Delicatese Literare
Recenzii

Tot acest timp de Mikki Daughtry & Rachael Lippincot, Editura Litera, Colecția New Moon – recenzie

Tot acest timp

(All This Time – 2020)

Mikki Daughtry & Rachael Lippincot

Editura Litera

Colecția New Moon

Traducere: Mirella Acsente

Nr. de pagini: 368

An apariție: 2020

O nouă carte a autoarelor bestsellerului LA CINCI PAȘI DE TINE

POȚI GĂSI DRAGOSTEA ADEVĂRATĂ DUPĂ CE AI PIERDUT TOTUL?

Kyle și Kimberly au fost cuplul perfect în liceu, dar când Kimberly se hotărăște să se despartă de iubitul ei chiar în seara petrecerii de absolvire, întreaga lume a lui Kyle se sfârșește – la propriu. Cei doi suferă un accident de mașină, iar când se trezește din șoc, Kyle rămâne cu o traumă cerebrală. Kimberly a murit. Nimeni nu va putea înțelege ce simte cu adevărat.

Dar asta până o întâlnește pe Marley, o fată care suferă, la rândul ei, după o pierdere cumplită, pentru care se consideră vinovată. Când drumurile celor doi se intersectează, Kyle găsește curajul să i se destăinuie.

Pe măsură ce Kyle și Marley încearcă să-și vindece rănile unul altuia, între ei se dezvoltă niște sentimente mult mai puternice. Dar pe Kyle îl așteaptă un alt episod tulburător care îi va zdruncina liniștea pe care abia și-o recăpătase...

„Un basm modern, cu doi adolescenți care au pierdut totul, dar își găsesc vindecarea unul în altul.“ – Kirkus Review
„Fanii bestsellerului La cinci pași de tine vor fi încântați.” – Booklist

Tot acest timp de Mikki Daughtry, Rachael Lippincott este o foarte frumoasă și emoționantă carte young adult despre iubire și prietenie, speranțe și deziluzii, visuri și coșmaruri, dar și despre puterea de a renaște din propria cenușă…

Adolescența este o perioadă de mari frământări și neliniști, o vârstă a așteptărilor, dar și a incertitudinilor. Personalitatea nu este încă bine formată și până și cea mai mică schimbare de plan poate ușor să te destabilizeze…

Kyle era cândva, în liceu, vedeta echipei de fotbal, Kimberly, fata de care era îndrăgostit nebunește încă din generală devenise iubita lui, iar viitorul părea să i se deschidă luminos în față. Însă, o accidentare la unul dintre meciuri îi ruinase planurile de viitor, o carieră sportivă fiind definitiv exclusă. Îi rămăsese totuși o ancoră puternică: Kimberly, cea cu care avea o relație specială încă de când erau adolescenți și cu care planificase să studieze împreună la UCLA. Kimberly îi dă însă lovitura de grație în seara absolvirii, anunțându-l că ea fusese admisă la Berkeley încă de câteva luni! Lovitura este cu atât mai puternică cu cât Kyle descoperă că, în timp ce lui îi ascunsese acest lucru, Sam, prietenul cel mai bun al amândurora, era la curent!

Cu inima făcută fărâme, Kyle fuge la mașina lui, urmat de Kimberley. Disperată, aceasta se urcă alături de el, încercând să-i explice motivația ei.

”- (…) Nu încerc să scap de tine. Dar… chiar vreau să știu cum e să mă întorc și să nu te văd acolo.

Vocea i se frânge, dar își îndreaptă spatele. Chiar asta gândește. O gândește cu adevărat. Ochii ei mă privesc, calmi și plini de siguranță.

– Vreau să fiu eu, doar eu, fără tine.”

Emoții puternice, o vreme infernală, carosabil ud, mugetul unui camion și apoi… impact! Viața lui Kyle o cotește brusc la 180 grade, fără ca el să o poată controla în vreun fel. Imaginea lui Kimberly, plină de sânge, i se impregnează pe retină și îl bântuie…

”Am crezut că pierderea ei după despărțirea noastră era cea mai groaznică pierdere pe care o puteam simți vreodată, dar asta… asta n-o pot rezolva. Nu pot să scot din buzunar o brățară cu talismane și să îndrept lucrurile.

A dispărut pentru totdeauna. Îngropată în cimitirul local acum cinci zile, într-o ceremonie la care, din cauza stării fizice, nu am putut să particip.”

Rămas fără niciun punct de sprijin, Kyle plutește în derivă. Refuză să se gândească măcar la un plan de viitor, își evită prietenii și își minte mama, pentru a o menaja.

Iar ceea ce era cel mai îngrijorător era faptul că avea adesea vedenii, Kimberly apărându-i în față în cele mai neașteptate momente, dispărând în momentul în care încerca să o atingă… În plus, Kyle a avut la un moment dat o adevărată revelație, conștientizând că Sam, cel mai bun prieten al lui, fusese îndrăgostit profund, încă de mult timp, de Kimberly, ascunzându-și sentimentele doar pentru că era copleșit de vină pentru că nu-l protejase pe Kyle în momentul accidentului care-i ruinase acestuia cariera sportivă. Oare și Kimberly avusese aceleași sentimente pentru Sam și le ascunsese doar pentru a-l menaja pe Kyle? Întrebarea îl chinuia pe Kyle, cu atât mai mult cu cât nu avea cum să mai poată obține un răspuns la ea…

Apoi, în viața lui Kyle intră Marley, o adolescentă misterioasă, pe care o cunoaște în cimitir. Marley are propriile ei secrete și suferă cumplit după o tragedie pentru care se consideră vinovată, însă, pentru sufletul chinuit al lui Kyle, acționează întocmai ca un balsam. Poveștile lui Marley, inventate de ea, îl farmecă pe Kyle și, încetul cu încetul, o legătură extrem de sensibilă, dar solidă, se naște între cei doi, iar speranța reapare în viața lui Kyle.

Întorsătura spectaculoasă de situație care apare pe la jumătatea cărții te lasă mască. Cum ar fi să primești totul înapoi dar, în același timp, să pierzi totul? Pare paradoxal, dar exact asta i s-a întâmplat lui Kyle.

Ultima parte a cărții am citit-o cu sufletul la gură, intrigată de mister și extrem de curioasă de deznodământ, care mie mi-a încălzit sufletul, dar pe care vă las plăcerea să-l descoperiți singuri. Sunt convinsă că vă va ului!

Mi-a plăcut mult și nota de final de la una din autoare, Mikki Daughtry. Veți înțelege pe deplin cuvintele acesteia după ce veți citi cartea.

”Numiți-mă nebună. Numiți-mă plină de iluzii. Numiți-mă visătoare. E-n regulă pentru mine. Sunt doar recunoscătoare că ați ales să mă întâlniți aici, în lumea mea, și mi-ați îngăduit să vă împărtășesc poveștile mele, pentru că eu o să cred întotdeauna în basme. Întotdeauna o să cred în dragoste adevărată. Încercați doar să mă opriți.”

Vă recomand cu drag această carte!

Cartea Tot acest timp de Mikki Daughtry & Rachael Lippincot poate fi comandată pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, carturesti.ro, cartepedia.ro, librariadelfin.ro, librarie.net

Recenzii și prezentări cărți din colecția New Moon

Recenzii și prezentări cărți young adult

Recenzii și prezentări cărți emoționante

13 Comments

Spune-ți părerea!