectacolul de streaptease topless, Charlie pretinde în sinea ei că dansează doar pentru Cain, care venea să o urmărească în fiecare seară, în ciuda faptului că până atunci nu venise să vadă niciun dans al vreuneia dintre dansatoare. Curând, jocul ei e sesizat și de Cain care îi răspunde pe măsură, tachinând-o cu câteva gesturi provocatoare și făcându-i cu ochiul.
Când unul din mafioții cu care făcuse tranzacții vine la bar și o recunoaște pe Charlie, târând-o într-una din încăperile private și bruscând-o, Cain îi sare imediat în ajutor îndepărtându-l pe acesta și amenințându-l cu moartea în caz că va mai îndrăzni să se apropie de ea.
A fost momentul în care Cain a încetat să se mai opună sentimentelor puternice pe care le simțea față de ea, cerându-i să accepte o slujbă administrativă și să nu mai danseze niciodată pe scenă.
”Dacă ar fi după mine, trupul acesta nu ar mai vedea niciodată scena. Vreau ca aceste brațe și picioare lungi și musculoase, și sânii aceștia perfecți, și pielea asta moale și mătăsoasă să îmi delecteze doar mie privirea. O vreau toată doar pentru mine…”
Dorind ca relația lor să aibă o șansă reală, Cain își deschide sufletul în fața ei, povestindu-i tot trecutul lui nefericit și toate faptele lui condamnabile pe care săvârșise, răsuflând cu ușurare văzând că în privirea ei nu era nicio urmă de dezgust sau condamnare. Cu toate acestea, Charlie nu-i răspunde cu aceeași monedă, neputând lăsa încă garda jos, realizând că dezvăluindu-i secretele ei l-ar putea pune în pericol de moarte pe Cain, în ciuda faptului că acesta insistase să aibă încredere în el.
”Secretele tale sunt în siguranță cu mine. Dă-mi, te rog, o șansă. – Cain”
Totuși, o anumită conjunctură de evenimente l-a făcut pe Sam să se dea pentru o perioadă la fund, suspendând orice tranzacție, astfel că Charlie a început să spere că ar putea avea dreptul la o scurtă perioadă de fericire alături de Cain. Momentele lor de pasiune sunt deosebit de intense, Cain dovedindu-se a fi foarte sensibil și pătimaș, în același timp.
”Mă minunez de această nouă versiune a lui Cain pe care tocmai am descoperit-o. Nu este tipul dur, agresiv, pe care mi l-am imaginat eu. Nu este nici tipul sensibil pe care l-am cunoscut aseară.
Este agresiv și sensibil. Reprezintă tot ce-i mai bun din ambele lumi. Un tip după care voi tânji încontinuu după ce voi pleca.”

După o scurtă perioadă idilică, trecutul a revenit în forță în viața lui Charlie care a realizat că numai dispărând ar putea proteja viața lui Cain și a prietenilor pe care și-i făcuse la club.
În momentul în care Cain a descoperit-o pe Charlie deghizată, în toiul unei tranzacții cu droguri, sufletul i-a sângerat realizând că, în timp ce el își pusese sufletul pe tavă, ea îi ascunsese orice informație reală despre ea. Copleșit de durere, a avut la dispoziție doar câteva secunde pentru a lua o decizie, ezitarea lui costându-l faptul că ea a dispărut, lăsându-l plin de regrete.
”Voiam ca ea să ia propria decizie, să vină acasă cu mine de bunăvoie. Nu am vrut să o forțez. Nu am dorit niciodată să îi forțez mâna.
Trebuie să știu că ea mă alege pe mine.
Dar mi-a cerut să o las să plece, în schimb.
Ceea ce am și făcut. Cu cuvintele mele, oricum. În acele câteva secunde, am vrut să o fac să simtă durerea pe care o simțeam eu.”
Cum ai putea oare să descoperi o persoană căreia nu-i știi identitatea reală? Cum ai putea să o protejezi de o amenințare, dacă nu știi prea bine despre ce e vorba?
Cain era însă dispus să facă orice pentru a o găsi și a o salva. Este absolut ingenios modul în care a reușit în cele din urmă să-i dea de urmă, îndepărtând în același timp pentru totdeauna amenințarea ce plana asupra ei.
O carte răvășitor de emoționantă, cu un mesaj deosebit de optimist, care te face să crezi că, după multe încercări și suferințe, soarta îți poate oferi un ocean de speranță, luminat din plin de magia dragostei!
”Suntem, pur și simplu, doi oameni buni, fiecare cu trecutul la fel de pătat, în căutarea unui viitor luminos.
Și cred că l-am găsit, unul în celălalt.”

Cartea În patru secunde ai pierdut totul de K.A. Tucker, Editura Epica poate fi comandată pe librex.rolibris.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro și carturesti.ro

 

4. Fantomele trecutului de Sandra Brown (Seeing Red)

Fantomele trecutului este o carte romantic-suspans foarte bine scrisă, în stilul binecunoscut al Sandrei Brown.
Jocuri de putere, corupție la nivel înalt, acțiune plină de adrenalină, personaje controversate iar adevărul este ascuns după un paravan de fum și ceață…
Kerra Bailey, o jurnalistă de televiziune în ascensiune, urmărește un interviu cu legendarul maior Trapper, devenit un adevărat erou național după curajul dovedit în salvarea victimelor unui atentat cu bombă.
Mai precis, în anul 1992, hotelul Pegasus din Dallas fusese bombardat, iar maiorul Franklin Trapper, riscându-și propria viață, scosese câțiva supraviețuitori de sub dărâmături. Un fotograf aflat la fața locului imortalizase o imagine, ce avea să devină ulterior legendară, câștigând chiar premiul Pulitzer pentru acea fotografie: Franklin Trapper, ieșind din clădirea învăluită în fum, cu un copil în brațe, o femeie atârnată de haina lui și un bărbat cu tibia fracturată sprijinindu-se de umărul lui.
În scurt timp, maiorul devenise un erou legendar îndrăgit, un simbol național de curaj și sacrificiu. Timp de douăzeci și doi de ani, maiorul se aflase în lumina reflectoarelor, primind toate premiile și distincțiile ce se puteau acorda, fiind invitat la Casa Albă de toate administrațiile ce se perindaseră pe acolo și ținând nenumărate discursuri în public.
Însă, în urmă cu trei ani, brusc și fără nicio explicație, maiorul a dispărut din atenția publicului, refuzând orice contact cu presa.
Însă Kerra este dispusă să facă uz de toate mijloacele necesare pentru a ajunge la maior – chiar și să îl convingă pe fiul înstrăinat al acestuia, fostul agent ATF John Trapper, să îi facă intrarea.
Pentru John Trapper, ziua în care tatăl lui devenise celebru nu era una de care să-și amintească cu plăcere. Până în acea zi, el fusese copilul adorat al tatălui lui, care îl înconjura cu multă dragoste și îi acorda întreaga lui atenție. Din acel moment, lumea îi acaparase părintele, iar viața lui se transformase într-o cursă continuă, pe care el o pierdea întotdeauna, fiindu-i imposibil să se ridice la nivelul ștachetei ridicată de tatăl lui. În fond și la urma urmei, e greu, dacă nu chiar imposibil, să salvezi lumea în fiecare zi prin fapte mărețe, imortalizate pe peliculă…
Meticulos, puternic, cu o minte extrem de analitică și foarte atent la detalii, John reușise totuși să-și clădească o carieră ca agent ATF (Organizație de implementare a legii din cadrul Departamentului de Justiție al SUA). Cât timp fusese angajat acolo, lucrase zi și noapte până când găsea toate răspunsurile și găsea toți vinovații. Însă, în urmă cu trei ani, John agitase apele, descoperind niște indicii surprinzătoare care făceau conexiunea cu niște persoane extrem de importante ce fuseseră implicate în atentatul cu bombă de la hotelul Pegasus. Din păcate, superiorii lui le consideraseră doar simple speculații și nici măcar tatăl lui nu îl încurajase, reproșându-i că își pierdea timpul cu vânătoarea de fantome, fără baze reale. Rănit sufletește, John își dăduse demisia, iar în scurt timp toată viața lui se năruise. Logodnica lui pierduse copilul lor, iar el insistase ca ea să se despartă de el, pentru a putea duce o viață echilibrată și fericită. Cinic și nefericit, John își pierdea timpul acceptând cazuri fără importanță ca detectiv particular.
Încă furios pe tatăl lui, John nu dorea să mai aibă nici o legatură cu acesta, prin urmare îi alunga pe toți cei care ar fi dorit să-i aducă din nou în lumina reflectoarelor.
Însă Kerra avea un atu de primă până cu care a reușit să-i capteze interesul lui John. De fapt, ea era fetița salvată din dărâmături de tatăl ei, cea care îi luase locul lui în inima acestuia pentru totdeauna…
În vârstă de cinci ani în momentul atentatului, Kerra avusese propria ei dramă neștiută în acel moment. Își pierduse mama, care murise pe loc în timpul bombardamentului, iar tatăl paralizase. Sora mamei și soțul acesteia o adoptaseră și, înțelegând impactul negativ major pe care l-ar fi avut popularitatea în cazul ei, îi ascunseseră cu grijă identitatea. Însă Kerra, punând la cap câteva indicii, aflase adevărul despre tragedia petrecută atunci și, după ce tatăl ei murise, făcuse tot posibilul să aibă șansa să-și întâlnească salvatorul.
Maiorul este încântat să o cunoască, în sfârșit, pe micuța fetiță pe care o salvase cândva și acceptă să-i acorde interviul, în cadrul căruia dezvăluirea adevăratei ei identități vine ca o adevărată bombă publicitară, emisiunea înregistrând un rating uriaș.
Însă, imediat după terminarea interviului, după ce echipa de filmare pleacă iar ea rămâne singură cu maiorul, evenimentele iau o turnură tragică, maiorul fiind împușcat grav în timp ce ea se afla în baie, iar Kerra reușind să scape cu viață in extremis, realizând că a dezgropat fără voie un secret mortal.
„Persoana care se afla de cealaltă parte a uşii încercă să răsucească clanţa şi descoperi că era încuiată. Mai încercă şi a doua oară, apoi uşa se zgâlţâi, într-o evidentă încercare de a o deschide cu forţa.
Pentru cel care încerca să o deschidă, uşa încuiată nu putea însemna decât un singur lucru: cineva era de cealaltă parte.
Fusese descoperită.”
Mai mult, primele indicii îl indică pe John ca potențial implicat în accidentul petrecut.
Kerra este conștientă ca John poate fi nu doar fermecător, ci și periculos, însă nu are cum să se opună atracției pe care o simte pentru el. Mai mult, de multe ori instinctele sunt mult mai valoroase decât rațiunea, iar Kerra simte instinctiv că John este nevinovat și singurul în care poate avea încredere.
Kerra și John trebuie sa își unească forțele dacă vor să scoată la iveală ițele unei conspirații cu implicații profunde – și să rămână în viață.
Cartea are o acțiune extrem de alertă și te ține în priză de la început până la sfârșit, surprinzându-te pe parcurs cu întorsături spectaculoase de situație și adevărate lovituri de teatru.
Romantismul este foarte bine conturat în carte, iar momentele de pasiune sunt foarte fierbinți.
„Simţi apăsându-i pe gură toate elementele minunat de masculine: ţepii din barba care îi acoperea obrazul, siguranţa buzelor care ştiau ce vor şi cum să obţină ce doresc, insistenţa posesivă a limbii care îi aluneca peste buze.
Mult prea repede, totul se termină. O îndepărtă de el, dar îşi ţinu mâna pe gâtul ei încă vreo câteva secunde, privind cu insistenţă în ochii ei.”
„– Am văzut cum reacţionează femeile în prezenţa ta, spuse ea. Mai mult, am văzut cât de conştient eşti de reacţia lor. Eşti băiat rău până-n vârful unghiilor, ceea ce te face cu atât mai dezirabil, şi, da, chiar dacă ştiam că trebuie să mă feresc şi să nu mă las pradă farmecelor tale, tot am făcut-o.”
„Era un sărut tandru, tihnit. Chiar şi aşa, îi stârni fiori. Şi lui la fel. Îl simţi cum începe să ardă, anunţând o reaprindere a pasiunii care îi consumase pe amândoi cu doar câteva minute în urmă.”
Kerra și John ne demonstrează în final că sunt adevărate suflete pereche, fiecare aducând elementul de echilibru care-i lipsea celuilalt pentru a putea fi fericit.
Kerra a apărut ca o adevărată rază de lumină în viața lui John, reușind să-l împace cu trecutul lui, alungându-i demonii interiori și readucându-i speranța și căldura în viața lui.
La rândul lui, John era exact ceea ce-i lipsea Kerrei pentru a-și putea găsi liniștea și fericirea, prin forța, bunătatea și puterea sentimentelor lui aducându-i încrederea în forțele proprii și înconjurând-o cu toată iubirea după care tânjise atâta timp.
O carte care, după multe momente de tensiune și suspans, te lasă cu o stare de bine și speranță în suflet, convingându-te pe deplin de magia dragostei!
 ”- Am nevoie de tine. O nevoie disperată. E ca o boală. Carson zice că-i dragoste. Crede că-i isterie.
– Și tu ce zici?
Trapper ridică privirea și se uită la ea.
– Eu zic, eu știu, că dacă nu mă inviți să rămân cu tine, va trebui să te răpesc din nou.
– Să rămâi pentru cât timp, Trapper? O oră? O noapte, înainte să fugi din nou?
– Nu, până când sunt vindecat. Își trecu degetul mare peste buza ei de jos. Dar, pentru că gândul la tine nu face decât să mă îmbolnăvească mai rău, s-ar putea să fie pentru totdeauna.”

Fantomele trecutului

Cărțile autoarei Sandra Brown pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, litera.ro, cartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net, librariadelfin.ro, librex.ro, emag.ro

 

5. Soarele nu apune niciodată de Nora Roberts (Come Sundown)

Bo Longbow, manager al complexului turistic deținut de familia ei în Montana de Vest, este ocupată din zori până în noapte cu munca solicitantă, cu familia ei numeroasă, cu responsabilități de tot felul. Așa că nu mai are timp și pentru dragoste, chiar dacă aceasta apare sub înfățișarea extrem de sexy a pasiunii ei din tinerețe, Callen Skinner, întors după mulți ani în locurile natale.
Însă Callen este decis să o facă să își dea seama că nimeni nu poate fi prea ocupat când e vorba de dragoste…
Dar când cadavrul unei tinere este descoperit pe domeniul complexului, totul se schimbă. Callen devine suspectul principal pentru ajutorul de șerif care nu poate uita disputele avute în tinerețe. Iar membrilor familiei Bodine, crima le aduce aminte în mod șocant de o tragedie de demult. Cu 25 de ani în urmă, Alice, mătușa lui Bo, a dispărut și nimeni nu a mai auzit nimic de ea. Oare această nouă tragedie ar putea avea vreo legătură cu dispariția misterioasă a lui Alice?
Pe măsură ce evenimentele iau o turnură dramatică și mortală, Bo și Callen trebuie să pornească într-o cursă nebunească pentru a descoperi adevărul – înainte ca viitorul lor împreună să fie compromis pentru totdeauna.
Citate:
„Îmi place gustul tău. Îşi lipi gura de gâtul ei. Şi ochii ăia, de culoarea frunzelor în umbră. Felul în care îţi simt pielea sub palme, doar moliciune de mătase. Felul în care gura ta se potriveşte cu a mea. Îşi puse gura înapoi pe a ei şi lăsă sărutul să se prelungească din nou şi din nou, moale şi leneş ca o ploaie de primăvară. Îmi place cum eşti construită.”
„Ele pot să fie în clipa asta apropiate ca o pereche de arcuri băgate unul în altul şi în clipa următoare să sară una la alta. Să râdă împreună şi să-şi spună secrete la cinci minute după ce au strigat una la alta şi s-au îmbrâncit. ”
„Un bărbat putea s-o ducă mai rău decât să stea într-o seară frumoasă de primăvară sub luna aia mare şi roşie şi s-o aştepte pe femeia lui. Se gândi dacă n-ar trebui să intre în casă, să-şi ia o bere şi poate o carte, ca să treacă timpul.
Chase ieşi în fugă din casă, şi Callen se ridică iute. Inima îi sări din piept înainte ca Chase să spună o vorbă.
– Cineva a răpit-o pe Bo!”

Soarele nu apune niciodata

Cărțile autoarei Nora Roberts pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, litera.ro, librarie.netemag.rocartepedia.ro, carturesti.ro, dol.ro, librariadelfin.rolibrex.ro

 

6. Obsidian de Jennifer L. Armentrout (Obsidian)

Obsidian este o carte superbă, care îmbină magistral elementele fantasy cu cele young adult. Pe de o parte avem de-a face cu clasica luptă dintre bine și rău, ilustrată aici prin confruntarea dintre luxeni și arumi, iar pe de altă parte asistăm la frământările unor adolescenți, cu toate problemele specifice vârstei: speranțe, planuri de viitor, pasiuni, tachinări, eternul conflict dintre părinți și copii, rutina școlară, fiorii primei iubiri… Împletirea celor două fire se face atât de firesc, încât aproape că te convinge că totul ar putea fi cât se poate de real…
Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Katy, o adolescentă normală de șaptesprezece ani, care tocmai se mutase cu mama ei din Florida în Ketterman, un orășel mic, aflat în apropiere de Petersburg.
Katy încă nu își revenise complet din tragedia care le zgâlțâise viața din temelii în urmă cu trei ani, când tatăl ei murise răpus de o cumplită maladie, cancerul… Nici mama ei nu reușise să depășească prea bine șocul, refugiindu-se tot mai mult în munca ei de asistentă medicală.
Mutarea lor, la sute de kilometri distanță, era de fapt o încercare disperată de a restabili normalitatea, atât de puțin apreciată când o ai dar atât de prețioasă după ce o pierzi, în viața lor…
Afișând un optimism pe care nu-l simțea, mama ei încerca să-i insufle lui Katy entuziasmul schimbării, încurajând-o să se împrietenească cu vecinii lor, niște adolescenți de aceeași vârstă cu ea.
Pasionată de cărți, posesoare a unui blog personal de recenzii, Katy nu vede rostul să se gătească pentru a face cunoștință cu noii vecini, în ciuda sfaturilor mamei ei de a-și pune pe ea o rochie drăguță.
”Am privit în jos. Pe tricoul meu scria BLOGUL MEU E MAI BUN DECÂT VLOGUL TĂU. Nu era nimic în neregulă cu el.”
Însă în momentul în care noul vecin îi deschide ușa, Katy are un adevărat șoc, rămânând fără suflare.
”Privirea mi-a căzut brusc, iar respirația mea… parcă s-a oprit. Blugii îi erau lăsați jos pe șolduri, lăsând la vedere o linie întunecată de păr negru aflată sub abdomen și care dispărea sub talia pantalonului.
Abdomenul lui era lucrat. Perfect. Fiecare mușchi definit. Nu era genul de abdomen pe care mă așteptam să-l aibă un băiat de șaptesprezece ani, atât cât credeam eu că are, dar, mă rog, nu puteam să mă plâng. Și nici nu scoteam o vorbă. Și mă mai și holbam.
În sfârșit, privirea mi s-a ridicat din nou și am văzut niște gene lungi și dese deasupra unor pomeți înalți, care umbreau ca un evantai culoarea ochilor, așa cum se uita spre mine.”
Dar în momentul în care deschide gura, tot efectul anterior dispare, amorțit de o boare de gheață. Arogant și nesuferit, tânărul adolescent, pe care află că îl cheamă Daemon,  o tachinează fără milă, făcând-o să se simtă complet penibilă.
”- Hei, a făcut el, rezemându-se cu mâna de cadrul ușii, în timp ce se apleca spre mine. Știi să vorbești?”
În compensație însă, Dee, sora lui Daemon, e o dulceață de fată. Drăguță, amabilă, sociabilă, Dee se dovedește o adevărată forță. Nu numai că îi arată prin toate gesturile lui Katy că vrea să-i fie prietenă, ci îl convinge și pe Daemon să-și ceară scuze și să se comporte frumos față de ea.
În continuare, Daemon îi dă semnale amestecate lui Katy, fie purtându-se ca un nesuferit, fie deosebit de amabil.
Un incident le va schimba însă viețile pentru totdeauna, iar Katy va afla un adevăr absolut tulburător. Aflată într-o drumeție montană cu Daemon, sunt atacați de un urs și, tocmai când Katy era paralizată de frica de a fi mâncată de vie, este salvată miraculos printr-o fenomen paranormal.
De fapt, Daemon era extraterestru, alcătuit din particule de lumină, dotat cu puteri excepționale. Modul în care a salvat-o pe Katy a lăsat însă o ”urmă” asupra ei, care lumina ca un far și care i-a atras pe dușmanii acestuia – arumii, ființele întunericului.
Pentru a o putea proteja, Daemon a trebuit să-i explice lui Katy ce se întâmplă.
El și sora lui, împreună cu alți câțiva asemenea lor, proveneau de pe o planetă îndepărtată – Lux. Din păcate, ființele întunericului – arumii – le distruseseră planeta, silindu-i să se refugieze pe pământ. Fiind alcătuiți din particule de lumină, luxenii posedau calități excepționale.
”- Unii dintre noi pot să manipuleze și forma pe care am ales-o inițial. Adică se pot transforma într-o altă ființă umană, sau într-un animal, sau chiar într-un lucru.”
Dintre toți, Daemon era cel mai puternic, capabil de cele mai multe lucruri. Îl înțelegem acum mult mai bine, realizând enorma responsabilitate, în ciuda vârstei lui fragede, care apăsa pe umerii lui, simțindu-se responsabil de soarta celui asemenea lui.
În ciuda abilităților lor extraordinare, luxenii erau supuși multor constrângeri. Exista un departament din guvern, de la Ministerul Apărării, care știa despre ei și puterile lor și care îi lăsa în pace atâta timp cât ei se supuneau regulilor prestabilite. Orice nesupunere era sancționată drastic. Dee are grijă să o avertizeze pe Katy de consecințele ce ar putea să apară în momentul în care ea ar dezvălui secretele lor.
Un exemplu elocvent în acest sens era chiar fratele geamăn al lui Daemon – Dawson, care se îndrăgostise de o pământeană, Bethany, colegă cu el de liceu, iar consecința faptului că încălcaseră regulile impuse fusese că amândoi dispăruseră fără urmă în urmă cu un an…
Pericolele erau extreme, iar Katy a fost prinsă între două forțe foarte puternice, în al cărui război apăreau mereu victime colaterale, lucru de care Daemon are grijă să o conștientizeze, din cuvintele lui răzbătând grija față de soarta ei, departe de a-i fi indiferentă.
”- Arumii sunt malefici. Ei ucid ca să ne ia puterile. A făcut o pauză, a pălit și a adăugat: Iar pe oameni îi ucid doar ca să se distreze.”
Pentru a o proteja pe Katy, Daemon îi dă propria lui armă, creată din obsidian, singurul cristal ce putea anula puterile arumilor, reușind să îi ucidă.
Katy, care simte că se atașează tot mai mult de Daemon, dovedește o tărie de care nici ea nu se credea în stare, reușind să încline balanța într-o luptă crâncenă, pe viață și pe moarte, dându-i lui Daemon un atu nesperat contra unor arumi nemiloși.
”- Cum am făcut asta? am șoptit eu. Nu înțeleg.
El și-a îngropat capul în scobitura dintre gâtul și umărul meu, respirând adânc.
– Cred că s-a întâmplat ceva când te-am vindecat. Nu știu ce. Nu prea are sens, dar ceva s-a întâmplat când energiile noastre s-au unit. N-ar fi trebuit să se întâmple asta – ești o ființă umană.
Începeam să am dubii în legătură cu asta.”
O bătălie fusese câștigată, însă nu și războiul.
Onix, al doilea volum din seria Lux ridică miza, ducând lupta pentru supraviețuire la un alt nivel, Katy descoperind că lumea, așa cu o știa ea până atunci, se transformase complet, existând pericole mult mai mari decât arumii, deghizate sub forme și chipuri neașteptate, iar normalitatea ajunsese să fie doar o iluzie…
Opal, al treilea volum din seria Lux, este o carte cu acțiune trepidantă, plină de adrenalină, cu răsturnări dramatice de situație, trădări și situații limită, dar în care ne vom delecta și cu o frumoasă poveste de dragoste dintre cei doi eroi principali, Daemon și Katy, care au căpătat deplină încredere unul în celălalt.
Origin, al patrulea volum din seria Lux, este o carte pe care o trăieşti la intensitate maximă de la prima până la ultima pagină. Descoperi în acest volum că miza este mult mai mare. Pericolele pândesc la tot pasul, căpătând dimensiuni intragalactice, jocul de-a evoluţia a celor însetaţi de putere capătă valenţe îngrijorătoare.
Opoziție este un final superb de serie, care te captivează de la început până la sfârșit. Adrenalina este la cote maxime, apocalipsa coboară pe pământ, binele și răul se întrepătrund, nu mai știi cine este prieten și cine este dușman, viitorul umanității este în pericol, iar dușmanii se transformă în aliați…

Cărțile autoarei Jennifer L. Armentrout pot fi comandate pe elefant.rolibris.rocartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net, librex.ro, emag.ro, dol.ro, librariadelfin.ro

 

7. Jocul morții de Linda Howard (Mr. Perfect)

Linda Howard a ridicat stilul romantic suspans la nivel de artă. Cărțile sale din acest gen s-au instalat imediat pe pozițiile fruntașe ale clasamentului întocmit de Goodreads “Best Romantic Suspense”, în care în primele 10 poziții se află trei cărți ale Lindei Howard: pe prima poziție Jocul Morții, pe poziția a doua După o noapte, iar pe poziția a șaptea Bărbatul visat.
Jocul morții ne oferă o lectură electrizantă despre dragoste și luptă pentru supraviețuire, despre încredere și trădare. Autoarea gradează magistral indiciile, punându-ne adesea pe piste false, astfel că adevărul este învăluit într-o perdea de ceață groasă, identitatea asasinului neputând să o ghicești decât aproape de final.
Povestea de dragoste este și ea deosebită, debutând cu o relație de tip atragere-respingere, ca să evolueze apoi într-o relație intensă și plină de pasiune.
Cartea este condimentată și cu câteva momente pline de umor, care dau un plus de savoare lecturii.
Cartea debutează cu un prolog, în anul 1975, în care directorul Școlii Mixte din Ellington a convocat-o pe mama unui băiat, Corin, pentru a-i aduce la cunoștință cruzimea acestuia față de un hamster. Mama copilului își apără cu ferocitate odrasla, făcându-i mincinoși pe directori și pe profesoara care raportase incidentul, afirmând cu tărie că băiatul ei nu minte și este perfect ca și comportament. În momentul în care directorul încearcă să-i aducă aminte că au fost mai multe incidente reprobabile în trecut în care fusese implicat Corin, mama acestuia explodează, insistând că este persecutat de ceilalți elevi și de profesoara lui și că îl va muta la altă școală, unde va putea fi apreciat la justa lui valoare.
Însă, după ce a rămas singură cu băiatul ei, mama lui și-a arătat adevărata față, pălmuindu-l și amenințându-l cu represalii întrucât a făcut-o de râs.
”- Tu vei fi perfect, chiar dacă pentru asta va trebui să te stâlcesc în bătaie. Ai priceput? Copilul meu va fi unul perfect.
– Da, mamă, spuse Corin.”
Consecințele acestui abuz psihologic asupra copilului se vor vedea, din păcate, mult mai târziu…
Acțiunea se reia în anul 2000 în Warren, Michigan.
Jaine Bright, o tânără ce tocmai își cumpărase prima ei proprietate, este exasperată de vecinul ei bețiv și zgomotos, a cărui mașină făcea un zgomot infernal, de parcă nici nu avea amortizoare.
La rândul lui, vecinul fusese de-a dreptul enervat când BooBoo, motanul mamei lui Jaine pe care aceasta i-l lăsase în grijă fiicei ei, lăsase urme de lăbuțe pe capota mașinii lui.
”După felul cum reacționase, ai fi jurat că are un Rolls nou-nouț, nu un Pontiac vechi mâncat de rugină.”
Războiul este gata declarat între ei, fiecare făcându-i mici șicane celuilalt, până când Jaine descoperă că Sam, vecinul ei, nu era nici mai mult nici mai puțin decât… polițist.
Jaine își varsă oful în cadrul cinei săptămânale pe care o lua în fiecare vineri alături de prietenele ei TJ, Luna si Marci. Fiecare dintre ele își împărtășesc propriile lor experiențe legate de interacțiunea cu diverși bărbați. Dintr-o glumă, întocmesc o listă a calităților pe care ar trebui să îl aibă bărbatul ideal: credincios, demn de încredere, responsabil, cu simțul umorului și dotat… cu un plus anatomic.

Fără voia lor, lista se va mediatiza, fiind publicată într-un ziar, devenind o incitantă temă de discuție pe buzele tuturor. Deși identitatea lor nu fusese dezvăluită în ziar, fiecare dintre ele se temea să nu fie deconspirată, iar un psihopat pe nume Corin începuse să le hărțuiască la telefon încercând să afle ce contribuție avusese fiecare la infama listă.
În timp ce se temea ca identitatea ei să nu fie dezvăluită și să-și dezamăgească familia, Jaine nu se putea abține să nu-și spioneze vecinul, cu care încheiase un soi de armistițiu și de care se simțea puternic trasă, fără voia ei, într-o seară având parte de un spectacol complet.
”Îl văzu pe Sam așa cum nu ar fi crezut vreodată că l-ar putea vedea; văzu totul, de fapt. Sam stătea în fața frigiderului, în pielea goală. Abia avu timp să-i admire ”chiftelele”, că el se aplecă să-și ia o sticlă de suc din frigider. Apoi îi scoase capacul și o duse la gură, în timp ce se răsucea.
Jaine uită cât ai clipi de ”chiftele”, căci urmă ”partea” cea mai impresionantă. Apoi o luă din loc. ”Mucul lui de țigară” se dovedi a fi unul extrem de drăgălaș.”
Deși Jaine îl sună pe Sam să-i atragă atenția că-și tragă jaluzelele întrucât era perfect vizibil, acesta nu pare deloc jenat ci mai degrabă încântat de atenția ei.
”- Ai avut parte de o vizionare completă, nu-i așa? întrebă el, ducându-se la fereastră și punând mâna pe draperie.
– În ultimele cinci minute, nici măcar nu clipise. Mulțumesc, îngăimă ea.
El trase draperiile, acoperind fereastra, iar ea simți că moare puțin câte puțin.
– Plăcerea a fost de partea mea. Poate îmi vei întoarce favoarea asta cândva.
Sam închise telefonul înainte ca ea să-i poată da replica, un lucru care se dovedi înțelept, deoarece ea rămăsese oricum fără cuvinte. Apoi se duse să-și coboare propriile jaluzele. Drăcia dracului, ar fi fost foarte simplu să-și coboare ea jaluzelele.”
Lucrurile iau însă o întorsătură neașteptată în momentul în care Marci este găsită moartă…
Ceea ce la început păruse a fi un mic și nevinovat amuzament feminin, se va transforma într-un joc al morții, în care spaima ia locul visării și totul devine un coșmar înfiorător.
În timp ce teroarea pune stăpânire pe viețile celor trei prietene rămase în viață, fiecare dintre ele riscând să fie următoarea victimă, sentimentele dintre Jaine și Sam cresc în intensitate, Sam fiind dispus să facă orice pentru a o putea proteja pe Jaine, iar momentele lor de pasiune sunt foarte fierbinți.
După o cursă contracronometru, presărată din păcate și cu alte victime, identitatea ucigașului e dezvăluită în final, într-un mod dramatic, fiind o surpriză de proporții pentru toată lumea și o adevărată armă letală. Răul se poate ascunde sub diverse forme, cu totul neașteptate…
După o acțiune alertă și multe momente încordate de teroare pură, autoarea detensionează atmosfera într-un mod jucăuș, într-o notă de umor.
”Sam avusese și el parte de câteva nopți proaste, mai ales la început. Era necăjit din pricină că nu el reușise să o salveze. Totul dură până într-o seară când ea intră la duș, își vârî capul sub jetul de apă și începu să strige:
– Ajutor, ajutor, mă înec!
De fapt, se străduise să strige, dar gâtul ei era încă rănit și umflat, iar Sam declarase că țipătul ei semănase cu un orăcăit de broască. El trăsese perdelele de la duș și rămăsese locului privind-o cum își scutura părul ud.
– Tu îți bați joc de mine?
– Mda, spuse ea, vârându-și din nou capul sub jetul de apă.
Sam opri apa, o pocni peste fundul gol suficient de tare încât s-o facă să spună un ”Hei” plin de indignare, după care o îmbrățișă și o trase afară din cadă.”
De fapt, prin atitudinea lui și iubirea necondiționată cu care o înconjurase, Sam o ajutase pe Jaine să depășească traumele sufletești cauzate de pericolul extrem din care ea scăpase ca prin urechile acului și de șocul descoperirii identității ucigașului, făcând-o să râdă din nou, să-și recapete încrederea, speranța și optimismul.
”Mai mult decât orice, atitudinea lui o ajutase să treacă peste traumă. El nu o răsfățase. O iubise, îi dăduse curaj, făcuse dragoste cu ea, astfel încât încet, încet Jaine ajunse din nou să râdă.”
O carte extrem de captivantă, pe care nu o poți lăsa din mână odată ce ai început-o, plină de mister și suspans, dar și foarte romantică, cei doi eroi convingându-ne în final că erau adevărate suflete pereche!

Cărțile autoarei Linda Howard pot fi comandate pe elefant.rolibris.roemag.rocarturesti.ro, librarie.net, librariadelfin.ro

 

8. Cineva să mă apere de Judith McNaught (Someone to Watch Over Me)

Starul Leigh Kendall, visează la cina romantică pe care urmează să o ia cu soțul ei, Logan, la o cabană izolată de la munte. După ce repetiția a durat peste așteptări, Leigh pleacă să-l întâlnească, dar are un accident teribil, iese de pe sosea și cade într-un râu.
Când se trezește la spitalul local, află că soțul ei, urmașul unei vechi familii, dispăruse misterios și Leigh descoperă înnebunită că ea este considerată de către poliție și presă principalul suspect pentru moartea lui.
Cu puțin timp înainte de dispariția lui, Logan dăduse o petrecere în cinstea lui Leigh, în care i-l prezentase acesteia pe Michael Valente, un misterios om de afaceri.
După dispariția lui Logan, Michael se găsește mereu în preajma lui Leigh, copleșind-o cu atenții.
Intrând în problemele de afaceri ale lui Logan, Leigh realizează că, de fapt, nu și-a cunoscut niciodată prea bine soțul, acesta ascunzându-i foarte multe lucruri. Pe lângă faptul că făcea afaceri frauduloase, o înșelase cu prietenele și colegele ei.
Leigh pătrunde din ce în ce mai adânc pe un teritoriu necunoscut… unde prietenii  și dușmanii sunt imposibil de recunoscut și unde adevărul devine cea mai terifiantă armă dintre toate.
Pe măsură ce indiciile se adună, Leigh descoperă cu surprindere că Michael e o persoană din trecutul ei. Este impresionantă tăria sentimentelor lui Michael și răbdarea pe care a avut-o atâția ani de zile.
”Michael o privi plecând. Să-l deranjeze dacă o așteaptă o jumătate de oră?
Deloc.
O așteptase ani de zile.”
La rândul ei, Leigh, trăind sub o continuă stare de tensiune și șoc provocat de dezvăluiri de secrete întunecate din trecutul soțului ei, realizează că vechile sentimente de prietenie pe care le avusese cândva în adolescență pentru Michael se transformă într-o dragoste profundă, impresionată de grija și iubirea lui necondiționată pentru ea.
”Existau atâtea lucruri pe care nu le observase la el înainte, cum ar fi atracția neașteptată a zâmbetului lui strălucitor, sau senzualitatea flagrantă a gurii lui. În vremurile de demult, barba neagră și dispoziția morocănoasă ascunseseră aceste atribute deosebite și ochii lui de ambră fuseseră întotdeauna duri – cu excepția nopții când se bătuse în apărarea ei, când licăriseră cu o lumină înghețată și mortală.”
Mult prea rănită de trădarea soțului ei, Leigh era speriată să-și ofere din nou inima pe tavă, dar Michael, care așteptase ani de zile, era dispus să-i acorde orice răgaz ar mai fi avut ea nevoie.
”Michael văzu mirarea și tandrețea din ochii ei. Iubea acești ochi; înțelegea. Ei îi spuneau tot ce voia ea să spună – rugându-l să aștepte. Doar încă puțin. Și apoi ochii aceia coborâră spre gura lui și buzele ei le atinseră pe ale lui – înfiorându-le blând, încet, iar și iar. Era a lui.
O apucă cu mâinile la spate, pentru a-i ține buzele lipite de ale lui. Era al ei.”
Evenimentele se precipită în final, iar identitatea ucigașului este o surpriză de proporții, Michael ajungând în ultima clipă pentru a o salva, riscându-și propria viață fără să pregete o clipă.
”Michael scoase un muget furios și se repezi înainte, constituindu-se pe el însuși într-o țintă când se lansă de-a curmezișul patului, răsturnând-o pe Leigh pe spate și acoperind-o cu trupul lui, în timp ce în urechi îi explodară împușcături, împușcături și un țipăt.”
Finalul este foarte romantic, autoarea detensionând atmosfera cu câteva replici pline de umor și momente pline de tandrețe.
”Michael o văzu pe Leigh venind spre el și zâmbindu-i cu ochii strălucind de dragoste.
O luă în brațe și îi apăsă fața pe inima lui.
– Te ador, șopti el răgușit.”

Cărțile autoarei Judith McNaught pot fi comandate pe elefant.rolibris.rolibrarie.net, librariadelfin.ro, emag.ro

 

9. Giuvaierele nopții de Amanda Quick (Midnight Jewels)

Giuvaierele nopții e o carte foarte frumoasă. Mi-au plăcut personajele, interacțiunea lor, dialogurile, totul. Iar povestea de iubire de atât de frumoasă. Păreau nepotriviți la prima vedere, dar se completau atât de bine, chiar era fiecare sufletul pereche al celuilalt. Sunt și faze „picante”, și momente amuzante, și suspans…
Când un străin misterios intră în micul ei anticariat ca să vadă o carte rară abia scoasă la vânzare, Mercy Pennington nici nu-și imaginează că acesta va fi începutul aventurilor ei într-o lume fascinantă și primejdioasă.
Viața lui Croft Falconer se învârte în jurul violenței – o violență înnăscută pe care a învățat să o controleze cu ajutorul artelor marțiale și care l-a ajutat să răzbată în misiunile periculoase în care l-a trimis cariera lui. El știe că Valea giuvaierelor secrete, o lucrare erotică din secolul al optsprezecelea, este strâns legată de un secret întunecat. Mult timp a crezut că a fost distrusă de foc – și, odată cu ea, și nebunul fanatic care și-a construit imperiul pe exploatarea naivității adepților săi.
Cum a putut cartea să ajungă în mâinile unui anticar dintr-un orășel de provincie? Și cine este cumpărătorul bogat care s-a grăbit deja să o achiziționeze? Conștient că Mercy se află în pericol fără să știe, Croft insistă să o însoțească spre proprietatea izolată din munți a misteriosului domn Gladstone.
Pentru Mercy, Croft ar putea fi pericolul în persoană. Sau ar putea fi dragostea vieții ei. Dar secretele pe care el le ascunde ar putea să le aducă amândurora moartea, înainte ca Mercy să descopere adevărul.
Citate:
„– Un bărbat trebuie să îşi aleagă iubitele cu mult mai multă grijă decât îşi alege prietenii sau duşmanii. Aceştia sunt bine definiţi. Mereu ştii unde te afli cu ei, doar dacă nu cumva eşti tâmpit. Dar iubitele nu sunt aşa de uşor de cunoscut şi de înţeles. Pot să fie de oricare fel, nu-i aşa? Să devină fie prieten, fie duşman. Şi cine poate să facă diferenţa până nu e prea târziu?”
„Mercy se simţea liberă să îşi ia zborul acum. Tânjea la stele pe care nu le atinsese niciodată, simţea pentru prima dată în viaţă ceea ce nici măcar nu visase. Chiar şi când se avântă spre cer orbeşte, predându-se senzaţiilor, ştia că nu se teme de experienţa necunoscută care o aştepta. Croft era cu ea. Împreună porneau pe calea unei spirale a senzaţiilor din ce în ce mai puternice.”
„Simţi degetele lui împletindu-se cu ale ei şi-şi dădu seama că legătura dintre ei era de nezdruncinat. Nici ea probabil că n-ar putea explica cum anume, ei trebuiau să fie împreună, lucru acceptat de amândoi.
Adevărul strălucea între ei. Două minţi şi două realităţi sclipitoare, îngemănate şi în sfârşit combinate într-o fracţiune ameţitoare de timp.”

Cărțile autoarei Amanda Quick pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, litera.ro, librariadelfin.ro, librarie.netcartepedia.ro, carturesti.roemag.ro

 

10. Dansul umbrelor de Julie Garwood (Shadow Dance)

Jordan Buchanan este fericită că fratele și cea mai bună prietenă a ei se căsătoresc. Nunta este grandioasă, reflectând importanța evenimentului, căci Dylan Buchanan și Kate MacKenna reprezintă fiecare o dinastie ilustră. Totul decurge perfect până la apariția unui oaspete nepoftit – profesorul de istorie medievală Horace MacKenna, care avertizează cu privire la vrajba continuă dintre cele două clanuri, cu originea într-un conflict străvechi din Scoția.
Cum Jordan a dus întotdeauna o viață echilibrată și și-a folosit inteligența și judecata pentru a reuși în afaceri, afirmațiile profesorului o intrigă, fără însă a o convinge. Dar la provocarea lansată de Noah Clayborne, coleg la FBI și prieten cu fratele său, decide să cerceteze povestea profesorului și pornește spre prăfuitul orășel Serenity din Texas, unde locuiește MacKenna.
Când cadavrul profesorului MacKenna este descoperit în portbagajul mașinii lui Jordan, ea devine prima suspectă. Lucrurile se precipită și mai tare, apărând încă două cadavre. Noah vine în grabă în micul orășel pentru a o ajuta.
În acea comunitate restrânsă, unde nu se poate păstra nici un secret, Jordan este prinsă în țesătura unor intrigi și amenințări terifiante. Pe fundalul alcătuit din crime, minciuni și trădări se naște însă și o neașteptată poveste de dragoste, care îi va da peste cap lui Jordan viața ordonată cu atâta migală. 
Când însăși viața lui Jordan este amenințată, Noah realizează că s-a îndrăgostit până peste cap de ea și că ar face orice să o protejeze.
Citate:
”O lovi ușor pe braț, pentru a o distrage. Și brusc ei îi trecu prin cap că încerca să o liniștească. Și ce minunat era acest lucru! Și dulce și liniștitor… și… ohooo!
Dumnezeule mare, începuse să-l placă și nu în felul acela acceptabil tip nu-i-așa-că-e-un-prieten-draguț! Deci Noah putea fi și sensibil.”
”Dar de ce îi era lui necaz? Nu era genul gelos. Și în mod cert, nici nu avea motiv să fie gelos. Jordan era o prietenă bună, atâta tot. Așa că de ce se simțea neliniștit în preajma ei? Nu avea un răspuns. Cum ar fi putut să explice ceea ce nu înțelegea? Doar un lucru știa: nu-i plăcea când un bărbat se apropia de ea.
Drace, o dorea!”
”Șezând pe sofa, o trase în poala lui.
– Ar trebui să mă așez în genunchi?
Ea zâmbi.
– Iubirea nu e o treabă ușoară.
– Mărită-te cu mine!
– Arogant ce ești!… și egoist…. făcu o pauză… și dulce, și drag, și nostim, și fermecător…
– Te măriți cu mine?
– Da, mă mărit.”

Cărțile autoarei Julie Garwood pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro

 

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria TOP

 

 

18 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *