Delicatese Literare
Recenzii

Tratament special: Anna de Davine M. Vesco si Lexi B.Newman – recenzie

Tratament special: Anna

Davine M. Vesco & Lexi B.Newman

tratament-special-anna-4307-4

Volumul I din trilogia Tratament special
Număr pagini: 302
Genul: Comedie romantică
Academia militară J.F. Kennedy din Virginia de Vest nu e un loc prea potrivit pentru o fată venită tocmai din Florida, însă încăpățânarea eroinei blonde trece peste limite și face orice ca să fie admisă. Ajunsă acolo, află că Academia la care s-a înscris e mai mult un loc al deținuților – în care elevii sunt urmăriți la orice pas prin brățări de picior cu GPS și supraveghetori. Lucrurile se complică atunci când instructorul și supraveghetorul ei e nimeni altul decât Jay Davis – un tânăr de douăzeci și patru de ani – care a căpătat rangul de Sergent încă din ultimul an de liceu. Crud, nemilos, dur și egoist, dar cu o latură ascunsă, Davis ajunge să îi ofere un tratament special singurei fete din grupa lui, încălcând astfel unele dintre cele mai sacre reguli ale campusului.”
Interesantă descriere, cu un subiect foarte incitant!
Cartea a fost publicată inițial de autoare cu fonduri proprii, în urma succesului avut pe wattpad. De la început am remarcat îngrijita prezentare grafică.

TS

Stilul cărţii este foarte atractiv, pe mine m-a „prins” de la primele pagini şi mi-a oferit o lectură surprinzător de plăcută.
Că primă impresie, este o combinaţie între J. I. Jane şi Îmblânzirea scorpiei, condimentată cu o porţie generoasă de umor. Conversaţiile spumoase, cu replici pişcătoare ca şampania formează un adevărat ping-pong verbal care „bombardează” fiecare pagină, spre deliciul cititorilor. Eu una am citit cartea zâmbind, sau chiar râzând de-a dreptul la unele faze.
Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva Gloriei Montgomery, eroina blondă a poveştii, cu excepţia primului capitol care ne introduce în acţiune din perspectiva personajului masculin – atrăgătorul instructor Jay Davis.
Acţiunea cărţii se petrece la o academie militară – Academia J. F. Kennedy din Virginia de vest.
Pădurile din Virginia de vest găzduiesc cea mai mare Academie militară din stat, locul unde se ascund cele mai mari secrete şi unde eroina îşi dezvoltă o personalitate nouă, bazată pe minciuni. Însă când Jay Davis îi devine instructor şi supraveghetor, totul se schimbă.
Tânăr, dur şi egoist, acesta pare să ştie mai multe despre ea decât ştie ea însăşi, şi când adevărul iese la iveală, viaţa celor doi se schimbă drastic.

TS1

O cunoaştem pe Gloria Montgomery, o adolescentă rebelă, venită tocmai din însorita Florida, care se află în prima sa zi la academie. Este o blondă minionă, uşor aeriană, dar plină de îndrăzneala, şi cu o gură care o lua pe dinainte de multe ori, trăsături care o pun în situaţii de-a dreptul imposibile în cele mai nepotrivite momente.
Iar faptul că era şi predispusă la accidente, şi vegetariană pe deasupra, nu o ajută deloc!
Fiind singura blondă din campus, este imediat remarcată, mai ales că fetele erau în număr mult mai mic decât băieţii. Faptul că a fost remarcată nu a fost deloc în avantajul ei…
Jay Davis este cel mai tânăr instructor de la J. F. Kennedy, un tip misogin şi sexy de aproape doi metri, cu ochi negri şi privire dură, recunoscut pentru intransigenţa sa. Era poreclit Hitler, Corbul, sau Terminator.
Prima întîlnire a celor doi, din perspectiva lui:
Mă întorc spre dreapta și văd o fată scundă cum fuge spre noi, trăgând după ea un troller mic. (…) Roșie în obraji și gâfâind, se oprește în dreptul meu. În momentul în care își aruncă ruscacul ca să-l așeze mai bine pe umăr, mă lovește peste mâini și scap mapa, împăștiind fișele (…) e prea mică de înălțime, prea slabă, are părul prea lung și ceea ce observ în ultimul moment, are și un tatuaj pe încheietură – lucru pe care nu-l acceptăm în vreun fel la Academia noastră. O privesc un  minut și deja am găsit patru nereguli la ea, dar bănuiesc că voi mai găsi cât pentru o listă întreagă.”
Și nu se înșela…
Spre ghinionul amândurora, Gloria este repartizată la grupa lui, fiind prima dată când avea o fată în subordine.
Încă de la prima întîlnire, cei doi păşesc cu stângul, de fapt Gloria păşeşte cu stângul, iar Jay o ia la ochi, profund nemulţumit că are o fată în clasă, şi încă una aşa firavă, împiedicată, şi obraznică pe deasupra!
Gloria îl enervează încă de la prima oră de antrenament, când i se adresează cu „domnule Terminator”, ca urmare a unei glume nesărate a unui coleg care îi spusese că aşa îl cheamă pe instructor. Reacţia acestuia nu se lasă aşteptată, aşa încât e pedepsită şi umilită chiar din prima sa zi la academie.
– Bună dimineața, domnilor! Tună pe un glas gros și vocea-i vibrează în mine. Bună dimineaţa și ție, oiță rătăcită.
Înghit zgomotos când își fixează privirea pe singura oaie dintr-o turmă de berbeci. Eu.
  • Domnișoară, ai probleme cu spatele? Mă întreabă curios.
  • De ce?
  • Pentru că arăți ca un covrig. Ori ai probleme cu spatele, ori ai nevoie urgentă la toaletă…
  • Nu am nevoie, domnule.
  • Atunci, stai ca și cum ești o ființă umană, nu o macaroană fiartă.”
Singurul lucru bun al zilei este faptul că are o colegă de cameră foarte prietenoasă, Maddy. Dar care avea un „defect”: Jay era unchiul ei, aşa încât Gloria o va numi în sinea ei „nepoata Davis”. Prietenia celor două fete va pune la grea încercare nervii unchiului Davis, având în vedere belelele în care vor intra cu mult avânt!
Jay îşi ia foarte în serios îndatoririle de instructor şi supraveghetor exigent al singurei fete din grupa lui, deşi nu s-ar putea spune că să o adune beată din bar, să o hrănească cu forţa sau să o caute noaptea pe ninsoare prin pădure – fiind în final el cel rătăcit – ar face parte din rutina obişnuită a unui instructor…
Imediat ce ieșim pe porțile terenului, corbul mă eliberează și pornesc cu câțiva pași înaintea lui. Trebuie să îmi iau măsuri de siguranță în caz că gura mea mai vorbește aiurea.
  • Vezi că ai șiretul dez…
Nici nu termină de vorbit că dau cu stângul în dreptul și îmi pierd echilibrul. Cad ca un lemn, direct pe burtă, cu brațele întinse în față și piciorele îndoite. Tot ce mai lipsește în acest peisaj mirific este o baltă pe măsură.
  • Ți s-au încurcat direcțiile, Montgomery? Să chem un mecanic, să îți descâlcească cele două picioare stângi?
Mi-e și rușine să mă uit la el, deși nu e prima oară când dau un asemenea spectacol.
Iar faptul că Gloria se îndrăgosteşte până peste cap de instructorul ei nu uşurează prea mult lucrurile, ba din contră!
În plan personal, Jay avea o relaţie cu una din instructoare, o lungană slăbănoagă şi antipatică, ce devine ţinta geloziei Gloriei, iar din interacţiunea celor două vor ieşi scântei.
La rândul său – şi împotriva voinţei sale – Jay se simte din ce în ce mai atras de eleva sa – „taifunul blond”, dezastrul ambulant de „un metru şi un zâmbet” care îi pune inima pe jar şi îi face nervii praf. O relaţie interzisă şi imposibilă care îi face pe amândoi irascibili şi iraţionali.
Şi Jay are parte de gelozie din plin, dând crezare zvonurilor răutăcioase lansate în campus referitor la relaţiile Gloriei cu Jeremy, cadet ca şi ea, care i-a făcut avansuri şi s-a răzbunat spunând minciuni după ce a fost refuzat.
Un episod memorabil are loc când Gloria, chemată iniţial în biroul instructorului pentru a fi mustrată şi pedepsită, ajunge ascunsă sub birou, la picioarele lui Jay, fiind martora despărţirii lui de fosta iubită! Foarte tare faza!
Nemaisuportând tensiunea şi tratamentul la care e supusă, Gloria vrea să plece din Academie, dar, neobținând acordul de transfer din partea lui Jay, devine din ce în ce mai nesupusă şi dificilă, încercând să-l silească să o lase să plece.
Lucrurile iau o turnură dramatică când – în urma unei altercaţii cu o altă elevă, „rivală” la atenţia lui Jay, în care Maddy îi ia apărarea stâlcind-o în bătaie pe „intrusă” – Gloria este pedepsită şi jignită de temperamentalul ei instructor, care îi cere să stea departe de nepoata lui, pe care – zice el – o influenţează în rău. Îndurerată și revoltată de această nedreptate, Gloria trece printr-o perioada de depresie, intrând într-o muţenie totală timp de câteva săptămâni, din care cu greu va ieşi, după cum veţi vedea…
Dar și când va ieși…
”- Du-te dracu! De când ți-am spus că m-am îndrăgostit de tine, te comporți ca un nesimțit cu mine, de parcă ți-aș fi spus că am lepră. Mă doare în fund cine ești tu, că ești sergent sau un aurolac sau că ai bani sau nu! Mă doare în fund și că ești instructorul meu și că ești superior față de mine, însă dacă te mai comporți așa, îți dau două de o să vezi stele verzi, nesimțit arogant!
În cele din urmă, Gloria îşi vede îndeplinită dorinţa de a pleca din Academie, dar într-un mod cu totul dramatic, mai ales că acum chiar nu mai dorea să plece. Cum anume s-a ajuns aici? În urma unei înscenări, biroul lui Jay este devastat, iar ea şi Maddy sunt găsite ţapi ispăşitori. Dureros este faptul că Jay crede această acuzaţie, în ciuda dezminţirilor fetelor, şi le suspendă pe amândouă.
Pleacă să o conducă personal pe Gloria la aeroport, dar pe drum, oprind la o cafenea, au parte de o întâlnire neaşteptată: se trezesc faţă în faţă cu părinţii lui Jay, care îi cer să le-o prezinte pe „iubita lui”, iar Jay le cânta în strună şi le-o prezintă…pe Gloria! Mi-a plăcut mult faza, e foarte haioasă!
Deschid gura să recunosc totul, însă Davis mi-o ia înainte. Se apleacă asupra mea și îmi sărută scurt buzele. E suficient să mă facă să uit cum se vorbește și cum mă cheamă. A făcut asta de bunăvoie? Trebuie să fie foarte disperat să-și salveze imaginea în fața părinților, dacă a avut curajul să recurgă la un asemenea gest. Dar tot nu e de ajuns. 
  • Doamnă Davis, îmi pare rău, dar nu am o relație cu fiul dumneavoastră. Sunt eleva lui, iar eu nu am două…
Jay îmi închide gura pentru a doua oară, sărutându-mă în adevăratul sens al cuvântului și al naibii să fie dacă nu funcționează. Nu mai am de gând să spun nimic, ci doar mă las condusă de el în sărutul năucitor.”
Gloria va ajunge în cele din urmă la aeroport, doar pentru a fi luată pe sus de către Maddy şi prietenul acesteia, Alex, şi întoarsă din drum, spre bucuria ei. Cu toată complicitatea lui Maddy, deznodământul va fi acelaşi – în urma încă a câtorva situaţii tensionate, Gloria va ajunge, terminată nervos, înapoi în Florida, într-o casă pustie unde n-o aştepta nimeni ( ea îşi pierduse ambii părinţi într-un incendiu, iar fratele său o abandonase, așa că situația ei familială era una de coșmar).
Ce se va întâmpla în continuare, vă invit să descoperiţi singuri. Vă mai spun doar că finalul cărţii ne oferă o răsturnare de situaţie demnă de o telenovelă, care m-a băgat de tot în ceaţă, punându-mă pe jar până va apărea volumul următor, în care aştept cu nerăbdare să citesc continuarea poveştii.
Şi mai e o întrebare la care urmează să aflaţi răspunsul în carte: cine e Anna? Veți fi surprinși…

colaj ts

https://youtu.be/YDV8VwbJKd8

Mulțumesc autoarelor pentru exemplarul oferit pentru recenzie.
Cartea Tratament special: Anna a fost reeditată la Editura: Librex Publishing și poate fi comandată pe site-ul Librăria Librex.
tratament-special-anna-4307-4

Recenzii și prezentări cărți autori români

 

67 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *