Delicatese Literare
Prezentari carti

Trandafirul Alb, Pădurea Neagră de Eoin Dempsey, Editura Corint

Trandafirul Alb, Pădurea Neagră

(White Rose, Black Forest – 2018)

Eoin Dempsey

Editura Corint

Colectie: Corint Fiction

Nr. pagini: 320

Traducător: Mihaela Doaga

Categoria: Romane inspirate de Holocaust

În negurile celui de-al Doilea Război Mondial, încrederea devine riscul suprem pentru doi străini care se întâlnesc în circumstanțe excepționale.
Decembrie 1943. În anii dinaintea ascensiunii la putere a lui Hitler, cabană de vara a familiei Gerber răsună de râsete. Acum, când nămeții acoperă Pădurea Neagră, disidență germană Franka Gerber este singură și lipsită de speranța. Ardoarea și brutalitatea regimului nazist i-au spulberat patria, răpindu-i atât tatăl, cât și fratele și lăsând-o pradă disperării.
La un moment dat însă, descoperă un aviator în uniformă germană care zace fără cunoștință pe zăpadă, cu parașuta fluturând în vânt. Se hotărăște să-l salveze, așa că tânăra îl duce în cabana izolată a familiei sale, în ciuda urii față de regimul pe care-l reprezintă bărbatul. Dar când se dovedește că el nu este cine pare a fi, Franka începe o cursa contracronometru pentru a dezlega misterul adevăratei lui identități. Legătură lor fragilă devine strânsă și, totodată, periculoasă. Vânați de Gestapo, pot avea suficientă încredere unul în celălalt pentru a-și uni forțele într-o misiune ce ar putea schimba soarta războiului și chiar viața lor?
”Trandafirul Alb, Pădurea Neagră” este, în același timp, un poem liric, o lecție incomodă de istorie și un thriller captivant, care îl va ține pe cititor vrăjit de la început până la sfârșit. – Flora J. Solomon, autoarea cărții A Pledge of Silence
Multe pot fi lăudate în ”Trandafirul Alb, Pădurea Neagră” de Eoin Dempsey, dar pentru mine cartea această se remarcă din nenumăratele ficțiuni de război prin simplitatea poetică. Romanul nu se întinde pe toată durata conflictului, pe diverse continente și nu are o listă uriașă de personaje. Este povestea unui tânăr, a unei tinere și a curajului de a schimba soarta unui război. – Aimie K. Runyan, autoarea bestsellerului Daughters of the Night Sky

Spune-ți părerea!