Delicatese Literare
Prezentari carti

Trei destine impletite de Laetitia Colombani, Editura Trei, Colectia Fiction Connection

Trei destine impletite (La Tresse

Laetitia Colombani

Editura Trei

Colectia Fiction Connection

Traducere: Mihaela Buruiană

Nr.pagini: 200

Trei femei, trei vieți, trei continente. Aceeași sete de libertate.
India. Smita este o paria. Visează ca fiica ei să se ridice deasupra condiției sale nefericite și să meargă la școală.
Sicilia. Giulia lucrează în atelierul tatălui său. Când acesta suferă un accident, ea descoperă că afacerea familiei este pe cale să se ruineze.
Canada. Sarah, avocată reputată, urmează să fie promovată la conducerea cabinetului, când află că este grav bolnavă.
Legate între ele fără să știe de ceea ce au mai intim și mai personal, Smita, Giulia și Sarah își refuză soarta și hotărăsc să lupte. Vibrând de umanitate, poveștile lor se împletesc și vorbesc despre speranță și solidaritate.
Așa cum sugerează și titlul, în romanul lui Colombani capitolele se împletesc pentru a crea o poveste unică despre destinele a trei femei care nu se întâlnesc niciodată. Cartea vorbește și despre problemele acute ale lumii de azi, despre inegalitățile frapante, nedreptate, lipsa de compasiune.” – Le Parisien
Un roman impecabil construit: stilul are eleganță și claritate, cu fraze inedite, șocante.” – bibliobs.nouvelobs.com
Laetitia Colombani este o bine-cunoscută scenaristă, regizoare și actriță. A scris și regizat lung-metrajele À la folie… pas du tout și Mes stars et moi.
Trei destine împletite este primul său roman și a fost un fenomen editorial încă dinainte de apariție, drepturile de publicare fiind vândute în 28 de teritorii.
Trei destine împletite a fost recompensat în 2017 cu Prix Relay, iar în 2018 cu Globul de Cristal pentru cel mai bun roman al anului – distincție care întrunește votul jurnaliștilor culturali din Franța. S-a vândut în 325.000 de exemplare.
Laetitia Colombani va scrie scenariul și va regiza adaptarea cinematografică a cărții.
„Atinge şuviţele, le aranjează, le modelează, le sculptează, într-o încercare nu de a şi le însuşi, ci mai degrabă de a le îmblânzi. Părul nu-i opune rezistenţă, se lasă domolit, cuminte şi generos. Se potriveşte încet cu ovalul chipului ei, se abandonează. Sarah îl întinde, îl mângâie, îl coafează, îl consideră aşa de cooperant, încât aproape că-i este recunoscătoare.”

Cartea se poate comanda pe edituratrei.ro

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *