Trandafirul si hangerul de Renee Ahdieh, Editura Epica Publishing House

4

Trandafirul şi hangerul

Renée Ahdieh

Editura Epica Publishing House

Titlu original: The Rose & the Dagger
Data apariţie: 10.02.2018
Seria The Wrath and the Dawn
  1.     0.25 The Moth & the Flame – 2016
  2.     0.5 The Crown & the Arrow – 2016
  3. 1. Urgia şi zorile (The Wrath & the Dawn – 2015) – recenzie
  4.     1.5 The Mirror & the Maze – 2016
  5. 2. Trandafirul și hangerul (The Rose & the Dagger – 2016) 
Cu cât cerul este mai întunecat, cu atât sunt mai strălucitoare stelele.
Odată, în bogatul ținut al Khorasanului, trăia un tânăr calif ale cărui fapte îl arătau ca pe un om crud și neîndurător. În fiecare seară o fată inocentă era aleasă să-i fie mireasă, iar zorii fiecărei dimineți se răsfrângeau pe frânghia de mătase ce i se strângea în jurul gâtului, curmându-i viața, ruinând astfel destinul unei familii întregi. Zeci de familii distruse din Rey își plângeau dezolate și neputincioase fiicele…
Dar Șeherezada s-a oferit să-i fie soție, și totul s-a schimbat, pentru el, pentru ea, pentru soarta întregului regat.
Dar, în ținutul aflat pe picior de război, Șeherezada este forțată să se despartă de soțul de care între timp se îndrăgostise, califul din Khorasan. Ea credea odată că Khalid a fost un monstru – un ucigaș nemilos de soții, responsabil de durerea și suferinţa incomensurabilă a zeci de familii – dar când și-a dezvăluit secretele, ea a găsit în schimb un bărbat extraordinar și o iubire pe care nu o putea nega. Totuși, un blestem amenință să-l țină pe Shazi și pe Khalid despărţiţi pentru totdeauna.
Acum s-a reunit cu familia ei, care și-a găsit refugiul în deșert, unde se strânge o forță mortală împotriva lui Khalid – o forță pornită să-i distrugă imperiul, condusă de prietenul lui Shazi din copilărie. Prinsă între loialitatea față de cei pe care îi iubește şi iubirea faţă de soţul ei, singurul lucru pe care Shazi îl poate face este să acționeze. Folosind magia din jurul ei ca un ghid, ea încearcă de una singură să pună capăt atât blestemului îngrozitor, cât și războiului, odată pentru totdeauna. Dar pentru a face acest lucru, ea trebuie să se sustragă inamicilor ei şi să rămână în viață.
Saga care a început cu Urgia şi zorile ia sfârșit, în timp ce Shahrzad riscă totul pentru a-și găsi din nou iubirea adevărată.

 

Cărţile autoarei se pot comanda de pe elefant.rolibrarie.netlibris.ro, carturesti.ro, cartepedia.ro.

 

About Author

4 comentarii

  1. Astept cu mult interes sa o citesc, sunt curioasa ce curs va lua minunata poveste orientala care ne-a incantat in „Urgia si zorile”.

Lasă un răspuns