Delicatese Literare
Prezentari carti

Totul pentru fericire de Mary Balogh, Editura Litera/ Lira, Colectia Carti Romantice

Totul pentru fericire

(Someone to Hold – 2017)

Mary Balogh

Editura Litera/ Lira

Colecţia Cărţi Romantice

1. Totul pentru dragoste – Someone To Love – 2016 – prezentare
2. Totul pentru fericire – Someone to Hold – 2017 – prezentare
3. Totul pentru căsătorie – Someone to Wed 2017 – prezentare
4. Totul pentru aventură – Someone to Care – 2018 – prezentare
5. Totul pentru încredere – Someone to Trust – 2018 – prezentare
6. Totul pentru onoare – Someone to Honor – 2019 – prezentare
 6.5. Someone to Remember – 2019
7. Totul pentru romantism – Someone to Romance– 2020 – prezentare
8. Someone to Cherish – 2021
9. Someone Perfect – 2021
Ducele de Riverdale moare, lăsând în urmă o avere frumoasă, dar un secret teribil, care avea să îi cutremure familia şi o va determina pe una dintre fiicele lui să pornească într-o tulburătoare aventură a descoperirii de sine…
Când căsătoria părinților ei este declarată ilegală pe motiv de bigamie, Camille Westcott devine ilegitimă și își pierde titlul, fiind nevoită să plece din Londra, unde situația ei este luată în derâdere.
Ca atare, logodnicul o părăsește, iar așa-numiții prieteni îi întorc spatele.
La 22 de ani, Camille nu este deloc sigură ce îi rămâne de făcut. Încercând să preia pentru prima dată controlul propriei vieți, părăsește Londra și se angajează profesoară la orfelinatul din Bath în care crescuse Anna, sora ei abia descoperită.
Dar, în timp ce se luptă să se acomodeze cu noua situație, se trezește obligată să pozeze pentru un portret comandat de bunica ei și să suporte un artist care o scoate din fire.
Profesor de artă la orfelinatul care i-a fost cândva cămin, Joel Cunningham a fost angajat să picteze portretul îngâmfatei aristocrate care a luat locul Annei.  Dar, în timp ce Camille pozează pentru Joel, disprețul lor reciproc se transformă curând în dorință. Și aceasta este unica legătură care îi va ajuta să înfrunte furtuna ce îi așteaptă…
Frumoasa Camille nu găsește doar un post de profesoară la orfelinat, dar tot aici găsește și un bărbat care i-ar putea dezvălui ce înseamnă dragostea adevărată.
„– Logodnicul tău nu te-a sărutat niciodată? întrebă el. Nu e puţin cam ciudat?
Ar fi trebuit oare să fie sărutată doar pentru că se logodise? Dar logodna ei nu urmărise asta.
– Nu cred.
– Şi ai fi trecut prin viaţă nesărutată?
– Probabil.
– Dar cu siguranţă că ţi-ai fi dorit copii. El ar fi vrut moştenitori, nu?
– Bineînţeles. Şi amândoi ne-am fi făcut datoria. Dar trebuie să vorbim despre subiectul acesta? Mi se pare foarte incomod. Amestecă din nou în ceai. Totuşi, el nu avea de gând să renunţe.
– Ceea ce mi se pare ciudat e faptul că există o clasă de oameni pentru care căsătoria şi relaţiile maritale sunt impersonale, lipsite de sentimente reale sau de pasiune. Sau de fericire.”
„Nu era îndrăgostită, dar se simţea mai femeie de marţi. Şi asta o făcea să se întrebe cum se simţise înainte. Hotărâse că el arăta foarte bine şi era foarte atrăgător, orice ar fi însemnat asta, şi îi răspunsese ca o femeie.”
„Poate fi înlocuită o iubire de altă iubire? Sau se extinde, ca să cuprindă altă persoană, şi alta, şi tot aşa la infinit? Nu se gândise niciodată la iubire. O înlăturase întotdeauna, ca pe o parte din haosul nesigur care ameninţa dincolo de graniţele existenţei ei ordonate, disciplinate, foarte corecte. Exista iubirea de mamă şi fraţi şi alţi membri ai familiei, bineînţeles. Exista iubirea de tată. Dar iubirile acelea, sau iubirea aceea – oare iubirea avea plural? Sau avea numai şi numai formă de singular?”
Vom citi întreaga poveste în romanul TOTUL PENTRU FERICIRE de Mary Balogh, volumul al doilea al seriei Westcott.
De vineri, 06.10.2017, la toate punctele de difuzare a presei, alături de revista Libertatea pentru Femei!

Listă cărți Mary Balogh

Cărțile autoarei Mary Balogh pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, emag.ro, carturesti.ro, cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți Mary Balogh

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *