Delicatese Literare
Retete

Tort mere

Tort de mere

Am făcut azi o super reţeta şi vreau să va bucuraţi şi voi de ea.

Tort de mere şi crema de zahăr ars

Se curăță merele de coajă şi se scoate cotorul, apoi se umple cu dulceaţă (eu am folosit de vişine).
Într-o cratiţă mai mare se caramelizează un pahar mare de zahăr, apoi se pun trei cubuleţe de unt. Se întinde zahărul pe toată suprafaţa vasului, apoi se aşează merele unul lângă altul şi se dă la cuptor până se înroşesc puţin.

Între timp pregătim compoziţia pt crema de zahăr: 10 ouă, 1litru lapte,1 pahar de zahăr, 2 linguri făină, 4 pliculețe zahăr vanilat.
Se bat ouăle cu zahărul, se adaugă treptat laptele, esenţa de vanilie şi făina. Când merele sunt gata, turnăm compoziţia peste ele şi dăm la cuptor.

În timp ce aşteptăm să se facă crema, pregătim un pandişpan din: 5 ouă, o cană mare de zahăr, 5 linguri apă, 8 linguri ulei, o cană mare făină. Se bat albuşurile cu apa şi zahărul până obţinem spumă. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul după care se adaugă în albuşuri şi se încorporează bine. Făina o amestecăm cu ajutorul unei linguri cu mişcări uşoare.

Când crema este aproape gata, scoatem cratiţă şi presăram cuburi de ananas, apoi cu lingură adăugăm aluatul şi dăm din nou la cuptor. Când pandişpanul este gata, scoatEm cratiţa şi cu ajutorul unui platou o răsturnăm astfel încât pandişpanul să fie dedesubt şi merele deasupra (înainte de a o răsturna,cu ajutorul unui cuţit desprindem marginile de jur împrejur până ce compoziţia se mişcă).

Când tortul este răcit bine,se îmbracă în frişcă şi se ornează după preferinţă.

Vă asigur că este o bunătate şi vă doresc poftă bună.

Sărbători fericite!

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Rețete

Listă Rețete

13 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *