Top 10 eroine indrăgite din cărțile românești contemporane
Top 10 eroine îndrăgite din cărțile românești contemporane
Ne pierdem de bunăvoie în lumea minunată a poveștilor, ne bucurăm, ne întristăm, ne îndrăgostim sau suferim alături de personajele lor, rezonăm cu acestea, le iubim sau le detestăm, dar nu rămânem indiferenți. Îmi plac cărțile cu eroine care mă fac să le îndrăgesc, să mă regăsesc întrucâtva în ele sau să le admir pentru puterea de care dau dovadă în diferite situații.
Am alcătuit un top cu 10 astfel de personaje feminine din cărțile autorilor români contemporani în care am regăsit romantism, dragoste, sentimente puternice, emoție.
Nu am putut să le favorizez într-un fel sau altul, fiecare e remarcabilă în felul său, așa că le-am enumerat în ordine alfabetică.
1. Alina Marinescu, din seria cu același nume de Monica Ramirez
Un thriller-romance de excepție, un extraordinar roman de spionaj și acțiune, având în fundal o poveste interzisă de iubire… sau… o poveste unică de iubire într-o lume întunecată, dură și plină de secrete, în care totul e înșelător ca un paravan de fum. O poveste care ne introduce în culisele unei lumi necunoscute, a unor vieți trăite pe muchie de cuțit, într-un mix perfect echilibrat de acţiune, suspans şi romantism.
Alina Marinescu e o tânără inocentă de 18 ani, recrutată pentru o rețea de spionaj prin seducție și trădare de către un matur și atrăgător agent operativ, Alex Thieran, care a fost prima ei iubire, marea ei dezamăgire, și mentorul ei în lumea întunecată și periculoasă a spionajului internațional.
– Bună Alina, bine ai venit în SSO, se furişă vocea lui ca un criminal prin cameră.
Alina tresări şi-şi întoarse capul spre el. Alex fu nevoit să lupte din greu, ca să-şi păstreze atitidinea glacială. Ochii ei frumoşi, odinioară atât de plini de pasiune şi de poftă de viaţă, erau acum goi şi opaci. Aproape morţi.
Partea de antrenament a Alinei m-a dus cu gândul la două filme care m-au impresionat – Nikita și J.I. Jane. Și acolo am întâlnit eroine puternice, al căror spirit nu a putut fi înfrânt.
Mi-a plăcut foarte mult personajul Alex, dar preferata mea este Alina Marinescu, pe care chiar o trec în galeria personajelor mele preferate din toate timpurile. Am empatizat cu ea, am suferit alături de ea, am încurajat-o în sinea mea și am admirat-o sincer! M-a cucerit cu personalitatea ei strălucitoare, cu candoarea și sinceritatea ei, cu pofta de viaţă, cu capacitatea de a iubi nealterată de mizeria lumii în care e aruncată fără voia ei.
Alina îşi înclină capul într-o parte şi-l privi pe sub gene. Pentru o fracţiune de secundă, Alex simţi cum o mână invizibilă îi strânge plămânii ca într-o menghină, dureros şi crud. Avea să-i întoarcă spatele, o ştia, o simţea, lăsându-l expus şi vulnerabil. Şi gol pe dinăuntru. Dar ea ridică mâna şi-i atinse faţa. Alex îngheţă, rămânând complet nemişcat. Alina îi ridică masca de pe faţă, cercetându-i faţa cu ochi reci. Foarte încet, îi puse palma pe piept şi rămase aşa preţ de câteva secunde, ca şi cum i-ar fi numărat bătăile inimii. Spre uimirea lui, un zâmbet îi apăru pe buze şi i se revărsă în ochi, încălzindu-i. (…)
Cărțile autoarei Monica Ramirez pot fi comandate de pe tritonic.ro, libris.ro, librarie.net
2. Alina din Marat de Natașa Alina Culea
Marat e una din cărțile mele de suflet, întrucât am rezonat cu ea într-un mod aparte. Povestea în sine e minunată, e ca un cerc ce se închide perfect, definind iubirea ca un ideal. E singura dată când m-am întrebat dacă prin finalul poveștii s-a împlinit destinul, sau iubirea în sine a fost atât de puternică încât s-a împlinit în ciuda destinului?
Eroina cărții, Alina, este o o tânără de douăzeci și doi de ani, frumoasă și profund interiorizată. Povestea cărții este povestea ei, pe care ne-o spune cu multă sensibilitate.
Sunt unele clipe în viață care sunt atât de prețioase, unice, irepetabile, încât par a rămâne suspendate în timp, iar puterea lor se întinde peste ani de atunci înainte, schimbând vieți. Un astfel de moment va trăi Alina atunci – la Beijing, în anul 2000, cu cîteva zile înainte de Crăciun, într-un restaurant rusesc – când îl va întâlni pe El, ”un bărbat atât de frumos, care părea deprins dintr-un vis senzual de copilă ce-și descoperea propriul erotism…”
” – Marat.
Preț de o secundă, mîinile noastre s-au atins electrizant.
– Alina.”
Dansând împreună pe ritmurile unei superbe melodii, ”Milion alyh roz”, soarta le-a fost pecetluită. Cu dansul acela, totul s-a schimbat pentru amândoi, și s-au îndrăgostit, ea, împotriva propriei voințe, iar el, hotărât să o cucerească definitiv. Iar refuzul ei va o va devasta emoțional.
Soarta e o doamnă capricioasă, ce-i drept, dar tot dintr-un capriciu se poate răzgândi. Alina o tentează continuu, neîmpăcată. Știa despre Marat că era din Azerbaidjan, dar locuia la Moscova, așa că, acolo va organiza următoarea ei expoziție fotografică.
”Alesesem atât fotografii de detaliu, peisaje, cât și portrete, toate purtând ampenta unei ierni veșnice ce sălășuia în inima mea de unsprezece ani, o iarnă în care zăpada păstra urme de sânge și trandafiri. Zăpada avea culoarea iubirii, închisă într-o veșnicie înghețată, în memoria eternă a universului.”
Când crezi în miracole, ele chiar se pot îndeplini.
Cărțile autoarei Natașa Alina Culea
pot fi comandate de pe librex.ro, libris.ro, librarie.net
3. Alyssa Martinez, din New York. Pasiuni ascunse de Rodica Mijaiche
New York – Pasiuni ascunse este o foarte frumoasă carte romantic-suspans, cu o intrigă deosebit de captivantă.
Alyssa Martinez, personajul feminin principal al cărții, reușește să ne intrige de la începutul cărții. De o frumusețe aparte, cu păr șaten, ochi verzi ca smaraldele, buze ca cireșele coapte, ten fin și catifelat, preferă să se ascundă sub aparența unei fete șterse, îmbrăcându-se cu haine simple și încercând să nu iasă cu nimic în evidență, din motive pe care le vom înțelege abia ulterior.
Firea ei senzuală și pasională iese la iveală în momentul în care merge mascată la o petrecere privată, îmbrăcată cu o rochie din lurex de culoarea șampaniei, cu un decolteu îndrăzneț în spate.
”Și aterizez într-o lume fantastică în care femeile par nimfe ce încearcă să-și farmece propriul Orfeu.”
Năucită și curioasă în același timp, Alyssa încearcă să se obișnuiască cu atmosfera, moment în care este remarcată de însuși Alexander Chase, un bărbat atrăgător și sigur pe el, fondatorul publicației de succes The Chase și, în același timp, șeful ei, bărbatul de care era îndrăgostită fără speranță de o lună de zile, încă de când se angajase la compania lui. Alyssa simte că plutește, învăluită în atitudinea lui seducătoare, hipnotizată de privirea ochilor lui albaștri pătrunzători. Însă în momentul în care, după un sărut care o bulversează complet, Alexander încearcă să-i scoată masca, Alyssa se trezește brusc la realitate și fuge, conștientizând faptul că, dacă ar fi știut cine e ea în realitate, nu ar fi atins-o nici măcar cu un deget. Alyssa avusese cândva o familie fericită, cu un tată prosper financiar, co-proprietar al unei companii farmaceutice de succes. Însă toată fericirea lor începuse să se nărui în momentul în care mama ei se îmbolnăvise grav de o afecțiune psihică, iar cum un dezastru nu vine niciodată singur, tatăl ei a fost asasinat la comanda asociatului lui, moment din care Alyssa a început să se teamă pentru propria ei viață, fugind și ascunzându-se în Bronx, un cartier rău famat, pentru a nu fi găsită de ucigașii care o căutau. Cu toate astea, Alyssa a reușit să-și păstreze inocența, bunătatea și compasiunea, croindu-și o carieră în același timp. Iar pasiunea pentru șeful ei îi va spulbera echilibrul, și așa fragil. Cum va face oare față?
Cărțile autoarei Rodica Mijaiche
pot fi comandate de pe librex.ro, libris.ro, librarie.net
4. Joanna, din Falsa identitate de Mirela Oprea
O carte profund romantică, emoționantă, plină de dramatism și de momente tensionate alături de momente de o duioșie aparte, o carte scrisă cu multă sensibilitate, ce explorează cele mai intense trăiri ale psihicului uman.
“Părea că toată lumea alerga nebună înnebunită, sperând să găsească fericirea, însă nimeni nu-şi dădea seama că fericirea după care alergăm se află de fapt în fiecare clipă a vieții pe care cu neștiință și nepăsare o irosim.”
Joanna e o tânără de 23 de ani, unicul copil a lui unui multimilionar văduv, care și-a crescut singur și cu multă dragoste și devotament fiica. Joanna este o persoană altruistă, de caracter, care se implicase trup și suflet în acțiuni umanitare, înființând o fundație de care se ocupa personal, pentru ajutorarea oamenilor străzii. Nu avea deloc viață personală, acordând tot timpul său pentru a face bine celor năpăstuiți de soartă.
Intriga acțiunii are ca punct de plecare deghizarea Joannei într-o prostituată cu bani, încercând să răscumpere de la proxenetul ei o fată atrasă fără voia ei pe acest drum. Reușește, iar la despărțire îi dă acesteia o sumă mare de bani pentru a începe o nouă viață. Exact în acel moment o limuzină oprește la bordură și din ea coboară doi bărbați arătoși și bine îmbrăcați care, considerând-o ceea ce părea a fi după cum era îmbrăcată, adică o prostituată, o iau pe sus și o urcă în mașină, propunându-i o afacere bine plătită. „Finanțatorul” afacerii era Nicholas Jordan Newcomen, un milionar cunoscut. Culmea, acesta era prieten și cu tatăl Joannei, care de mult dorea să le facă cunoștință celor doi, considerându-l pe Nicholas o partidă potrivită pentru fiica lui. Nu reușise încă, așa că Nicholas habar nu avea cine era tânăra din fața lui. Pentru el, era doar o prostituată cu ajutorul căreia doreau să-i facă o farsă unui amic: în două săptămâni își propuseseră să o cizeleze astfel încât să pară o doamnă și să i-o prezinte prietenului lor, David, la petrecerea pe care acesta urma să o dea în scurt timp.
Degeaba protestează Joanna că nu e ceea ce pare. Nu dorea să-și dezvăluie adevărata identitate, așa că nu are cum să-i convingă. Cartea m-a dus pe undeva cu gândul la „Frumușica”, un film încântător pe care l-am văzut cu ani în urmă. Bineînțeles, diferența majoră e că protagonista cărții nu era în realitate o prostituată, deși acceptă în cele din urmă târgul propus, asumându-și falsa identitate, fără să bănuiască urmările acestui fapt.
Atracția dintre Joanna și Nicholas este explozivă, dar fiecare luptă împotriva ei, din motive diferite, dar de înțeles, privind din punctul de vedere al fiecăruia.
” (…) alege ceea ce iubești, și apoi iubește din tot sufletul ceea ce ai ales, fără jumătăți de măsură. Acceptă – ți slăbiciunea, căci de fapt ceea ce crezi tu că este slăbiciune nu este altceva decât frumusețea și profunzimea ființei tale.”
Cărțile autoarei Mirela Oprea
pot fi comandate de pe site-ul Editurii Tritonic, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro
5. Jennifer, din Prefă-te că mă iubești de Georgiana Sandu
O poveste delicioasă, în care vedem cum destinul are căile lui nebănuite, și, mai ales, o poveste despre iubire, care te „lovește” când te aștepți mai puțin. Și bine face!
Jennifer e o tânără studentă ce avusese o copilărie nefericită, plină de lipsuri și lipsită de dragoste, fiind orfană. Se întreține din greu la facultate din diferite joburi plus o binemeritată bursă. E o tânără frumoasă, hotărâtă, muncitoare și sensibilă, dar părea fără de noroc.
Ca toate schimbările de destin, acestea au loc deodată, într-o zi ce pare ca oricare alta… Habar nu avea Jennifer că în ziua aceea, un gest răutăcios al unui coleg antipatic, Henry Steward – unul din faimoșii playboy ai campusului universitar – ce va duce la găsirea unui inel pe plajă, urmat de o propunere din partea lui Henry Steward, propunere pe care nici ea nu știa prea bine de ce a acceptat-o în cele din urmă – pentru „doar” o cină în familie – îi vor schimba destinul.
La rândul său, habar nu avea Henry că ideea de a-și păcăli familia că are o prietenă stabilă, căutându-și o parteneră pentru o seară pe care s-o prezinte drept prietena lui – propunere pe care i-o va face lui Jennifer – va porni un tăvălug de evenimente ce nu va putea fi oprit. Așadar, printr-un adevărat concurs de împrejurări, Jennifer și Henry ajung în postura de cuplu la cina organizată în acea seară acasă la părinții lui Henry.
Jennifer și Henry își jucau convingător rolul de îndrăgostiți, conform scenariului pus la cale. Săruturile însă le scăpau de sub control. Complet neașteptat, chimia dintre ei era evidentă, iar ei erau primii surprinși de acest lucru. Puteau face asta o seară, după care totul va redeveni ca înainte. Așa îi spusese Henry, dar ce se va întâmpla în continuare poate fi considerată o exemplificare a proverbului „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”.
” – Ce facem aici, Henry? …
– Privim apusul.
Ea privi norii negri de la orizont și se încruntă, își întoarse capul spre el.
– Nu e nici un apus.
Henry privi în continuare în zare, ca și cum ar fi desprins de lumea asta. Nu-i răspunse.
Jenn oftă ușor și privi în continuare nimicul ce nu se vedea din spatele norilor. (…)
– Ceea ce simt pentru tine e ca apusul pe care îl privești acum.
– Cum adică? Întrebă Jenn, cu respirația tăiată, apoi își dădu seama și aproape îi dădură lacrimile. Apusul nu există. Așa cum nu există nici sentimentele tale pentru mine, spuse ea, și o lacrimă îi căzu pe obraz.
– Nu! Apusul există, e acolo, doar că nu reușești tu să-l vezi din cauza norilor.”
Cărțile autoarei Georgiana Sandu pot fi comandate pe site-ul Editurii Tritonic
cartepedia.ro, librarie.net
6. Maria, din Cercurile mistice de Nicoleta Tudor
O carte cu și despre iubire și magie, o frumoasă poveste românească inspirată din folclorul nostru autohton, cu referiri la legende, superstiții și obiceiuri care ne poartă într-un sat din Ardeal aflat într-un decor mirific la poale de munți și de unde a pornit totul, cu câteva generații în urma personajelor din prezent.
Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva Mariei, o tânără frumoasă la chip și suflet, provenind dintr-o familie iubitoare, despre care îți este drag să citești. Anul care trecuse fusese unul de foc pentru Maria. Mama ei murise pe neaștepate, lăsând-o îndurerată și dezorientată. Mai mult, aflase cu uimire că moștenise un har de la înaintașele ei, pe care îl avusese și mama sa, dar îi ascunsese acest lucru, în încercarea de a o feri de stigmatul de vrăjitoare pe care ea se străduise din greu să-l înlăture. Pe lângă visele premonitorii prin care străbunii încercau să o avertizeze, avea și înzestrări telepatice și de vindecătoare.
Maria e hărăzită să poarte povara trecutului și a înaintașilor ei, pe care o va împărți cu Matei, un elev nou sosit în clasă – deloc întâmplător – și de care se îndrăgosteşte la prima vedere. Acesta avea același har (moștenit de la tatăl său) sau blestem, cum vreți să-i spuneți, întrucât mama lui îl internase de multe ori la psihiatrie, neputând crede în supranatural.
I-am admirat pe Maria și Matei, doi copii frumoși, cărora soarta le-a hărăzit o grea responsabilitate – cea de a îndrepta și elibera trecutul atins de un blestem – din fața căreia nu se dau în lături, cu toate obstacolele întâlnite în cale. Vor avea alături propriul curaj izvorât din iubirea și încrederea unuia în celălalt, apărați fiind de două talismane sub forma unor pandantive transmise din generație în generație, primite de la părinții lor.
”Mi-am aşezat capul pe umărul lui şi am stat aşa cu ochii închişi mult timp pentru a savura momentul şi pentru a simţi aroma minunată ce venea dinspre pădure şi dinspre Matei. Mirosea a pământ reavăn, a brebenei şi a frunze uscate, iar soarele amplifica minunăţia naturii care ne răsfăţa în acea dupa-amiază magnifică.
Matei m-a cuprins cu ambele braţe în timp ce-mi săruta fruntea, ochii, gura. Simţeam cum mă cuprinde căldura venită din interior, iar obrajii mei deveneau din ce în ce mai aprinşi. Buzele lui minunate se frecau de buzele mele făcându-mă să-mi doresc să-l sorb şi să nu-i dau drumul decât pentru a-l săruta şi pentru a-l dezmierda. Picioarele mele se lichefiaseră, iar eu mă scurgeam după forma braţelor lui. Tânjeam întruna şi întruna după sărutările lui, şi deşi nu mai aveam aer, simţeam că nu pot respira dacă nu-i simt buzele lui minunate devorându-le pe ale mele…Nu, raţiunea nu mai exista, dar simţeam că nu mai există nici pământul sub picioarele mele, simţeam că plutesc şi mă agăţam cu disperare de Matei, sărutându-l mai mult şi mai mult şi mai mult.”
Cărțile autoarei Nicoleta Tudor pot fi comandate de pe librex.ro, librarie.net
7. Nicolle, din Regăsire de Raluca Butnariu
O spectaculoasă și emoționantă carte historical-romance, care începe cu o scenă tulburătoare. Eroina cărții, Nicolle, îl imploră pe iubitul ei să o asculte, să-i afle explicațiile. Neîndurător, insensibil la lacrimile și zbuciumul ei, acesta refuză să o asculte și o aruncă în stradă, sub o ploaie rece, lăsând-o zdrobită de durere și neputință.
”Se adunase cu greu în capul oaselor și-și impuse picioarelor grele s-o asculte. Clătinându-se, porni ca-n transă în josul străzii, pierzându-se în întunericul dens al nopții, lăsând în urmă speranțele, visele și inima ei, dar ducând cu sine ceva mult mai prețios, ceva ce el habar n-avea că-i lăsase… Ceva determinant făcea ca viața ei să capete sens.”
Peste șapte ani o reîntâlnim pe Nicolle la reședința ducelui de Pembroke și a soției sale, fiind guvernanta celor cinci copii ai cuplului ducal. Și, cum destinul are tot timpul căile lui nebănuite, de această dată a hotărât că e timpul ca Nicolle și cel care o iubise și rănise cumplit în trecut să se reîntâlnescă.
John Stamford, al doisprezecelea marchiz de Stamford și nașul celui mai mic dintre fiii ducelui, a venit la botezul micuțului, dar nu singur, ci însoțit de amanta sa! Încă o lovitură pentru greu încercata Nicolle!
”Privirea îi era distantă și rece, mai rece decât vârfurile înzăpezite ale munților din Highlands în mijlocul iernii.
Un gol imens i se căscă în stomac și Nicolle fu recunoscătoare cerului pentru faptul că stătea jos. Nu credea că picioarele ar fi susținut-o.”
Reacția lor o intrigă pe Lady Clairmont, care întreabă nedumerită dacă ei se cunosc. Cu o voce inexpresivă, John neagă că s-ar fi întâlnit vreodată. Cuvintele lui au rănit-o profund pe Nicolle, care se simțea de parcă ar fi fost pălmuită în public.
”Trecuseră șapte ani de atunci și crezuse că inima i se vindecase. Acum realiză speriată că el încă mai avea puterea s-o rănească…”
Pasiunea dintre Nicolle și John mocnește, aerul se încinge când sunt unul în apropierea celuilalt și nu e nevoie decât de o scânteie pentru a aprinde vâlvătaia dintre ei. Din păcate, trecutul nu poate fi uitat și fiecare crede tot ce e mai rău despre celălalt. Însă, când va veni timpul explicațiilor, acestea vor avea puterea unui uragan!
Nicolle este un personaj de admirat. Mândră și hotărâtă, a reușit să depășească cu multă demnitate loviturile pe care soarta i le-a dat. L-a făcut să plătească pe John pentru toate greșelile lui, dar firea ei bună, sinceră și generoasă a ajutat-o în final să ierte și să ia o decizie care va schimba în bine destinele celor implicați.
Cărțile autoarei Raluca Butnariu pot fi comandate pe librex.ro, libris.ro, librarie.net
8. Oriana, Am murit, din fericire de Theo Anghel
Există viaţă după moarte? Unii vor spune da, alţii că nu. Dar există un răspuns la care cu siguranţă nu v-aţi gândit.
Există recuperatorii de suflete. Smulşi din existenţele lor, sunt aruncaţi în altele, neîntrebaţi de nimeni, fără să li se ceară acceptul. Trebuie doar să se supună legilor celor de Dincolo. Iar unii aleg răzvrătirea…
O poveste minunată, amuzantă și captivantă, spusă din perspectiva lui Oriana (minunat nume), o tânără rebelă, frumoasă și răsfățată pe care o cunoaştem în ziua nunţii ei. Era orfană, părinţii ei dispăruseră în împrejurări misterioase, dar crescuse înconjurată de iubire în casa mătuşii şi a verişoarei ei. Fatalismul sau destinul a făcut ca, înainte de a ajunge la biserică, deja îmbrăcată în rochia de mireasă, să se rezeme de o balustradă – care a cedat – şi s-a prăbuşit în gol, rămânând moartă pe loc!
„Acela a fost ultimul moment al vieţii mele. Al primei mele vieţi. M-am simţit smulsă din propriul trup şi ridicată cu o viteză ameţitoare (…) La un moment dat, m-am pomenit aruncată într-un deşert arid, plat ca în palmă. Iar nisipul, incredibil de fin, avea culoarea albă. Cristale ca de diamant luceau blând sub tălpile mele.”
Asta e prima impresie a Orianei despre lumea de dincolo, de unde este trimsă înapoi pe Pământ (Chaos) ca recuperator de suflete, însoțită de doi îngeri păzitori, unul din partea Raiului și unul din partea Iadului – Ama și Abel, o pereche foarte haioasă formată dintr-un înger și un drac, care se ciondăneau în permanență. O pereche adorabilă, care au făcut deliciul scenelor în care au apărut.
„Cei mai mulți oameni nu sunt fericiți pentru că ignoră usurința cu care pot ajunge să fie. Fericirea costă mult, întodeauna mai mult decât pot sau sunt dispuși să plătească. O întrezăresc cu ochi miopi de partea cealaltă a prezentului lor. Se află în locurile mult dorite, niciodată în cele avute deja. Pentru mine, lucrurile se simplificaseră, dintr-o dată, chiar în acel moment. Fericirea se afla în umerii celor doi prieteni, lipiți de ai mei. Atât de simplu era.”
După o serie de misiuni cărora le face față cu brio, Oriana este văzută de cineva din fosta ei viață, așa că e extrasă din Chaos și trimisă Dincolo, împreună cu cei doi îngeri ai ei, unde e martora unor evenimente care răstoarnă toate ideile ei despre ce credea că i se poate întâmpla în acest plan al existenței, și astfel descoperă Transeo, cu așteptarea nesfârșită a… nimic, Gura Iadului cu demonii săi, și Purgatorio, ”o fâșie de lume pe care n-o stăpânește nici Iadul. Nici Raiul. Se spune că nici îngerii și nici diavolii nu au acces acolo.”
În Diabolic, Oriana, întoarsă în Chaos împreună cu simpaticii ei îngeri păzitori, își reia existența de recuperator aproape din momentul în care fusese extrasă. Timpul avusese o altă dimensiune Dincolo, astfel încât, deși tot ce trăise acolo se derulase pe parcursul a câtorva luni de zile cel puțin, de aici ea lipsise doar câteva zile! Să nu vă închipuiți însă că eroina noastră intră în vreo rutină sau existență monotonă! Nici vorbă de așa ceva! Intre situația deloc ușoară în care se afla în existența de zi cu zi – unde am urmărit maturizarea ei ca personaj – și misiunile „de sus” care nu întârzie să apară, abia are timp să-și tragă sufletul. Vorba vine…
Pas cu pas, o urmărim pe Oriana în misiunile ce îi sunt încredințate…
Cărțile autoarei Theo Anghel pot fi comandate pe site-ul Editurii Quantum, libris.ro, librarie.net
9. Violet, Rebela de Corina Cândea
Pentru a scăpa de un trecut plin de suferință, Violet Collins își petrece viața mereu pe drumuri, refuzând să se atașeze de oameni sau locuri, tocmai pentru a nu putea fi rănită din nou.
O frumoasă poveste de dragoste și, în același timp, o carte de acțiune cu un iz de roman polițist.
Violet e o tânără frumoasă și rebelă în vârstă de 22 de ani, cu ochii de culoarea numelui ei – violet.
Pentru început, o însoțim în timp ce merge cu viteză pe motorul ce vibrează sub ea, fugind din ultimul loc unde încercase sa se stabilească.
”În ciuda ploii extrem de abundente, nu mă opresc. Din contră, accelerez și simt motorul vibrând și mai tare între picioarele mele. Nu îmi arunc nici o o privire spre acul kilometrajului fiindcă, de fapt, nici nu mă interesează cu ce viteză merg. Contează doar să merg ănainte, să mă îndepărtez cât mai mult de prăpăditul de oraș în care am stat ultimele șase luni. Am stat, pentru că nu se poate spune locuit. Nu mi-am găsit locul și nici nu m-am simțit acasă oricât de mult m-am străduit. ”
Era pe drumuri de cinci ani de zile, fugind de un trecut pe care vroia să-l lase în urmă. Crescuse la orfelinat pana la 17 ani, iar bagajul ei de amintiri includea nedreptăți, abuzuri, teroare.Trecutul o ajungea din urmă când se aștepta mai puțin, sub forma coșmarurilor care-i bântuiau nopțile, făcând-o să aibă atacuri de panică.
Următoarea destinație: Chicago, doar pentru că așa s-a nimerit. Oare aici va sta mai mult de câteva săptămâni, sau va pleca mai departe în cel mult câteva luni de zile, așa cum făcuse până acum?
Ajunsă aici, se angajează chelneriță la un club de noapte. Și are parte de întâlnirea cu Dominic, fapt care îi va schimba destinul, deși nu a realizat în acel moment. Relația celor doi va fi zbuciumată, cu suişuri şi coborâşuri, secrete şi neîncredere. Erau ca două pietre tari, două caractere puternice, pe măsură de hotărâți să obțină ceea ce doreau. Iar ei, se doreau unul pe celălalt…
Violet nu a fugit, deși, la un moment dat, pericolul părea că pândește din toate părțile, iar ea se afla chiar în mijlocul lui, iar Dominic îi va dezvălui secretul său, cu riscul de a compromite o întreagă misiune: era agent sub acoperire și se afla în plină operațiune de demascare a unei rețele de droguri!
Mi-a plăcut faptul că au amândoi au luptat pentru această relație, cu toate obstacolele care le-au stat în cale.
Cărțile autoarei pot fi comandate pe site-ul editurahathor.com
10. Victoria Grey din Seria Nemuritor a Oanei Arion.
Şi am ajuns la ultima, dar nu cea din urmă eroină a topului meu, una dintre marile mele favorite din literatura românească contemporană: Victoria Grey
Victoria e o tânără frumoasă, sensibilă, hotărâtă şi energică, cu un pronunțat simț al umorului, ce renunță la cariera de medic veterinar, mutându-se de la Boston într- un orășel tipic american de pe coasta de est, pentru a prelua o mică afacere de familie – cafeneaua bunicului său. Toată lumea ei și tot ce știa despre lume se va schimba în momentul în care intră în posesia unei monezi vikinge, care îi va schimba destinul. Aventurile care urmează sunt spectaculoase, eroina ajunge să lupte pentru supraviețuire, fiind atrasă fără voia ei într-o confruntare în care forțe puternice se înfruntă, vor fi momente de-a dreptul dramatice – iar ea se va afla în mijlocul lor ca ”stăpână a argintului”- dar avem parte și de o frumoasă și incendiară poveste de dragoste.
Victoria e o eroină extraordinară, în genul unei prințese războinice, personaj fascinant în povestea care a transformat-o dintr-un om obișnuit cu o existență banală în iubita unui vampir, prietena unui berseker nemuritor, camarada unui elf, stăpâna unui wyern, într-o lume în care legendele prind viață, lăsându-și personajele printre noi – zei, elfi, spirite ale apelor, vârcolaci, wyerni, fomori… Iar Victoria a făcut față cu brio la toate aceste schimbări, adaptându-se și transformându-se din mers, pe măsură ce întâmplările au cerut-o.
”Vă vine să credeți? Un berseker, un metamorf, un semi-nemuritor și doi vampiri adunați pentru o discuție pe care nici nu îndrăzneam să mi-o imaginez. Și cireașa de pe tort era că eu, Victoria, reprezentam mărul discordiei.”
Povestea aduce în scenă personaje supranaturale din mituri și din legendele nordice. Un personaj fabulos este Ian, un viking nemuritor și un exemplar masculin superb. Dar personajul meu preferat rămâne Ario – vampirul seducător de care se îndrăgostește Victoria, și reciproc!
De-a lungul întregii aventuri am însoțit-o pe Victoria nu doar în spaţiu şi in timp, dar şi in miezul propriilor ei trăiri şi sentimente.
”Oare la sfârșitul drumului, mă voi regăsi pe mine, cea de odinioară?”
Cărțile autoarei O. G. Arion pot fi comandate de pe librex.ro, libris.ro, librarie.net
33 Comments
Tyna
Super top! Felicitări! Toate aceste eroine m-au impresionat și pe mine maxim!
Oli
Mulțumesc! Le-am admirat și îndrăgit și m-au încântat poveștile ale căror protagoniste sunt!
danapetraru
Un top superb,superb…
Oli
Multumesc mult! Ma bucur ca iti place, stiu ca multe din ele sunt si printre preferatele tale.
Cornelia
Frumos top!Am facut cunoștința doar cu Nicolle ,Oriana si Victoria.
Oli
Mulțumesc! Ți le recomand și pe celelalte, fiecare e deosebită în felul său, iar poveștile lor sunt minunate!
Geo
Ce top frumos! Îmi place! ❤️ Felicitări! Am citit toate cărțile menționate de tine … de fapt mai am vol 2-5 la Theo și ultimul la Oana.
Oli
Multumesc! Ma bucur ca iti place! Stiu ca suntem pe aceeasi lungime de unda cu toate cele 10 personaje feminine indragite. Si mai avem si altele, bineinteles!
Carolina Moroianu
Ce top frumos!!! Preferatele mele sunt Alina Marinescu și Violet!!! Felicitări!!!
Oli
Multumesc Caro!!! Eram sigura de cele doua! Si Jennifer?
Luiza
Frumos top, am câteva eroine necunoscute în el, dar merg pe mana ta!
Oli
Nu pot sa cred! Cu cine nu ai facut cunostinta, inca?
Balan Daniela
Un top de top,felicitari Oli !! Am numai trei citite dar sigur voi recupera !
Oli
Multumesc mult, Daniela! Spor la citit, toate merita, ti le recomand!
Oana Arion
Multumesc mult, Oli! Te pup si abia astept sa ne vedem pe 15 martie la Craiova
Oli
Cu mult drag, Oana! Si eu astept cu nerabdare sa ne vedem!!! Pupici! :*
Alina Geambasu
Fain top! Doar 4 eroine mai am de descoperit.
Oli
Multumesc, ma bucur ca iti place! Pe care urmeaza sa le cunosti?
Corina Cindea
Multumesc frumos, Oli! Ma bucur ca Violet se afla in topul tau!
Oli
Cu mult drag, Corina! Daca as fi cuprins mai mult de 10 personaje in top, toate personajele tale feminine ar fi fost nominalizate! Le indragesc pe toate!
Barbălată Mirela
Superb topul! Personaje feminine minunate! Sunt carti pe care nu le-am citit, din pacate. Sper sa o fac in viitorul apropiat astfel incat sa descopar si alte femei minunate
Oli
Mulțumesc, Mirela! Îmi pare bine că îți place, și lectură plăcută, sa le citești pe toate!
anasylvi
Pe cele doua Aline si pe Victoria Grey le cunosc si le indragesc si eu foarte mult. Cu celelalte nu am facut cunostinta inca. In urma lecturilor recente, am intalnit un alt personaj feminin deosebit – Vali Stoian, din Contraste, de Maria Metco dar si Vera Trotski, din romanul Plec, semnat Cristina Andone.
Oli
Si eu am descoperit si alte eroine pe care le-am indragit, cum ar fi Aurora Serafim din Jurnalul Aurorei Serafim de Sidonia Dragusanu. Sper sa fac cunostinta cat mai curand si cu cele doua la care ai facut referire. Pe Vera Trotski o voi cunoaste sigur, multumesc inca o data pentru carte, Ana!
Oli
Ar fi de remarcat ca Jurnalul Aurorei Serafim nu e tocmai o carte contemporana, fiind reeditata, dar eu acum am descoperit-o…
anasylvi
Lectura placuta!
Mirela Barbalata
O parte dintre eroine le-am descoperit dar sunt câteva care, inca, așteaptă . Mi-ar placea sa o descopar pe Jennifer din Prefă–te ca mă iubesti .
Oli
Cred că iți va plăcea cartea! Și de Jennifer!
danapetraru
Un top fantastic.. din fericire pentru mine am citit toate cărțile din el…
Oli
Mulțumesc mult, Dana! Sunt povești minunate, pe unele le-am și recitit!
Tara
Datorita acestui top am inceput sa citesc seria Alina Marinescu. Marea problema pe care o am, si totodata marea dezamagire, este ca nu gasesc NICIUNDE Recviem pentru un asasin… Este disparuta de pe piata… Si credeti-ma, am scotocit bine…
Felicitari pentru top!
Oli
Multumesc! O s-o intreb pe autoare la Gaudeamus ce sanse sunt pentru o reeditare a seriei…
Tara
Multumesc!