Delicatese Literare
Retete

Tort de clătite cu ciocolată și frișca

Aluat de clatite

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apă minerală
  • un praf sare
  • optional 1-3 (maximum) linguri de zahar
  • aproximativ 50 ml de ulei pentru prăjit

Ouăle întregi se sparg într-un castron şi se bat cu sarea. Se adaugă făina toată deodată, zahărul şi se amestecă cu lingura de lemn. Se insistă asupra cocoloaşelor să se desfacă bine, când compoziţia incepe să fie greu de amestecat începeţi să adăugaţi puţin câte puţin din lichide. Dacă optati pentru mixer nu vor mai fi cocoloaşe. La final aluatul trebuie sa fie mătăsos fara urme de cocoloaşe cu o consistenţă destul de lichidă dacă doriţi să iasă clătite subţiri sau mai grosuţ dacă le vreţi mai groase. Încingeţi bine tigaia apoi ungeţi suprafaţa tigăii cu pensula. Turnaţi cu polonicul aluatul de clatite în tigaia bine încinsă iar cu mâna dreaptă apucaţi coada tigăii şi invârtiţi aluatul încât sa îi dea o forma rotundă. Ca să ştiţi când trebuie întoarsă clătita, veţi observa că partea lucioasă devine mată şi puteti să o ungeţi cu ulei şi să o întoarceţi. Manevraţi cu grijă clătita când o întoarceţi cu paleta de lemn că sunt fragile. Paleta o băgaţi sub clătită pe acolo unde vedeţi că e mai subţire, împingeţi paleta de lemn cam până la mijlocul clătitei şi întoarceţi-o uşor. Clătita întoarsă se coace în maxim 3 minute. Se coace toată compoziţia de clătite (mie mi-au iesit 16 clătite).

Crema de ciocolată

Se mixează conţinutul unui plic Dr. Oetker cremă de ciocolată cu lapte sau apă conform instrucţiunilor de pe spatele plicului.

Se umplu foile de clătite cu crema de ciocolată, după care se poate tăia cu o formă rotundă ca să arate ca un tort. Îl puneti la rece şi intre timp faceţi frişca. Eu am folosit friscă hulala care are şi zahăr, dar mai puteţi pune şi întăritor de frişcă să reziste mai mult. După ce aţi terminat de făcut frişca scoateţi tortul de clătite umplut cu crema de ciocolata şi ornaţi cu frişca. Luaţi o pungă transparentă şi tăiaţi-o un pic la un colţ. Puneţi frişca în ea şi ornaţi cum doriţi dumneavoastră tortul.

Poftă bună!

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Rețete

Listă Rețete

10 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *