Delicatese Literare
Retete

Tort de ciocolată cu frișcă

Tort de ciocolată cu frișcă

Blat

– 8 ouă, 2 căni zahăr, 2 căni făină (cănile să fie potrivite, nu foarte mari), 8 linguri ulei, zahăr vanilat,1 praf de copt.

Se bat albuşurile spumă cu zahărul, apoi se amesca gălbenuşurile cu uleiul şi se toarnă peste albuşuri. Se amestecă bine apoi se adaugă şi zahărul vanilat iar la final amestecăm făină cu ajutorul unei linguri, cu mişcări uşoare. Punem şi praful de copt apoi dăm la cuptor.

După răcire, blatul îl tăiem în trei părţi şi îl însiropam.

Sirop

– 2 căni apă, 8 linguri zahăr pe care le punem la fiert. Lăsăm să se topească zahărul apoi adăugăm 4 fiole rom.

Crema

Eu am folosit cremă la plic de ciocolată cu trufe şi rom dar se poate face şi o crema acasă din:

– 1 litru lapte, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină, 4 linguri cacao, 1 pachet unt, o tabletă de ciocolată, 4 fiole esenţă rom, nuca măcinată. Se pun toate ingedientele într-o cratiță la fiert (mai puțin untul) apoi se dă deoparte și se încorporează untul.

Se asamblează tortul apoi se îmbracă în frişcă sau în crema de ciocolată, după preferinţă fiecăruia. Eu am îmbrăcat tortul în ciocolată, iar deasupra am pus frişcă. Dacă doriţi ca blatul să fie colorat, adăugaţi câteva linguri de cacao. Eu îl prefer simplu pentru că da mai bine în combinaţie cu crema.

Se poate însiropa şi cu suc din compot de ananas sau compot făcut în casă dar va asigur că nu o să obţineţi aceeaşi aromă.

Reţeta e una foarte simplă dar foarte bună!

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Rețete

Listă Rețete

14 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *